Научаване на нов език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Научаване на нов език
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1381 пъти
Здравейте. Идните 4 месеца се очертава да съм тотално неангажиран, по точно ще имам служебни ангажименти, предимно на повикване, от порядъка на 1-2 часа дневно и останалото време се очертава да съм вкъщи. Още първата седмица тотално се депресирах и отегчих. Просто чувството, че седя и нещо не правя ме побърква. Какви ли не занимания си търсих. Както е казано отдавна, "най-добрата инвестиция е в образованието". Така, че се реших да използвам това време да науча нещо ново. Има десетки възможности, някой на курсове други онлайн, трети чрез самоучители и тн. Много актуални в момента са курсовете по програмиране, но аз нямам ни най-малък интерес в тази област. В крайна сметка реших да започна да уча втори чужд език. Тъй като вече се справям доста добре с английския (нивото ми е C1), сметнах, че най-подходящо би било да започна от някъде с френския. Не съм го избирал целенасочено. Доста съм амбициран, имам и 4 месеца. Въпросът ми би бил крайно относителен, понеже нещата при всеки човек стоят различно, но все пак би ли било възможно да се достигне някакво базово ниво, да речем поне A1 или A2 при пълно отдаване през тези 4 месеца? Налага се да отбележа, че ще го правя изяло самостоятелно. Има доста приложения и материали в интернет за целта. Разбира се има курсове и тн., но в момента не мога да си ги позволя.

П. С. Имам и някой други варианти. С руския се справям долу-горе разговорно, но писмено и граматически съм пълна трагедия, вариант е също да поработя върху него.
Немски също съм учил в училище, но са минали 6-7 години от тогава и вече имам съвсем бегли знания, и като цяло не ми допада този език.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: e28a7093bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо не? Намери си хубав учебник с подробно обяснена граматика. Отделно намери онлайн видео курс, за да се учиш да повтаряш думи и изрази. Записвай се и си сверявай произношението. За 4 месеца с интензивни занимания спокойно можеш да стигнеш дори В1, стига да се занимаваш по 5-6 часа на ден (което не знам дали ще правиш). По-добре е с учител, но щом не можеш да си го позволиш, и по този начин става. Ако понаучиш езика, събери парички за изпит за международно признат сертификат, така ще имаш и документ за знанията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker