Да напусна ли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да напусна ли
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2020 пъти
Здраевейте и преди съм писала тук и ето, че ми трябва отново вашето мнение нека да започна направо. Аз съм момиче на 22 години и от една година и половина работя в ресторант като сервитьорка със сегашният ми работодател сме работили заедно и преди. Ето че сега отново работим заедно проблемът е че той е габровец (всички казват, че габровците са много стиснати :Д) ние сме само 2ма сервитьори чистата ми заплата е 600 лева, като сметна бакшиши и извънредни часове заплата ми стига около 900-1000 лва всички може би ще кажете от какво се оплаквам, но той не се съобразява, че сме само 2ма и че няма как да правим всичко сега когато бяха абитуриентските балове аз съм работила над 15 часа и той ми е давал по 30 лева извънредни на вечер? ! миналата година получавах по 50. Взима по 90-100 човека той сам си е готвач има още един, който отговаря повече за студената кухня и той напуска вчера сега остава сам, аз също съм на път утре да си дам молбата, защото вече ми омръзна да работя по толкова много часове за без пари. Моя много близка приятелка ми предлага да работя при нея тя работи като управител в пицария и каза, че тя ще ме обучава, че няма от какво да се притеснявам все пак не отивам на място на което не познавам никого. Каза ми, че съм луда да си съсипвам здравето и да работя по толкова много часове и че един ден ще си купувам кремове да си мажа краката при нея работят поне 5-6 човека на смяна всеки си знае задълженията а в ресторанта няма чистачка, няма мичка ние 2мата правим всички мием, чистим подреждаме маси, когато има кетаринг отиваме рано сутрин за да помагаме да се приготви и за какво за едното нищо. Много пъти съм говорила със шефа си за вдигане на заплатата, че тези пари са малко за работата която вършим и как спим по 6-7 часа и пак сме на работа, но той все казва че нямал пари и че не можел да си позволи повече персонал, , , на мен вече взе да ми омръзва да почивам по 1 ден в седмицата искам и аз като нормалните хора да почивам събота и неделя, а понякога се случва даже и да не почиваме в неделя, , за това смятам утре да му дам молбата си и да му кажа, че просто не ми харесват условията на работа. Приятелката ми, ми каза че ако се справам добре мога и аз да стана управител понеже те сега отварят още 2-3 обекта не е голяма перспектива, но поне ще имам малко развитие а в ресторанта е ясно, че няма как да се развия повече от сервитьорка бих искала да прочета и вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: acd10d3b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не трябва да напускаш преди да си намерила друга сигурна работа. Доти да имаш някакви спестявания, без доходи ще се стопят за нула време. Работа за 900-1000 колкото получаваш сега от воле няма да намериш със сигурност, може да се ориентираш към нещо по-малко заплатено но по-спокойно, защото сега си супер стресирана, обаче както си свикнала да получаваш 1000 и да паднеш на 600 дали ще ти стигат, понеже малко или много вече си свикнала да харчиш тия 1000? Общо взето добре обмисли нещата и тогава действай, спонтанните решения по правило не водят до нищо добро.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9bdd743317
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   от авторката : номер 1 аз от този ресторант нямам време за себе си , все съм на работа , все не мога излезна лятото шефа не пуска климатик а отваря шибаната градина .. общо взето умирай от жега лятото , умирай от студ зимата за мен това не са нормални условия за работа.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cb5dba6f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е, в България е така. Има няколко случая, получаваш прилична заплата, но те скапват от работа, получаваш малка заплата и пак те скапват (това е най-гадният вариант) или получаваш малко пари, но поне не се преработваш. Е, има и 4-ти вариант, ама е за връзкари-получаваш много пари и не правиш нищо. Така, че в общи линии имаш първите 3 опции. Ти си реши, но повярвай ми, може да е по-зле. Пак да работиш толкова часове, ама вместо 1000 лева да взимаш 500. Колкото до възможността да работиш с приятелка-това си е нож с две остриета. Защото приятелството си е приятелство, но когато приятелката ти стане шеф, ами доста често отношенията се прецакват. За това не знам дали е толкова добра идея, ама ако мислиш, че ще ти е по-добре там...
Във всеки случай това няма да ти е последната работа със сигурност и трябва да го приемеш, никъде не е идеално и винаги ще има нещо, което да не ти е по вкуса. Я заплатата, я работното време, я шефовете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cb6d80ceaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом се чувстваш зле значи нещо не е наред, смени системата. Каквото и да се случи няма да е края на света повярвай ми, търси развитие, сега е момента да рискуваш, трябва да вървиш напред, да научаваш неща постоянно, не се страхувай от промяната.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e28861363e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Донякъде съм в същата ситуация (между другото от габрово ли си?? ), само че при мен е малко по-добре, само понякога трябва да работя по 15-16 часа. Съветвам те първо да си намериш друга работа и тогава да напуснеш. Или докато ти тече предизвестието да си намериш друга работа ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker