Коя оферта за работа да избера - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Коя оферта за работа да избера
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2050 пъти
Здравейте,

В момента работя в Германия. На 35 години съм, живея тук вече 16 години. В компанията съм от 9 години. С шефа се разбираме доста добре, харесвам си и работата. Проблемът е в заплатата. Според проучване от моя страна в момента работя за 25% по-малко, отколкото се предлага за подобни позиции и опит на пазара. Имам следните опции:

1) От същия работодател, но за работа в Софийския офис. Позицията е по-ниска в йерархията, за заплатата да не говорим. Не помогнаха досега никакви опити от моя страна да преговарям за повече пари. Заплата: 5000 лева нетно.
2) Оставане на сегашната позиция и заплата в Германия.
Заплата: 6200 в лева нетно
3) Оферта от друга компания в Германия, заплата 7350 в лева нетно. Браншът е различен, но самата позиция изглежда интересна.
4) В момента съм ключов служител в много важен проект. Мога да се опитам да изнудвам сегашния ми шеф да ми даде повече пари за позицията в София, като му покажа офертата на другите. Както всеки, и аз не съм заменим, но поне в краткосрочен план ще има сериозни трудности да ме замести а и разходите при отлагане на проекта ще бъдат стотици хиляди, много повече от това което аз искам. Естествено, в този случай ще разваля добрите взаимоотношения и шансовете за бъдещи увеличения ще са 0, както и за израстване в компанията.

Ситуацията:
- Искам да се върна в БГ заради повечето социални контакти, приятели, семейство. Ако имах такова тук, не бих и помислил да се връщам в БГ.
- Има обаче и неща в БГ, които супер много ме дразнят, напр. София е ужасно мръсна, шумна, навсякъде простаци, цигани и пр.
- Не смятам парите за най-важното, но някак си се чувствам измамен и с наранено его, а това не ми дава мира. На практика работодателят предпочита да има почти двойни разходи в Германия (брутната заплата е много повече заради данъците и осигуровките), отколкото да ми предложи повече в БГ. И това заради безумна бюрокрация от разни лелки в HR-a. Аз искам само 1200 лева повече, т. е. да запазя сегашната си нетна заплата, което бруто е 30% по-малко така или иначе.
- Сегашната ми компания е престижен межд. концерн. Позицията в София ще бъде на практика към Европейската централа, много международни проекти и. т. н.
- Другата компания в Германия е по-малка и не толкова известна. Там обаче също познавам добре бъдещия шеф, позицията е наистина интересна и предизвикателна. Лошото е, че възможността за социални контакти там ще е нулева, тъй като се намира в едно малко селце далеч от големи градове.
- Разходите за живот: В БГ смятам, че мога да пестя не повече от 1000 лева месечно от квартира. Храната на практика е еднакво скъпа. Най-лошото: В БГ няма читава здравна осигуровка и пенсия. А и трябва да купувам кола, за да ходя до офиса.
- Офисът в София е на невъзможно място. Пътуване 90 минути минимум с разни цигански рейсове или с кола по задръстванията на южното околовръстно.
- Възможност обаче за 2 дни седмично Home Office

Както виждате, много плюсове и минуси, които теглят в различни посоки. Не мога и не мога да взема решение, а вреемето ме притиска.
Знам, че всичко е твърде субективно и индивидуално. Но все пак ми е интересно да чуя и някои чужди мнения. Вие кой вариант бихте избрали?
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 0bbe32bd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мога ли да Ви попитам каква позиция заемате в момента?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: df49d06ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   е не знам какво ще правиш в България, да се возиш в ''цигански'' рейсове и да си сред мърсотия, простаци и цигани(2 път).
Нямам представа от каква закваска си, но използването на градски транспорт и срещите из улиците с представители на малцинства са нещо твърде нормално за днешния глобализиращ се свят.
Радвам се, че все пак си успял навън, но успехът в материалното не ти е донесъл развитие на личността. Разбирам да си чичо гошо от овча купел на 55 години преселил се преди 30 от село баница врачанско, да не си видял свят и да и да имаш опростено разбиране за света свързано със стереотипи и наложени пропагандни клишета. Човек живял дълго навън не си мръднал и на йота от чичо гошо

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d3488922fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Знаете ли, уважаеми, правете каквото щете, но не се връщайте в България, пардон, "БГ" да кажа, та да ме разберете! Арогантен сте - шумно било, мръсно, циганско, пък ще ни се натресете, недейте, ще се изцапате!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 50529e69b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо да тръгнем от по-глобалното. Искаш да се върнеш в България. Ако приемеш позицията, можеш да говориш с шефа си за пари за пренасяне и стъпване на краката в България. Заплатата ти нето в Германия не е лоша все пак. Ти си в горната граница. Но мисля, че не е коректно да показваш офертата, която си получил.
Тръгни от голямото към по-малкото. Къде искаш за живееш, какви са преоритетие. Ако не стане пътя го знаеш, да се върнеш в Германия е най-лесно. Пиши какво си решил. Интересна сага.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: c95498d327
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да, наистина си като чичо Гошо, както ти написаха по-горе. Щял да изнудва шефа си, да размята конкурентни оферти, прави бакалски сметки, шумно му било в София, водел голям проект, а не може да вземе сам решение къде и за кого да работи... Сядаш и говориш на 4 очи с шефа си. Ако си толкова готин, получаваш увеличение. Ако не си толкова готин и си недоволен от условията, си ходиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 28 дни
hash: ed46c69308
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравейте, разбирам дилемата Ви, но като се замисля че очаквате мнение от посетители на сайт в интернет и то за толкова важна стъпка в живота, ми изглежда несериозно. Искате друг да поеме отговорност за решението Ви или просто се хвалите?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: 4b54ee4f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако не се навиеш ти за позицията в София, шефът ти ще покаже същото предложение на някой германец и той ще се навие (твоят номер с изнудването). И даже ще ми е по-приятно да работя тук в София с него, защото няма да ме смята мръсна и шумна циганка и няма да ми се перчи какво е видял "навън".

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 4b54ee4f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щом ще плащаш за квартира в София, защо ще си плащаш скъпа квартира в центъра, вместо да си вземеш евтина квартира близо до работата? Акъл море... е казал народът.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 94feb0052d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   приеми другата оферта, но живей в по-голям град

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: 44e911fe7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В тоя сайт недай си боже да питаш нещо...
Авторе, дилемата ти е интересна.
Лично аз съм на мнението, че не всичко е пари - ако тук по-лесно се вписваш, имаш хора, които те обичат, имаш по-голям шанс да създадеш семейство - идвай си.
Ако имаш 1000 лева разлика в квартирата, тогава вече заплатата ти е все едно с 1000 лева повече, т. е. от стоенето в Германия в момента печелиш едни 200лв повече. Заслужават ли си липсата на социални контакти?

 
  ...

...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 974010e575
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В каква сфера и бранш е фирмата и за каква позиция става дума? Как може в анонимните форуми хората да говорят толкова абстрактно, а да очакват конкретни отговори.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 974010e575
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Именно немските градове са царството на мръсотията и циганията по улиците, камо ли сравнено с китна София. Имайте предвид, че като говорите такива глупости само за едната фукня, на много хора им се промиват мозъците и започват да вярват, че в Германия било „много чисто”. И представете си изненадата им като заварят там просяци, скинари, цигани и мръсотия като най-естествени явления в големите градове.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 8c4dedae87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До12 Гледал съм немски градове в стрийтвю(Берлин, Лайпциг, Дрезден ) и са много далеч от цигания и мръсотия и на светлинни години пред Гетофия! Чистота, отлично поддържани зелени площи без едно буренче и фасади без една пукнатина, отлично боядисани, здрави тротоари и улици, без обяви и афиши разлепени безразборно, градове като картинка. Всеки може да провери! В София всичко се руши и е под всякаква критика, град на едно равнище с Дака, Манила, Пном Пен, Джакарта, Янгон.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker