Шефът ме сваля и ме плаши с уволнение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Шефът ме сваля и ме плаши с уволнение
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 3505 пъти
Първо искам да уточня, че това не е някаква извратена историйка, нито става дума за секретарка, шефче и повишение (типичното). Действителността е доста по-различна и и трудна. Живея в Бургас, в края на този месец ще навърша 19 (98-ми набор). Живея при баба си и дядо си, защото с родителите ми сме в много лоши отношения и няма шанс някога да им простя, но предпочитам да запазя детайлите за себе си. Миналата година завърших гимназия и прецених да не уча веднага, тъй като се колебаех между две специалности, а не искам да увисвам съвсем на гърба на баба и дядо. Предпочетох да работя, да спестя известни пари, за да не отида без нищо в София и догодина вече да се запиша да уча и да работя в там (където и ще остана да живея за в бъдеще, живот и здраве, но това е отделен въпрос). Лятото започнах работа в доста посещаема кафе-сладкарница близо до една от гимназиите. Много оборот се прави за един ден, а заплатата ми е повече от идеална предвид естеството на самата работа. Учениците пълнят кафенето, а отделно идват и много други клиенти. Свикнах с бързото темпо, но като цяло работата е много лека и дори приятна. Четири дами работим там - жената на шефа, дъщеря му, една студентка от тук и аз. Като се редуваме по две в даден ден и уикенда почиваме. Жената на шефа ме нае и мислех, че тя е единствената собственичка, но се оказа, че мъжът й е. Той идва при нас, закача се и разтоварва, но иначе си има друг бизнес човека. Да, обаче явно ми е хвърлил око - отначало мислех, че се бъзика, защото си е шегаджия, но намеците му станаха доста явни. Когато жена му не е на смяна и не е наоколо, само това чака. Пита ме дали искам да изляза някой път насаме с него след работа. Какво по дяволите трябва да означава това според вас? Отклонявам поканите му седмици наред, но той не спира. И онзи ден подхвърли, че съм добра, но може би ще е хубаво да уредят друг техен роднина на работа и такива неща, за да ме сплаши. И вчера пак ме пита дали съм искала да ме води някъде на 26 октомври (рождения ми ден). Ужасен е просто. Аз не съм някаква с вид на уличница, дори нямам форми, набиващи се на очи. Обикновено момиче със сивкави очи и тъмна коса, дребничка и слабичка. Обличам се спортно. Не търся мъжко внимание и съм девствена. Не знам защо ме желае толкова (не си измислям), при положение, че жена му е страхотна мацка. Страх ме е. Имам нужда от парите. Искам просто да работя спокойно. Не искам да му развалям семейството на човека и не смятам да казвам на никого. Не съм такава просто. А той има 2 деца (дъщерята и по-голям син, тя е една година по-голяма от мен, а той - 3). Не го ли хваща срам този мъж? ! Разбрах, че на 1 декември ще стане на 50, а аз мога да съм му дъщеря и съм по-малка от децата му! Не съдя по възраст, но не смятам, че е редно семеен мъж да притиска младо момиче така безсрамно. Как да постъпя и какво бихте направили на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6881ddfe88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, запиши го на телефона и покажи записа на жена му. Ако просто кажеш на жена му, той ще извърти работата, че все едно ти му се сваляш. Записваш го и и го даваш да си го гледа. Ако пък искаш, може да му кажеш, че си го записала и да го изнудваш за по-висока заплата иначе ще покажеш записа на жена му. Но направи запис във всички случаи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4cf3b5dfaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Сексуалният тормоз на работното място е (и където и да е) е незаконно, ако докажеш че те тормози по този начин можеш да го съдиш и да претендираш за парично обещетение.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7aca07822b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Дa е** дъртият пръч! Не се ли виждaт тия хорa или годините съвсем ги сбaбчвaт от към мозък, освен от към физикa.
Зaпиши го, дa, кaкто те посъветвaхa по-горе и директно си прaщaй видеото в някой новинaрски сaйт. Женa му нaй-вероятно си знaе пръчa, a може и именно зaрaди нея дa го прaви. Кaзвaш, че е хубaвa, може пък комплексaря дa искa дa предизвикa ревност у нея "виж колко съм `aресвaн от децa, които и внучки могaт дa ми бъдaт"... отврaт.
Търси си междувременно другa рaботa. Виждa те и без опит и си мисли явно, че бързо и лесно ще те излъже.
Кaк бе, дa му се не види дъртите пръчове се мотaят в крaкaтa нa млaдите и спъвaт, дърпaт нaдолу и мaчкaт, злобa към млaдите ли е, от зaвист, че сa остaрели вече ли е? ! Не могa дa си обясня подобни плюнки кaк съществувaт със себе си, a още по-мaлко кaк и жени имaт до себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ff664e58fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай му срещата която иска на човека и се светни и ти какво искаш. До колко годишна ще стоиш девствена. Остави жена му каква била, шефа си е шеф и после ще си го правиш каквото искаш, току-виж ти оставил сладкарницата на тебе :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6945a46caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 4, що не си спести тъпия коментар? Как може да даваш такива съвети. Авторката точно на теб ще се върже и какво ще стане? Авторке, не излизай с него каквото и да става, защото ще стане по-зле. Най-добре ще е да напуснеш, има толкова много други места за работа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3e46e3e924
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като резервен вариант започни да си търсиш друга работа. Иначе ако можеш да се уредиш да си все в една смяна с жена му ще е добре. Или с дъщеря му. Пред нея той няма да посмее да направи нищо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 14d8375d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Помоли някои познат як мъж, да те забере от работа все едно ти е гадже, може да миряса..

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 494d2563ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Отказвай му директно без нервничене и някаква неприязън колкото и да ти кипи отвътре, спокойно казвай "не". Може да му кажеш, че си имаш приятел даже. Такъв тип мъже ги знам лигавят се и са непоносими и си мислят че с приказката " само ще хапнем и пийнем кво толкова " са намерили ключа към женското младо сърце. Не се тревожи, ако жена му е доволна и сте в добри отношения той не може да и повлияе и да те мръдне. Да го запишеш е добра идея за всеки случай. Понеже не се знае в кой момент ще си изпуснеш нервите от напрежение и ще стане мазало. Не се знае какво ще измисли да те очерни а ти трябва да се защитиш. Имах проблем , направих голям гаф и шефът ми реши да се възползва - думите му бяха "има решение на въпроса - секс с шефа и забравяме за всичко " Направо не можех да повярвам. Защото беше единственият мъж който будеше възхищение ми. Отдаден на жена си, на дъщеря си. Грижеше се те да са добре, да не се тревожи, да не берат ядове и нерви ако се наложи да се разправят с някоя институция, изобщо правеше им живота лесен и спокоен. За тия години които работих за него направо не можех да повярвам, че съществува такъв мъж. Та както и да е отказах му най-спокойно на предложението. Жена му разбра какво бях извършила и дойде да се разправя с мен. Обиди, унижения, беше ми на езика да и кажа аз какво ми е предложил мъжа и, ама ми дожаля гледам го пребледнял и притеснен да не кажа и да стане още по-голям цирк, а и тя едва ли щеше да повярвя но може би щеше да я човъркне. Но аз съм по-голяма и успявам да се владея и да преценям как да печеля време и какво кога да кажа за да постигна излизане от кашитр, в които се забърквам. Не се обиждай всички сме били на 19 и своенравни и необуздани. Гледай спокойно на нещата. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 067a6c86bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   8 това което мъжете правим не е неморално. Такива като теб съдят за мъжете по женските правила за морал. Да, ама напук на феминистките мъжете и жените сме различни, с различни хормони и от там - поведение. На нас ни е вродено да искаме колкото се може повече деца от различни жени. На вас ви е вродено да си гледате 1 семейство. Освен това може да си добър баща и пак да кръшкаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aa1e7b7cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   н 9, стига оправдава този чичка. Като е толкова мъж да сваля жени навън. Който използва подчинено положение, някаква зависимост, за да достажда на жена, не е мъж!
Моят съвет също ще е да му откаже Авторката директно и ако я уволни да каже на жена му. Всъщност не вярвам, че ще я уволни. Може и да го запишеш на телефона си какви ти ги говори.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7aca07822b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Н 9, товa не е мъжко, бaш си е дърт комплексaр, който увиснaл нa млaдото, зaвисимо от рaботaтa момиче.
Дори и и плюнкaтa си не бивa дa цaпa момичето с този плужек!
A ти си същият явно, просто дърт, зaгорял... нещо си, нямaм думи дa опишa колко противно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 544518b792
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9 То и на жениете им е родено, да търсят млади и физически силни мъже, а когато ти бит шута за такъв, се почва с това, какви курви били...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1adef648b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   В мойта фирма мисля, че шефа спи с голяма част от жените. Съмнявам се, че ги изнудва даже някои сами си искат. Интересно ми е не им ли е малко тъпо всеки ден да се гледат в очите и всички да са спали с един и същ мъж? Има една обаче с която той не се държи добре и мисля, че тя не е спала с него. За мен това е истинска жена.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b0f4d4d76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Авторке решението вече ти го подсказаха - запиши го за да имаш доказателства. Само че демонстрацията пред жена му е излишна. Консултирай се с адвокат и го съди за сексуален тормоз директно. За съжаление ще изгубиш работата си, но това е единствената етично правилна постъпка в момента.

Междувременно започни да си търсиш нова работа, колкото и да ти е приятна тази и парите да са добри, не си заслужава. Никой няма да ти върне нервите а и разбитото доверие в хората ако се оставиш да те подлагат на подобни унижения. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c1d8a0d533
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Егати боклука... да си иска секс и да притиска момиче, което е зависимо от него-в смисъл, че и е работодател. Само по това можеш да разбереш що за мъж е. Мило момиче, страхотна си, възхищавам ти се, само така, не си и помисляй да отговаряш на мераците на тоя стар сатир. Ще те употреби и захвърли като парцал, а първия път е специален и си заслужава да се направи със специален човек, не с мазния чичка. Повярвай, струва си дори и работата си да загубиш, по-добрия вариант е отколкото да легнеш с дъртака. И аз те съветвам-запиши го, да си имаш черно на бяло, че да го видим после толкова ербап ли ще бъде. На всяка цена ни напиши какво е станало...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7d3eeddb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   На почти всички места,където съм работила са ме сваляли щефовете ми .независимо от възрастта им . Знам,че е неприятно,но се свиква.Най-тактично му отказвай ,върши си работата както трябва,а той ако иска да те уволнява.Сервитьорки се търсят и на много други места.Ако си симпатично момиче,често ще ти се случва.В началото ще се възмущаваш,но след време няма да обръщаш внимание на глупавите им свалки.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 89b8260804
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Напускането нека ти бъде крайно решение. Щом работата и парите са добри, глупаво е да ги загубиш преди да си изчерпала другите възможности за справяне с проблема.
На твое място бих постъпила така. Ще приема поканата му за 26 октомври - рождения ти ден. Ще се уговоря с него да се видим директно в ресторанта, където предварително ще съм запазила по-голяма маса. Отделно ще поканя там всичките си колеги да празнуваме - т. е. жена му, дъщеря му и студентката, като им обясня, че шефът също е поканен. По този начин го поставяш в шах и мат. Ако те пропуснат да му споменат у дома за партито, ще го сварят да виси сам в ресторанта. Ти ще го извадиш от положение, като кажеш, че и той е поканен - по този начин ще ти е задължен и ще те остави на мира. Ако пък домашните му споменат за поканата, вероятно ще се измъкне под някакъв предлог и няма да дойде, но отново ще му стане ясна картинката. Гарантирам ти, че ще разбере не само, че недвусмислено му отказваш, но ще схване и скритата заплаха. Т. е. външно се направи на идиот. Защо пък да не си поканиш хората от складкарницата на рожден ден? Нали и той е част от екипа, един вид?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2703017d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Стига сте давали глупави съвети. Да си играе с огъня не е добра идея, най-смисленото решение е подаване на оплакване за сексуален тормоз и това е. Още по-малко пък трябва да се поддава на мазника да ѝ бъде първия мъж в живота.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker