Как един работохолик да се научи да се радва на живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как един работохолик да се научи да се радва на живота?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1866 пъти
Аз съм работохолик. Не, че вярвам много, но Дева в южен лунен възел и асцедент дева ако ви интересува това. Наистина твърде много анализирам, мисля, премислям, съдя, бързам. Пълен работохолик. В детството не бях чак такъв - помня, че забавленията ми бяха по-интересни преди тийн възрастта, а после станах твърде сериозен и зубар в гимназията. До толкова че вече ми е трудно да се забавлявам импулсивно или просто да релаксирам без да правя нищо. Но 2013-та година реших да преборя зависимостта си към информация, четене и следене на новини - блокирах всички форуми и новинарски сайтове, освен това почти не сядах на компютър вкъщи. Спрях да гледам сутрешни блокове и новините. Спрях винаги да бързам за някъде и включително да вървя прекалено бързо както обикновено. Тогава имах паник атаки и всичко това помогна. Започнах да живея за порстите радости - слънце, природа, просот да си и да релаксираш. Най-прекрасното чувство на света! Работата вече беше просто начин да плащам за нещата, които искам, а не самоцел, не смисъла на живота, не си давах много зор. Имам чувството, че наистина мисията ми в този живот е просто да релаксирам, да се забавлявам и да не приемам нещата толкова сериозно. Но от 2014-та насам пак съм работохолик, чета новини и куп сайтове и форуми, които ми пълнят главата с твърде много информация, а това ме стресира и депресира. Липсва ми онази простота която имах 2013-та когато бях на дигитален и новинарски детокс. Не само това, но и предпочитах да гледам само леки комедии, а не тежки драми - защо ми е да се натоварвам с ревовете и истериите на някакви измислени персонажи?

Венера в опозиция със Сатурн - наистина трябва да спра да се напъвам за любовта, аз я заслужавам както и всеки друг, колкото повече се трудя за любовта и за работата, толкова по-зле се чувствам и по няма резултат. А тази година ни дойде колега грък - като всички гърци работи по-бавно, почти флегматично, та този човек ме учи да ценя живота и че никоя работа не си струва паник атаките до които стигнах на работата... сега вече когато имам твърде много задачи питам колегите дали има свободни, които могат да поемат теглото. Аз не съм робот, също съм човек и имам право на релакс, дори и на самата работа от поне 2-3 минути просто да бъда и да си поема дъх. Дори не обичам повечето бързи песни и хора, които се движат и вършат нещата твърде бързо, защото и те са жертви на работохолизъм и онова стресово чувство, че трябва да бързаш за навсякъде, което ти къса нервите. Сякаш е заразно. Отказвам да се нервя защото опашката в магазина е бавна или пък самолетът закъснява! Надявам се един ден пак като през 2013-та да избера живота пред само-натоварването с глупости, негативни новинарски истории, политика, вечното анализиране на живота и бързане и просто да живея и да му се радвам, да засиля Венерата. :)

Ами за мен всички тези неща са като отрова. Само като работя, спра да следя новините и започна да се движа по-бавно когато се разхождам стресът ми пада с 10 пункта. Вече съм много релаксиран на работа, като усетя стресът да се надига си казвам наум "ако напиша имейла не за секунди, а за минута-две кой ще умре, ще се свърши ли света? " ами не. Разбирам при докторите и пожарникарите да бързаш, защото животи зависят от теб, но повечето офис дейности не са такива. Аз самият се държа като роб на системата, ами гръкът бавно работи и без стрес и пак си свършва работата, но е щастлив защото не си го слага. Не искам да получа инфаркт от претоварване, затова моля ви кажете ми как да стана по-релаксиран, как да култивирам търпение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6b3252eb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   Потърси някого, с когото сте диаметрално противоположни. Нали идеята е да се даде сила на Венера - тогава ти трябва приятел, силно повлиян от тази планета (още по-добре - партньорка). Като мъж с планета-господар Венера (асцендент Везни) и Марс в същия знак, аз съм на другата крайност - на този свят няма сила, която да ме накара да се мотивирам, да приключа ангажиментите си в срок, да отида навреме там, за където съм се запътил :D Енергията ми или е много слаба, или никаква я няма, изобщо бягам от задължения като дявол от тамян - и винаги съм искал да общувам с хора, противоположни на мен - все ще ме надъхат някак си, надявам се :D Така че се отпусни, общувай, споделяй - с времето ще намериш баланса в живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2e7537fb01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Родителите ми са много взискателни и макар че в първите класове си падах по "купона" (което тогава беше бягане от часовете за да си играя с приятели), в гимназията станах сдухан, твърде сериозен и скучен. Чувствах се така сякаш душата ми беше затворена в затвор. 2013 година беше изключение защото тогава бях по-релаксиран, не ми пукаше толкова за работата, а да се чувствам добре - то не бяха разходки сред природата, забавления и т. н., а не само седене в къщи и на работа. На почти 30 съм вече но още ми се ходи по дискотеки, кръчми и ми се живее.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f19f1aa2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   2 Ако си мислиш, че има възраст, в която спура да ти се иска, ами ... Няма. Родителите ми, макар и над 50 годишни, все още излизат на разходки, ресторанти и с удоволствие посещават нощни заведения, които пускат по-спокойно музика (защото Ю-бре-де-бре или дъбстеп на 150 bpm , просто не е тяхната музика).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 99a70eb5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Занимавам се с астрология над 15 години и непрекъснато ми е много тъпо като някой почне да се оправдава с астрологията без да вземе предвид ВСИЧКИ останали фактори. Бате, едно куче родено когато ти си се раждал на същото място ще има същия хороскоп като теб, но ще има тотално различен живот просто щото е куче. Същото важи и дори за хора от други семейства, с друго ДНК. Едно циганче с твоя хороскоп ще има съвсем различен живот заради различно ДНК и различна културна среда. Астрологията не трябва да се разглежда като оправдание да не си ползваме мозъка.

А и още нещо: южен възел е толкова бавен, че практически не трябва да го разглеждаш. Опозиция Венера-Сатурн също е в рамките на дни, значи има стотици хора в България родени с тая опозиция. Дали всички са работохолици?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker