Чувствам се неуверена в себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Чувствам се неуверена в себе си
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 6525 пъти
Здравейте!
Завърших счетоводство и анализ миналата година и от скоро работя по специалността. На теория имам добри познания до колкото са се запазили през годините на обучение. На практика обаче нещата ми изглеждат много по-различни и сложни.

Всъщтност намирам врзъзката между тях и започвам вече да ги разбирам, но ми е трудно все още да свикна със счетоводния софтуер, а всички очакват да се справям бързо и едва ли не още от първия път, когато ми обяснят нещо ново да го свърша безупречно, в противен случай веднага се започва "ама нали ти казах вече" и тем подобни. Аз за да свърша нещо както трябва ми трябва малко време за да свикна с нещата, трябва ми адекватно обучение, трябва ми опит за осъвършенстване. Работя в счетоводна къща, а там както знаете работата е много и разнообразна, което от една страна е много полезно за човек начинаещ в професията, но от друга страна посотянното натрупване на нова и нова информация ме затруднява в бързото и усвояване.

Вече започвам да си мисля, че счетоводството не е за мен. Освен това дали от притеснение или нещо друго не знам, но постоянно бъркам някакви елементарни неща, като например платежни нареждания. Старая се разбира се искам да съм счетоводител поне на този етап от живота ми, но усещам, че нещата вместо да се подобряват, като че ли стават по-зле. Какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1afbee07b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ВисшУтУ не учи, учи практиката. Спокойно: първо не позволявай да те юркат - обикновено това се прави с всеки "заек", разбирай нов служител. Счетоводният софтуер не знам какво толкова трудно има в него - по принцип 99 % от програмките са с меню на български, просто запомни последователността. И питай по-опитните колеги - няма нищо срамно в това да питаш. Обаче - винаги имай едно наум, че хората могат да бъдат големи гадняри. Аз когато постъпих за пръв път на работа също като теб се шашках и питах по-старите колеги, обаче те нарочно ми даваха грешни указания и после стояха да гледат "сеир". Така, че прецени кой от колегите ти е свестен човек и се ориентирай към него за съвети. Също така си записвай - аз например си бях направила една тетрадка, в която на прост и разбираем език си описвах всеки възникнал проблем и решението му, вкл. и компютърен, като си записвах даже последователността на натискане на бутоните при дадени операции. Тази тетрадка, разбира се е само за теб и стои прибрана в шкафа.
Айде, споко и не се шашкай, постепанно ще навлезеш в рутината на работата, нищо сложно няма.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e3a9197096
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Най-важното е да не се притесняваш. Знам го от опит. Иначе започваш да бъркаш дори незначителни на пръв поглед неща. Трябва да се научиш да излъчваш увереност, дори когато не се чувстваш така. С времето и практиката нещата ще се променят. Върши си нещата последователно и спокойно, а гадняри много.. както е казал и №1. Не се предавай, повтаряй си всеки ден, че ще се справиш!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3af61c385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Нямаш ли някой близък роднина или приятел, който в извънработно време да те обучи, да ти помогне и пр.? Случава се това да е по-опитен колега, но за съжаление все по-рядко. Така, че помисли кой би могълда ти помогне именно да се справиш в практиката, защото теорията не е достатъчна.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви за отговорите! Всъщност положението не е толкова критично, не мога да кажа, че не ми се обесняват нещата, лошото е, че искат много бързо да напредвам, а аз просто не мога да свикна веднага с нещата и се бавя с изпълнението на задачите. Може би до някъде си е в мен причината за това!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм авторката. Знаете ли, стигнах до извода, че причината си е в мен. Явно счетоводството не ми е стихията. Аз между другото още като студентка не му симпатизирах много много, но си казвах, че специалността ми е хубава и ще свикна. Явно съм била в заблуда, защото виждам, че на практика нещата са доста по-сложни и една малка грешка от моя страна може да има сериозни последствия!!! Вече започвам да се оглеждам за нова работа, защото положението става все по-зле. Постоянно отнасям критики и забележки, в същото време другата ми колежка с която започнах се справя много по-добре от мен.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3758c7dfce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Звучиш така, че все едно има работа под път и над път и ей сега отиваш да се опиташ някъде другаде! Не се предавай, а се дръж там където си, попрището ти не е никак лошо и колкото и да не си за там, с времето ще му свикнеш! Не пропилявай времето което си използвала да учиш, за да загърбиш сега всичко, на всичкото отгоре вече си имаш и работа!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз не съм казала, че ще се отказвам. Знам, че няма работа в момента по път и над път и на този етап съм доволна, че работя, въпреки, че се чувствам, като глупачка на работното ми място не ми пука особено, каквото и да става не е болка за умиране. Аз имам амбиции да запиша друго висше образование, този път по мое желание. Все още не ми е прекалено късно.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3758c7dfce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Висшето образование, вече изгуби своят смисъл като такова. Все тая е какво си завършил, важно е какво можеш и дали имаш официален опит и стаж! Така, че според мен ще си изгубиш отново времето. По - добре се развивай спрямо интересите си, а вече си имаш едно Висше образование!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Зависи от висшето. Благодаря за отговора!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора нищо не пишете в темата, а аз имам нужда от съвет. Ще се опитам да опиша по-подробно ситуацията в която се намирам и се неадявам на повече отговори в темата.
Работя в малка счетоводна къща с няколко човека служители от месец и половина. Постъпих на работа с ентусиазъм, но без нито ден практически опит. Първите дни нещата изглеждаха общо взето нормални, макар, че информацията беше много и не можеше да се запомни на веднъж. Макар и да записвах всичко, все се намираше нещо, което да не съм записала или да съм забравила. Колежката, която ме обучава обеснява уж нещата, но го прави на два на три пък кой разбрал, разбрал, който успял да запише записал, и аз, като започна да работя сама и започвамч да задавам въпроси, тя е на контра, повишава тон дори, започва да се кара, че нямало да обеснява по сто пъти, че не съм слушала, като говори. Направо съжалявам, че съм я попитала нещо. Случва ми се дори, като срещна тредност да стоя пред компютъра и да не правя нищо просто защото се притеснявам да я попитам. А не дай си боже нещо да сбъркам, но за съжаление ми се случва при това често то се започват едни въздишки и въпроси от сорта " ти мислиш ли изобщо какво правиш", "това тук не е игра" и т. н. Ок, разбирам, че е така и съм далеч от мисълта, че аз съм безгрешна и, е не трябва да ми се правят забележки, дори напротив. Нормално е да отнасям критики, но непрекъснато някой да ми се кара мисля, че не е приемливо. Най малкото съм сигурна, че на нея и е пределно ясно, и вижда че се притеснявам и вместо да попита, като човек какво не ти е ясно и да обесни или да повтори ако трябва тя само ми натяква грешките....
От друга страна и аз съм много разсеяна и дезоориентирана ро отношение на документите- все се чудя какво да правя, все нещо съм недоразбрала и правя грешки даже и с работа, която вече съм правила на друга фирма. Опитвам се да мисля повече върху нещата, и да се средоточавам, но май не ми се получава. Незнам какво да правя за това пиша тук, за да получа безпристрастен съвет от хора, които не ме познават. Мъзможно ли е причината да си е в мен и колежката ми да е права? Съжалявам за дългия и отегчителен пост, ако има правописни грешки също ме извинете защото съм много изморена след "" работен ден и не ми се прави редакция на написаното. Благодаря за вниманието!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5b31a61ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Мисля, че колежката ти е злобна кучка, която нарочно обяснява набързо, за да не би някоя като теб много да задобрее и да я "измести". Никой не се е родил научен. На всеки му трябва практика. Всеки има нужда да бъде "въведен" в професията, а не да бъде хвърлен да се оправя както свари...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря №11. Тя ще излиза в майчинство от есента, така, че не мисля, че това е причинта. По-скоро вече иска да си е отпуска и не и се занимава с обучения. Аз много грешки правя, но мисля, че дори да не се справям това не е повод за такова отношение, или греша?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5b31a61ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Еми, точно защото ще я няма и нея я е страх, да не би случайно да се окаже "заменима". От 11

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Благодаря! До колкото разбрах щяла да взима майчинство две години и не мислела да се връща. Имам още една нова колежка, която няма проблеми с нея. Аз в случая се чудя дали е възможно причината да е на 100% в мен. Забелязвам, че с нея си говори, а смен само служебно. Дали е възможно да има пристрастия или аз се опитвам да оправдавам несправянето си с другите! Просто не знам какво да правя.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Между дременно се сетих и още нещо, което прави.
Когато незнам как да свърша някаква работа или не знам нещо, тя пита колежката ми за да ми докаже, че тя го знае. Демек- тя го е обеснила, но аз както венаги казвам не съм я слушала.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 29 дни
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Включвам се за да кажа, че ме уволниха с мотива, че работя много бавно и допускам много грешки. Може да ви е странно, но сега ми е по-добре, защото вече не издържах на тази работа.

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 5b31a61ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   По - добре. С такива хора не може да се работи.

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Щом се чувстваш по-добре, пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ние българите като цяло имаме много нисък праг на толерантност и търпимост. А и според мен се отделя много малко време за обучения и очакват от служителите много бързо да схванат всичко, а то не са едно и две неща оснобено в счетоводството. Та то на хорота с опит им е трудно, камо ли на тези без опит.
Мило момиче, не забравяй, че провала в случая освен твой е и на колежката, която те е "обучавала"! Не забравяй също така, че дори и от незнание да си правила грешки рано или късно ще се научиш как да водиш правилно счетоводството на фирмите, но колежката ти никога няма да промени манталите та си. Така да знаеш!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7bbef461d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Абе само аз ли забелязвам, че от един и същ hash (9369522117) излизат въпросите на авторката и разни окуражителни коментарчета... към авторката? ! Нм 16, 18 и 19 са един човек.

Момиче, не се сдухвай толкова, че сама да на себе си да пишеш! Започни задочно друга специалност, а същевременно поработи в друга счетоводна къща по някаква стажантска програма. Не се отказвай веднага и не се депресирай, бати! Дори и след втори неуспех да се убедиш, че счетоводството не е за теб, хубаво е, че би станало навреме. Знаеш ли колко некомпетентни служители мъчат службичките си цял живот и отказват да си дадат сметка за грешките, които допускат? ! Ти поне се измъчваш и анализираш къде е грешката. Имай предвид, че някои професии изискват не само добри познания, а и здрава психика, и бърза реакция. Просто е възможно да си рухнала от психическия натиск.
Успех и по-бодро!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fdeaf43496
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Всичко наведнъж няма да можеш да научиш. Усвоявай нещата едно по едно и ги отработвай. Потърси си някой по-опитен от теб в тази област, до който може да се допитваш при нужда и който по-ясно и с повече внимание би ти обяснил.
Колежката ти явно е високомерна, злонамерена кариеристка, която иска да властва и която не иска да ти издава тънкостите на занаята. Потърси друг специалист, по-човечен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторката: № 20 разкри ме! Вярно е, че аз сама пиша коментари, защото искам да провокирам повече мнения в темата, а така като никой не пише тя остава назад и никой не я забелязва. Не че чак толкова съм луднала, че да се изживявам, като друг човек. Не бих казала, че го изживявам драматично. Чудя се тези дни дали наистина не искам да се занимавам със счетоводство или това е резултат от неуспеха във първата ми счетоводна работа. Може би трябва да направя втори опит, но този път мисля да е само стаж, ако трябва и неплатен, защото се оверих, че ако някоя фирма ми обещае обучение, то ще е набързо и недостатъчно, защото на всякъде искат бързи резултати-нали плащат заплата!
А що се отнася до колежката ми, по-скоро не е кариеристка, а комплексирана провинциалистка с която не споделяхме един диалект, един стил и маниери и... за това не си паснахме!!! И това не го казвам от злоба заради така стеклите се обстоятелства за мен във въпросната фирма, а защото в действителност забелязах още в началото, че това момиче нещо не ми симпатизира особено. Дори когата оставахме само двете в офиса не разговаряше въобще с мен-само служебно и естествено за забележки.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 71d3e3ebaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Играеш фалшива игра. Сама си пишеш въпросите, сама си пишеш и коментарите. Номер 20 е прав.
Не заслужаваш да ти се отговаря!
Ако така правиш и в службата, ясно е какво ще последва!
Проблемите като че ли са в самата тебе!!!
Освен това, какво си правила като студентка, че не си се обучила? Само си харчила парите на баща си?
Работното място е за да работиш, а не за да те учат! Там не е училище!
Иска се да знаеш, да можеш и да работиш, и то бързо и качествено!
Като студентка си спала, а сега търсиш някой да те обучава!
Смешна работа!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c7eb21b62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   23, не знам от позицията си на каква говориш-само дано не от позицията на човек с опит, който обучава, че тогава тежко им горко на младите специалисти...! Университетите дават само една основа и нищо повече. Всичко от там нататък се надгражда и ако няма кой да те обучи на практика си загубен. Отношението ти е просто под всякаква критика.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e40f1ba799
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До 24 - и основа не дават. Истината е, че в гимназията се научава много повече от колкото в Университета. В университета се учат простотии, нямащи нищо общо с реалната професия, докато гимназията дава основата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c1bf194e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   ... Всичко се учи с опита, а не с лекциите... съгласна съм с 25... човек трябва да практикува професията за да я умее... и разбира....

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 71d3e3ebaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Счетоводството е една много сериозна широка и обемна научна дисциплина и професия. Това е икономическият мозък на фирмата. Счетоводителят е дясната ръка на собственика (управителя) на фирмата. Той е и пръв негов съветник. От него зависи финансовия успех, бъдещия просперитет и развитие фирмата.
От счетоводителя се изисква не само правилното и безупречно водене на счетоводството, но той трябва да анализира постоянно финансовото развитието на цялата стопанска структура и да предлага на собственика, възможни начини за вземане на правилни важни, полезни и най-икономически изгодни решения.
Освен това счетоводителят трябва непрекъснато да следи новостите и промените в законодателството и да ги внедрява успешно във воденето на счетоводството.
Той носи на плещите си и цялата финансова отговорност.
Необходимо е да познава безупречно всички счетоводни документи и правилното им попълване. Безупречно да работи на компютър с всичките необходими за целта софтуерни програмни продукти и приложения.
Свеждане до минимум, евентуалното допускане на грешки и познаване на всички възможни начини за отстраняването им.
И ред много други неща, с които счетоводителят трябва да е напълно наясно, да ги съблюдава и да ги прави.
Уменията, които трябва да има и изискванията, които се предявяват към един счетоводител наистина са много високи. Но то няма и как да бъде иначе, за да може фирмата да работи, да се развива успешно и да преуспява. Просто в счетоводството не може да има компромиси!
Ето защо и финансовото възнаграждение, заплатата на счетоводителя е подобаващо високо като възнаграждение за неговата работа, умения и усилия.
Придобиването на необходимите знания, умения и опит е дълъг процес на обучение и натрупване и продължава през целия трудов стаж на служителя в тази сфера.
Това не става за една седмица, месец или година. Необходим е доста дълъг период на теоретическо и практическо обучение и самообучение, за да може специалистът да придобие солидна база от знания, опит, увереност и непоколебимост в действията си.
Изисква се много любов, амбиция, упоритост, постоянство, отличен математически и логически ум, памет, както и още много личностни качества.
Едва след всичко това, ще дойде професионализмът и ще изгрее слънцето, и на нашата улица.
Успех могат да имат само най-знаещите, най-можещите, най-трудолюбивите и най-достойните за това!
Така че, ако искаш да се занимаваш със счетоводство, първо реши сама за себе си, дали наистина си готова да поемеш целия този товар и отговорност, и дали си готова да се отдадеш изцяло на този работа.
Ако отговорът ти е "ДА", тогава запретвай ръкави и търси всякакви възможни начини за обучение, самообучение и усъвършенствуване!
Когато придобиеш нужното ниво и сама достигнеш вътрешна убеденост, че знаеш и можеш, тогава ще бъдеш със сигурност предпочитан и желан специалист!
Ако отговорът ти е "НЕ", то тогава по-добре е да се ориентираш към друга професия!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 98197e063f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Авторке, колежката не е била длъжна да те учи - тя не получава допълнително възнаграждение за това, че те обучава. Времето, в което тя ти обяснява, е време в което забавя собствената си работа и после трябва да наваксва, зощото ти няма да й я свършиш. Така, че не търси проблема в колежката - тя не ти е приятелка, не ти е майка и не ти е задължена с нищо. Тя работи за една заплата също като теб и не е длъжна да изкарва и твоята заплата. Има много информация в счетоводните спровочници, в счетоводните форуми в Интернет, откъдето ти можеш да се самообучаваш. Никой няма да ти го сдъвче, да ти го сложи в устата и ти само да преглътнеш.

От постовете ти все повече се зътвърждава мнението ми, че си просто една глезла, която не желае да се напъне малко за да научи нещо. С глезотии и прехвърляне вината на другия, нищо няма да постигнеш - не само в счетоводството, но и в която и да било друга работа.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9369522117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Авторката: №28, виж сега в счетоводните форуми и справочници не пише конкретни неща свързани със счетоводната политика, която се прилага във всяка една от фирмите които се водят. Завършила съм УНСС, но повярвай ми никой не ми е показвал практически как изглеждат оборотна ведомост, стоково-паричен отчет, хронологичен опис и още ред други неща. Камо ли пък как да работя със счетоводен софтуер- това само на теория съм го учила и то характеристики на счетоводните програми, не спицифика при работата с тях. Така че ако няма кой да те обучи и ти само да умуваш какво да правиш с нещо непознато и да се объркваш с наясна информация от форумите... надали ще е от полза!
Колежката не ми е длъжна-така е, но след като са ме наели без наличие на опит и аз съм казала на интервюто какво мога и какво не, мисля че заслужавам обучение. В противен случай са могли да не се спрат на мен.
Иначе е много лесно да се изказва мнение и естествено- на чужд гръб и 100 тояги са малко.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 98197e063f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   № 28 съм - мога да изказвам мнение, защото упражнявам тази професия от доста години и съм наясно със спецификата на нещата. И аз съм била начинаеща, никой не искаше да ме обучава, или ако ми показваха нещо, то нарочно ми го показваха грешно. Накрая седнах и започнах да чета - практически указания, справочници, дискусиите в интернет форумите за счетоводство, и естествено да чета и следя законите и техните изменения.
Четене му е майката. Счетоводния софтуер е най-най-елементарното нещо. При мен от фирмата, която го инсталира ми проведоха два часа обучение и това беше - нямах нужда от повече. Но щом оборотната ведомост и стоково-паричния отчет ти се струва толкова сложно нещо - няма какво повече да коментирам - или си спала в университета или имаш проблеми с IQ-то.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c7eb21b62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Авторката: То такива като теб с претенции, че разбират нещата така бяха попълнили една данъчна декларация, че направо в шах ме вкараха-дори мен начинаещата......

Ти сама казваш, че са те обучавали грешно при това нарочно, но от написаното излиза, че толерираш такова отношение?! Смяташ ли че нездравата работна среда с лошо отношение е благоприятна за работа? Викаш вместо като човек да обясниш нещо когате те попитат ти или трябва нарочно да даваш грешни указания, или да правиш забележки за това, ме са те попитали!! Браво!

Не съм спала в университета, просто там на теория нещата изглеждат други! Дори и най-елементарното нещо, да е не си ли обучен ти се вижда сложно!

При мен нещата не опират до непознаване на закони или счетоводни записвания, а до елементарни технически неща, но защо се хабя да пиша при положение, че хора като теб предпочитат да изпъкват на фона на начинаещинтге и "неразбиращите"!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c35fb03111
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   И за знание, и за незнание се плаща!
Най-доброто обучение е самообучението!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4154cc378a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Към авторката:
Интересно ми е дали се ориентира към друга професия или свикна с тази, питам понеже и аз съм в такава дилема на този етап :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker