Колега ме мрази без причина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колега ме мрази без причина
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 3439 пъти
Темата едва ли ще се прочете от някой, тъй като не е в графата Секс и Изневери, но ще опитам
Започнах нова работа миналата година по стажанстска програма. Старах се много и това ми помогна да получа постоянен договор.
Почти всяка седмица някой има повод и носи бонбони, почерпки, така че и аз по повод договора и първата заплата купих скъпи шоколадови бонбони.
Въпростният колега от заглавието попита кой има повод и дори посегна да си вземе и като чу моето име ме погледна с най-голямата омраза събрана в погледа му се оттегли.
Никога не сме имали пререкания, никога не сме общували. Игнотира ме от първият ми работен ден.
Проблема е че съм много чувствителен човек, не съм интригантка, не дъм клюкарка. Та той ме мрази без да ме познава. От първия миг в който ме видя.
Много по възрастен е от мен. Да кажем 20 години.
Не искам да имам врагове. Знам че не мога да се харесам на всички, но с нищо не съм го провокирала.
Мисля, мисля, дори плача и единственото което ми идеа на ум е че в първуте ми дни бях много стресирана и фокусирана в научаването на работния процес и няколко пъти се случи да не му кажа Добро Утро.
Ще съм ви благодарна да ми кажете какво може да породи омраза в човек който нищо лошо не ви е направил

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: dd67cfa2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Душа, не обръщай внимание. Ако (а то не зависи) нищо не зависи от него отностно работата ти кво ти дреме... ако след това си тръгнала да го поздравяваш, и да искаш да не се подминавате като духове, но не възприема... хич не се впрягай. И аз съм имал колеги които са били доста нападателни... обиждаха ме това онова. Е да не се спрявах достатъчно добре с работата и бавно напредвах, но накрая реших че не мога да изтрая и напуснах. И не съжалявам щот много се бях сринал емоционалнно и добре че бях по малък защото ако на днешните години някой реши да си проявява такива своеволия устни ще обера пода с него. Така, че горе главата.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 15aa5f97b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ок, преди да попаднеш в капана на междофирмените отношения, които хората си мислят, че са по-големи от самия живот, те съветвам, просот да не мислищш затова. Вие сте там, за да вършите работа. Той може, да те мрази и от дънното на душата си, но за теб е все тая. Не е твоя работа нито да го променяш, нито да му търсиш сметка, нито да променяш себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4841eeaa70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мисля, че ако съм на твое място, бих го попитала лично.
Вместо да гадаеш, просто отиди при него и му кажи, че забелязваш че си му неприятна по някаква причина... Ако с нещо си го засегнала, искаш да му се извиниш.
И ще видиш какво ще стане.
Мисля, че това е най- добрия вариант.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 46e692f21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се занимавай с такива хора.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5656abea85
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Важно е шефовете какво мислят за теб.
И щом нямаш контакт, ако не е на сексуална основа, не знам за друго, няма логика.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 229cc5df29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Има и такива хора дето просто не те харесват каквото ще и да става, и не трябва да ти пука. Аз съм такъв човек(за жалост) и си има хора които изобщо не искам да виждам. Просто не ги харесвам и толкова.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c171d35286
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дръж се хладно и общувай само служебно. Да не ти пука иначе. Сигурно е някой комплексар с дебела грозна жена, която не му пуска, а той - някое чиче с шкембе и без шанс да прави кекс ЕВЪР и затова злобее.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e0f63bacff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Честно да ти кажа, колкото и тъпо да звучи, тези неща са "нормални". Под "нормални" имам супер разпространени поне у нас. Аз като започнах работа се сблъсках със същото нещо. Първо карах един платен стаж в банка. Беше малък провинциален клон с 15-тина души персонал, включително охраната. Това обаче, не пречеше на една простовата лелка с двама подчинени да мрази всичко около себе си и да се изживява като някакъв върховен ръководител. Мен пък направо ме ненавиждаше. След това започнах на друго място. Там пряк ръководител ми беше момиче с 2 години по-голямо от мен, спуснато с връзки. Толкова злоба в млад човек към не бях виждал дори и на филм. Впоследствие, с много труд и с Божията помощ разбира се, доста бързо се издигнах професионално и с времето осъзнах, че колкото човек е по-неподготвен и мързелив, толкова е и по-злобен. Хората, които наистина знаят и могат, и са добри специалисти, са в повечето случаи доста добри и вежливи. Така, че да не ти пука.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3838631a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От мъжете няма какво да се плашиш. Може просто да е стар и озлобен ерген. На работа жените, с които работя ме мразят. Заради техните интриги и лъжи не ме повишиха. Старах се цяла година и стисках зъби, не отвръщах на обидите им. Но ето, че постигнаха целта си. Попречиха ми да се издигна. Имат по 15 г. стаж, а аз едва от година и се справям много по-добре от тях. Не търся помощта им и работя сама. Не искам да ме подведат и да сгреша. Не се доверявам на никого, защото всеки може да доносник. От мъжет не срещам злоба, напротив. Харесват ме. Поне на този фронт нямам проблеми. Но е ми е тъжно, когато срещам злоба и агресия без да съм направила нещо на тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: da98ea5365
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравейте. Девойко ходи си на работа, и воубще ама воубще, не се притеснявай. Казали са го хората :За всички има място, под Слънцето. А сега този човека, като е дебил никой не му е виновен, най-малко Ти. Мен ме учудва друго. Ти си жена, той е мъж, и се държи грубо с Теб. Обратния вариянт по бих го възприел. Всеки път като го видиш ( му тегли една майна мислено ) и ще видиш как всичко ще се оправи. И трябва да си промениш напълно отношенйето към хората според мен поне. Ти не си Ангел, няма и нужда да бъдеш, като живееш сред прости хора. Мога и да продължа, но няма да ми пуснат мнението :))
Чао.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 03725c8268
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако длъжността ви е сходна, може би се опасява, че ще му "вземеш хляба". Но теб това ни най-малко не бива да те притеснява. Щом не ти пречи по някакъв начин, например да създава интриги или нещо друго... Не обръщай внимание.
Приеми случващото се като шанс от съдбата да се научиш да не ти пука толкова за подобни субекти. Повярвай ми, ще ти е по-леко ако усвоиш този урок. ;)
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0cdcffde42
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравей! Ти си там за да работиш, а не за да си създаваш приятелство, така че гледай да си вършиш работата възможно най-съвестно, пък кой колега какво мислил за теб изобщо не е важно.
Колкото до това дали е възможно някой колега да те мрази без причина, ами да възможно е. Може просто по някаква причина да не си му симпатична, въпреки че обикновено все пак си има причина просто ти не я знаеш. Ще ти дам пример. Моя приятелка почна работа в голяма фирма и точна така един от колегите и вечно се заяждаше с нея още от първи ден. Какво се оказа? До последно въпросният колега се надявал, че ще назначат на работа някакъв негов роднина, но в последния момент предпочели моята приятелка и сега той си отмъщавал заради това на нея, без тя да има някаква вина (освен, че просто е била по-компетентна и по-подходяща за работата). Е, после разбра от другите защо той има такова отношение към нея и просто спря да и пука. Така, че горе главата, във всеки офис си има по някоя кисела лелка или по някой недоволен чичко и просто няма смисъл да си тровим нервите заради тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0fe1415987
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Изобщо не се занимавай с този човек. Бъди над нещата и му тегли един голям. За нищо на света този човек не заслужава ти да лееш сълзи. Игнорирай го и ти, ама явно. Ей така да види, че на теб, ама грам, не ти дреме за него. Все едно той просто не съществува. Не си скапвай настроението, заради тоя кретеноид. Като иска да си мрази, бе. Значи е някаква малка сгърчена душица.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker