Подигравка?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Подигравка?!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 3118 пъти
Здравейте,
Рядко съм писала тук, но сега искам да прочета вашите коментари относно една ситуация на работното ми място.
Постъпих на работа в кол център с информативна насоченост (не с продажби). Когато отидох първия ден при постъпването ми, видях, че в офиса хората са доста малко и са си сформирали тяхна си общност, всеки приятел с другия, а аз, няма какво да си кажа нищо с никого от тях. Само на „здравей„-„здрасти„ сме и „как си„-„какво правиш. „ Та още в този ден почувствах една хладнина, леко пренебрежение.
На това място съм вече втора седмица, като първата мина изцяло в обучения, навлизане в същността на материала, опипване на почвата. Наистина обемът на работа е голям и трябва да знаеш абсолютно всеки детайл, от игла до конец. Но проблемът не е в това. Не ме плаши колкото и работа да има. В случая знаете, че във всеки един кол център разговорите се записват. През първият ден след обучението ми, започнах да говоря-къде добре, къде зле... Това са клиенти все пак-едни положително настроени, други все от нещо не са доволни и мрънкащи.
Към края на работния ден мениджърите пуснаха да прослушат мой разговор, в който разговор твърдят, че не слушам добре клиента, който същия беше от онези вечно неудоволетворени клиенти. А с такива клиенти знаете, до консенсус трудно се стига. Хубаво изслушаха го, отправиха си забележките, но, нормално ли е според вас да го препрятят на всички колеги и те да започнат да се хилят с цяло гърло все едно и те не са били на моето място. Няма да ви казвам колко обидно и мъчно ми стана. Емоционална и лесно ранима съм, после ги преживявам нещата наново.
В петък отново същата история. Пак попаднах на такъв клиент, мениджърите съответно изслушаха разговора, но тук ми казаха, че уж съм нямала вина и клиентът бил много агресивен към мен. И за пореден път препратиха разговора ми на останалите колеги. Смях, смях до припадък, все едно съм някъв клоун за забавления там.
Е, според вас, нормално ли е това от страна на ръководството, спрямо новопостъпил слъжител, който все още се учи, а й такъв огрем обем от информация не може да се запомни за една седмица разговори.

Ж, 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: bf753fe1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен не е нормално,но това може да е стил на работа във фирмата.Т.е ,всеки да е обсъждан по този начин.Ако само теб те обсъждат и само на теб се хилят,което не е колегиално ,имаш право да поискаш разговор.Говори с прекия си началник и покажи ,че си доста притеснена.Попитай директно,дали са недоволни от теб и как възприемат напредъка ти.Също,че това хилене и подигравки го намираш за неприемане и тормоз от страна на колегите си.Не реви,дръж се професионално.Покажи,че искаш да усвоиш работата ,но и очакваш подкрепа,каквато се полага на начинаещ колега.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 15f8e27805
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В тези големи фирми е така. Аз от 8 месеца съм на такава работа - все едно си на каторга в тоя отворен офис като хамбар за пилци. Липсва ми малкия частен сектор честно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2cf07ed92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен не е нормално и ги. помоли да не го правят. Никой не се е родил научен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3a2ee5e839
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз бих си хванал шапката и да се махна.То е най нормалното нещо на света да бъркаш в началото,те вместо да ти кажат човешки и да си вземе поука,те те правят за смях.Нио градивно не виждам в това,а пък за колегите ти да не говорим,голям смях че някои не знае нещо.Абсолютна простотия!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b8cd2847f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Подай си молбата за напускане и цитирай непрофесионално отношение от страна на мениджмънта като причина за това. Изобщо няма смисъл да търпиш подобни изцепки.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 95840ec16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Сещам се за моята първа седмица в един хелпдеск. Малък колектив, но всеки със странностите си... Та първата седмица се чувствах точно така, както описа, без издънката, която си имала с пуснатия разговор пред всички. По-късно разбрах, че се обзалагат за всеки новопостъпил на кой ден няма да му издържат нервите и ще се стигне до рев. Е аз се оказа, че съм счупила някакъв своеобразен рекорд на най-дълго издържалата. Моят съвет е, когато някой те критикува за нещо, не заемай непременно отбранителна позиция, нито пък се дръж агресивно, а спокойно питай, как биха постъпили на твое място, за да си по-добра следващия път. Ако критиката е била неоснователна, няма да могат да ти дадат смислен отговор, ако е била, печелиш ценен съвет, как да задобрееш в работата, която вършиш. Така че, гледай спокойно на тези неща. Не се чувствай виновна, ако не си се справила добре. Тяхната работа е да те усъвършенстват, така че да им вършиш работата, както трябва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 460c451a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката:
Без свян, казвам ви, че въпросната фирма е Кредисимо АД. Големи змии се оказаха двете мениджърки и змийчетата им служителки- до онзи ден била съм се справяла много добре, а днес като им заявих, че все още се чувствам притеснена и не съм сигурна дали ще мога да продължа така, те ми заявиха, чв и те го виждали това, та нямало смисъл да се мъча повече. Направо им казах да ме освобождават без да го мисля въобще. По-добре, че се получи по този начин. Всеки там се пише на голямото „добро утро”-тази, която седеше до мен се опитваше бая акъл да ми дава:„това прави така, онова не казвай иначе... ”
С две думи-ами... , доволна съм, че се разкарах от това място. С такива хора, нямаше да мога никога да се сработя. Едно, че с тях не можех да разменя една приказка(нещо, което до момента не ми се беше случвало, защото където и да съм работела, винаги съм си намирала другарчета-то е ясно, че не можеш със всеки един да си близък) и другото, което е, както вече изтъкнах по-рано хаотично устроената политика на работа(пак повтарям-предпочитам да съм затрупана от работа, но задълженията ми да са фиксирани в една посока, не започна едно, пиша за второ и разговарям за трето и т. н. ).

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ff4a98ba8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Лично според мен това, че колегите ти са си на групички и трудно и бавно ще те приемат, е нормално, но не е нормално мениджърите ти да препращат разговорите на служителите. Но може просто в тази фирма нещата да са такива, знам ли? Според мен говори с мениджърите (ако изглеждат разбрани) и ги попитай такава ли е практиката (цялата фирма да разбира за "провинените"). Ако е такава - няма какво да направиш. Ако не е такава питай защо само твоите провинения достигат до колегите ти и кажи, че не ти е приятно от това. Работиш от скоро там и няма какво толкова да рискуваш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2b2b07b57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторката:
Благодаря за мненията на всички!
Вече не съм при тези усойници. Четох мнения в бг работодало, явно това не е практика само към, а й към останалите служители, които са работели там. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b5576dcb78
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен това отношение не е коректно изобщо. ОК, направила си грешка, но изобщо не е редно да пускат записа на всички, нормалното е, просто прекият ти ръководител да те повика, да изслушате записа заедно и на 4 очи да обсъдите къде грешиш. Не знам що за колеги и началници имаш, но това е напълно откачено и те съветвам да поговориш с прекия си ръководител и да му кажеш, че изобщо не си съгласна да ставаш за посмешище. А реакцията на колегите ти е направо ами без коментар. Явно са същите ол... ни като шефовете и удобно забравят колко зле са се представяли те в началото. Защото със сигурност и те не са били перфектни първите дни и са правили много грешки, дори повече от теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2eaa063aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да, 10, авторката съм. Вече нямам нищо общо с тези хора. :ѝ

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 750ddd35d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-вероятно е било банална тактика да ти подкопаят самочувствието, за да могат да не смееш да искаш много пари и най-вече да им стане гот, че имат кого да мачкат (общо взето смисъла на работния ден на всеки един човек, в ролята шеф - но някои го правят по-фино, да, тези са били прости грънци и и са чешели егото по най-махленския начин).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1118244deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Истината е че и на мен ми се е случвало и си пробутаха върешен човек, специално тея там са много опасни въпреки че дават добри пари като цяло.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker