Писна ми от отворени офис пространства - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Писна ми от отворени офис пространства
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2977 пъти
Open office или иначе казано отворените офис пространства са последната мода. Но само на мен ли не ми харесва това? Много е трудно да се фокусираш, а като водиш разговор по телефона все се намира някой да се засмее или да говори, та клиентите ми чуват това и не е приятно. Причината да пробутват отворените офис пространства, е че така се плаща по-малко пари от колкото по старата схема - отделни кабинети/офиси с по 1 до 4 човека вътре. Но според мен това е по-добре ако попаднеш на свестни хора. В отвореното пространство не може да се изградят по-лични отношения, обикновено са повърхностни, а клюки се разменят на разпевките с колеги. Е аз като съм против алкохола не ходя на тях. Първата ми работа също беше един вид отворен офис, защото в една стая нямахме прегради, но първо беше стая на апартамент, а не цял етаж в бизнес сграда, второ бяхме двама човека. Много по-приятно беше и човек можеше да се фокусира и разговори да си води с клиенти, защото се изчаквахме. Сега сигурно на етажа сме 50 човека и от единия край чувам някой да се хили на другия. Вече навсякъде ли е така в по-добрите фирми където плащат добре? Дори и мениджърите ни нямат офис, но те поне имат разнообразие, че се срещат с клиенти в конферетни зали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: e81f353f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На никой не му харесва т. н. отворен офис концепция! Така се пестят обаче пари. Моят съпруг е мениджър и в неговата фирма само най-високите етажи имат свой собствен офис и той има свой офис все още, но в имат офис в друг град и един там шеф е направил кутийки като в американските филми - нещо отвратително и дори мениджмънта трябва да работи от тези кутийки, всичко се чува.
Мъжът ми е огромен противник на тази концепция и има свое решение, което е налагал в предишни фирми, но трябва време да успее да убеди и другите шефове в новата си фирма - т. н. безхартиен офис. На макс се спестява трупането на папки на работното място и всеки е длъжен след края на работния ден да си подбира всички неща в личен шкаф с ключ, а бюрото да е като чисто ново. На другия ден друг човек може да работи на това бюро. Номерът е, че пестиш повече пари дори от отворения офис, защото ти трябват 20% минимум по-малко работни места - винаги има хора в командировка, в болничен или на някаква конференция или обсъждане.
И сега моят мъж е отстъпил офиса си на другите за място за обсъждане или спокойна работа, защото той е често в командировка или навън. Винаги оставя бюрото си чисто без нищо на него, заключва си нещата в шкаф и оставя вратата отключена, така че да ползват хората офиса му, защото им съчувства за отворения офис.
Аз с него работих преди доста години в една фирма, в която той беше наел и организирал офиса и беше уникално - имахме си всички отделни стаи, дори свое бюро, но пак се подбираха нещата в шкаф и като имаше свободни места заради болест или командировки можеш да ползваш каквато стая ти хареса - на практика сам дори можеш да си в стая. Аз като практикантка дори така имах цяло бюро на разположение, което е страшен лукс!
Всичко е въпрос на организация, а отвореният офис е мъчилище. На Запад заради тази концепция все повече хора искат да работят от вкъщи
Днес нямам офис, защото работата ми е свързана с обикаляне навън и офисът ми е колата или от вкъщи , дори в кафе. Предпочитам да нямам офис от това да работя в отворен офис.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 649b678be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Слагаш слушалките и това е. Работех в такъв офис и слушах по цял ден лични разговори и излишни простотии и емоции. Ужасно. Простотия, смехове, скандали. Но за това са виновни шефовете.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c01c6e0fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз пък като работодател съм твърдо ЗА, даже сменихме със съдружниците ни стария офис с тип кабинети за цял етаж без нито 1 стена.
Но понеже сме софтуерна фирма, мисля, че този тип офис е много по-добър вариант, защото работата е по-скоро творческа и се толерира игрането на тенис, пиенето на бира на диваните и лафчето с колеги. Никой от нас "шефовете" няма кабинет, седим в двата края като всички останали, не обичаме тая шефска олд скуул култура да викаш някой в кабинета си все едно си шеф. Имаме само една конферентна със стъклени стени.
Мисля, че на всички им харесва много повече

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9f787b0535
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами аз не съм във софтуерна фирма и ми се налага да говоря по телефона с клиенти. Постоянно ме питат "в мол или на летище работите та е толкова шумно". Да не говорим, че е малко като в каторга - чувсваш се просто като поредната гайка в машината.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e0b0afed92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Пагубни са за добрата работа, така е. Някой хра ги харесват, защото са все едно в детската градина, особено по уеб студията, където има хора, които играят на PlayStation-а в 3 от 8те часа работа. Да, имат си конзоли, за разпускане. Ако някой иска да върши сериозна работа, то ще остане разочарован. А и сега, с тая мания по Scrum и политокоректните глупсоти, скоро ще започнем да си следим прогреса в брои прегръдки между колегите, а не в това, кой е свършил повече и по-качествена работа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c7a07741a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ужас! Само за кратко съм работила в такъв офис и беше кошмар! Не можеш един телефонен разговор с клиент да проведеш, защото си в някакъв хаос, колегата до теб си клюкари, някой друг си гледа нещо на компютъра, трети се хили за нещо... пък ти иди говори с клиенти ако можеш! Без мен! Сега работя на рецепция, тихо и спокойно си ми е, като звънне телефона говоря без да се надвиквам с останалите... и всичко си е ок.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 071b2dca84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина гледам все повече офис сгради като хамбари.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 16adbf7448
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Работя в такъв офис повече от две години вече и определено за мен е по-добрия вариант, работата ни е свързана с постоянни разговори по телефон и никой от колегите не ми пречи по никакъв начин, бюрата ни са едно до друго, нямаме прегради и шефа също е при нас. Работата минава много по-леко, екипът е сплотен и дразги няма, всички вече сме си свикнали и чувството за хумор преобладава, атмосферата е положителна. На моменти викаме, на моменти се смеем, на моменти сме по-тихи, на моменти сме по-"заспали", но определено настроението е далеч по-добро от това да си в малък скучен офис с едно-две бюра в единия и другия край, подобно на държавна администрация.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 071b2dca84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8 е типичния сектант. Стокхолмски синдром.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d6b60439b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Модна глупост, която се копира с обяснение "така се прави в днешно време". Особено софтуерните фирми много се лъжат, че така стават нещата. После 20 човека вършат работа като за 12, но кой ти разбира и може да прецени. Всички много "работят" и изглеждат заети - значи е добре. Е, в Microsoft и от техния ранг вместо отворено пространство е точно обратното - всеки програмист е в отделна стая, но те сигурно са глупави и несериозни. Важно е да си модерен и да събираш персонал на кило.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker