Липса на персонал? Едва ли. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Липса на персонал? Едва ли.
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2329 пъти
Здравейте.

Реших да направя следния социален експеримент и резултатите са потресаващи.

Занимавам се с графичен и уеб дизайн от доста време и реших да направя експеримент за това как работодателите ще реагират.

Написах в няколко специализирани форума и групи, че си търся неплатен стаж и просто искам да ми дават задачи без заплащане. Получих предложения само от 2 фирми. Едните ми дадоха да правя някакви прости иконки, а другите даже не ми дадоха и задание и дотам.

Мозъкът ми все още се мъчи да проумее каква е логиката на всичко това. Ако има някой да сподели нещо по въпроса ще е добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 18596729af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Точно както твоята логика не може да проумее, защо не ти предлагат дейност, по същия начин работодатели не могат да повярват, че някои ще им бачка без пари и без задни мисли /с цел да краде идеи или да ги натопи пред държавни институции/.
На мен ми се е случвало да предложа перфектното CV с препоръки от общ приятел и да не ме наемат защото на интервю казах че ще се съглася да работя за минималната за длъжността заплата. Тоест прецениха че щом нямам смелост да кажа бомбастична сума която да очаквам за заплата значи ми липсвала правилна самооценка, така обяснили на общия приятел.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 57b08bac0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имам подобни наблюдения. Не е до персонала, а психика.
Хората са станали адски мнителни и недоверчиви, не че не биха използвали някой, ако им се отдаде възможност.
Това е парадокса - и да му буташ подарък, няма да го вземе.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 868da09505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако не ти плащат, то няма на база какво да изискват най-доброто от теб.ю
Ако този стаж не ти е необходим за диплома или те не са нааясно, че ти е страшно необходим в някаква връзка, пак нямат база на която да изискват страхотни резултати.
След като един работодател няма основа, на която да иска най-доброто от теб, няма смисъл да те наема.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e3cefa4d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Системни лъжи. Тип "новинарска емисия".
Липса има в туризма, защото има повече заведения и хотели отколкото хора в тая държава. Има някой дейности - фризьорство, ремонти на коли и т. н който просто няма достатъчно квалифицирани хора за обема на фирмите в малката ни държава, за всичко останало има безработица, а не търсене. Може би има за някой много тесни професии търсене, другото са журналистически игри.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e712c6d950
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Елемнтарно е - търсиш си работа от интернет форуми.
Второ - Колко души, познаваш, които "работят" за без пари? Да, казваш стажанти, но ти имаш и умения и опита, следователно, стажанство не ти трябва. Защо ще искаш да работиш за без пари? Не си сигурен в уменията си? Не си сигурен, че ти се работи?

Фирмите очакват стажантите сами да дойдат, а не обратното. Една обява, че фирмата търси стажанти и кандидатите са стотици.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e715f00a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не е парадокс. най-вероятно хората предполагат, че щом искаш да работиш без пари, най-вероятно не знаеш нищо, а искаш да се учиш и преценяват, че не биха губили време и усилия за нещо, което не е ясно дали ще има възрващаемост. затова и от едната фирма са ти дали много просто лого.
замисли се ти в подобна ситуация какво би направил на тяхно място - дали ще възложиш сложен и важен за теб проект? съмнявам се

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 461e72d38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Автора: Прибегнах до тази мярка понеже трудно може да се отличиш от хилядите кандидати, които кандидатстват заедно с теб. Дори и да пращам портфолио не е сигурно, че е моето, понеже в нета има колкото искаш. И не съм казал, че искам да работя без пари, а просто неплатен стаж. В чужбина е масова практика и който най добре се справи в стажа го наемат.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e712c6d950
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторе - В чужбина е масова практика, да се наемат хора по каналния ред, а той е:

Кандидати от обява и/или препоръки от други служители. Хиляди кандидати, за твоето място няма. А ако има, трябва да се отличиш с умения и портфолио.
"да пращам портфолио не е сигурно, че е моето, понеже в нета има колкото искаш. " - С google, за около 30 секунди, мога да преценя, дали си крал или не. Но истината е, че некомпетентността е болезнено очевидна. Още на интервюто ще те надушат, а ако са блели, то след 3 дена, вече ще е ясно, що за стока си и ще те изгонят.
Трудно ще се намери компания, която да не иска стажанти, които са на високо ниво, но работят за без пари.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b13d9f0cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз дори се учудвам, че цели 2 фирми са откликнали на подобна обява. Ти, авторе, как би реагирал на съобщение: "Майстор лепи плочки за баня безплатно". Ще вземеш ли такъв човек да ти ремонтира банята? Или... може би ще се замислиш: този сега тука в моя апартамент ли намери да се учи; а ако само похаби материалите, после ще ми трябват двойно повече пари - хем за нови материали, хем за нов майстор. Така разсъждават и работодателите. Като под "материали" там разбирай "време". Аз умея да печеля различни проекти - просто ми се получава. Подхождам в три етапа. Първият е да вникна в потребностите на потенциалния ми работодател, т. е. какво точно трябва да му се свърши на човека (искам от него колкото се може по-подробна информация, често и в писмен вид, за естеството на работата и няколко дена, за да я осмисля). Второ - след като в детайли се запозная с неговата професионална задача, давам ясна концепция - стъпка по стъпка - как по най-ефективния начин възнамерявам да свърша работата, ако ме наемат, и в какви реални срокове може да стане това. Ако моят подход и идеи за работата бъдат одобрени, то тогава искам висока цена. Обикновено работодателите приемат, защото виждат налице готов обмислен план за решаването на техния проблем. Конкурентите ми, изпод носа на които измъквам задачките, правят точно обратното: първото, което заявяват като оферта, е, че искат малко пари, а чак след това се интересуват от естеството на работата и от такива "незначителни подробности" като срокове, изисквания, специфики и прочее. Това в очите на работодателя е точно като примера ми с майстора на фаянс.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker