Предизвиквам недоверие в работодателите или какво ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Предизвиквам недоверие в работодателите или какво ?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1735 пъти
Добре подяволите как така почти всички мои бивши съученици ги вземат на работа и всеки с книжка, кола, свой доходи и градят успешна кариера? !
Момче на 19 години съм и вече 7 месеца съм безработен, завърших училище миналата година и нямам никаква представа защо абсолютно никой не иска да ме вземе на работа, някакво недоверие пораждам у работодателите сигурно, но опит определено имам ходих на доста места за работа и никой не иска да ме наеме, дори вече за каквато работа ми падне ако трябва нон-стоп ще работя само и само да си докарвам някакви пари защото е крайно време вече. Всичко около мен с пари, гаджета, коли, независими вече, а аз какво? !

Относно предишен опит-работил съм само като общ работник и доскорошната ми работа беше като инструктор в един фитнес, обаче сега нямам никаква идея какво се случва ходя и разпитвам и казват остави имена и телефон и ще ти се обадим, и така си оставам само с обаждането..
Какъв може да ми е проблема?
Сега основно си седя в нас и ходя на фитнес чат-пат и така. Наистина се чудя кво да правя? Дори и за работа по строежи не ме взимат? В нещо като безизходица съм просто ако в скоро време нищо не стане мисля да замина в чужбина, защото там уж има повече възможности за работа, в тая тъпа България едно голямо нищо, кандидатствам винаги по обяви, направо се чудя вече какъв беше смисъла родителите ми да дават пари като луди за учебници цели 12 години? Проблема е че ходя по обяви, но просто нещо ги спира да ме наемат-Приемам всякакви предложения и съвети, освен това съм здрав и съм работил всякаква тежка работа.
Нямам никаква представа защо и как ме сполетя този период? Срам ме е направо вместо вече да съм независим, да имам книжка, да имам пари, приятелка и тн. Мъж на 20 да живее с 1. 50 на ден от родителите му все едно е 5-ти клас, а не на 20 години? Освен това не съм и глупав, редовно спортувам и не се плаща от работа.
Обаче почти винаги ще изникне някакво шибано изискване което нямам. Е не мога да имам 1000000000000 квалификации все пак нали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: fce469fdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не те вземат на работа, защото нямаш професия. Вместо да се вайкаш, седни се запиши да учиш нещо полезно, което за в бъдеще ще ти носи пари. Иначе цял живот ще си черноработник.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7485c800aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Желая първо да започна с това, че ми хареса искреността в твоята история.
Като цяло, съдейки по това което си написал ми изглеждаш доста добро момче.
Второ предполагам, че нещо в CV-то не е наред, щом стигаш само до "уговорката за обаждане".
Лично аз бих те взел на работа, ако зависеше от мен (Шеф съм на клон на ДЗИ).
Едно от нещата, които бих ти препоръчал е да кандидатсваш за Застрахователен Агент.
Лично аз съм взимал хора без стаж (Висше не се изисква).
Третото нещо, което ще кажа е най-важното :). Дори и да нямаш и въпросният лев не прибягвай до тегленето на заеми.
Искренно ти пожелавам успех в намирането на работа ;)!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d7adb0f63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   " Е не мога да имам 1000000000000 квалификации все пак нали? "
Съмнявам се, че ще ти се наложи да имаш един трилион квалификации.
Не си мисли, че целя да те засегана със следващите си въпроси.
Колко и какви са ти квалификациите?

Как и каква работа търсиш?

Как се представяшна бъдещия си работодател?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 16259d8c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора
Добър ден на всички, изчетох коментарите благодаря че се отзовахте.

До номер 3 - Попринцип не съм от много заможно семейство и още като ученик някъде 8-9 клас започнах да работя като общ работник по строежи, ремонти и тн което ще рече че имам някакъв занаят горе-долу и определено не съм някакъв мързеливци или некадърник!
Спортна натура съм освен това и винаги съм се занимавал със спорт и работих по едно време в един фитнес като инструктор (имам изкаран курс ) и общо взето на доста обекти съм работил и съм научил доста неща. Общо взето тази работа си е леко натоварена, защото освен че е тежка работата бачкаш и по над 12 часа като редовно се случва да работиш и повече... заплащането е всеки ден, като изключим фитнес залата в която всъщност и си изкарах курса за инструктор, заплащането беше този път с договор и се плащаше всеки месец. Фитнеса беше доста далеч от нас и поне едни 50 лева за път и храна съвсем спокойно отиваха и общо взето сега мога да се видя тия дни със шефа на единия строеж, защото просто нито аз, нито семейството ми разполагаме с много пари. Едната ми леля замина за Щатите с братовчедите ми, но не съм много сигурен да замина имам чувството, че няма да се оправя конкретно там пък и за там трябва зелена карта, която не се изкарва току-така. Пък и без това ще работя тежка работа. Нямам много възможности да следвам, дори и да имах висше пак нямаше да има смисъл, защото висшистите са бедни и пак работят подобна на моята работа.
Във фитнеса изкарах курс за фитнес инструктор и започнах работа там и ей така един ден собственика на залата ми каза, "направо си тръгвай, не идвай повече на работа" и рецепционистката там ми каза "не се ядосвай и без това над 300-400 надали щеше да изкараш" и че предишния инструктор бил известен БГ културист (няма да споменавам имена) и взимал около толкова.
Но понеже спорта винаги ме е удовлетворвал може да се каже че наистина работих ентусиазирано и отговорно и се чувствах най-на мястото си и определено предпочитам това пред това да не си взимам почивка, да гърба тежко цял ден по над 12 часа и да се прибирам уморен и убит...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 897693ec54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Нямаш насоченост, без да се обиждаш. Аз съм човека, който наема хора във фирмата ни. Точно вчера върнахме един като теб. Значи момчето изглеждаше свястно, но е работило каквоот се сетиш. Докер, сладкар, дегустатор, машинен оператор и още куп неща, нямащи нищо общо помежду си. По-добре да си работил 1-2 неща, но по-дълго време. Освен това прекалено честата смяна на работното място автоматично те лишава от работа. Някак човек, който е сменил 10 работи за 5 г. не предизвиква интерес. Защото ти наемша човек, с който искаш да работиш дългосрочно, а не да тъкмо да го обучиш и той да напусне и после пак да губиш време да търсиш нов, да обучаваш и т. н. Това са дезориентирани хора.

По-добре реши веднъж завинаги какво искаш да работиш и вземи се квалифицирай с някой курс и си търси само такава работа и се развивай в нея. По-добре да работиш само една професия и след няколко години да задобрееш и да започнеш да изкарваш хубави пари, отколкото да работиш всяка година различни неща и в крайна сметка в нищо да не задобрееш в нито едната и или да не взимат изобщо на работа, или да те взимат на най-гадните такива с най-нисо заплащане. Фокус ти трябва.

Освен това за всяка различна позиция, която кандидатстваш си прави отделно СВ. Примерно ние търсихме машинен оператор, а въпросното момче беше писало, че е работило още 10 други неща, които нямат нищо общо. Това веднагически му намалява шансовете почти до 0.

Това е масова грешка. Прави си отделно СВ за всяка позиция. Ако трябва послъжи малко, без да прекаляваш, но наблегни на работите, които са сходни на това, за което кандидатстваш. Пиши, че си работил примерно повече на такива работи и повече време.

На интервюто не лъжи, че знаеш прекалено много, защото си личи, ако нищо не знаеш. Но покажи, че имаш желание да се развиваш, да се учиш и т. н. В началото не очаквай голямо заплащане, а по-скоро се учи. Заплащането ще дойде по-късно, ако се научиш достатъчно добре. По-добре да започнеш на ниско запащане и да се развиваш, отколкото да чакаш изгодна оферта и да си седиш на нулево ниво.

Можеш да пробваш на морето наприемр като за начало. Там има работа и наемат сезонно, но за начало ще е някакъв опит в професия, която евентуално си избрал.

Ако не искаш да се развиваш в тази посока, по-добре недей.

Не се отчайвай, всички сме почнали от нулата. Аз също доста трудно си намерих първата работа, но сега смятам, че без работа трудно ще остана, а заплащането, което получавам в момента е 2, 5 пъти над това, което получавах, като започнах. Аз вече 10 г. съм си все на същата работа и са ми предлагали на други места за повече пари, защото това им прави добро впечатление, но аз смятам, че трябва да остана в една и съща фирма колкото може по-дълго, защото така се развивам. Все повече хора се пенсионират и аз постепенно се изкачвам, защото след мен идват все новобранци, които нямат същия авторитет като мен, граден 10 г.

Ако отида в друга фирма, ще трябва да започна почти от нулата. Мои състуденти си сменяха работите постоянно през 10 г. за най-малкото нещо. Сеа 10 г. по-късно те си стоят на едно ис ъщо място, защото навсякъде почват от нулата, а аз вече имам 2 повишения.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 85a174c348
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тия обещания че ще ти звъннат ги заеби - рядко става по този начин. Питай някой твой бивш съученик как си е намерил (х
работа - в 90% от случаите това е с професионални контакти и връзки!

За някаква временна работа сравнително лесно и бързо, изборът ти не е много голям - общ работник каквото си работил(възможно най-лошото) по строежи; раздаване на флаери също е вариант. Работата не е нито лека, нито приятна или престижна, но когато нищо друго не става и нямаш друг избор и на това се хващаш няма да фотосинтезата все пак :Д :Д. Казвам ти го от опит. Успех :)!

П. С. Наистина се ориентирай към някоя друга сфера освен бачкаторската, защото първо не е сигурна работа, текучеството там е още по-голямо и не води до никакво израстване.. Не че с това което ти предложих ще вадиш милиони :Дд, но пак е по-добре. Опитай пак и в фитнес залата в която си бил треньор това не е чак толкова зле.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e24ba4d553
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ако съм научил нещо със сигурност от интервютата за работа и работодателите то е че навсякъде се търси ОПИТ! Общ работник не е нещо, което би изпъкнало в CV и би впечатлило работодателя. Избери една област, нещо което би ти доставило удоволствие и започни да се развиваш в него практически. Не е нужно да записваш висше, защото след това никой не ти гарантира, че ще работиш със съответното образование.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker