Въпрос за допълнителен доход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос за допълнителен доход
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1983 пъти
Здравейте, интересувам се и събирам информация за повишаване на месечният си доход. Имам хубава работа с около 900лв. на месец нето. Там е работата, че искам да се развивам, дисциплиниран и изпълнителен съм и това прави работният ми ден събран и изпълнен. Никой не ме проверява за нищо, защото съм се доказал за тези 4 г. тук. Основно съм пред компютъра и се чудех с какво полезно да запълня това време от порядъка на 3 часа дневно. Чета интересна литература, ровя се из интернат и като цяло ежедневно научавам много нови полезни неща. Скоро обаче се замислих, че мога да се развия в нещо ново, в някаква професия. Тъй като нямам конкретна професия, ако търговец може да се нарече професия. За мен почти всеки човек стига да има желание може да стане търговец. С английския съм на средно ниво и наскоро разглеждах сайт за фрийлансери, което ме привлече, но си дадох реална представа, че това, което търсят работодателите там аз не го умея. Въпросът ми към някой опитен фрийлансер е как мога да се развия в нещо и мога ли сам да се науча за няколко месеца упражнения за по около 3 часа дневно и на какво? Ще се радвам на идеи и пак повтарям, че съм човек, който ако реши нещо и го планува правилно му се получава. Имам 2 висши образования, като едната диплома ми помогна да работя това в момента, а другата диплома е престижна, но така и не натрупах стаж по нея. Благодаря предварително на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: d1fe3e8db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не работиш в работно време, а сърфираш в интернет без това да е обсъдено с работодателя, ти нарушаваш трудовия си договор и може да те уволни по всяко време дисциплинарно. Не можеш също да работиш като фрийленсър ако не си съобщил това на своя работодател!!! Той трябва да ти позволи, дори да работиш като такъв извън работното време.
Също ако имаш допълнителни доходи, ще трябва да поддаваш данъчна декларация и да плащаш повече данъци. Успех

П.П. Защо не говориш с работодателя си да поемеш още отговорности срещу допълнително заплащане. 900 лв. не е кой-знае каква голяма заплата. Аз на твое място бих поела още задължения за по-висока заплата. И за работодателя е изгодно да уплатни работното време на 1 човек и да плати повече на него, не да назначава още хора.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3e6b1adffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е вярно, че работодателя трябвало да ти разреши да работиш допълнително.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 91dd05261b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Намер едно е написала пълни небивалици. Чак пък да разрешава да работи. И чак пък ще го уволни защото сърфирал в работно време. Човека ясно казва, че е отдавна във фирмата и си е извоювал дове рието, което ще рече че тях ги интересува да си въ рши работата, а от там насетне да си уплътнява както му е угодно. За фрилансър запиши курсове по графичен дизайн и подобри английския език. Аз изкарвам така от проекти над 1000$ месечен доход.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4897b1513d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №1 Това че човек продава част от времето и труда си на един работодател не прави работодателя робовладелец. Проблема на българските работодатели е първо че се мислят за робовладелци, второ че не могат да продадат на добра цена труда на работниците си, трето че прибират прекалено голяма част от печалбата за себе си и им се свиди честно да дадат на работниците си частта която им се полага, а и доста често не могат да създадат достатъчно работа на хората които са наели.
Вижте само автора, млад човек с две висши той се гордее с 900лв доход и то постигнат с 4г усилен труд в който се е доказал, е това какво е? Ами тези които нямат висше какво да ядът, ако хора с две престижни висши образования, на утвърден пост, се гордеят с 900лв заплата?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker