Уволниха ме без причина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Уволниха ме без причина
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2546 пъти
Случи ми се нещо много странно. Програмист съм. Две години работех в голяма корпорация. Имаше плюсове и минуси, но в един момент се усетих изчерпан и взе да ми омръзва. Тогава от една малка фирма (шест човека) ме потърсиха. Бяха много настоятелни, а и бившият ми шеф ме нави да ги изслушам. Спечелиха ме. Исках да опитам нещо ново, да видя какво е да се работи в малка компания. А и шефовете (трима са собствениците) си личеше, че са хора, които знаят много и от които има какво да науча. Та, напуснах корпорацията и започнах при тях. Парите бяха като на предното място почти, това не беше фактор.
Два месеца след като започнах работа, отидохме една седмица в планината - цял хотел само за нас + семействата - изнесен офис. Там си изкарахме добре, смеехме се, забавлявахме се. Сприятелих се с децата и жената на управителя. Със съпругата на един от другите шефове си имахме малко остри спорове, но нищо чак толкова грубо.

Седмица след като се прибрахме, управителят ми каза, че са решили да ме освободят. Беше супер притеснен. Заекваше, сумтеше. Не ми даде ясно обяснение защо. Смотолеви само, че през първия месец са били доволни от мен, но през втория качеството на работата ми е паднало. Може и така да е, имам си слабости. Но за тези два месеца е интересно, че нито веднъж не са дошли да ми направят забележка, да ми посочат пропуски в знанията, да ми кажат какво трябва да променя и къде да си запълня знанията. Тоест аз си работех и мислех, че се справям. Изпълнявах си задачите кажи речи в срок.
Интересното е, че въпреки, че ме махнаха в рамките на изпитателния срок, управителят ми плати половин заплата неустойка. Пак е някакъв жест, макар и да не е длъжен да го прави. И ми препрати документите във фирми, в които има негови познати. Ако беше чак толкова недоволен - защо ме препоръчва на други места? А ако беше доволен - защо ме уволни? С екипа за разбирах добре, не сме се карали, имахме си нормални отношения.
После като си писахме за документите ми каза, че деветгодишната му дъщеря се е разплакала, като разбрала, че си тръгвам. С детето станахме дружки по време на престоя ни в планината, а те живеят точно над офиса. Идеше ми да му кажа, че малката има повече акъл от него.

Работа има много, лесно ще си намеря. Но е много тъпо, че не ми дадоха конкретна причина. Да знам къде са ми слабите страни, какво да коригирам, да не се проваля и на следващото място.
Ако не е свързано с работата ми, ако като човек не са ме харесали - не ми пука. Не може всички да ни харесват и нямам за цел да се харесвам на никого. Гледам да не съм груб, да пазя някакво приличие и това е. Но наистина всичко е много странно.
Просто исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: becddf5e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че жената, с която си се скара има пръст в това! Сещай се.!!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e4468ad083
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Онази съпруга на някой от шефовете е виновна, те по принцип са заядливи, особено тези чийто мъже са заможни и те си позволяват да правят всичко... Заеквал е, не ти е дал причина, даже ти е дал и половината заплата, ясно е като бял ден, че той не е искал да те уволни...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 147a96858b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Единствената вероятна причина е оная жена на единия от шефовете. Затова и управителя не истъква причина - как да каже, че жената на шефа иска да се махнеш? каквото било - било. отивай другаде, ако пак се появат проблеми, започни да се подготвяш за работа като фрийлансър. Единственото неприятно на това е, че освен с програмиране, ще трябва да се занимаваш и с маркетинг и клиенти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2fe59e17a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Възможно е нещо да си прекалил в споровете. Не си уволнен. А си освободен. Правете разлика най-после бе хора. Просто си освободен. За да те уволнят трябва да направиш гаф.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0440824691
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   моля те, дай ми идея къде може да се започне работа като програмист?
Вече съм понаучил доста и искам да започвам.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4231a1b84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Това е един от минусите да работиш в малка фирма. Искаш или не си ставате по-близки и в един момент личните отношения започват да влияят на бизнеса, което не е добре. Най-вероятно причините за уволнението ти изобщо не са свързани с работата ти, а с личното отношение на някой. Сам казваш, че шефът е бил доста притеснен, не е искал да ти даде конкретна причина в същото време е искал да ти помогне да си намериш нова работа, та явно не е заради работата ти. По-скоро не си се харесал на някой, например на нечия съпруга или приятелка и сега човекът се чуди как хем да и угоди хем да ти помогне и на теб да не останеш без работа, защото явно те цени като служител и като приятел. Самата аз работя в малка фирма от години и да ти кажа на моменти е малко странно, защото освен служител съм и нещо като семеен приятел и е трудно да останеш неутрален когато зетя говори срещу тъщата, а тя говори срещу него (а и двамата ти се водят шефове, защото фирмата е семейна). Та и това си е изкуство, слушаш, съчувстваш, но никога не взимаш страна. Защото подкрепиш ли единия срещу другия ще стане мазало.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b7b6695f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако си толкова способен започни да се занимаваш с blackhat pentesting, да компилираш. RATове, да правиш FUD криптъри и работи за себе си. Да, няма да си на заплата, не е супер комфортно защото сам ще трябва да си дисциплиниран, че да постигаш целите си, но повярвай ми няма да съжеляваш. Може и да започнеш carding, лесно е и има туториали в TOR сайтовете. Успех!!!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a42cbcc6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Абе какво намесвате личното с работата... не е трябвало въобще да ходиш в хижата с тях или и да ходиш - да си супер дистанциран.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d047e5376f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласен съм с номер 8 - всякакви тимбилдинги са идиотска работа, която не понасям. Ако собственикът има акъл, сам не би искал служителите му да са големи приятели помежду си. Защото един омазва работата, а другия не смее да съобщи или да направи забележка, защото видиш ли били станали приятелчета на тимбилдинга. Започва постепенно един да влачи друг на гърба си и да се създава напрежение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a213e36103
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен старият ти шеф те е пробутал на новия, за да напуснеш по свое съгласие. После и новият е видял, че са му пробутали нещо не особено читаво и се е възползвал от изпитателния срок.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1a4ca5ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, едва ли. Старият ми шеф беше напуснал няколко месеца преди мен. Просто запазихме приятелски отношения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker