Работа в call centre - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в call centre
преди: 6 години, 21 дни, прочетена 4379 пъти
Здравейте. Уча испански и английски сега, имам планове да уча и още езици. На 18 съм и още нямам средно, което не ме притеснява да си намеря работа даже и тук, в България, при положение, че през май ще имам изпит за диплома DELE (B1) и през Октомври по английски за C1. Знам, че в call центровете плащат добре, под 1000 не падат.
Въпросът ми е как се работи в call център? Горе-долу имам някаква представа, това са хора, които обслужват клиенти на големи фирми, като Аладин, Виваком и т. н. Как точно се работи, какво искат работодателите от теб? Намира ли се време за обедна почивка или само ако някой не звъни...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 21 дни
hash: a2b655195e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Здравей. Работих в кол център няколко месеца, беше към чуждестранна компания и дейността като цяло се състоеше в това да звъниш на непознати хора, да промотираш продуктите на фирмата и да ги каниш на презентации. Дават ти няколко страници с около 200 телефонни номера и започваш да звъниш. Работи се със специализиран софтуер, нищо сложно - свиква се с него за има-няма десетина минути. Поне така беше при нас.

Заплатата за 4 часа работа от понеделник до петък беше около 220 лв. месечно възнаграждение с бонусите, говоря за град Пловдив, а колегите на 8 часа взимаха около 450 лв., плюс-минус някой друг лев бонус на ръка. Това е доста далеч от въпросните 1000, за които говориш - вероятно става дума за София, защото тук в кол-център повече от 650-700 лв. не се взимат, или поне аз не познавам хора, които да припечелват повече от тази сума. Но в други градове може да е различно.

При нас обедната почивка (5 мин. ) стигаше общо взето за това да хапнеш един плод и да минеш през тоалетната, повечето си носеха по нещо готово от вкъщи за обяд, за да не се губи време.

Ако работата ти е към такъв тип кол-център (не диспечерска работа, а по-скоро с цел реклама), ще се иска от теб да имаш ясна, правилна дикция, за предпочитане без диалект или говорен дефект, с афинитет към психологията на убеждаването. Не е зле да усвоиш и някакви бързи начини за релаксация, тъй като главата ти буквално гърми в края на деня - където и да си в кол-център, около теб колегите нон-стоп жужат като стотици пчелички, и въпреки че си със слушалки, чува се доста. Хубаво е да можеш да се концентрираш добре върху твоя разговор.

Като цяло с работата ще свикнеш в общия случай за не повече от 4-5 дни, максимум седмица и ще се почувстваш в свои води. Разбира се, много зависи дали офисът е приветлив, дали има хубава поддържана тоалетна, качествена работна техника, разбрани шефове и т. н., това допълнително утежнява или обратно, успокоява атмосферата.

От колегите очаквай да са предимно млади хора с разнообразни интереси, студенти или скоро завършващи. И нещо важно накрая: внимавай какви документи подписваш и за каква заплата се пазариш, за да не се окаже, че "те ми обещаха, че под хиляда лева няма да взимам чисти, а пък се оказа, че не съм покрила очакванията и затова всъщност ще ми изплатят 700, при това с бонусите". Веднъж се опитаха да ми изиграят този номер, но се усетих навреме. По принцип доста мениджъри на подобни центрове са научени да ораторстват доста умело и знаят как да те привлекат на работа, като изтъкваните плюсове са: модерна сграда, млад екип, безплатно обучение и т. н., което не е лошо, но по-важното е да не те изиграят откъм парите и други разни техни уж-обещания.

Като цяло е това, което мога да ти споделя за работата. Опитай, не губиш нищо, а ако не ти понесе - винаги можеш да им кажеш довиждане. Има хора, които работят такава работа с години и дори им харесва, има и такива, които се отказват от нея преди първия месец. Опит му е майката! Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 9fc7c0c081
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз работя с един ден почивка печеля около 1560 лв работата е много приятна просто информирам клиентите около новостите и туй то цял ден

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 56d2351ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами какво да ти кажа, неблагодарна работа. Става за млади хора и студенти, но само като временна работа. Трябва да си мазохист да го работиш това нещо за напред.

Плюсове:
-Повечето кол центрова се съобразяват с графика ти, следователно можеш да си подредиш по-голямата част от часовете, така както ще ти е удобно.
- Възможност за работа на 4 часа
- Що-годе прилични пари
- Обикновено дават ваучери за таксита за хората, които остават след 22 ч. (не всички дават обаче)
- Приятна работна атмосфера. (говорим за колегите, които са предимно млади и готини хора, по-голямата част от началниците обаче са друга бира)

Минуси
-Скъсваш се от работа за не толкова много пари
-По цял ден се разправяш по телефона с малоумни чужденци, с които не може да се излезе на глава и доста често ще искат да говорят директно с мениджъра ти (малоумни е най-леката обида, която ги описва)
-Няма реално развитие. Става въпрос от гледна точка на това да си намериш друга работа в последствие. Дори и 10 години да работиш в кол център ти реално нямаш никакви ''soft skills'', освен евентуална комуникация. Тъй като единственото, което се изисква за работа на такова място е език и дикция, а това го притежават масата хора в днешно време.
- Смените ти могат да бъдат меко казано трагични, ако си на 8 часов работен ден. Имам познати, които днес да речем са от 15:00 до 23:00, а на следващия ден са от 12:00 до 20:00. Много често ще ти се налага да се прибереш и да нямаш почти никакво време, освен да спиш тъй като на следващия ден може да си на работа от 12:00, че и по-рано.

Има още много какво да се каже за този тип работа, но това се едни от най-съществените неща. Дано съм помогнал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 654662d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, много благодаря за изчерпателния отговор. Да, за София става дума и така съм гледала по обявите, стигат и до 2000 лв. Но мисля, че това е само за хора говорещи език? Все пак ми е трудно да разбера какво се предлага като услуга или продукт. Дайте примери, моля. :)

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 0f2a631ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Кол-центровете са начин компанията да избяга от отговорност, като натресе всички последствия от своята глупост на главата на работещите в центъра. Т. е. ти опираш пешкира. Колкото и пари да вземаш, не си струва, освен ако нямаш някакви железни нерви или не си робот. Имам приятел, който след като завърши висше, работи в такъв център няколко години и се срина психически. Беше хубаво, добро момче, сега стана дебел, злобен хейтър, самочувствието му падна, състари се много, въобще сянка на човек. Всичко това от ядовете, които е брал там. Ако искаш да се разболееш от рак на 35, работи в такъв център.

 
  ...


...
преди: 6 години, 18 дни
hash: f50d1e3ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За съжаление не във всички кол центрове положението е цветущо. Особено обръщайте внимание и изисквайте подробна информация за т. нар. бонуси, които всъщност са разковничето за това в края на месеца да вземеш що-годе прилична заплата. Мой познат скоро напусна кол център в София, обслужващ Виваком. Бяха му казали 500 лв. чисто, като с бонусите щяла да достига минимум до 1000, а в най-добрия случай и над 1500. Да, ама без важната подробност, че бонусите са само от един или два продукта, тоест освен дежурните абонаментни планове, трябва да имаш определен брой (и то не малък) сключени договори само за цифрова телевизия и стационарен телефон. Сами се досещайте колко е успеваемостта за стационарните телефони. И другото, което е, бонусите се изплащат едва след като приключи сделката, което по ред причини може да се проточи до месец-два. И накрая този така бленуван бонус едва да стига и 100 лв. Иначе въпросният мой познат си работеше на 8 часа, с половин час обедна почивка и 2 пъти по 15 мин. сутрин и следобед, наложи му се много скоро след започването да излиза няколко пъти в болничен, нямаше проблем, колектива му е бил добър. Знам, че и студенти са работили там.
Запознавайте се прецизно с условията.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: 654662d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Благодаря и до номер 3. Беше ми интересно. Аз не я вземам присърце тази работа, нито смятам да я работя дълго време. Просто си търся нещо с малко по - високи доходи, което да ми даде шанса за кредит. 55 000 лв. Да ли е възможно да ми ги отпуснат?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a7a0f6078f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Всичко си зависи от кол центъра. Аз съм работила в такъв за кратко и беше ужасно. От нас се искаше да звъним в чужбина по разни офиси и да промотираме офис продуктите на определена компания. Сещаш се, колко "мили" бяха хората, на които им прекъсвахме работата за да ги занимаваме с глупости! Не знам, някои хора може и да се справят, но на мен ми беше кошмар, постоянно да ме псуват и да ми затварят телефона, а от друга страна и шефовете вечно ни мрънкаха, че не се стараем, че не правим достатъчно продажби и т. н. Сега съм от другата страна, работя с офис и като ми звънне някой да ми промотира нещо общо взето ми е досадно и гледам да го отрежа, но поне съм любезна, защото знам колко е трудно понякога. За това, ако не си с железни нерви, по-добре не се захващай. На мен ми бяха изпилили нервите само за няколко месеца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker