Трябва да напусна ВЕДНАГА! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Трябва да напусна ВЕДНАГА!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1857 пъти
Здравейте! Проблемът ми е следният: искам да напусна настоящата си работа възможно най-бързо. От средата на септември ще започна на ново работно място, с много по-добри условия на труд. Още в края на август съобщих на сегашните ми работодатели, че искам да напусна, буквално веднага след като разбрах, че на другото място работата ми е сигурна. Те разбира се, че не го приеха добре, но аз ги помолих ако може да ме освободят още от 1ви септември. Идеята ми е, че преди да започна на новото място ще ми предстои много важно пътуване, което няма как да отменя и пропусна. Проблемът е, че те казаха, че ще опитат от 1ви да ме освободят, но сега тъкмо се наемат нови хора, които трябва да свикнат с работата и все още ще им трябвам. По принцип тази фирма никога до сега не е карала служителите си да стоят цялото предизвестие, винаги са ги освобождавали когато самият човек желае. Но сега нещо много започнаха да се правят на ударени и да ми овъртат. А на мен наистина ми се налага от тук нататък до средата на септември да си гледам моите неща. Знам, ще кажете да си пусна отпуск например. Проблема е, че последните 4 месеца, всеки месец бях отпуска+почивка поне по 10 дни. Те винаги адски много са се съобразявали с мен и желанията ми за график. Но сега вече ми се струва нахално да съм в предизвестие и да си поискам пак отпуска (тази която е останала) докато напусна. Много сериозно се замислям да си взема болничен, но ме е страх нещо да не се ядосат и да ме прецакат, или да ми спрат предизвестието или и аз не знам на какво са способни :( Даже не съм сигурна юридически на какво имам или нямам право.... Моля ви помагайте със съвети! Аз не искам да си тръгвам с лошо от там и да си затварям напълно вратите. Видяла съм от тях много добро и приятели имам там и т. н.. От друга страна искам да си следвам моя интерес.. Какво да правя???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8a12d89c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единствените варианти са - отпуск, болничен, напускане по взаимно съгласие и заплащане от твоя страна на остатъка от предизвестието /т.е. ти им плащаш една заплата или половин/. По време на отпуск или болничен не можеш да подпишеш с другата фирма, а само да стоиш там.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 39f264258d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе взимай си един болничен и какво се занимаваш с глупости?
Имаш право на 14 дена без прекъсване, примерно за някакво "тежко респираторно заболяване". Със старите повече работа нямаш, така че си обирай крушите. Ако им се връзваш, ще те мотаят до последната минута...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1f8bf8b1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пишеш едно Известие, че напускаш веднага без предизвестие. Носиш го в деловодството да ти дадат входящ номер (ако фирмата е достатъчно организирана да стават такива неща). Другият вариант е да го пратиш с куриер с описание на пратката "Известие за напускане по чл. Еди Кой си (трябва да видиш кой член се води точно варианта без предизвестие)". Още по-надежден вариант е да го пратиш през нотариус като нотариална покана, но тогава ще прозвучи доста грубо при положение, че искаш да се разделите прилично. При всички положения могат да ти правят цигании, ако са "цигани" (в преносен смисъл), но доколкото разбирам не са такива. Пробвай да се разберете да идваш допълнително вечер или при проблем. Радикалният вариант е да спреш да ходиш - въпрос на време е да те уволнят дисциплинарно :) В тоя случай е добре да го обсъдиш с новия работодател да е предупреден за евентуалното развитие и причините.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cfa3dbf201
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Струва ми се, че хем те боли, хем те сърби! Хем веднага да напуснеш, хем почивката да не изтървеш, хем новата работа била по-добра, пък ако може видиш ли да не си затваряш на цяло вратите в старата. Кога точно си пусна предизвестието?
"Чл. 220. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г. ) (1) Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието. (2) Страната, която е предизвестена за прекратяване на трудовото правоотношение, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, като дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестие. " Кристално ясно. Ако са имали желание е могло да ти предложат да се разберете, че ще те освободят предсрочно, а ти няма да имаш претенции за обезщетение. Явно обаче и те си гледат интереса.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cd2bb7b5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз така помолих работодателите ми да ме пуснат предсрочно. Исках да отида в друга фирма. Те също бяха добри към мен по принцип. Ядосаха се и не искаха да ме пуснат. Оказа се, че не могат да ми направят нищо по закон, трябва да се подпиша там някъде за да дължа обезщетение. И така изплатиха ми полагащите ми се пари и си тръгнах. Така и не разбрах защо се заядоха. Иначе бяха много печени ама те.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c293ac3e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо да е нагло да си пуснеш отпуск, щом имаш още дни и напускаш. Нали ако не си я използвал трябва да ти я платят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker