Работа в положение като моето?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84891)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19340)
 Секс и интимност (10055)
 Тинейджърски (18890)
 Семейство (4099)
 Здраве (6963)
 Спорт и красота (3654)
 На работното място (1667)
 Образование (4818)
 В чужбина (1079)
 Наркотици и алкохол (841)
 Измислени истории (705)
 Проза, литература (1354)
 Други (11257)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в положение като моето?!
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1674 пъти
Здравейте, моля за съвет, защото съм адски объркана и изморена. Втора година редовно обучение съм, английска филология, има доста за четене, гледа се присъствие, уча и втори език. Там е работата че семейството ми е адски затруднено финансово(родителите ми са доста възрастни) до степен, в която аз освен ученето се скапвам да бачкам за да си покривам разходите, да си платя семестъра и да им помагам със сметките. В резултат от това се получава едно блуждаене през материала, не поемам нищо както трябва, вечно уморена, вечно недоспала, непрочела, безпарична. Работех до скоро в един магазин почасово но много спадна плащането, адска умора и напуснах и се преориентирах към преподаване на езика в школа, но там пък не е достатъчно добро заплащането, а на мен ми е крайно необходимо, не работя за да си платя кафето както се казва, а за да поддържам семейството. Минавало ми е през ума да прекъсна, но не искам да го правя, искам да се справя, по принцип съм много борбена, но умората и безизходицата ме побъркват.
Моля Ви за съвет, каква работа бих могла да си намеря, която да е добре платена и да не оставам без сили и здраве както в магазина, изобщо как да се справя с тази ситуация.
Много Ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 1a37a662d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма ли вариант за задочно обучение ? В положение като твоето това е едно възможно решение. Иначе си друга опция е бригада в чужбина, но това е през летния сезон.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ff11484cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Филологиите са трудни за изучаване. Там няма лабаво. Намери си работа с английски, за да си го поддържаш поне и да трупаш опит. Аз също наскоро завърших филология. От колегите (за съжаление), които учеха и работеха, всички все от влачат изпити и не се знае до кога...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f1565f8f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Частни уроци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f71c9c163a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Виж в колцентър.
Родителите ти могат да проверят дали нямат право на социално подпомагане,някакво допълнителни средства за отопление,храна или други разход и какво са изискванията.Виж в социални грижи.
От кой град си?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: be5a6e258e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Поинтересувай се дали все още ги има тези студентските заеми. Братовчед ми завърши образованието си благодарение на такъв. Не знам точно какви са условията, но мисля че се връщаше след като завършиш.
Някой по-запознат нека се включи да сподели.

Успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 048e280fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момиче... като знаеш, че финансово е трудно - ми мини задочно и работи нещо с английски.. Извинявай, но е срамота и няма право да се оплакваш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3a59f5bcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Отиди на бригада в Америка за един сезон.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a7b3f369a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Задочно обучение по филология няма. Търси варианти за работа след лекции, напр. 16-22 часа. В кол центровете има такива смени. Не слушай тези, които те карат да се откажеш. Знам колко е тежко да учиш и работиш едновременно, защото и аз съм го правила, при това почти през цялото следване (а учих 5 години и завърших направо със степен "магистър"). Бъди силна и ще успееш, не се оставяй да те отвличат други неща. След като завършиш, ще си доволна, че си работила - трудът дисциплинира и те научава на отношения с колеги и много други неща, така няма да откриваш тепърва топлата вода, за разлика от хора, започващи работа за първи път на 27 г.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: acf25e4c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   N 8, аз съм напълно на същото мнение, просто е много трудно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 544bd53813
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Аз пък не съм съгласна напълно с номер 8! И какво като откриеш топлата вода на 27? ! Цял живот ще работи човек, когато е време за учене- само да учи! Какво е това- хем редовно обучение, хем на работа? ! Нито си студент както се полага, нито работиш както се полага, нито пък имаш време за почивка, за излизания и т. н.
Авторке, разбирам как се чувстваш, като родител се чудя как вашите приемат пари от студентка, при положение, че не могат да ѝ дават? ! Колкото и да са зле- да намерят начин да се справят сами, родител съм и не мога да си го представя това! Съжалявам, миличка, че така са се стекли нещата при теб, толкова си млада, а се скапваш от грижи, потърси някоя по-лека работа, например да правиш преводи, хем ще е в удобно за теб време, не знам може ли, струва ли си... поразпитай колеги, дано изскочи нещо. Или си намери нещо по-доходно през лятната ваканция, да посъбереш парички и да ти е по-лесно после... Искрено се надявам да си продължиш с учението! Успех ти желая от сърце!

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 дни
hash: c46ebf503e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Задочното обучение го има в няколко държави, една от който сме едната ние, общо взето за хора със затруднено положение, за 40 дена годишно, какво точно ще се научи, не мога да разбера.
В цял свят работа се започва на 26/27.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: 8ef369e063
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Момиче, ориентирай се овреме към доходна специалност, щом е такова положението. -логиите са за хора с финансов гръб. Това дето го теглиш сега нищо не е. После ще имаш висше и пак ще си касиерка. Направи си мастерплан за пет години и го следвай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 дни
hash: 56ee2a65c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 10, на 27 много трудно тепърва си намира работа човек без 1 ден трудов стаж (изключвам тези с многото пари и връзки, те и на 47 може да не работят). И аз съм издържала моите родители като студентка, случват се такива неща в живота. Да ги зареже като кучета ли? Дали заради болест, дали заради лошо стечение на обстоятелствата, но и родителите могат да останат без доходи. Интересно къде в чужбина си видяла да започват работа на 26-27? В САЩ още на 16 работят нещо почасово - дали ще гледат деца, дали ще е в МакДоналдс, но работят по малко. Говоря за децата от нормални семейства.
Много трудна е реализацията на хора без стаж и наближаващи 30-те. Мечешка услуга правиш с такъв коментар. БГ работодателите искат на 26 да имаш поне 2 години стаж по специалността дори. Нормално образованието се завършва на 22-24 години в зависимост от специалността и кога е тръгнал на училище студентът, дали е било на 6, или на 7 г. Не е нормално да се започва работа на 26-7 години. Добре че не разсъждавах като теб, сега щях да съм безработна и гладна.

 
  ...
преди: 1 година, 19 часа
hash: 4701f4de0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Освен ако родителите ти не са болни, не е редно да ги издържаш. Това, че и на някой от коментиращите се е случвало, не значи, че е в реда на нещата. Как ще създадеш семейство един ден? Дано това е временно положение. Не е редно децата да са патерици за родителите, както и родителите за децата на тази възраст. Трэгнах да работя постоянна работа на 25 и съгалявам колко късно беше. Работих за по 4-5 месеца от 18, но с рериоди на прекъсване. Работата калява, а на такива като авторката само евала мога да кажа!

 
  ...
преди: 1 година, 9 часа
hash: 397be1a8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   №8, не говори, без да знаеш! ... Има едно място тука у БГ, където и българската, и английската филология ги има както в редовна, така и в задочна форма на обучение-и това е Шуменският университет! Понеже съм го завършил(не казвам дали това е лошо или не), просто казвам, че конкретно тези две филологии ги има и в двете форми на следване. Аз естествено бях в редовна форма, имах право и на стипендия, и на намаление за влака да пътувам, докато задочниците нямат право на тези неща! ... Мисълта ми е, че ако не в останалите университети, то поне в Шумен, човек може и задочно да следва английски, отделно каква му е наистина ползата от това! ...
И №8, малко грубо се изразяваш-аз например съм от тези, които едва сега на 27, без никакъв стаж, започнах работа по програма от Бюрото по труда, въпреки че след малко повече от месец вече свършва тази програма(то и толкова работим изобщо де, как да е), но не смятам, че нещата са точно, както ти ги описваш, особено пък за това с колегите. Нещо май много си си повярвала... ако при тебе така са се стекли нещата, при другите пък може да не е така! ...

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 8d68444141
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторке, пусни си обява за частни уроци. Сложи си по-ниска цена от пазарната и съм сигурен, че ще имаш клиенти. Моя позната плаща за детето си, което учи азбуката по 10 лева на час и това е в провинцията.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 247fa41294
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   15, с тази работа по програма само след няколко месеца пак ще си на борсата. Нали целта ти е да си намериш постоянна работа? А за Шуменския университет и качеството на обучение в задочна форма на Английска филология просто няма какво да коментираме. Все едно да сравняваш НГДЕК и гимназията в Царево :)))))))) Има си причина в другите университети тази специалност да я няма в задочна форма.

Програмите за работа, субсидирани от държавата и европейските фондове, създават една изкуствена заетост на младежи като теб. Ориентирай се да си търсиш работа, на която да се развиваш. И аз съм участвала в подобна програма и ми е ясно колко точно се работи. Дават ти да правиш по нещо, но абсолютно нищо общо няма с реалната работна обстановка, особено тази в частния сектор. Именно защото не си работил/а досега, на тази възраст ще ти е трудно да си намериш работа след приключване на програмата, защото ще се конкурираш с хора, които са работили още като студенти, напр. в преводачески бюра, в туризма и др. Английски вече почти всеки знае, а ако аз съм работодател, бих предпочела някой с диплома от друг университет (СУ, ПУ, ЮЗУ например), освен ако няма сертификат за ниво C1-C2 от международно призната институция.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: ff11484cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз съм работила по програма. Файда няма, само подхвърлят трохички и те юркат за глупости.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: 247fa41294
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторке, пак е 8/15. Хрумна ми една идея. Защо не пробваш да се регистрираш като учител на сайта italki? Провери го в интернет. Там можеш да даваш уроци на хора по скайп в удобно за теб и тях време, и да си докарваш някакъв доход. Не знам колко пари получаваш на сегашната ти работа, но ако си добра като учител, можеш да изкарваш прилични пари на сайта, особено ако знаеш и други езици. Помисли и за други платформи за онлайн обучение. Според мен си заслужава да опиташ това, вместо да те експлоатират безжалостно бг работодатели за жълти стотинки.
Идеята, която ти дават за частните уроци, също е добра, но имай едно наум, че при недоброжелатели можеш да се окажеш в неизгодната позиция да те търсят от НАП... някой може да се заяде, че не даваш касова бележка например. Този проблем няма да го имаш с чужденци, ако им преподаваш по интернет. И все пак всичко е относително. Прецени как можеш да използваш знанията си, за да изкарваш пари с тях. Навремето аз точно с английския си се измъкнах от калта и си намерих какво да работя, за да се издържам с ума си, а не с физически усилия, които да съсипват здравето ми.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 5974d1b88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От авторката:Благодаря много за идеите, коментарите и съветите. Позакрепих се в школата, дадоха ми повече часове и го карам не съвсем зле, съчетано със стипендия. Изобщо не съм имала за цел да мрънкам тук и да бъда в защита на стоенето без работа, защото не съм спряла да работя от 18 годишна и това е изключително важно за мен, против започването на работа на 27 съм, имам познати, които на тези години за първи път се срещат с трудовия пазар и 90% е пълен резил и тормоз за самите тях и работодателите, но се обърнах за съвет, защото бях в момент на много силен финансов спад и умора. Благодаря на всички!

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 37a8de0bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   И след това 90% излизат от нашия "пълен резил" и стават "успешен резил" в друга държава, която не пропагандира колко са пропаднали.
Често на хората от 24 до 27 годишна възраст са им най-тежките години от живота, заради популистки изрази чрез медиите, колко са...
Почти всяка страна се започва работа на 26 за първи ден.
И работа на бюро, на инженер и на банкер, не виждам нищо ама абсолютно нищо общо с работата като сервитьорка(барман) и предноспоменатите от мен. А ако решиш просто да си вземеш 12 месеца почивка след университета, какво ще стане, ще свърши света ли? Само в Нашата Държава.
Доста честно всъщност губиш работна етика за работа на това което искаш да работиш и се преориентираш към сезонно или почасова работа която си правил, примерно, предните 3 сезона (не случайно огромен процент са сезонните/на парче работници в държавата работещи за пари, който и етническите групи не вземат насерозно)
Учителите, филолозите Ви по знатните ни Университети, Ви учат на тертип на възпитание на децата/студентите Ви, който тепърва ще обучавате, от преди 40 години!
Тя е следната - Работи колкото да не умреш от глад, каквото и да е само да си в системата на "Роботите", няма значение че заслужаваш 5000 и с 500 ще си сит и слушай пропагандата тя винаги е права"

до 20.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker