Мога ли да си намеря работа,когато... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мога ли да си намеря работа,когато...
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1991 пъти
Така, жена на средна възраст съм и продължавам заглавието, иначе би станало дълго-мога ли да си намеря работа, ако не само не съм красива, ами и съм неподдържана? ! Ще уточня какво имам предвид. Семейството ми от трима души оцелява само с око. 500 лв месечно. В последните години видимо косата ми посивява, кожата ми не е млада вече, зъбите ми са доста зле, ръцете ми са позахабени... Лично аз не страдам от това, но знам, че хората държат на външния вид, вкл. работодателите. За да заприличам на нещо по-хубаво, да кажем, ми трябва голяма сума/и то месечно, която да отделям, а няма откъде да я извадя! Вие четящите сигурно знаете по-добре колко струват козм. процедури и дори едната да е 20 лв-три ще са 60! Лакът за левче например няма как да издържи повече от 2-3 дни а и да е добре поставен като в салон. За зъбите дори не смея да помисля, невъзможни за мен пари... Озовавам се в омагьосан кръг-хем искам да работя, хем разбрах, че няма да ме изберат заради външния ми вид.
Всъщност поводът ми да пиша е, че преди 2-3 мес. ходих на интервю по моята сфера, която е изкл. мъжка, като над 80-85 % са мъже. Шефът беше с някакви нереални очаквания-да си оправя лицето, ръцете, очите и тн-ОГРОМНА сума, която няма откъде. А и те бяха към мен като жена. Тези изисвания не би ги казал на мъж-кандидат. Мислих няколко дни и се отказах. Поне две седмици не спря да ми звъни-само ми доказа, че е мислил да ме направи любовница по свой тип-всеки друг на негово място щеше да е минал на следващия желаещ/мъж още на 3-тия ден.
Мъчно ми е, че хората се преценяват по външния вид, а не по това как работят. Защо работодателите не опитат първо да видят човекът може ли да работи, а не да гледат кой с каква визия, дрехи е? ! Нека не се лъжем-това да се поддържаш означава много пари, които не всеки има. Важи и за мъжете, но към жените някак изикванията са в пъти повече...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5b5d7538ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

1.   Хайде сега, описваш се като Баба Яга, а пък шефът, видиш ли, толкова закъсал завалията, че искал да те прави любовница?! Има раздел "Измислени истории".

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0e95dcc62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, съчувствам ти искрено за лошото положение. Но явно си попаднала на лошите и неправилни хора. Ти проститутка ли искаш да ставаш? Извинявай, че го казвам, но самата ти говориш по този начин.

Колко струва един сапун? Има и дрехи втора употреба, изглеждащи като нови. Приятелката ми никога не е ходила по салони и си е все така хубаво и лъчезарно момиче...

Чиста, спретната, дори скромно облечена, но изгладена и изпрана, това е което ти трябва. Отиваш в този вид и само при работодатели, които ще те оценят заради качествата ти. Едва ли всички са курвари...

Хм, докъде стигнахме, да даваме подобни съвети... За елементарни неща.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 27c1f05250
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм на мнение, че и с малко може. От процедури при козметички няма кой знае какъв ефект. Домашните маски също вършат работа. Чисти, добре оформени нокт и без лак не изглеждат зле. Добре оформени вежди. Подходяща прическа и боя за коса е напълно достатъчно. Особено при мъжките професии.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 57c8b78dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извинявай, но за мен това си плаче за жалба до комисията за дискриминация. Външният вид има значение, ако работиш с хора. Например адвокат си, продавач-консултант в магазин за мода, рецепционист и т. н. Ако си в завод да речем, касиерка си в Била (бедна ти е фантазията какви ги има там), в офис си, но по цял ден си на компютър или изобщо някакви такива длъжности, не виждам защо външният ти вид би имал значение.

Не съм съвсем наясно какво можеш и не можеш да си позволиш, но доколкото разбирам наистина сте зле финансово във вашето семейство. Не ти казвам да си правиш скъпи процедури, но винаги можеш да направиш някаква стъпка, ако разбира се ти е възможно чисто финансово. Лакът не е задължителен, по-важното е да са добре оформени ноктите и да са чисти, но ако държиш на лак, има много хубави на Essence по 3 лева. Хубави са, трайни са и цветовете са плътни, не някакви полупрозрачни. Има и евтини кремове за ръце, на Арома например. Миришат на разни плодчета, аз много ги харесвам. Има и по-евтини бои за коса, ако искаш можеш да се боядисаш и сама. Също има и сравнително евтини маски и балсами за коса. Евтини маски например предлагат Lory’s, има ги в DM. Или можеш да следиш за намаления. А за зъбите бих искала да ти дам една много добра идея. Доколкото знам в Медицинския университет периодично имат мероприятия, на които оправят зъби безплатно. Не си представяй, че са някакви леваци и некадърници, студентите са много свестни момчета (повечето са момчета) и работят много добре, мой приятел учи стоматология и ми е показвал снимки преди и след на пациенти, на които са оправяли безплатно зъбите. Ако искаш можеш да проучиш нещата. Пиша ти тези неща в случай, че държиш да се промениш в това отношение, но лично според мен изобщо не е задължително да се променяш, ако не смяташ за нужно и работодателите нямат право да ти налагат такива изисквания, това за мен е насилие над личността.

Като цяло положението с намирането на работа в България е доста сложно и не знам какво да те посъветвам в това отношение, дори да си млада, красива и поддържана, все тая. Работодателите не знаят какво искат. Идеалният кандидат за тях е на 20 с 15 години опит, красив/а, поддържан/а, да знае абсолютно всичко, което трябва и да работи без почивка, без отпуска и без пари.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: aa0ac7e16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Никой няма право да те дискриминира заради външния вид! И аз работя в мъжка сфера и нямаш представа какви мустакати екземплярки има, само че при нас се иска специална квалификация. От човек се изисква само да е спретнат и чист, всякаквите там маникюри, филъри, изкуствени коси и прочее са задължителни в определени среди, но не и на работното място.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 48a6249f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Маникюр не ти трябва, само с изрязани нокти, и аз не ходя на маникюр, козметик - не ти трябва, само косата си бойдисай, да си чиста и спретната, жените не ходят всички на маникюр и спа и с маркови дрехи, не се отчайвай, търси си друга работа, тоя е идиот

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 48186e5599
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   авторке, съчувствах ти и дори мислех да напиша съвети как да си подобриш външния вид с минимум средства докато не стигнах до там, че 2 седмици ти звънял и искал да те прави любовница? !? !
или има някакво жестоко недоразумение, или ти се бъзикаш с нас :-)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f94eaf346a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 1. Авторката се описа доста негативно, а шефа две седмици й звънял...

Но ако е истина, струва ми се, че сама се убеждаваш и нямаш поне малко желание да направиш нещо за себе си. То сама си го каза, на теб не ти пречи. За зъболекарските услуги е вярно, доста е скъпо. Но останалото- винаги има начин човек да е спретнат и чист. Няма нужда от лак, просто оформени и чисти нокти. Впрочем, има безцветни лакове. Има по-евтини бои, които са и трайни. Купуваш един крем Здраве. Не този за ранички и протривания, а козметичния. Става и за лице и ръце, мирише приятно и е без парабени. Голяма опаковка на достъпна цена. Ще ти стигне поне за 2 месеца, зависи колко го използваш, всъщност.
Като жени трябва да полагаме елементарни усилия да изглеждаме прилично. Това се постига и без скъпа козметика и висене 2 часа в салона.
Разбирам, че като няма пари и на човек не му е до нищо. Но специално една боя и един крем не се купуват всеки ден.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f94eaf346a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не е вярно, че за да се поддържаш трябват много пари.
Ако ще гледаш винаги най-скъпото, да. Човек може да изглежда добре и с по-малко средства. Останалото са оправдания.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 016bf12bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Темата е пързалка, но аз все пак да допринеса - не е нужно всичко да е скъпо, но е важно да е качествено. Затова, ако купуваш дрехи, нека са втора употреба дори, но да са с хубав дизайн, цветове, марковите се отличават. Няма какво да се лъжем - италианският костюм си остава италиански костюм, кройката и материите са други и не изглеждаш все едно си се облякла от Илиянци.

Прическа, козметика - кремът "Здраве" не става за подхранване на кожата, той и в двете си форми е с цинк и е за наранявания и много запушва порите. Купувайте си по-добре мостри на хубава козметика - обикновено 1 мл е около 0, 60 лв, а ще ви стига за няколко дни, така че повече от 6-7 лв на месец едва ли ще похарчите за това. Кремове и фон дьо тени на известните марки са най-евтини купени по този начин, а кремовете на Виши и др. качествени козметични компании се отличават и ще си го забележите по лицето. От козметичните процедури има ефект, но не толкова от маски и масажи, колкото от по-кардиналните - ботокси и хиалурони, които според мен са за по-друга възраст (50 ). Дотук 10 лв грубо за крем и фон дьо тен месечно.

Прически и маникюри/педикюри - най-евтино е с ваучери, както и при кварталните фризьори, сред които има и много старателни. Грубо слагам 24 лв маникюр и педикюр с гел 6 лв подстригване. Ако сложим и боядисване (но има и хубави къни, с които се постига добър и по-безвреден ефект вкъщи) - още десетина лева. Т. е. приблизително 40 лв.

Веждите също имат значение и ако човек има проблем с тях, според мен добро решение е перманентния грим. Аз имам много рошави и непокорни вежди и ги правя ужасно смешни, затова бих си направила микроблейдинг, който да кажем, че месечно струва около 10 лв, защото е процедура, която се прави веднъж годишно приблизително.

Зъболекарски услуги не включвам в сметката, защото там е различно и наистина е много скъпо, но все пак са дали по-горе и по-евтини варианти. Друг е въпросът доколко ще си намерите качествен дентален лекар сред прохождащите. Иначе безспорно е важно и то не само от визуална гледна точка.

Фитнес и тяло - използвайте тежестта на тялото и тренирайте вкъщи, в Youtube има много цялостни програми (зумба например), с които се постигат чудесни резултати за 0 лв.

Аксесоари - според мен са много важни, особено чантите и обувките. Също се намират прекрасни чанти и обувки в магазините втора употреба, макар че по отношение на обувките все пак е по-добра да се мери. Но специално чантите са много важни и правят впечатление, а и веднага променят визията. Ако искате бизнес чанта, тя трябва да е минимум формат А4.

Така че дотук за крем, фон дьо тен, гел-лак (маникюр и педикюр), вежди, фитнес имаме около 60-ина лева на месец, което е съвсем постижимо за почти всеки бюджет. Авторката може да опита сама. Ако си оправи и зъбките и ги наточи хубаво, после може спокойно да отиде и да отхапе топките на похотливия си евентуален шеф с големите претенции :))) Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5954e880d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке, шефът е звънял толкова настойчиво, защото не е намерил други кандидати, и е преценил, че ти можеш да свършиш работа. Едва ли иска да има нещо с теб. Но все пак, никой не иска да има в колектива си отблъскващи лица, и той съвсем честно ти е казал какво да поправиш, за да се впишеш в колектива. И мисля, че го е направил съвсем добронамерено. А щом ти го казва един, така ще ти го каже и следващия работодател. Този поне вече знае как изглеждаш, кажи му, че постепенно ще оправяш нещата със заплатата си. Така все ще тръгнеш отнякъде.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 17bcfb0e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторка.
Ще започна с това, че искрено моля модератори/администратори, каквото са там, да направят отделен модул за хора над 40 и плюс. Има тинейджърски-а ние старите не можем да боравим с компютър, нет и тн? ! Нямаме време сили и здраве за преквалификация, както съветват младите. Те имат живот-ние НЕ.
Аз почти никога не съм си позволила тон към младите. Знам, че е друг век, ново поколение и уважавам това. Но защо младите се мушкат у в теми за по-възрастни хора? ! Това което е на 20 не е като на 40-50..
Ще отговоря само на номер 4, 11. Благодаря за съветите, но ако беше за еднократно вложение, щях да се съглася.. За жалост едва ли ми вършат работа маски от по 3-5 лв при неподържане ен-брой години. Да не говорим за вложения които подразбрах, са всеки месец. Плюс това-аз нямам идея как да боравя с тях-КАК да си ги правя? ! На почти 50 съм-а вие пишещите сте на 20-тина-30...
Човекът-шеф беше така да се каже, на високо ниво. Личеше си. Без да разбирам от мода, очевадно скъп костюм, парфюм, И поведение със самочувствие. АЗ какво да извадя с неугледната си външност-само опит и знания? ! Обикновен, свит, некрасив човек.
Ноктите ми са захабени-лак за левче не върши работа. Личи си. Поне другите го виждат.. Трябва си козметик-20 лв.. За месец да речем на почти 50 год жена не се оправят с 20 лв. Лице, вежди, косъмчета... всичко по 20--Не съм млада и няма да стана-трябва да мра от глад щото не съм на 30!
11, имаше достатъчно желаещи-мъже..
Преди да съм забравила-дрехи-хубави втора употреба имам достатъчно. По левче-два са-не е като козметици-зъболекари.
За дрехи не говорим. Говорим за СКЪПИ и ЕЖЕМЕСЕЧНИ процедури.
А да вземам на месец 800 лв /и колкото и да са / и да плащам 100-150 за процедури плюс време за тях/ или... други кефове на шефа, не. Имам стабилно, макар и бедно семейство и съпруг.
Именно, номер 4-не отивам да работя в офис с токчета и грим, а да въртя волан по цял ден! Това повечето четящи не знам дали разбраха-за КАКВА позиция се кандидатства.
Темата не е измислица-проблемът е че я четат 30-год, на които целият живот е отпред. Препратка към първия ми абзац за модераторите.
За младите по-възрастните означават едно нищо.
Жал ме е за мен, че си излях мъка и болка. Който вярва, да вярва, който не-здраве му желая. И да е жив и МЛАД по-дълго време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 08a65af4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей! По-млада съм от теб, на 36 съм, но и аз не разполагам с неограничен бюджет за разкрасяване, а работата ми изисква безупречен вид, за това има трикове.
Не ти трябват тонове скъпа козметика, само малко време и умения. Като за начало се научи да се лакираш и да си боядисваш косата сама, за боядисването е малко по-сложно, но винаги можеш да помолиш някоя приятелка. Ние например си помагаме със сестра ми, аз боядисвам нея, тя мен. За ноктите е лесно, пила за стъпала, нокторезачка, пиличка, вода и с повече старание и време педикюрът е готов. Колкото до кожата на лицето, купуваш си трици и почваш да правиш пилинг. Не е скъпо, а освежава. Разните маски от бабино време също са добра идея. Все имаш малко кисело мляко, краставици и подобни. Порови се в нета и ще намериш всякакви рецепти с продукти от кухнята. Бабите ни как са се поддържали едно време като е нямало салон на всеки ъгъл? Та идеята ми е, че с малко търсене из нета можеш да намериш добри идеи как да се грижиш за външния си вид и с малко пари. Освен това баба ми имаше една книжка "100 минути за красотата". Не знам дали можеш да я намериш, че е доста стара, май от 70-те някъде, ама там е пълно с всякакви идеи и да грижа за кожата и за грижа за ноктите и за каквото се сетиш още. Така, че май основното е време и желание. Е, не обещавам, че ще заприличаш на фото модел, но със сигурност външният ти вид ще се подобри. А и не на последно място излъчването! Може дрехите ти да не са последна мода, може ноктите ти да не са изрядни, нито прическата ти да е перфектна, но когато вървиш със самочувствие имаш много повече шанс отколкото ако изглеждаш все едно се извиняваш, че не си похарчила всичките си пари в салона за красота. Горе главата и успех! И запомни никога не се извинявай за това което си! Написаното от теб звучи малко като извинение, че не изглеждаш като холивудска звезда, а всъщност съм сигурна, че си страхотна жена с много качества и просто ти трябва малко самочувствие и малко грижа и ще изумиш всички. И не забравяй, че дори и най-големите красавици вечер и без грим не са толкова перфектни, за това просто нямаш никакъв повод да се комплексираш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 623e844ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако са ти зле зъбите трябва да направиш нещо наистина. Като имаш много кандидати за работа, естествено да прескочиш някоя дразнещо занемарена.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ee256be02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторке, питаш за работа, дават ти хората съвети, а ти само се обясняваш как нямало да стане, еее, защо питаш тогава? ! И не е до възраст, нито до средства, както става ясно, до човек е, ти си се предала и само оправдания слушаме...
Какъв пример даваш на детето си? Необразована, нежелаеща да работи майка, на стари години се сетила да печели и да се поддържа, съжалявам!
Ж, 50г.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6f297e1080
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Напомня ми за вица-вие сте красива,млада,образована,знаете 3езика,но ние търсим заварчик:)В смисъл красивите и млади имат същите проблеми като вас.А дали вие се оценявате зле е най вече наш проблем.Не бива да говорите лошо за себе си.Проблемът е че България няма икономика и е гето

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6f297e1080
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това на мен не напомня вица:вие сте красива, млада, образована, но ние търсим заварчик. В смисъл всички имат същите проблеми като вас, защото няма икономика в това гето, а от алчност ни мачкат като роби. Проблема, че вие не одобрявате външността си е по скоро ваш, не на другите. Както се виждате вие, така и другите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker