Работата наистина може да почака! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работата наистина може да почака!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2499 пъти
Българите все се изсилваме да работим като бели роби. И за какво? Първо грешно е работата да е смисълът на живота. Второ колкото по-вко работиш и бързо без да си поемеш дъх, толкова повече стрес изпитваш. Имам колега грък. Той ме научи без да знае, че за работа в която не ти плащат много няма смисъл да се напъваш прекалено. Вече не обработвам поръчките като робот за 5 минути едната, а за 20 като него и пак съм в норма. Само че стресът ми спадна. Затова гърците са дълголетни - карат го яваш яваш. Бързането е самонаказване, защото вдига стресовите хормони. Нищо не е толкова спешно в работата, дали ще напиша имейл за 5 или 15 минути все тая. Може би само при докторите и пожарникарите има наистина спешни неща. Защо да се напъвам за една офис работа и да бързам? Отказвам да получа бърнаут или инфарк защото съм се напъвал. След години тая работа ще е само спомен, българите работим твърде усилено, това е истината. А не е нужно, само един живот имаме, защо да се нервим за работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1d56e2dbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще отговоря с цитат от "Атлас изправи рамене" на Айн Ранд (поинтересувай се коя е тя, авторе)

"Нищо няма значение в живота, освен това колко добре си вършиш работата. Нищо друго. Само това. Каквото и друго да си, то ще произлезе от това. Това е единствената мярка за стойността на човека. Всички етични кодекси, които ще се опитат да ти набият в главата, са просто едни хартиени пари, отпечатани от мошеници, за да оскубят достойнствата на хората. Кодексът на компетентността е единствената морална система, която има златен стандарт".

Присъединявам се към това. Българите НЕ работят много. Те в огромната си част мислят като теб. Истинска кариера и пари получават тези, които мислят по обратния начин, а именно: как да стана още по-добър, какво още да науча, как още повече да оптимизирам времето си, какво още мога да свърша... Ако се стегнеш и обработваш поръчките не за 5 минути, а за 4, това ще бъде оценено по един или друг начин. Ако не в тази фирма, в друга, но ще имаш своето ниво на компетентност. А ти хвърляш усулията си в това да ги обработваш за 20 минути. Е, какво правиш през останалите "спестени" 15? Губиш ги! Това са часове загубено време всеки ден. Време, в което нито се развиваш, нито печелиш, нито се образоваш и се мислиш за голям хитрец. Не си хитрец, глупак си. Не искам да съм лош пророк, но ти никога няма да бъдеш добре платен. Съжалявам работодателите ти!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4484322685
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До 1 плащат за качество, не за бързина. Работата не определя човека. Имаме 8 часа за затваряне на поръчките. Тези работни пчелички бързо прегарят в бърнаут, никой станал богат бе е работил здраво, всичко е или измами или късмет. Или пък талант при певците и актьорите. Работи като искаш да бъдеш просто гайка в машината.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 082bbdaf7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Евала, авторе. Това съм го разбрала от много време. Така и правя, никакъв стрес, дори си намерих айляшка работа и взимам повече пари отколкото преди като вършех хиляда длъжности...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4ae4f1c7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   " Айн Ранд " - Философия за интелектуално банкрутиралите. Не съм чел по-голяма купчина глупости. И в буквален и в преносен смисъл. Тази жена, толкова я боли от болшевишката революция, което ясно се показва във всичките и писания, особено онези 60 страници мрънкане, когато главния изнасяше великат си реч по радиото.

За човек, който иска да ме научи, че времето е ценно, то определено ми изгуби 3 дена от живота, а да не споменавам, че на нея и е отнело години, за да създаде великото си творение, коеот има същата морална и икономическа стойност, като Das Kapital, която пък е другият полюс, но поне е по-кратка.

А да, номер 2 - Вие двамата сте - хвани единия, удари другия. Стегнете се и се укротете бе хора. Да, ако бачкаш като вол за жълти стотинки, нищо не става. Ама не е задължително да си мошенник, за да псотигнеш нещо. Просто трябва, да си ползваш и главата.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 96aaf9ac2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   " " Айн Ранд " - Философия за интелектуално банкрутиралите."
Хахахахаха! Много ме разсмя, споделям! (и хуманно)

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 062e2f4c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само ще цитирам един от най-големите предпричемачи и с това ще приключа. Изводите си ги правете сами.

"Този, който цял ден работи, няма време да печели пари"

Джон Рокфелер

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dc722f1634
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, като почнете да хвърляте такива бомбастични цитати, направо не знам, да се смея ли, да плача ли.

Само да питам. Според теб, правенето на пари, работа ли е, или не? Аз изводи не мога да правя, затова си питам, чакам на готово.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 399f299a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Нито една крайност не е добра. Трябва да се търси златната среда.
Аз съм работила до бърн аут и не съжалявам. Защо? Защото моментът във фирмата си заслужаваше да го направя; защото не натрупах твърде много негативи за здравето си и защото в крайна сметка моето усърдие бе високо оценено. Не само с увеличение на заплатата ми, но с укрепването на взаимоотношенията ми с ръководството, с предоставяне на доста извънредно платени почивни дни (разбирай два месеца над 20-е обичайни дни). Продължавам да работя за същата фирма. Продължавам да се старая да бъда най-добра в това което правя и да бъда на точното място в подходящия момент. По обективни причини намалих темповете на работохолизъм - уикендите вече не работя, сравнително си спазвам работното време.
Ако не бях стигнала до бърн аут разбира се щеше да бъде по-добре. Но това, че в трудния момент получих разбиране, подкрепа и реална помощ от шефовете ми - е безценно. Защото аз за себе си установих, че сме прекрачили прага на това да бъда просто кадър за тях. Вече съм от ценните кадри. А за ценните правят компромиси, увеличават заплати и са склонни да преосмислят дори стратегиите си стига да не ги изгубят.
Това няма да стане при теб с обработка на поръчки наравно с гръка. Чувствай се щастлив. Няма лошо. Но лично аз не се радвам, когато общувам с хора, които не се опитват да бъдат по-добри от другите, но най-вече от себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a9b14c311f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пари се печелят с отговорност, а не с работа, хората с високи заплати 4-6к хиляди и повече, взимат решения и поемат отговорност, рядко работят повече 3-4 часа на ден реално, говоря за време реално прекарано в истинска работа, на бюро да седиш естесвено минимума е 8 часа, често 10.
Има и някой професии в който се работи по 12 часа интензивно за подобни пари.
Честно казано такива про адвенчър идей с цел не ме вълнуват лично. Случи след като завърших образование, седях 8 месеца без работа, вкъщи, тъй като не съм родом столичанин. Не правиш нищо 18 часа, на ден, освен една разходка от 2-3 часа, това е, какъв е драматизма на свободно време тогава ?
Бизнеса е отделно ако нямаш голям късмет, както виждаме навсякъде по телевизията напоследък, трябва да си здраво стъпил, пресмет и умен и...пак може да не стане, другия вариант го знаем всички, свързано е с определени политически кръгове.
Трябва всеки да знае какво иска от живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2e0cc6e867
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9 ти не натрупа негативи за здравето си, но аз не мога да спя вече, а и имам болки в ръката и гърдите вляво. Защо смяташ, че всеки има твоята енергия? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker