Как да се предпазя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да се предпазя
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1455 пъти
Здравейте,
може би много от вас са се сблъсквали с подобна ситуация, а по-точно негатвините коментари от колегите за живота. В средата, където работя съм заобиколена от негативни хора, които само се оплакват. Това напоследък доста ме натоварва и се прибирам изтощена, не от работа, а от недоволството на колегите ми. Осъзнавам, че за съжаление повечето хора в нашата държава разсъждават по този начин и след това се чудят защо не им върви, е как искаш да ти върви, щом за всяко нещо другите са виновни, ти си безпомощната жертва!
На работа сме 6 човека на различна възраст от 23 до 45, но сякаш всички са на една вълна, дори и по-младите са отчаяни от живота.
Аз съм позитивен човек, не по-скоро, не се приемам като жертва и вярвам, че в живота има черно и бяло. Мисля, че за положението си сме виновни ние и зависи от нас да се променим. Вярвам, че чрез мислите си привличаме събитията в живота си.
Как да постъпя? Може би да сменя работата, но това как ще промени нещата, веротността да попадна на подобни хора е голяма, трябва ли постоянно да се местя?
Иначе колегите ми да много добри и сърдечни хора, много се радвам, че започнах работа при тях, но понякога толкова ме натоварват...
Как се справяте с негативните хора във вашия живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0abe5a1bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти защо вземаш присърце нещата, които казват, та чак се натоварваш? Просто не ги слушай. Това, че са недоволни от живота си, си е техен проблем. Очевидно си чела книги за самопомощ и в тях също така пише, че имаш избор как да гледаш на нещата, които ти се случват. По тази логика ти си избрала да поемаш негативизма им. Проблемът е в теб, че им обръщаш твърде много внимание. От друга страна не е реалистично да очакваш, че можеш да си заобиколена само от позитивни хора. Хората имат различни съдби, различни темпераменти и гледат на случващото се в живота им различно. Не може и не е и нужно всички да са като теб. Позволи им да бъдат жертви, пък било то и на себе си, щом така им харесва. А от тяхна гледна точка може и ти да ги дразниш с твоята позитивност.
Чудя се... дали просто не си търсиш причина да си смениш работата...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0b06e353d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пий хапчета против забременяване и бъди по-общителна с колегите си...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cb875131c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма как да не те натоварват щом си позитивен човек. Аз като позитивен човек като слушам някой който се оплаква му казвам положителните страни на така оформените обстоятелства. На разсъждения от рода на "Тази държава няма да се оправи", "Животът ми никога няма да е хубав" или "Никога не получавам това, което искам" мога да дискутирам дълго или просто да "не чуя" в случай, че не ми се говори.
Не е необходимо да им се караш за това, че са негативни или да им натрапваш своята положителност. Просто им показвай твоята гледна точка.
Така поддържаш разговор и в главата ти не се върти "тоя само се оплаква" и не ти се набива в главата негативизма, а придобиваш представа за другата гледка точка и разсъждения.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 412c834ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто си върши работата и ако можеш, не ги слушай. Нека си говорят, но ако ти пречат - кажи им директно - дошли сме да работим, не да се натоварваме един друг. Всеки има проблеми, но има такива, които мислят, че останалите са длъжни да са им кошче за душевни отпадъци. Имах такава приятелка - то ме беше страх да й се обадя или да се видим - все е зле, все нещо лошо й се случва, все е прецакана, все няма пари.... е то писва. Накрая ме обвини, че съм надута. Аз, която си мълчах. И сложих точка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker