Колега гадняр!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колега гадняр!!!
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1830 пъти
Историята около този колега започна миналата 2017-та година, когато постъпи на работа във фирмата в която работя. Държа да спомена, че екипа е много малък и взаимоотношенията с колектива е много важен.
Имам достатъчно стаж там и държа да отбележа, че съм имал много отношения с колеги, с едни по-добри, с други по-лоши. По-добрите надделяват като процент от по-лошите. Държа да отбележа, че въпросният колега е с 5 години по-малък от мен и другата колежка винаги го защитава с това. Но истината е, че той се държи много по-лапешки и от мен, когато бях на неговата възраст. Нави единия колега да напусне и успя, като той едвам си намираше поводи да остане на работа, но този новият го изгони. Сега колежката и този новият, който за кратко ще наричам така, смятам, че са се съюзили с цел да ме изгонят и да ми направят пребиваването ми на работното място ад. Те двамата, когато съм само аз и те на работното място започват едни разговори на сексуална тематика, като "ще ми направиш ли масаж на... х_я", искаш ли да те ч____м на бюрото" и още други. Виждам, че на нея не й пука какво й говорят. Дори ходят на обяд заедно и предполагам каква жлъч се исипва за мен.
Имал съм за колеги и по-малки и от него, но са се държали много по-зряло от този.
В какво се съдържат неговите дразнения:
Веднъж през зимата щеше да ме прегази с колата си умишлено с маневра, която уж вило шега, а имаше киша и колата му дори поднесе. Друг път се заяждаше с мен, че съм закъснял с минутка, като дори работодателят ми не прави проблем и с повече да се закъснее. Отговорът на този - новият е, че бил се шегувал. А, всеки път закъснява сутрин с между 5 и 15 минути.
От вторият работен ден предлагаше промени в начина на работа, че не сме били продуктивни и се обясняваше, как щял да говори с работодателят ми да го направи мениджър и да ни командвал всички. Отговорът е, че се шегувал.
Друг случай е, че нищо не съм променил за тези години стаж и ме убеждаваше да напусна. Аз, естествено не се вързах!
Друг случай е, че му бил липсвал стола, на който седи и ме обвини неправомерно, че аз съм бил скрил стола му. Дори му казах, че не знам за какво говори и ако няма стол да си вземе друг, защото има свободни. Оказа се, че работодателят му го е взел и го сменил за по-нов.
Друг случай беше, когато пресичах на пешеходна пътека и спря до мен и свиреше с клаксона на колата си, при което без малко да падна на пътя. Казах му, естествено се оказа пак шега.
Искам да попитам хората, следящи този форум имали ли са подобни гадняри и как са се справили с тях. За момента съм спрял всякаква комуникация с него и съм намислил да говоря с началника си за него да му направи забележка или най-малкото да е информиран. Другото, за което се сещам е да му хвърля един бой и да се приключи с това.
Мъж на 30 години съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9c9ca3d376
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къде е шефа ти? Говори с него. Второ мноо му обръщаш внимание. Просто страни от него. Разговори само по работа. Комуникация съществена по имейл. Слушалките на ушите. Следващият път, просто повиши тон и му кажи, че не искаш да слушаш простотиите му.
Един нормален шеф не би допуснал това. Бъди над нещата, иначе потъваш в простотия.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0058431321
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Прекалено му се връзваш на това леке и така го караш да се чувства още по-значим. Като за начало спри да го отразяваш, ама напълно, а после ако искаш можеш и някое дребно номерче да му спретнеш. Ако например двамата трябва да работите по задача, умишлено се забави с твоята част, така че после да се поизпоти докато успее. И ако се размрънка за нещо, знаеш си отговора "Ами шегичка!" С две думи, с неговите камъни-по неговата глава! Но не прекалявай, не е нужно да падаш до нивото му, направи го само 1-2 пъти, колкото да види, че и ти можеш да се "шегуваш". А такива рано или късно успяват да вбесят всички, вкл. и шефовете и да видиш накрая колко е весело, когато шефът докато се шегува го уволни. Само прояви търпение, рано или късно всички ще видят, че се държи меко казано незряло и ще си плати за шегичките.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10edbd225d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора:
Благодаря Ви за съветите. Да си призная този колега наистина успя да ме вбеси, особено момента, когато едва не ме прегази на пътя. На този етап не му обръщам внимание и на ден по някоя друга дума си разменяме и то по работа. Виждам, че проявява интерес да се извини, но наистина ми писна от този човек. А, колежката, която ходи на обяд с него е също голям интригант. Нея също не я отразявам!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cbbdd12c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Притисни го до стената това сополиво селяндурче. Търси му кусури и на неговата работа. Дори му се развикай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker