Избор между 7-месечен проект с пътуване или работа от дома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Избор между 7-месечен проект с пътуване или работа от дома
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1515 пъти
Здравейте
понякога животът ни поднася малко възможности и се чудим къде са другите.
Но друг път ни поставя пред сложен избор, който трябва да се направи бързо.
Аз съм жена на 24 години и живея на семейни начала с приятеля ми от почти три години. Имаме си две котки, всеки от нас работи това, което иска, но тук ще говорим повече за мен.
Финансово се справяме добре, като от половин година работя на свободна практика и съм изключително доволна.
Избирам клиентите си, отделям им достатъчно време и резулатите са налице. Имам един голям клиент с няколко проекта, които поддържам, и те ми носят достатъчно приходи, а работа има доста.
Допълнително приемам и по-малки задачи, които са още по-голям плюс.
НО преди няколко дни научих за една възможност, пред която се изкушавам.
Един български университет скоро ще обяви партньорство с голяма технологична компания, като проектът е за обучение на трейнъри в сферата на дигиталния маркетинг и предприемачеството.
Това обучение е в рамките на 2 седмици и е безплатно, обаче избраните хора трябва да се ангажират за 7 месеца по проекта и да работят на 8-часов работен ден, като всеки месец ще се местят в нов град. Страната е разделена на 3 района, като мога да избера един от трите и все пак да имам 1 месец в родния си град.
И от тук следват въпросите, които ме мъчат:
- не сме се разделяли за повече от 2 седмици с половинката ми и не знам как ще реагира, а аз много държа на него и много ще ми липсва, ако не мога да го виждам. С животинките ни също, не знам как ще издържа да не ги видя толкова време, освен ако не избера София и не летя поне в 1 уикенд до моя град, за да видя всички
- трудно ми е да изоставя комфорта на дома и спокойствието, което сме си създали тук и да отида да живея за половин година на различно място. Достатъчно съм се местила в страната и чужбина, 15 години по квартири и 1 година зад граница, 2 години в София..
- от финансова гледна точка нещата са на кантар, но определено при свободната практика имам възможност за повече, но съвсем различно ще изглежда в портфолиото ми името на въпросната голяма технологична компания, която за прави това в България и ще имам възможност да съм от първите обучители за страната. Това в дългосрочен план може да ми донесе повече активи и контакти, отколкото партньорството ми в момента
- не искам да губя клиента, с който работя сега, а да съчетавам 8-часовия работен ден с още 4-5 часа всеки ден за тях.. не знам дали ще се справя, а само през уикендите може да не успея да наваксам
- ако бяха 2-3 месеца бих се съгласила, но ангажиментът е за 7 пълни месеца, поемат се режийни разходи и квартира, има и твърдо заплащане
Наистина ми е много трудно да реша и все още не съм го обсъдила с никого. Имам по-малко от седмица да реагирам.

Друг вариант е да се опитам да се споразумея с клиента ми в момента да намалим обема от работа временно и постепенно да се върнем към същия ритъм, но не знам дали ще се съгласят.

Ще се радвам да прочета различни мнения, които да ми помогнат в избора. По-скоро клоня към това въобще да не се впускам, защото мисля, че ще ми е трудно да не си бъда вкъщи толкова време, но от друга страна знам, че не се изпуска такава възможност и не искам да съжалявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 666f1788de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това са само седем месеца...няма и година .Според мен трябва да приемеш работата...млада си,трупаш опит и не стоиш на едно място(така и трябва).А относно проятеля ти-ако ти има доверие не би трябвало да е проблем за него.Все пак отиваш на работа.Обсъдете го и вземи правилното според теб решение.
П.с. Не спирай развитието си заради някой.Той като мъж би трябвало да те подкрепя ,а не обратното-така че и неговата реакция би била интересна.
Успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8152845a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво ти липсва в момента? В баланс си на работа, семейство.... още нещо в св - то и колко стрес? Заслужава ли си? На колко си години, ако гониш 30 и.... се замисли за деца, защото от толкова промиване на мозъци си мислим, че все още има време и да имаш деца е лесно. Като го завършиш каква е алтернативата? Няма ли как да се развиваш без толкова компромиси.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a23cc68a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сърцето ти знае, най-добре. И аз съм в подобна ситуация като теб, флийлансър с три котки и мъж до себе си. В началото ми харесваше да съм си удома постоянно и да си гледам работата, но... За мен лично, това не е живот. В последно време се чувствах като вегитаращ зеленчук, който с радст си спомня живота си преди да е прикован към живота си тук и сега. Реалността ме отвращаваше до такава степен, че нито работата си вършех с удоволствие, нито се грижех за себе си. Който ме познава от преди това, знае че аз съм свободолюбива и луда жена. За това и реших да работя от вкъщи, за да имам време за себе си и за забавления, да си живея живота и да изкарвам по някой лев... В момента с радост бих заменила това, което имам сега, за това да съм някъде другаде и съм решила да го направя, буквално ще зарежа висчко постигнато, за да изживея мечтите си.
Но, това съм аз и никой не очаква нещо повече от мен, а аз не очкавам нищо по-малко от себе си.
Ти си знаеш за себе си, знаеш какво искаш. И не става въпрос за парите или за портфолиото ти, а за теб самата. Ако, ти не се чувстваш като мен, в това няма нищо лошо. Ако, мъжът ти те обича ще те изчака, а на котките няма да им пука, поне на моите им е все тая къде съм, докато има кой да ги храни, така че не мисли за другите хора, а за себе си. Ако, не го искаш, недей! Но, ако нещо в теб те тегли да заминеш-давай! Мъж се намира по-лесно от колкото се преглъща разочароаванието от самата теб и прописнатите шансове.
Но, и кариерата не е токова важна, колкото да загубиш, това което всъщност искаш да имаш в живота си.
Надявам се да имаш силите да вземеш правилното решение. Каквото и да е то-никога не съжелявай че си го взела!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 23de34fc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Здравейте! Радвам се, че някой е обърнал внимание на крехката ми дилема.
В крайна сметка няколко дни водих дебат със себе си, като в първите 2 дни предпочитах да замина. Мислех си, че искам малко разнообразие, движение, живот и така нататък. И аз също бях по купоните (слушам техно), обичам да излизам въпреки че напоследък не се случва въобще, но приоритетите са здравето и работата, но постепенно свикнах да си стоя вкъщи и ми е хубаво. Пак ми се излиза, но пречки много - или няма с кого, или не е удобен момента, или се почват едни уговорки, а аз на чалга не излизам например :D
Това добре, като работещ от дома човек, който няма много приятели и основно контактува по работа, а като съм свободна всички са заети, и си казах "може би ще си струват тези 7 месеца".
Да, обаче какво правим след това? Аз имам всичко, което искам в момента, работа много и даже в повече, ако приема работа по проекта трябва да се местя или всеки месец, или в София за 7 месеца и така денят ми ще минава в 8-часов работен ден с 2 часа път, още 3-4 часа работа, ако искам да запазя клиентите си в момента, 8 часа сън и дотук станаха 22. В останалите 2 часа трябва да тренирам, да се къпя, да ям и толкова. А това е крайно недостатъчно.
Мислих варианти как да се запазя и на 2-та стола едновременно, но стигнах до извода, че няма да мога и ще се о*сера на някой от тях. Не защото нямам умения, а защото физически времето няма да ми е достатъчно за всичко (всеобщ проблем).
В крайна сметка щеше да ми липсва момчето ми наистина, а за котките - да, те са тъпунгери и не им пука кой е около тях, знаят само да реват за манджа, но и двете ги обожавам.
И моренцето щеше да ми липсва.. като човек, който живее 12 години тук нямаше да ми е лесно да отида в София, която по принцип мразя :)
Компанията, за която ще работят други мотивирани хора, днес направи много неприятен гаф по повод на националния ни празник. Предполагам вече се досещате коя е :)
Вярвам, че ще имам още по-добри възможности, но в дългосрочен план за мен е по-добре да работя така, както в момента и да си осъществя инвестициите и плановете за годината. Една от тях е общ дом, за който трябва да спестяваме, а аз искам книжка и кола.
Вчера казах на половинката ми за проекта и че бих заминала, ако не беше за толкова много време и ако не се налагаше да ходя толкова далеч.
Сама взех решението след няколко дни сериозна преценка и не съжалявам. Оставам си вкъщи, където се чувствам на мястото си - спокойно, комфортно и любимо. А след още няколко месеца ще започна да посещавам и любимите си плажни заведения, от които също ще работя :)))
Пожелавам ви здраве, мъдрост и търпение, за да вземате важните решения в живота си. И до скоро!
Честит национален празник!
Б.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 57f6160cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз си мисля, че добре си направила. Щом си доволна от работата си и доходите, уредила си си бита и имаш семейство - какво по-хубаво от това. През лятото и аз бях пред подобна дилема. При мен обаче ставаше въпрос да се преместя за постоянно в София, защото работата беше там. Офертата наистина звучеше доста обещаващо, но пък от друга страна и аз вече съм се устроил, и сега имам добра работа и изкарвам добри пари. Освен това живея на другия край на България и от София прибирането ми е 5 часа. Смятам, че човек трябва да си намери баланса, за да е доволен. Парите далеч не са всичко.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 103150b3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В крайна сметка, съдейки по думите ти в темата не ти липсва нищо. С приятеля ти печелите прилично, чувстваш се добре.. Какво ти липсва? Разбирам да нямате пукната пара, като по този начин ще влезнат прилични приходи, но връзката с приятел/и, семейство и т. н. да те спира да заминеш. Все пак ти сама за себе си знаеш най-добре как да постъпиш, но четейки историята като странично лице бих те посъветвал, че цялото това начинание е безсмислено.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f2f6efd27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   аз пък на твоята възраст бих напуснала зоната на комфорт и бих пробвала на новото място (ясно кое е :-)) въпросът не е само в парите, човек трябва да опитва, да си търси мястото, да опитва да надскочи себе си, за да разбере в какво е добър и докъде може да стигне.
работата от къщи си има предимства, но и недостатъци, както знаеш много добре. в 1 момент рутината те превзема, уютът се превръща в досада и човек започва да търси кусури на нещата около себе си. разбира се, хората са различни, ако сегашното положение те устройва, значи си взела правилно решение

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6d27a184bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Самолетните билети вече са толкова евтини, че ако планувал к пазарувал шредаврителнк, подлвайки клубни карти и намаления, ще. можеш, да се прибираш всеки уикенд.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 021f8d131f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Лично аз те подкрепям напълно в решението ти. Защото много добре те разбирам как се чувстваш и в крайна сметка и аз бих постъпила по същия начин. Хората са различни. За едни непрекъснато да се надграждат, да посещават нови места и да градят кариера е на първо място, други предпочитат домашния уют и да си изкарват скромна заплата. В това няма нищо лошо. Хората сме различни и точно това многообразие прави света пъстър и красив. За теб важното е, че си постъпила така, както си искала от сърцето си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker