Живот във Варна - невъзможен! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Живот във Варна - невъзможен!
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 7773 пъти
Здравейте на всички. Заглавието предполагам не е вярно. Искрено се надявам само на мен така да ми се струва и да се заблуждавам. Но ми предстои една година да живея във Варна, да се устроя и се опитвам да си намеря хубава работа. Но като гледам обявите в сайтовете една квартира(стая) 200-350лв, със без сметки там не знам си какво, а обявите за работа от сорта на: длъжност: отговорник на 1млн неща( от които накрая те урязват) изисквания: знаенето на перфектен английски и немски, знание на 3ти език е предимство. 12 часови смени, от които реално се работи по 14ч. Задължителен предишен опит на подобна позиция, препоръка, не знам си какво и накрая заплата: 750лв (Бруто). К'ва е тая работа, докъде се докарах? Искам да живея във Варна, но ще се принудя да се върна в столицата. Студент съм задочно, та не съм дипломиран да искам нещо специално и да имам претенции. Ама... 500лв - заплата ли е? Как да се издържам, а камо ли да спестя нещо? Къде да намеря работа?




- Май ще сменяме държавата ( Явката)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 101069d9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Живея във Варна от 2011 г. насам и е съвсем възможно... така е за близо половин милион души (регистрирани или не). Не ходят хората да живеят във Варна, защото е лошо, споко. Иначе може човек ако е негативен за всичко да намери косур и проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 05e9466b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Човек знае две и двеста, като се е научил софиянецът на по лекото и другото му се вижда трудно.
Значи квартирите стая почвали от 200лв, да така е в топ центъра, но не виждам защо ти си мислиш, че работник без висше образование заслужава топ център и лукс условия. Реално ако се разтърсиш ще намериш и за 100-130лв стая.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f61bbc49b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами не е казано отначало да живееш сам в апартамент нали? Може да намериш едностаен за 300лв. и да го делите с някого. Или направо потърси хора, които си търсят съквартиранти за вече нает апартамент. Най-добре е поне двустаен като всеки да си има стая. Иначе щом си студент още според мен тие рано да мислиш за спестяване.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a4875685ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хайде бе, само трима ли сте от Варна?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2126d3acf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Пич, според мен да смениш София с Варна изобщо не е удачен вариант. Лудницата е същата, както и разходите, само дето заплатите са доста по-ниски. За мен това е град с изкуствено надут стандарт. Има някаква много малка част, които живеят добре - хотелиери, моряци и някои по-високообразовани, но за мнозинството си е мизерия. Градът е мръсен, пренаселен и презастроен. Като изключим морската градина, няма почти никаква зеленина. То в провинцията вече масово заплатите за общи работници са по 600-700 лева чисто и нагоре, а наемите за гарсониера са около 150-200 лева. В пъти по-спокойно и чисто е, а накрая ти остават и повече пари.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3b0750029a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Повярвай така се чувстваме и варненци, само че освен в София или в чужбина да отидем. На мен ми се живее във Варна, но условията на живот започват да стават непоносими, дори за хората, които не живеят на квартира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fa3c6d51c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм от Варна и подкрепям мнението ти, авторе. Смених преди 10 г Варна със София, първо защото заплата, която ми се предлагаше за същата позиция и отговорности беше не двойна, а почти тройна и дори и след наема ми оставаха повече отколкото във Варна, където живеех при родителите си. Отделно има много по-голям избор на атрактивни работни места, защото много международни компании аутсорсват в София - във Варна изборът е доста по-ограничен. Когато съм във Варна всеки път ми прави впечатление, че цените не само не отстъпват на софийските, но и често са по-надути (незнайно по-каква причина), в същото време средния доход за града е много по-нисък от този в София.
Това, което не ми харесва в София е най-вече мръсния тежък въздух, който неусетно те разболява и ти отслабва имунитета, както и трафика и навиците на шофьорите. Във Варна се шофира доста по-спокойно - все пак града е малък и е сравнително по-чисто, но пък града се управлява от мутри, малките бизнеси масово реват от изнудване и че ги притискат и общо взето, ако нямаш връзки си безпомощен и абсолютно никой. Градът отдавна не е това, което беше - боли като виждаш, как все повече застрояват морската, как от големите плажове, на които като дете си играл, нищо не е останало. Чудиш се като си дойдеш следващия път, какво още ще установиш, че са унищожили...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 559f8a9988
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 7, тя и Варна в последните 10 и повече години заприлича на София. Няма никаква зеленина, освен в морската, задръстванията са големи, а самите автомобили скоро ще започнат да се паркират и по пейките. Още докато бях студент там ( 2001-2005 ) градът вече беше станал неприятен за живеене. Напълни се с всякакви селски тарикати, мутри и каквито се сетиш мошеници. Отвсякъде се носеше мазна чалга и простотия. Може би до към 2000-та година градът е бил добре, но след това мутрите го съсипаха. Май вече и не останаха варненци в него. Помня, че докато бях студент цел номер 1 на почти всички колеги беше на всяка цена да живеят във Варна. Масово се продаваше кой, каквото има, взимаха се пари от роднини, теглеха се заеми, само и само да се купят заветните 2-3 кутийки във Варна. Кореняците варненци отдавна ги няма в града по мои наблюдения.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c15a4b15ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   3 - Делението на едностаен апартамент с някого си е психологическо изпитания.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 дни
hash: 678e298d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   От Варна съм и живея тук, защото все още съм на 14, но ми е жал като гледам какво става. Не мисля да отивам да живея в друг живот, когато порасна, но градът уж изглежда голям и населен, а нямаш почти никакъв избор за каквото и да е. Нито можеш да учиш нещо особено (икономика, технически специалности и медицина, свободния е само подобие на университет, за частта на ШУ във Варна не знам), нито има много работни места. Заплатите не са високи, дори програмистите не взимат особено високи заплати, масово стават катастрофи, често има аварии, плажовете са мръсни, единствено във ФК има някакви събития. Градът си има и позитиви, които се откриват при по-дълъг живот тук, но в началото ще откриваш само негативите и затова ти ги казвам отсега според моите наблюдения. Обичам града си въпреки всичко и ти го препоръчвам, ако искаш малко повече спокойствие от столицата и целогодишно море. Не са толкова зле нещата.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0b3dab81da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Варна е един тимаджийски кенеф. Не си заслужава едно кафе да отида да изпия там.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 66480a0eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Варна е романтичен и приятен град за живеене, но не и за работа. Не вярвам толкова да няма пари, просто сякаш има сговор между работодателите да дават ниски заплати. Знаят, че има много студенти и други "пришълци" готови да стискат зъби и злоупотребяват. Може би и местната мафия има влияние, но някак има разминаване между града като град и населени и безнес климата. А може би това е реалното и истинско нещо, а лесното в София е поради доенето на цялата държава заедно с външни финансови инжекции. Знам, че много софиянци ще зяпнат, че не е така и в София е голямата икономика, но Е така. Не слагайте каруцата пред коня - има икономика, защото се наливат маса пари, а не обратното. С много пари и в Странджа-Сакар ще има имотен балон.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 545d21183e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравейте на всички, макар и късно но по - добре късно от никога, хора бягайте от тоя град "Варна(Морската сотлица). Това е мое мнение, но аз съм в ИТ сферата и попринцип очаквах градът като "голям", "развит" след като завърша да ми даде много повече възможности от колкото реално има, но реалноста е доста по различна в момента е 2020 и познавам хора които на junior(младши) позиция вземат заплата 3 пъти по - малка от колкото може да Ви се предложи в София или Пловдив.
Тъпото тук е, че дори човек да има висше и умения изискват 3 пъти повече от колкото в столицата да не говорим другите държави че ти предлагат да се учиш с топ специалисти(senior) с заплащане по - голямо от колкото средната заплата за един програмист в България в ИТ сектора в тяхна валута.
Завърших висше образование и изкарах няколко курса 2.7 години съм в сферата. Не се оплаквам, викат ме по интервюта и т.н, но всичките ме питат в край на сметка за заплата и когато кажа заплата която е справедлива - не ами дори минимална от това което е справедливо реално второ интервю няма.
Искат в ИТ сектора да се бачка за заплата която абсолютно не е близко до това което би трябвало да се даде и вземе, спрямо сложния материал и задачи които повечето хора дори немогат да си ги представят.
Това е моята гледана точка относно сферата а за останалите е още по - зле, но ако това ще ви отеши приятелката мие с магистър и с английски сертификат C1 и си търси работа 3 - 4 месеца с 1 година в сферата опит завършела е вътрешни и външни икономически отношения и офертата и беше за 800 лева чисто.
Много добре помислете, ако мислите да мигрирате в Варна градът е доста красив и готин, но всичко останало е абсолютна анаргхия!
Бягайте надалеч от тук!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 358d375e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   До номер 13 ти си толкова неграмотен, че и минимална заплата ти е много!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker