Обсебен от идеи за бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Обсебен от идеи за бизнес
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2049 пъти
Здравейте.
Преди 2 седмици, докато сърфирах из Youtube, случайно попаднах на разни американски влогъри, които демонстрират благосъстояние - (яхти, супер луксозни авомобили и тн, ) и така от видео на видео попаднах и самите видеа, в които обясняват как са го постигнали своето свръх благосъстояние.
На пръв поглед всичко всичко изглежда толкова лесно, направо като детска игра. Тези, които са натрупали състояние от нищото, особено ми привлякоха окото. Разправят как за месеци са натрупали огромни състояния посредством продажби, от рода на dropshipping-а и афилиейт-а.
Колкото и налудничаво да звучи си казах "какво съм чакал до сега" и започнах изключително упорито да проучвам нещата. Много добре осъзнавам, че в САЩ положението е съвсем различно подари покупателната им способност там, и че вероятно 1 на 100 хил. души успява да преуспее, също и, че сигрурно има някакви пирамиди и други бизнеси зад тези влогъри, но въпреки всичко тогава нещо се запали в мен и, вече цяла седмица, използвам всяка свободна секунда да чета материали относно този тип търговия и да мисля какви ли не "велики" идеи. Разбира се не останах само с тези намерения, за отрицателно време изчетох сигурно хиляди материали относно правенето на пари по интернет. Като се започне от онлайн маркетинга и се стигне продажбата на място за реклама в собствен сайт.
Не знам по каква причина, дали алчността ме облада като гръм от ясно небе, дали е защото си казах "как разни самохвалци от Youtube са успели, а аз няма да успея", или просто ми причината е друга, но вече не не мога да се контролирам направо. Сутринта си мисля какво мога да продавам, към какви артикули би имало интерес, на обяд пък вече съм си казал, че търговията не е за мен и започвам да си мисля, блог на каква тематика да създам за да рекламирам и да използвам афилиейт услугата в него. Вечерта пък ми избива друга налудничева идея, да поръчам разни джаджи от китайските магазини и да ги препродавам тук...
Знам, че всичко това изглежда нелепо, но не мога да спра да мисля за това, като че ли ме е обзело изцяло.
Преди това винаги съм гледал не сериозно на подобни идеи за бизнес, поради простата причина, че конкуренцията е голяма, необходим е много сериозен маркетинг, а и много време.
Дори и в момента знам, че мисля свръх наивно, и че няма начин да направя голяма печалба от един блог, но въпреки това не спирам да си блъскам главата и да умувам на каква тематика да е.
Същото е и положението с дропшипинга и препродажбите.
Как да изкореня тази мания в мен? Не желая цялото ми свободно време да преминава в ровене и четене на разни небивалици, от които нищо няма да излезе, но вътрешното ми АЗ просто не може да се отскубне от това. Сега питам и вас, и се надявам на отрицателен отговор, че да се кротна най-накрая - Наистина ли не всеки блогър успява да печели, и че дропшопинг и афилиейт бизнеса не са, чак такава детска игра в Българи, за каквато ги представят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 39a47d6f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почни бизнес и мераците ще ти отминат много бързо.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c7e5346056
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз съм като теб, наистина започни да се занимаваш с поне 1 от нещата и ще разбереш по-ясно какво следва натам.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d371baf00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Блога умря, малко след като интернет стана достъчно бърз за YouTube и всички се снабдиха със смартфони, или около 2010-а.

"сигрурно има някакви пирамиди и други бизнеси зад тези влогъри" - Три източника на пари -

1 -AdWords - За 1 000 000 000 гледания в YouTube се изкарват около 870 000 долара. При положение, че за 2 часа изпълнение на сцена, повечето такива си прибират по 200-300 000 долара, парите от YouTube не са нищо интересно.

2 - Дирекнта реклама - "Shout out to our sponsor... " последвано от някакъв продукт или услуга - сигурно си го чул стотици пъти.

Сега - YouTube води чудестна статистика, която ти показва, какви хора те гледат. Получаваш информация за регион, възраст, пол и най-вече интереси. Ако имаш канал, в който главната тема е свирене на китара, гледат те 10 000 души от София, поне веднъж месечно, които обичат китарите и да свирят на тях, от един магазин за китари в София, би бил повече от доволен, да ти дава определна сума пари, всеки път, когато им споменеш името.
Същото важи и за продуктовото позициониране (Red Bull на масата, тениска на известен бранд, "геймърски" слушалки на главата и подобни), споменаването на разби продукти, кактои платените ревюта.

3 - Самореклама - Джоин Грийн - Един от най-популярните писатели сред младите читатели, поне в последните 6-7 години. Заедно с брат си, имат канала vlogbrothers, който е... странен, но има над 3 милиона последователи. Според наякой хора, каналът е една от причините, зад успеха на автора. Може да се каже, че Джон Грийн е продъкта, който се рекламира. Не твърдя, че това е единствената цел на канала, но определено е част от него.

"Преди това винаги съм гледал не сериозно на подобни идеи за бизнес, поради простата причина, че конкуренцията е голяма, необходим е много сериозен маркетинг, а и много време. " - За да постигнеш нещо, се налага да поемеш риск и да положиш усилия. Това не е само в бизнеса, но и във всичко останало в живота.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker