Има ли срамна работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Има ли срамна работа?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 3824 пъти
Здравейте!
Просто искам да споделя!
Има ли срамна работа?
Аз съм от малък град, няма никакъв избор за работа, бих казала.
Особенно последните години е многоо зле положението.
Имам нужното образование, но все временно се хващам на работа, както казах вече -няма избор.
За това нямам все още стаж, който всички искат.
Признавам- работила съм малко като камериерка зимата, хигиенистка, продавач-консултант- по заместване.
Много трудно сега да си намеря с този малко стаж.
С висше образование съм, но не се срамувам, че съм го работила, повече ме е срам от това да седя без работа.
Поне за сега май ще е така.
Търся като продавач, но това още по-трудно се намира.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8193dfdc3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Срамна работа няма но има срамно заплащане. Бих казал да отиваш в големия град и да работиш това което искаш

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 03a27ff80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен много малко са професиите, които могат да бъдат опредеени като срамна работа работа. Няма нищо срамно в това човек да бъде чистач, боклукчия, строителен работник. Това са професии, които носят нещо полезно на обществото. Ако не са чистачките, в офисите ще е кочина. Работил съм на строеж, както и на бензиностанция и не се срамувам от това. Не мисля, че дори проститутка е срамна работа - не нараняват никого, дават нужното на самотни хора.
Срамно е човек да е нарко дилър например - продава нещо, което убива децата. Би могло да бъде срамно да си военен при определени обстоятелства - ако те пратят да носиш "демокрация", избивайки хора в Близкия изток. Аз съм програмист и съм отказвал работа за фирма, която разработва софтуер за Мосад. Не исках да допринасям за това израелското правителство да тероризира палестинците. За мен това щеше да е срамна работа.
Най-вече се дефинира по това - усещаш ли, че правиш нещо добро за обществото или по-скоро вредиш? Ако смяташ, че вредата е повече от ползата, работата е срамна.
В контекста на твоя пост - ниско квалифицираната работа не е срамна. Много по-добре е, отколкото да си седиш вкъщи и да се оплакваш, че няма работа. Но вече има неудовлетворителна работа - ако смяташ, че можеш повече и го искаш, работи над себе си - повиши си квалификацията, научи езици, премести се в друг град и си търси работа, която да ти носи нужното удовлетворение - духовно и финансово.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 00aea1aaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма срамна работа. Има зле платена и добре платена работа. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5f71822c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Естествено, че не е срамно. Всички момичета работят като камериерки , хигиенистки, продавач-консултантки, и в барове като сервитьорки. Няма какво да работиш. Това са женските професии. Единствената професия в която успяват жените е адвокатсвото. Единствените богати жени са адвикатки и то само правят мръсотии до колкото знам от наблюдения към познати. За мен срамно е да си танциорка в бар или проститутка, което не го и споменаваме даже, но друго срамно няма. Ние всички искаме да седим зад бюро, да не правим нищо и да получаваме яки пари.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7f394a275f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Няма срамна работа, човек трябва да си изкарва хляба някак. Да си хигиенист или продавач не те прави по-малко човек от останалите, не си избрала лесен път, не продаваш тялото си и не печелиш с измама. Не се срамувай, ти работиш, за да се изхранваш. Пожелавам ти, все пак, да успееш в професията, за която си учила.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7eff5797c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Срамна работа няма, но има ограничени хора, които си измислят фалшиви класации и се поставят в тях. В тези класации примерно банковите работници са по-горе от продавачите, продавачите по-горе от хигиенистите. Всъщност всичко това същестува само в главите на глупавите и ограничените хора. Независимо каква работа работиш, то ти си роб, ако не обичаш това, което правиш. Ако чакаш да дойде събота и неделя с нетърпение и ти става лошо само като си помислиш, че идва понеделник- значи си роб независимо дали си продавач или банкер. Има само едно важно нещо, кефи ли те това което правиш или не. Открил ли си мисията на живота си или влизаш в тъпите класации на хората за прежстижна и непрестижна работа. Всеки човек има нещо, което го кара да се чувства жив. За едни това е спорта, за други пеенето, за трети учителството, за четвърти аткъорската професия, за пети писането. Едното най-важно нещо е да отриеш кое е твоята мисия, второто е да станеш много добър в нея и третото да направиш така, че да ти носи и пари. Това е свободата и щастието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 23522bebcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има срамна работа - това е всякаква работа където се лъжат и мамят хора с цел облагодетелстване.
Няма срамна работа с честен труд.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 07ef6dbe9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не няма... но ако търсиш има работа на новата магистрала в Пловдив. Няма дупки, много хора минават през нея. Има удобни отбивки. Препоръчвам ти я ;))

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d4878f5a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не, срамна работа няма. Ако желаеш добро заплащане навсякъде има добро разнообразие от магистрали. Избери си такава, където минават много хора и където има подходящи отбивки и си готова ;))

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f121614277
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм камериерка, и какво от това!? Върша работа и ми плащат. През останалото време се занимавам с преводи, сега стартирам и няма как да имам все още регулярни и редовни доходи от тази дейност. Ако чакам само от преводаческите хонорари, ще умрем от глад.
Горе главата, работи, развивай се!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f132332437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Няма срамна работа! Много по-срамно е за млад човек да стои вкъщи и да очаква някой да го издържа. Да, реалността в България е такава, че за съжаление често се налага да работиш нещо под нивото ти, но когато става дума за физическото оцеляване, е примиряваш се и това е. Другото срамно, ама много срамно са заплатите, които повечето работодатели дават, но това е друга тема.
Така, че няма от какво да се срамуваш, да си камериерка, продавачка и т. н. изобщо не е срамно. А и по-добре камериерка, отколкото безработна, нали така?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ad5f8f3c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, авторке,
На колко години си и какво си завършила? Не е късно да си намериш работа по специалността, но може би ще трябва да се преместиш в по-голям град, където ще имаш повече възможности.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 08a4b0021c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами по вашите разсъждения се оказва, че търговците трябва да се срамуват от професията си. Защо ли-защото лъжат хората.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c80557414e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Срамна работа е тази, ако поробиш някой и правиш несметни богатства на негов гръб, а на него му подхвърляш трохи, които не отговарят на труда който полага. Аз имам голям респект към хората, които работят като хигиенисти, камериерки, сервитьори и въобще такива слугинажки труд. И аз съм го работил и знам колко е труд за в повечето случеи минимално заплащане. Евала на такива хора! Не се отчайвай, човек когато полага усилия и има цели рано или късно усилията му са възнаградени. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 48ce20021e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Страшното е, че повечето хора тук ти дават съвети да се примириш със системата, вместо да се опиташ да я промениш, или самата система да се промени и обърне към хората, а не към натрупването на капитали, както е сега.
Най-срамното според мен, е че в 21 век трябва да работиш за "физическото си оцеляване"! И то при положение, че има такъв излишък на храна, която изхвърляме!!!
И как да се вдигнат заплатите, след като има толкова много хора, които си търсят работа, за да оцеляват, а работодателите знаят това и злоупотребяват с тяхното положение? Истината е, че системата трябва да се промени, за да може хората да живеем по-добре, а не да си търсим работа, която не ни удовлетворява и в повечето случаи е безсмислена, само и само да изкараме за късче хляб.
Аз съм работил и в държавната администрация, и като общ работник на надница... Мога да кажа, че повече ми харесваше работата като общ работник, заради това, че създавах някакъв готов продукт, докато в администрацията постоянно ми се струваше, че правя нещо, което няма смисъл. А и то действително нямаше!
Вършил съм две различни дейности като общ работник, и това което не ми харесваше в едната е, че работодателят ми постоянно злоупотребяваше с мен, като ме караше да върша неща, за които после не ми плащаше, и които не са част от основните ми задължения. Нищо, че съм общ работник. Все пак, той ме наема за определени неща, а ме кара да върша един куп други, за които не съм уведомен. Явно тази практика е доста широко застъпена в България. Да не говорим, че постоянно ми крещеше, когато не разбирам дейностите, които трябва да правя, въпреки че съм общ работник, а не специалист с години опит зад гърба си. При другия работодател, беше коренно различно, въпреки тежкия физически труд, той се държеше добре и уважително към мен и другите си работници. Така, че мога да кажа, че там съм се чувствал най-добре и удовлетворен, сравнено с досегашните дейности, които съм извършвал. Мисля, че това е най-важното нещо, без значение каква работа ще вършиш - да се чувстваш удволетворен от това, което правиш, и да не си под стрес. Лошото е, че това не зависи само от теб, а най-вече от работодателя ти, и работната среда, която той осигурява.
Според досегашния ми опит, смятам, че може и да няма срамна работа, но със сигурност има недостойна или непосилна работа. И затова, мисля, че всеки човек трябва да може да избира какво да върши, а не да се принуждава да работи едно или друго нещо, което не е по възможностите му. Също така, от позицията на един успял програмист, работата на хигиенистите може и да не е срамна, но дали той ще разсъждава така, ако е принуден да върши тази работа?
До тези, които даваха съвет на момичето да се пробва като проститутка: Я си представете, че е мъж, който нищо не умее, но не иска да работи и като хигиенист или камериер, защото смята тази работа за недостойна. Между другото, аз също не бих работил като хигиенист в заведение или на обществено място... Пак ли ще дадете същия съвет, и в този случай? Ами ако е грозен мъж?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fe034aaadc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Има срамна работа! Аз съм журналистка и се срамувам от това! Вярвам, че всички разбирате защо...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6a063a992d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   16 - Употребата на думата "журналистка", показва, че или не си журналистка, или срама ти идва от факта, че не си особено добра в професията си. Не съм срещал добра "журналистка", която да ползва многоточие, за да "незавърши" изявлението си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 666e03aca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   до 4. Има и програмистки успешни и кредитни шефове по банките успешни.

Истината е че работата за заплащане е основата на консуматорското общество.
Набива се в главите от 3 годишни че за за да ядеш трябва да работиш и да ходиш до банкомата в края на месеца.
Погледнете преди едни 300 години какво е било работа и какво е било и какво е сега...
Значи работодателя/държавата изземват статута на Господ и те решават дали ти да ядеш или не?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker