Застраховка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Застраховка
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1852 пъти
Здравейте, въпросът ми е следният - Как да разбера имам ли медицинска застраховка направена от работодателя и къде. Преди малко мъжът ми ме ядоса заради тая простотия. Работих за последният си работодател 7 години, за тия години аз не помня и нямам документ, в който да пише че имам мединска застраховка. Нито пък е ставало на въпрос. Следователно мисля че аз нямам такава. Той спори с мен че трябва да имам и в коя банка имал сметка шефа ми. Че откъде да знам. Той ми плащаше на ръка всеки месец. Осигуровки здравни и социални е бил редовен и ги е плащал. По спомен знам, че моят шеф изплащаше кредит към ДСК за жилище и за бизнесът му и беше доволен от условията и т. н на ДСК и вероятно там има сметка на фирмата или лична. Значи аз също имам кредит към ДСК и погасен към УниКредит, към които се изискваше превод на работна заплата. Шефът ми абсолютно отказваше да ми превежда пари по сметката като работна заплата нито към ДСК, нито към УниКредит. На въпроса защо -това са неща които не са нужни да знам като можело всеки месец сама да си внасям вноските. Много объркано стана, защото и аз не съм наясно за какво става въпрос. Та ако разбирате и може да ми помогнете относно този казус и къде мога да проверя имам ли застраховка по ЕГН или номер на лична карта ще ви бъда благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: ae2e3dd61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен нямаш медицинска застраховка. Не е длъжен по закон и защо да го прави? Плащал ти е на ръка и те е осигурявал нормално, защото явно има клиенти, които му плащат на ръка (примерно да не се плаща ДДС). Ако ти е плащал мед. застраховка със сигурност щеше да получаваш и писма у дома да кажем от Алианц, щеше да имаш документи за това.
Всички вноски и осигуровки можеш иначе да си проверяваш като си вземеш специален код от НАП. Много е лесно. Отиди в НАП ЛИЧНО и за 1 минутка става работата. Освен това можеш с този код да си проверяваш разни задължения към общини, пресрочени плащания към КАТ и изобщо
Баща ми имаше мед. застраховка при Алианц иначе и знам, че трябваше всяка година медицински прегледа да минава и така нататък. Тоест не можеш да не разбереш ако имаш такава. Според мен не си заслужава обаче. По-добре имай спестени пари за черни дни. Всичко е малко или много лъжа и измама. По-голеите разходи ги поема НЗОК. На баща ми до сега само 4000 лв. са покрили за едни консумативи при операция, а внася сигурно от 20 години и изобщо от както ги има тези застраховки. Има в листовката много екстри, но накрая като ти се наложи нещо ще гризнеш дръвцето. Лечение примерно покривало в чужбина, но найсе - ако има лечение у нас, си длъжна първо по НЗОК да се лекуваш у нас и ще ти покрият 100 лв. консумативи, а в чужбина реално много малко болести ще лекуват ако няма лечение у нас, което е много малко вероятно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c6499d3c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм адвокат и ще ти обясня за какво точно става дума. Първо, мъжът ти е разбрал нещо, но го е недоразбрал. Коментиращият под номер 1 видно и той не разбира за какво иде реч. Като работник или служител е вярно, че си застрахована от своя работодател. Но тук идва тънката подробност. Тази застраховка не е здравна и ти не си страна по застрахователната полица, а само трето ползващо се лице. На следващо място, всеки работодател има задължение да застрахова персонала си срещу така наречените осигурени социални рискове или по известни като трудова злополука, професионална болест, общо заболяване или смърт. Само работодателят е страна по тази застрахователна полица, а не неговите служители и тя ползва именно него като служи, за да покрие тези разходи, които евентуално би имал, ако се наложи да изплаща обезщетения за трудови злополуки. Други застраховки също са възможни като здравната, но за такава би следвало да сте известена.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 07fdc3caaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да не би да имаш предвид здравни осигуровки по НЗОК? Това можеш да провериш в НОИ по ЕГН. Ако шефа ти е плащал, може и да имаш, но по-вероятно не е.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 731139920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако нямаш документ значи си нямала застраховка. Кауфланд примерно правят на служителите си такива, и служителите ползват преглед при частен лекар за сметка на застраховката, тоест преглеждат се без да минават при личен лекар. Но за да ги прегледа безплатно лекар на частно те му представят името на застрахователната компания и номера на своята застраховка. Ако ти нямаш тези документи значи не си била застрахована в твоя полза. Командиравоните в чужбина също имат здр застраховки, доста от големите фирми също правят застраховки, но мен лично ме съмнява работодател с толкова кредити да ти е плащал застраховка.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ac40324d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Само на мен ли начина на плащане и обяснението за него ми се струват крайно съмнителни. Подобни глупости от сорта на "не е нужно да знаеш" изобщо щяха да ми светнат червената лампа на момента. Авторке препоръчвам ти веднага да започваш търсенето на нова работа, защото може да се окаже че си осигурявана на половин работен ден или по-зле.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker