Работно време на брокери недвижими имоти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работно време на брокери недвижими имоти
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 3533 пъти
Здравейте! Може би въпросът ми е малко глупав, но наскоро реших, че искам да се занимавам с брокерство на недвижими имоти(отдел наеми). Проблемът е, че съм студентка редовна форма на обучение и свободното ми време е ограничено - не всеки ден мога да вържа последователно 4-6 часа в офиса. Гледах обяви за брокери и доста от тях са с непълно или гъвкаво работно време. Знам, че по-голямо значение имат сделките, които сключваш. Все пак искам да попитам, ако някой има представа какво може да бъде работното време на един брокер, за да не губя излишно своето, а и времето на фирмите, в подаване на СВ-та и явяване по интервюта без да съм поне бегло информирана за условията. Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: bccce64c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпросът ти изобщо не е глупав. Пише, че ще имаш гъвкаво работно време, но съдейки по брокерите, с които съм говорила и съм работила, истината е, че за да сключваш сделки трябва да си на линия възможно най-често. Има брокери, които оставят техен личен или служебен номер на възможно най-много места и естествено гледат да си вдигат телефона и да връщат обаждания. Брокерите са посредници, основното им задължение е те да правят комуникацията между наемател и наемодател възможна, представям си го да говориш по телефон повече, отколкото една секретарка говори. А посредика винаги се смята за виновен и от двете страни, дори и за неща, за които няма вина. Повечето хора са свободни за огледи извън работното им време, тоест, огледите често се случват след 16 часа през седмицата. И на брокерите не им е лесно, много хора недоволстват, трябва да следят пазара, постоянно да говорят с хора и да освобождават времето си, за да правят огледи из целия град. С времето се превръщат в акули, само дебнат възможност да направят сделка на всяка цена. Един недоволен клиент може да върне 10, а един доволен ще доведе още един. Въпросът не е колко време работят, а колко време реално им е нужно за осъществяването на един оглед- за целта се провеждат минимум 3 разговора, трябва да отделиш време да отидеш на обекта, а после и да се прибереш, трябва да останеш през целия оглед, после пак трябва да водиш разговори и с двете страни и при евентуално сключване на договор, трябва отново да отделиш време, за да отидеш на обекта и да се погрижиш за документацията, като отново ще ти отнеме време да се прибереш. В някои случаи това не е много, може огледа да е някъде в близост до твоето местоположение, но при други ситуации огледа е в другия край на града и за да стигнеш там, трябва да отделиш малко повече от час, за да си навреме при положение, че ще сменяш няколко вида градски транспорт и трябва да се ориентираш в местността. Гъвкаво работно време- не се знае колко време ще работиш реално и колко ще отделяш за да организираш истинската работа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7188d7563c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много зависи от фирмата и дали се занимаваш с продажби или наеми. Всичко това можеш да избереш само на интервю. Ако се занимаваш с огледи така или иначе стават предимно през уикендите и вечер след 17 часа, защото продавачите/наемодателите са на работа през деня. Има фирми, в които си на работа на пълен работен ден и се отчиташ на всяка минута, но има и други, където не е задължително да си там постоянно. Не съм брокер, но работата ми налага много чести срещи с такива, затова бих искала да те посъветвам, че повечето брокери лъжат най-долно, много е вероятно работодателят ти да иска това от теб. Не е работа за всеки и много хора се отказват. Изисква се здрава психика и непукизъм. Ако си притеснителен, нервен и избухлив човек, или перфекционист, то категорично няма да ти хареса такава работа. Отделно, нали знаеш, че задължително трябва шоф. книжка?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d8eade4bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не е задължителна книжката. На много места осигуряват карта за градския, защото в пиков час от Младост до Надежда е много по-бързо да стигнеш с метро, отколкото с кола.
Наясно съм и с липсата на честност в тази професия, но смятам, че това зависи строго от самия човек. Важно е да се прави разлика между убедителност и лъжа.

Та в крайна сметка, благодаря за отговорите. Явно ще трябва да опитам, пък каквото стане.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7188d7563c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това с незадължителната книжка е само за наемите в София и то не във всички агенции. За да си брокер и да можеш да развеждаш клиентите по адреси, особено ако искат да си купят скъп имот, задължително трябва кола. Как си го представяш някой да купува апартамент за 150к евро, а ти да го возиш с метрото за огледа? Голям смях. А дори да не е за 150, а само за 50 000, нали не очакваш, че клиенти, които желаят да направят 5 огледа в един ден, биха приели нормално возене в градския транспорт или таксита? Ако става дума за наеми, да, има такива агенции, които работят по описания от теб начин, но това са по-скоро изключения. Освен това от наеми кой знае какви пари не се правят, защото комисионната на агенцията не е толкова голяма, колкото при една продажба, отделно ти ще си на процент от тази комисионна, и в най-добрия случай ще ти се вържат едни 50-100 лв. за отдаден апартамент под наем. Сама изчисли колко такива апартамента трябва да отдадеш за месец, за да получиш нормална сума. Колкото и да слагаш по една звезда на коментарите, не променя факта, че изобщо не знаеш за какво става дума относно работата на брокера.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5803489be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз да вметна че съм ставал свидетел, как собственичка на брокерска фирма се занимава със 7 дела на месец, хвърля 7 различни папки - 5 от който са "със сигурност спечелени".
Това е относно моралната страна на нещата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d8eade4bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, в поста ясно написах, че съм се насочила към отдел наеми, хубаво е да четеш преди да коментираш. Въпросът ми не е свързан с това дали ми трябва книжка или не. Това ще го обсъдя с бъдещия си работодател. Интересувах се от работното време, ако някой има впечатления и иска да сподели. И сама казах, че не знам нищо за работата на брокера, не е нужно да губим добрия тон.

А относно звездите.. да не сме в детската градина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f027bac105
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторке, малко късно се включвам в темата, но според мен най-добре е човек да пробва сам. От личен опит знам, че колкото пъти съм вземал предвид чужди мнения, толкова пъти реалността се е оказвала различна и това не е защото някой нарочно иска да те подведе, макар че има и такива хора, а по-скоро, защото всеки пречупва нещата през собствената си призма. Иначе, аз лично имам само силно негативен опит с брокери. До преди година си търсих имот, като в началото не исках да се занимавам с агенции, понеже бях чувал за всевъзможните номера, които правят. В крайна сметка обаче се принудих да прибягна до техните услуги, защото 99% от обявите бяха от агенции. Еми, очакванията ми се потвърдиха дори беше още по-зле. На първата агенция й бяха нужни буквално над 10-15 позвънявания докато се наканят да ми покажат имота. Да не говорим, че впоследствие се оказа, че последният е с нередовни документи. След това пробвах с още няколко и положението не беше кой знае колко по-добро. Един имот се оказа, че е в нищото и до него няма абсолютно никакъв път. При друг път имаше, но нямаше нищо общо с това, което предварително бях заявил като изисквания. И ако в началото агенциите бяха малки и неизвестни, то последният имот беше обявен от "Адрес". Да не говорим, че за около година успяха да ми предложат всичко на всичко една оферта, която както казах не отговаряше на нито едно от условията, които търсех. Колкото до книжката, не знам дали брокерите имаха такава, понеже аз ги возех с моята кола, а "Адрес" си имаха шофьор. Говоря обаче за Шумен, в София може и да е по-различно. Общо-взето съм съгласен с номер 2, за това, че брокерите лъжат най-долно. Все пак нищо не ти пречи да пробваш. Ако не ти хареса, спираш да се занимаваш и толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d8eade4bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Бих искала съвет и от хора, които работят пряко в тази сфера или поне познават такива, за живота на брокерите като цяло. Щастливи ли са? Имат ли време за семейството си? Имат ли свободно време въобще? И ако нещо друго по темата имате да кажете, също бих се радвала да го прочета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker