Инвестиции - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Инвестиции
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2036 пъти
Искам в бъдеще да се занимавам с инвестиции, но съм неопитен, не знам как стават нещата и в какво е добре да се инвестира. Знам, че няма точна формула и при всеки е индивидуално, но моля някой, който е запознат в тази област да ми препоръча някакви книги и учебници.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1acd231dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси клипове на Тогедър в ютюб и ги изгледай и след това помисли

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a03fe42fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Само да те предупредя, че това е една много, ама много хлъзгава материя. Можеш много да спечелиш, но и много (всичко) да загубиш. И по-вероятно е второто. Причината е, че никой не може точно да предвиди бъдещето, за да знае колко успешно ще е това, в което инвестира.
Следващият момент - не уточняваш колко срочни смяташ да са инвестициите ти - кракросрочни или дългосрочни. Съответно къде искаш да ги правиш - на форекса ли, на фондовата борса ли, в недвижими имоти, или да инвестираш в собствен бизнес, който да развиваш?
Правилото е, че колкото по-малко лично време и усилия влагаш в една инвестиция, толкова по-голям е рискът да загубиш. Накрая може да се стигне до там, че ти буквално заработваш изкараните пари, вместо да прибираш лесни дивиденти от инвестицията. Или още по-лошо - да загубиш инвестирани пари, които си взел назаем, и да трябва да ги връщаш работейки...
Помисли отново, но цялото приключение е подобно на ходене през плаващи пясъци, или през минно поле... Хора, които цял живот са учили и с това са се занимавали не винаги успяват самостоятелно, какво остава за някой, който ей-така си мисли, че ще прибере милионите и ще си живее живота с тях...
Книгите няма да ти помогнат - ще ти дадат някакви насоки, но рисковете, познаването на ситуациите и решенията си остават изцяло твои.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 02b2213699
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   След почти 25 год. занимаване с инвестиране мога спокойно мога да кажа, че номер 2 е писал доста глупости, като например: "Правилото е, че колкото по-малко лично време и усилия влагаш в една инвестиция, толкова по-голям е рискът да загубиш." Истината, е че колкото повече време парите ти са инвестирани, толкова шансът да загубиш намалява, като след 10 години става почни нулев, при това без каквато и да е намеса от твоя страна. Все пак Айнщайн нарекъл сложната лихва осмото чудо на света. -Този, който я разбира я печели, а този, който не я разбира, я плаща. Инвестицията е закупуване на (малка) част от икономиката (акция) с цел получаване на дивиденти от бизнес и покачване цената на акцията от повишаване производителността на труда. Това може да се отнася и за собствен бизнес. Също така инвестиция може да бъде и отдаване пари назаем (облигации) с цел получаване на лихва. Инвестиция не е покупка на нещо с цел продажба на някого, който би платил още повече за него. Това е спекулация. Трейдингът, деривативите също се отнасят към спекулативни сделки, защото има елемент на гадаене на бъдещето или дори на сляпо залагане. Или вечната крива риск-печалба, като всеки един от нас в живота си стои някъде на тази крива. Инвестицията не се занимава със сляпо залагане на това какво ще е бъдещето. Инвестициите са дейност, която е силно в полза на инвестиращия, тъй като нарастването на световния пазар е средно около 7% брутно годишно що се отнася поне до акциите. Различни пазари/бизнеси имат различен нетен прираст поради самото им естество. Помисли си, ако не беше така, нямаше да имаме работа, коли, нямаше да имаме какво да ядем, или с други думи нямаше да има икономика. Помисли си също, че мнозинството от хората в течение на живота си стават по-богати, но някои все пак обедняват. Така е и с бизнеса. Едно време не е имало тоалетни, сега има и то с топла вода

Много може да се каже и прочете по отношение на инвестициите. Има два начина на инвестиране. Концентрирана инвестиция - в стил Уорън Бъфет, която представлява изключително задълбочен анализ на даден бизнес, преди за закупиш акции, който ти едва ли можеш да си позволиш. Другият е обратното: диверсифицирана инвестиция, при която целта е печалбата да ти е поне колкото осреднената такава на съвкупната икономика, която да си кажем право, никак не е лоша. Говорим за два стила: активен и пасивен. За този втория има (вече) лесен и неизискващ никакво време и усилия начин. Като български гражданин можеш да инвестираш където си искаш и в каквото ти душа иска. Ето кратък съвет. Ориентирай се към ETFs, robo-adviser и редовна ежемесечна инвестиция. В дългосрочен план, шансовете за добра печалба на този стил инвестиране са много големи. Например www.etfmatic.com , където инвестиционните разходи са нищожни спрямо други варианти. Разходите ще дойдат основно от банковите преводи на българските банки, но са пак по-ниски от една "гола" брокерска сметка или друг вид паричен мениджмънт някъде другаде. В САЩ разходите са още по-ниски, но трябва да живееш там. Не се страхувай от данъци, но се пази от разходи и загуба. В началото тя е почти неизбежна, но ще се понаучиш в процеса. Желая ти успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker