Как действате с подобни идиоти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как действате с подобни идиоти?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2679 пъти
Работя в ИТ фирма от 3 години. Колектива е добър и няма дребнави интриги или неща, които да дразнят или да създават проблеми, но един от колегите ни, който се пада човека след шефа във фирмата открито не ме харесва и изпитва омраза към мен. С високо вдигната глава и погнуса ме подминава и игнорира за всяко едно нещо. А няма реална причина. Винаги се отнася възпитано с него.

По подобен начин се държи с почти всичките колеги. С мен се заяжда за дреболии и прави от мухата слон. Опитва се да ми всява голяма вина, за грешки, които колегите като правят дори не им прави и забележка, но с мен се заяжда.

С никой от фирмата нямам проблем. Всеки си върши работата и дори той работи не малко, за сферата ни е доста добър, но като човешки отношения не става за нищо. Иска винаги той да е центъра на вниманието, той да обира всичките оваци, той да командва кое как ще става и всеки трябва да си мълчи и да е съгласен. А види ли сериозно конкуренция пред себе си, се държи по подобен начин, както се държи към мен. Няма елементарен подход към хората. Към всяко нещо се отнася с командване и налагане на мнението, с викане, с нерви, със злоба. Не ги проявява само към по-големите от него колеги, но си личи в очите му, че и към тях чувства подобно нещо.

Разговор с него няма да оправи нещата, защото дори и когато прави грешки и са очевадни за всички, той смята себе си за прав. Не обича някой да знае повече от него. Иска винаги той да казва какво ще става. Имало е ситуации и цялата фирма се противи на нещо, но той със сила и злоба налага своето, само и само да стане на неговото. Его до над небето.

Как да процедирам с такъв идиот? Когато не му обръщам внимание ми е по-добре. Разговор с шефа също няма да стане, защото го е овластил, а и шефа ни е такъв, че не му пука за нищо. Важното е работата и бизнеса му да вървят. Малко фрапиращо за фирма в нашият бранш, но работа много и когато си я вършим всичко си върви добре от към финансова гледна точка.

Ясно ми е, че навсякъде сред хора има един такъв, но дали на това голямо его ако отговарям с безразличие ще стане по-лошо или е все едно. Работя във фирмата няколко месеца след нейното създаване. Преди това на неговото място беше друг човек, но той напусна и замина в чужбина. След това сложиха този идиот, който се въздигна до небето и си помисли, че е най-великия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 2f4a94ad2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той се страхува от теб, защото явно мисли, че си му конкуренция. Използвай това срещу него като го мачкаш ти, иронизирай го, смей му се, викай добре и оставай спокоен - ще се изяде от злоба. Ако прекали си високия тон, отиваш при шефа много разстроен и му обясняваш как подобно поведение те подтиска и ти пречи да си вършиш работата, да седне да поговори с него без да му казва, ме си се оплакал, ме иначе ще те съсипе. Аз така направих с шефа, когато ме тормозеше и неочаквано спря. Запомни, ме него го е страх от теб :).

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 53fd3588ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Просот у кажи, че не искаш да разговаряш с него.
Когасто е по работа, изисквай от него кратка, точна и ясна комуникация. Стане ли дума за нещо странично, попитай, какво отнощшение има това към работата и ако продължава, отиди и кажи на шефа си, че този бави работния процес и се губят пари.

Ако на шефа ти не му пука, то моят съвет е, освен ако не чакаш за да вземеш някакви дялове (каквито би трябвало да вземеш, ако си с компанията окакто е била стартъп), то веднага се разкарай от там.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 84cfabae73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Така както ги описа нещата, нямаш кой знае какви начини да оправиш калпавото отношение на колегата ти към теб. Поне получаваш ли добро заплащане? Получаваш ли колкото си мислиш, че заслужаваш за работата която вършиш? Ако да, то тогава "трай бабо... ", защото съвършени неща в живота няма. Ако не, то тогава не си струва хем да търпиш унижение, хем да не ти дават добри пари. При втория случай, прояви малко достойнство и се опълчи срещу простотията и каквото сабя покаже. Точно в твоята сфера има търсене на кадри, все пак..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4079f704d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не кажеш колко хора работят във фирмата ви и ти мъж ли си или жена. Звучиш сякаш си жена, защото мъж на такива оплаквания не е способен.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 34007af3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На старата ми работа "шефа", който си беше чисто поставено лице, но се правеше, че фирмата е негова... както и да е, та той, по същия начин ме мачкаше. Само че аз съм жена... Бях безупречна, но ме мачкаше яко. Аз го игнорирах и си работех и се правех, че не виждам нищо. Той беше побеснял от това. Така, че знам, че най - доброто решение е да няма реакция от твоя страна, така няма да го храниш дето се вика и ще му е гадно, че не може да те трогне...
Няма значение колко хора работят номер 4, всеки е човек и заслужава нормално отношение... Авторе, игнор и ако не се оправи помисли дали да не смениш работата. Просто по - настрана от този гаден тип.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7707461c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хората са казали "Убий тъпака с мълчание". Този очевидно е от широко разпространените тъпаци, които са навсякъде. Пробвай за известно време да го игнонираш, ама напълно и виж как ще се развият нещата. Обикновено това е прилично решение, защото тези които биват игнорирани в даден момент виждат, че номера им не минава и се отказват. Ако вече не се откаже се налага да предприемеш по-сериозни мерки и да отидеш при шефа ти, защото си личи, че си вършиш добре работата, и със сигурност си ценен кадър. Никога не съм разбирал хора като тоя - отишли да работят някъде и правят интриги, дразнят и т. н. Никаква работна и елементарна култура.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 810c359543
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако ти е скъпа работата - трай и се прави, че не забелязваш. Нищо не му казвай, или на друг, защото разобличения страхливец става и мръсник. Аз така си загубих работата. За какво ти е да раздаваш справедливост. Винаги ще има лекета на ръководни позиции, но поне докато траеш, няма да има причина да работи срещу теб.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 431181b4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Момченца и момиченца, добре сте си описали проблемите, но в работата обикновено успяват тези, които сер нагаждат, а не тези които бачкат.

Ще ви дам един съвет, който можете да използвате, ако искате да растете.

Отиди при началника и искай неговото мнение за всичко каквото правиш. Колкото е по-тъп, толкова повече има нужда някой да го питъа и хвали. Всеки обича ласкателства, дори и да знае че не са истина и не са искрени.
Питай за всичко, покажи какво си направил и му искай мнение. Прави каквото той казва и ще си добре. Ще дойде и твоят час. Ще дойде по-голям началник, ще пита защщо и ще иска твоето мнение, тогава ще нашравиш каквото трябва. Но сега, за да нямаш преблем, ласкай тъпака. Той ще е щастло=ив. Кажи му че той знае по-добре, че си направил нещо, но ти е важно неговото мнение и т. н. И гледай да изглежда искренно.
Ще дойде и твоето време, но не веднага.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 06952f8724
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Немер 4 тоя па...!? Та ако си мъж не може да те накърни подобно отношение ли? Човекът явно има достойнство и не му е приятно които и да е да му го подкопава. Това не оплакване, а споделяне с цел получаване на съвет. Ясно?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6e453737ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   игнорира и комуникация по мейл. Минимум контакти, деловодител поведение, не го обсъждаме с никого дори и да го плюят. И все пак винаги можеш да подходиш с хумор. Така ще е още по-безсилен. На такива идва време и си намират майстора. Само ще гледаш цирка от страни. Имахме една такава на шефска длъжност. Един ден в отворения офис, точно в средата с една колежка една не се сбиха. След месец напусна.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4379c9f9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Върши си работата както трябва и всичко ще се навреди. На работа не отиваме да се харесваме и обичаме, а за да работим.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 53fd3588ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Или просто дай 300-400 лев Ана някои квартални братя, та да му счупят ръчичките....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 53fd3588ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Отиди при началника и искай неговото мнение за всичко каквото правиш. Колкото е по-тъп, толкова повече има нужда някой да го питъа и хвали. "

Да, в Селинджарс ООД може и да работят подобни тактики, но извън подобни извинения за компании, нормалните хора очакват служители, които нямат нужда от помощни колела. На такива служители им викаме стажанти и обикновенно си имат менаджер, който отговаря за тях.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4079f704d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Драги посетители, вие обръщате ли внимание на текста. В началото автора казва, че работи в ИТ фирма от 3 години и описва условията на работа в тази фирма причинени от един неин колега, който с високо вдигната глава и погнуса я подминава и игнорира за всяко едно нещо. Същия този колега към всяко нещо се отнася с викане, с нерви, със злоба. Той в нейните очи е идиот. Не ми се вярва в такава фирма да има такъв служител като описания от автора. Но щом видел сериозна конкуренция пред себе си, се държи по подобен начин, както се държи с нея. Ами щом с погнуса те подминава и игнорира за всичко тогава той и другите ги игнорира подобно на теб. Тогава за какво викане, нерви и злоба говорим. Май авторката иска да се представи, че тя му е голямата конкуренция. За мен тази история е измислена, авторката иска да се самоизтъкне, че е по-добра от него, а в същото време иска да го унижи колкото се може повече. Не забравяйте, че авторката е голяма феминистка.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fb3ce6ffdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Във всяка фирма има по един такъв. Не му обръщаш внимание и това е. Избягвай го. Сутрин като го видиш казваш му ”Добро утро” и това е. Приеми, че в заплатата ти влиза да го изтърпиш :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker