Училището ме дърпа надолу - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (87348)
 Избор на редактора (163)
 Любов и изневяра (20109)
 Секс и интимност (10256)
 Тинейджърски (19176)
 Семейство (4254)
 Здраве (7154)
 Спорт и красота (3752)
 На работното място (1770)
 Образование (5011)
 В чужбина (1125)
 Наркотици и алкохол (854)
 Измислени истории (709)
 Проза, литература (1407)
 Други (11602)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Училището ме дърпа надолу
преди: 7 месеца, 26 дни, прочетена 1918 пъти
Здравейте! Може би тук не е подходящото място за тази тема, надявам се поне да има няколко човека с успешно мислене, които да ме разберат. Не обичам да губя време, затова ще бъда кратка. На 16 години съм. Семейството ми и всички около мен са средна класа и бедни. Аз искам да стана успешен човек и да имам финансова свобода. Работя всеки ден по целта си, а тя е именно след години да стана предприемач. От дете бизнесът е моята страст. Както знаете е много важно личностното развитие, защото за да се превърнеш в богат човек и да не се откажеш на първо място трябва да мислиш като такъв и да се откажеш от навиците на средната класа. Няма да се обяснявам много. Проблемите ми са няколко. Много е важно да се събираш с успешни хора, а около мен няма нито един такъв, хората постоянно се опитват да ме демотивират и да ме откажат от целите ми, а аз работя за тяхното постигане на максимум. Другият ми проблем е, че откакто започнах училище вече не ми остава време да уча и да се развивам в областта си. Не само, че ми отнема по 10 часа на ден, но след като се прибера съм толкова изцедена, че нямам енергия дори да обядвам. Опитвам се да използвам времето си и да чета в училище, но не се получава, защото постоянно ме прекъсват. Няма да говоря какво е училището, защото ще отнеме много време, но за хора с логическо мислене, които искат да се занимават с предприемачество и да не са наемни работници, които да работят за някой друг училището е пълна загуба на време. Убива потенциала на младия човек, прави така, че всички да мислят еднакво, защото простия народ се управлява по-лесно. Училището е за да те направи перфектния наемен работник, но аз няма да бъда такъв и в моя случай то само ме дърпа назад и ми пречи да постигна целите си. Не случайно много велики предприемачи са напуснали училище. Не искам да ходя и да си губя времето, искам да отпадна, но ще глобят родителите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 26 дни
hash: a7ecb49992
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ти си точно като мен бих желал много да се запознаем полздрави!

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: e9f36b59f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Правилно разсъждаваш, училището е наложено от системата, да ни направи роби, някои за 500 лева други за малко повече, но все същата пумия. Кофти е, че както ти каза даскалото е наложено и няма как да не ходиш заради глоби, проблеми и т.н. Моят съвет е завърши го, пък после работи над своите планове и цели.
М20

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: f663c2d429
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Че кой те кара да учиш като луда? Какви са тия 10 часа. Може и в час да си четеш твои неща. Не се оправдавай... бизнес я интересувало.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: ae1ef1ff24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   *да вляза в темата най-накрая* беше най-накрая, ама се усетих колко е адекватно най-адекватното от коментара ми да е накрая..* Разучи как е въпросът с “задочното” училище, самостоятелната форма, да си частен ученик. Мисля, че трябва да нямаш никакъв проблем да го направиш и предполагам е само с изпити, та изпит се минава и без задълбочаване по конкретния предмет, което е добре в случая, когато конкретният предмет конкретно не ти е нужен. Ида, хубаво е да се знае, обаче е хубаво като си робот машина и не си с ограничен капацитет, то всъщност и там не е така, имаш общ облак неограничена информация и цялата придобита чрез опит информация на другите роботи и си я използваш, когато ти е нужна. Не я държиш в теб постоянно и не трябва за да знаеш цялата история на човечеството, да не знаеш нищо друго и да нямаш живот. Воала, и ние имаме нашето облаче - интернет. Благодарим, Господи, благодарим Вселена, благодарим Всичко.

Всичко е нормално, чудесно, *как да пропуснем безмислен анализ на темата”*. Само да си добавя, че и аз го имам притеснението *a дори още не са публикувани никакви коментари* да не си brainwashed от многото successful stories of the big entrepreneurs и не толкова да ти пречи училището, а да ти се иска да ти, защото това го свързваш точно с на големите историите и един вид те доближава при тях. Едва ли не се самонавиваш подсъзнателно или несъзнателно, защото това ти носи прекрасно усещане, висока вибрация, вълнуваш се и си “дададада, и аз мисля, че училището е загуба на време, и аз съм като тях”. Обаче не се знае дали конкретно тази връзка с училището им е била основната ракета, която ги е издигнала където ги е издигнала и изобщо играла ли е някаква роля. А това не е играла може и да значи, че не им е пречила (един вид не ти пречи училището, не ти помага училището). Тези мисли също си нямат много общо с това, което ти е нужно, но са мисли. Отделно, че от написаното съдя, че ти не се чувстваш добре в средата или би се чувствал по-добре извън. А това 100000 процента е неописуемо важно и това, заедно с повечето свободно време, което имаш, когато си самостоятелен ученик, ще са велика полза. Извинявай ако е било дълго и все така си вярвай, защото who are you not to be great? <3

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: ae1ef1ff24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Опаа, дори не забелязах, че си момиче. Смятаай. И не, не смятай какъв ми е ограничен задника и си мисля биологическия пол си има нещо общо с енергията (не защото би било лошо ако Е така, просто е лошо, когато НЕ Е така да ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ Е, тоест не е готино заблудата пък всичко друго било и популярно като по-грозно е най-красивото до там докъдето е автентично, истината е живот, истината е любов). По скоро смятай колко силно високо проявление на мъжка енергия имаш, че като четох веднага си представих точно въпросните предприемачи, на които сигурно се възхищаваш. А предполагам знаеш на каквото се възхищаваш, това се води потенциала, който може да развиеш, това, което можеш да бъдеш. И заклевам се исках още нещо да кажа, беше хубаво и не мога и не мога да се сетя какво беше |-( , ще се връщам, сори.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 37b53612ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   "Семейството ми и всички около мен са средна класа и бедни."

Стой си в училище, че малко ти е рано ...

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: ff0aed637a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Като си такъв потенциал, каквато се описваш, спри да ходиш на училище, преследвай си целите, а след време като станеш предприемач ще възстановиш парите на родителите си, с които са платили глобата за твоя отказ от училище.
P.S.
Не всичко де' хвърчи се яде:)))

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 4c3a603904
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Прекалено си си повярвала. Най са ми смешни такива, дето си мислят, че бизнес се прави ей така с прочитането на няколко форума и 5 книжки.

Точно така става, да. Спираш училище на 16, ставаш предприемач и цял живот всичко е цветя и рози. Не че не можеш, но ще трябва да похапнеш маааалко лебец и да понатрупаш лек житейски опит, докато стане. То ако ставаше с прочитане на 2 книжки да правиш милионите, сега нямаше да има кой да бачка за предпримачите, всеки щеше да прави бизнес.

И от мен да знаеш - всичко си има цена. Дори и правенето на бизнес. Не си мисли, че като имаш бизнес и целия ти живот ще е по мед и масло. Напротив бизнеса колкото ще ти даде, толкова и ще ти отнеме, да не кажа и повече. Това не е ори, мели, яж. А и бизнеса е днес има, утре няма.

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: a8746e437f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Виж мила, хубаво е да имаш високи цели и амбиции, но не мислиш ли, че е хубаво да имаш и план Б? Ами ако нещо се обърка и не успееш да станеш велик предприемач веднага? Тогава, колкото и да не ти се иска ще се наложи да започнеш да работиш за някого. А без образование? Кой ще те наеме без средно?
Виж, висшето е друго нещо и там съм съгласна, че не е за всеки и ако не ти допада изобщо няма смисъл да записваш. Казваш, че много успех хора нямат образование. В грешка си мила, нямат ВИСШЕ образование, но не се сещам са супер богат човек, който не е завършил гимназия. Разликата е огромна! Така, че не те знам колко си амбициозна и какви планове имаш за бъдещето, но ако не завършиш училище има доста голям шанс да си останеш само в плановете и цял живот да работиш ниско платена работа.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: d8dfe731d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не е задължително да ходиш всеки ден на училище. Просто може да минаваш без да полагаш големи усилия в училище и да имаш време за други занимания.
Създай продукт или услуга, която мислиш, че ще е полезна или че ще се пареса на другите. Направи бизнес план. Бъди готова и за провал. Но дори и да се провалиш трябва отново да почнеш.
Работи и върху това да си много уверена.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 7025e8cfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Ужасни хора сте, жестоки заради своята комплексираност!
Това, че животът ви е смотан и сте озлобени, не значи да се нахвърляте на млад човек, който пише по-грамотно от вас и мисли адекватно - яд ли ви е? Със сигурност.

Авторке, прочети книжките на Джон Гатоу - 'Оръжия за масово обезличаване' и 'Скритата цел на държавното образование'

Правилно си усетила, че целта на масовата образователна система е да произвежда роботи, които са лесни за манипулиране, които да бъдат използвани като роби в капиталистическия свят.

Ако се мисли логично и ако имате някаква обща култура, ще разберете, че преди, образовани са били само хората от т.нар. 'елит', сега, особено в държави като България, образованието е леснодостъпно и ниско като качество, произвеждащо хора с дипломи, без потенциал за развитие, хора, които да бъдат евтина работна ръка, защото държавниците ни, така са ни продали, защото дори големи компании, които са аутсорснати тук, печелещи милиони и милиарди, дават мижави заплати, а цената на живот в България, не е много по-ниска отколкото в Германия, например.

Мнозинството българи сте спящи, прости и озлобени! Даже искате да подтискате събудилите се от летаргичния сън, който е обзел не само нацията, а човечеството. Няма да стане!

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4c3a603904
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   11, о, нима? А ти колко милиона си изкарал/а?

Междувпрочем откакто започнах да имам реалистични очаквания, животът ми спря да бъде "смотан". Преди това наистина беше, признавам.

Горните коментари не са злоба, а констатация.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: fe485f92cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   От авторката •

Благодаря на всички, които отделиха от времето си да оставят коментар към темата ми.

Причината да не се справям особено добре в училище е, че аз не мога да говоря така, както е написано, предпочитам да го кажа с мои думи и да изразявам мнение по въпроса. Имам логическо мислене и твърда позиция, а в училище това се забранява. Там искат всички да мислят по образец, да накарат всички хора да мислят еднакво, защото простия народ се управлява по-лесно. Аз може да нямам много знания като факти, но мога да мисля, а това много малко хора реално могат. Например някой ти казва някакво общоприето мнение и то го приемаш за факт, но не се замисляш със своята глава дали това нещо е вярно. Ами всички говорят как ако изкарваш добри оценки, следваш и си намериш сигурна работа ще имаш уреден живот и ще си финансово независим. "Щом всички говорят така, значи са прави. "Сигурно и затова 90% от хората са от бедната и средната класа, имат данъци и едва си плащат сметките. Това е доказателство, че щом мнозинството прави дадено нещо, това не означава автоматично, че то е правилно. Затова хората трябва да си имат свое мнение и да разсъждават, а не да слушат съветите на другите. И аз преди постоянно слушах роднини и приятели, защото мислех, че са прави, но след това те ме предадоха, оказа се, че за много неща са грешали и затова вече правя това, което аз самата сметна, че е добре. По-добре е отколкото да разчиташ на някой друг и той да те подведе. Така дори и да сгрешиш, знаеш, че решението е било изцяло твое и не виниш никого.

до номер 8-По начинът ти на мислене аз разбирам какъв човек си. Първо, ти не ме познаваш и не знаеш аз какви знания имам. Не съм прочела "2 книжки". Не съм казвала никъде, че е лесно в света на бизнеса. Дори напротив, всичко е на карта. Но въпреки това аз съм готова да платя цената, ще направя абсолютно всичко възможно да успея. Най-дразнещи са подобни хора. Никъде не съм казвала, че е лесно. Аз не искам да е лесно, от малка обичам риска и предизвикателствата. Аз съм силен характер, не съм като онези, които се отказват при първия неуспех или летят в облаците. А от неуспехите се учи човек и добива опит. За опита-първо ми трябват знания преди да действам, а и не мога да регистрирам фирма без да съм пълнолетна. Това е и основния проблем, иначе досега отдавна вече да съм се захванала. Иначе може да се каже донякъде, че имам някакъв опит все пак. Правила съм нещо като Мърч, занимавала съм се също и с дропшипинг и не е като да не разбирам изобщо от продажби. Но аз искам да създам сериозно нещо, като компания.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4c3a603904
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   13, Нямаше нужда да ме убеждаваш с толкова фермани. Опитваш се да ми докажеш нещо, но сама не си вярваш. Просто ти казвам, че летиш в облаците. Точно това, което каза, че не правиш. Не, не си разбрала какъв човек съм. Ти където си тръгнала, аз от там се връщам.

Знаеш ли коя е най-отличителната черта на предприемачите? Че не разтягат локуми, защото те са хора на действието. Дори в четенето на книжки не задълбават, а предпочитат ученето от практическия опит.

Ако си отвориш една малка будчица за сладолед и фалираш, ще научиш много повече от ланкане по форумите и четене на нашумялата напоследък безсмислена литература за личностно развитие и предприемачество. Дадох ти безплатен съвет.

Ще ми е интересно да влезеш тук след 10-20 г. и да споделиш това-онова.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 87c58d582c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ако искаш да последваш някакъв път, не питай случайни хора какво да направиш. И не забравяй, че училището също е бизнес преди всичко. Нормално е да изпълняват това, което е поискано от тях(да произвеждат работна класа), защото пак се касае за пари.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 2d4ebc99c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Случвало се е да казвам “От училището не ми остава време да уча.” Тъй като отдавна съм определила какво смятам да работя и кои предмети ще са ми необходими, но за съжаление училището е нещо неизбежно дори тогава. Погледни на него като на нещо, което просто трябва да изтърпиш още няколко години и един ден ще приключи завинаги. Концентрирай се върху това, което ще ти е необходимо за в бъдеще, а останалото да е живо и здраво с тройките. Знам, че е гадно, но е и задължително, особено ако не искаш да свършиш като сервитьорка в някоя долнопробна кръчма.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 7025e8cfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Към номер 12 от 11.

0.000.000 милиона съм изкарала! Обяви ме, сега, за тъпа и неуспяла, така правят хората, които измерват ума и качествата на човека в пари и социален статут. Хора с предразсъдъци и с промити от системата - мозъци.

Разглеждам темата откъм страната на качеството, на образователната система, парите не ме вълнуват. Парите са средство, не са цел!
И не, не винаги са следствие от много труд, бил той умствен или физически.

На бас, че 99.9% от вас, няма да знаят за какво да оползотворят парите си, освен аз себе си. Съжалявам, но това не ме блазни. Ако си поставя за цел да имам средството 'пари', то ще е само и единствено, за да бъда филантроп, било то с инвестиции в полезни за обществото и природата - проекти, или за директна благотворителност. Лично аз, мога да живея с много малко пари и то, защото живея в София, ако съм на село ще живея и без пари, да, сто години назад според някои, но е въпрос на личен избор, който не пречи на никого, това е важното.

Авторката, иска да е предприемач - да бъде, какво я порицавате?! Важното е да е честна и да е полезна като предприемач. Запомни го, авторке, в този живот, важно е да си полезен или поне да не пречиш когато се заемаш с нещо. Ще срещаш човеци, които ще ти пречат, ще искат да те опорочат, не се поддавай!

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4a921a80a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   17, аз не определям успеха по това, но се изказваш много наперено, тази книжка прочети, този не слушай, това прави, онова прави. Човек ако не те познава, ще реши, че си Опра Уинфри. А то на края какво, изкарала 0 лв. Все едно аз да давам акъл на ядрени физици, след като не разбирам от физика.

Колкото до ентусиазма на авторката и аз искам да стана космонавт, окуражавайте ме и мен. Искането е едно, реалността съвсем друго.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 7025e8cfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Към 18 от 11/17

С теб се и познаваме, така ли? Не знам как е станало, след като общувам с двама човека в ежедневието си, всички останали - минават и заминават (слава, Богу!)

Стани какъвто искаш, човеко, никой не е виновен, че не си или си нещо.
Недей с приказки да пускаш лоша енергия към момичето и изобщо към хората, в които има повече живец от теб. Какво си седнал тук да обясняваш кое е реалност и кое е фикция?! В качеството си на? Защо толкова много те вълнува нечий чужд живот? С нещо да ти пречи желанието и мнението на момичето? Съвсем не, не и реално. Само на егото ти пречи.

Има една поговорка - ' ако не можеш да помогнеш/да бъдеш полезен, не пречи!'

Хем черногледи, хем да са на всеки разговор изказали се, защо бе, защо? - кеф ли ви доставя да скапвате хората? Няма да стане!

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4a921a80a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   19, много не ти разбрах коментара, но и без това изгубих интерес. Ще кажа само, че не съм злобен, какъвто искаш да ме изкараш. Но смятам за полезно човек да прави разлика между реалност и летене в облаците, че после приземяването не е много приятно. Малко е смешно човек да не е изкарал 5 лв, а да дава акъл какви книги да се четат за бизнес. Ако го каже Гейтс добре, ама човек, не изкарал 5 лв в живота си... Айде със здраве.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 7025e8cfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Книгите, които препоръчах не са за бизнес, човеко, прочети ги или поне резюметата им и тогава се изказвай.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: f663c2d429
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Ако едно елементарно училище толкова те изтощава и изцежда, не знам какво ще ти се случи ако започнеш да учиш висша математика и физика. Сигурно или ще се обесиш или ще умреш от пълно изтощение на втория ден. Другият вариант е да полудееш. Не че е безкрайно сложно, но явно теб те претоварва масовото училище, което е настроено да го завършват и полуидиоти. Да не си анорексичка и да нямаш енергия за нещо повече от гледане?

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: f19408746a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Авторке ако днес на 16г не ти стига акъла и нямаш идеи как да баламосаш учителите, как да намираш и да им казваш това което те искат да чуят, не виждам утре как ще измислиш собствена идея за бизнес, няма да имаш друг вариант освен да откраднеш нечия чужда идея и да се надяваш, че ще се справиш по добре от другите, които пробват със същата идея. Обаче щом нямаш опита и дар слово да баламосваш, да говориш нещата различно и сбито, но така че хората да си мислят че точно това искат да чуят не виждам вариант да се справиш. А точно това се иска от 16г човек в училище да се научи как да извлича, да обмисля и ползва информация.
Може да мислиш че в училище се учат доста ненужни за живота на всеки отделен човек неща. Обаче тези неща които се учат са нужни за всички за общото развитие на обществото. Примерно имаш информацията от учебника и отделно и учителя в единия час ти разказва как той иска да я чуе, от теб се иска да добиеш опит да убеждаваш хора като учители и съученици че си разбрала какво пише в учебника и какво иска учителя и в следващ час да докажеш това. Житейския опит в училище хич не е за подценяване, да се научиш как да разговаряш и убеждаваш хора с различни типове характери и с различно ниво на "простотия", визирам както учители така и съученици, защото когато един ден станеш биснесдама ще ти се налага да намираш идеи как да продадеш хладилник на ескимос и лодка на човек от Сахара, трябва да си подготвена.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 37c7090fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   "Великите предприемачи" напускат университета, не гимназията.

И пробвай, да по живееш в нация, където училищните не е част от процеса на израстване. Ще се изненадаш ли, че почти ням такива? Че хората в страни като Конго не могат, да комуникират, не и на нивото, на което го правиш ти? Перфектна система ли е училищеъщто? Не съм срещал учител, който да го вярва. Винаги може да се подобри. Но ненужна и робска система? Нима имаше час по "слугуване"? Идеята дазадължаваме децата, да изкарат поне до 16 годишна възраст в училище е противоположната! Защото преди 150 години, ти си щяла вече, да си на десетата си жътва. Много е било вероятно, ако не сте имали нива на село (не всички са имали), да си била "слугинче" за единия подслон и храна. Където е имало мини, момчетата са влизали в отнели ена пет-шест годишна възраст. А след това са били толкова тъпи и некъдърни, че с ги смятали за нещо по-нисше, от "богатата и средна класа". И е било така. Без развитие, не стигал далеч. Днес е по-различно. Днес, 13 годишен, с правилното обучение и е, може да започне работа в добре климатици рано офис, да носи нови дрешки и да го хранят там. Но пак не го позволяваме, защото искаме да дадем на хората правото на избор, а не просто да оставим, животните им, да са заключено в едни път или избрани от родителите им. И още нещо - искаш да си предприемач, добре, но не си мисли, че е нещо, което просто се преподава. 10 часа на ден учене? Моето училище траеше по 30 часа на седмица заедно с едно 5 часа, за домашните. Като човек, въвлечен в подобни среди, нека ти кажа, че не 10 часа ще са минималното, само за работата ти на ден. Не за учене, не з развитие, а за работа. 60-70 часа на седмица са минималното усилие, за да постигнеш потенциала на дадено начинание. Някой хора се блъскат и по над 110 часа. Спят, стават и бягат към работата.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 37c7090fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До 2 - Глобите са само, ако си под 16 годишна възраст. Авторката е повече от свободна, да стане, да си тръгне от час и никога повече, да не се завърне.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4c3a603904
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   21, какво значение има дали са бизнес? Ти даваш акъл, без да си наясно. А и темата, доколкото знам е за бизнес.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4c3a603904
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Да си мечтаеш да си предприемач е едно, да си мислиш, че училището е загуба на време и едва ли да искаш да напуснеш, е съвсем друго. А и не виждам с какво училището пречи на предприемачеството.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 5108fd3f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Авторке, училището може да ти даде една страхотна базова обща култура, от която да си извличаш ползи цял живот. И аз си имах собствено мнение за всеки предмет, всяка теорема и всяко събитие. Учителите нямаха против, защото бях научила написаното в учебника добре, но и размишлявах върху него по друг начин. От първи до 12 клас учителите по литература ми повтаряха, че пиша различни съчинения, че не го правя по образец. Така си беше, но аз знаех точните правила за писане на интерпретативно съчинение, на матурата го написах според правилата и това ми повиши оценката, но изказах собственото си мнение. За да бъдеш способен предприемач, ти трябва да имаш много добра основа от знания, но да умееш да мислиш извън рамките. Трябва да имаш и точна самооценка. Аз, например, не мисля, че ще бъда добър предприемач на собствен бизнес. Мога да ръководя проекти, мога да смятам и да мисля, но не мога да поемам рискове за моя сметка. Лошото е, че ти си мислиш, че можеш да поемеш рискове, които вероятно не разбираш колко скъпо струват на човек. Приемаме, че мислиш извън рамките, страхотно! Сега си направи добра основа от знания.

Отварянето на фирма никак не е толкова лесно, както е описано в книгите и учебниците. Защото някакви известни хора пишат, че са гладували 4 години, а ние четем и си мислим, че е супер, че са се преборили само за 4 години. Значи ние също го можем, нали? Да, но не ние сме събирали стотинки за хляб, не ние сме имали единствено хляб на масите си. Другата голяма новина е, че при началото на един бизнес го има и фактора на късмета. Човек може да разсъждава, да си направи бизнес план, да обмисли рисковете и да сметне вероятността да му потръгне. Не харесвам вероятностите и статистиката, защото шансът може да е 1/1000 в твоя полза, но ти да се окажеш това 1. А може да бъде и наопаки. Завърши образованието си. Трябва да знаеш идеално един предмет, че да можеш да си позволиш да го оспорваш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4c3a603904
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Авторке, ако искаш да станеш предприемач, трябва да се научиш да виждаш възможностите.

Ето например ти виждаш училището като бреме. А да ти е хрумвало, че то е възможност. Там имаш стотици потенциални клиенти и потенциално полезни контакти. Това толкова ли не го виждаш? Ако успееш да им предложиш нещо, което искат, училището може да се превърне в първия ти пазар.

Ти си се размечтала, разчела в някакви форуми и книжки, разтягаш някакви локуми, втълпила си си, че трябва всички около теб да са бизнесмени (нали така пише по блоговете и книгите), а иронията е, че не виждаш реалните възможности пред носа си. От философстване и четене, не правиш нищо на практика. А тя точно практиката учи, не някакви измислени книги на автори, които не са изкарали повече от 20 лв от бизнес. Не забравяй, че целта на книгите е да се продават, не да те научат на нещо. И те са пак част от системата, част от която е и училището по твоите думи.

Аз ти казах и по-горе, вместо да ме обвинявате, че съм злобен, да ми философстваш и да ми четеш глупости, хвани се и отвори нещо макар и мъничко и дори фалирай ако трябва, но трупай опит и се учи. По-добре да действаш и да фалираш 10 пъти, но да извлечеш опит, отколкото да прочетеш 100 книги и да знаеш всичко само на теория, от която я имаш полза, я не.

Научи се да гледаш на прблемите като на възможност. Ако си умна, ще осъзнаеш, че всъщност всеки проблем е потенциална възможност. Защото ако намериш начин да го решиш ефективно, хората сами ще ти дават парите си, за да им го решаваш. С оплаквания от система, училище и етм подобни никакъв предприемач няма да станеш.

От "злобния"

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 1e3563e154
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Пример за млад и успешен предприемач(ученик), продавал сладки в училище:
https://www.youtube.com/watch?v=bAFX1gpG4tU&t=2s

Трябва да използваш училището като среда - общувайки ще знаеш кой какъв е, кой как мисли. Понеже има много характери, ще научиш психологически трикове как да подхождаш към всеки, ще изпробваш техники в общуването и ще си правиш изводи. Никой не те кара да учиш за оценка. В САЩ, в началото на минали век, хората са се занимавали със земеделие, родителите искали синът им да се учи на четмо и писмо, защото бягал в града. Достатъчно било да смята. Хората ,които завършвали гимназия ставали учители. Сега не е така. Възползвай се.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: f663c2d429
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   Животът и бизнесът са доста по-сложни и трудни от училището. Ако те затруднява едно тъпо училище, значи си гола вода. Не си намирай оправдания. В училище няма да научиш кой знае какво от уроците. Учиш се обаче на нещата от живота. Със задочно учене не можеш да научиш тия неща - ще се срещаш само с няколко незаинтересувани учителя и толкова. После като се срещнеш с 5 нови човека на твоите години, ще се чувстваш като извънземно и пак някой ще ти е крив - я държавата, я населението, я "простаците" - само не и ти.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 1fb4b2b8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

32.   От авторката

Вижте, вие не ме познавате, как преценявате аз дали ставам за предприемач? На тази възраст не мога да започна каквото и да било, защото съм непълнолетна. Знаех си, че не трябва да пиша тук, но си казах "Какво губя" и пуснах темата. И 31, никъде не съм казвала, че училището ме затруднява, а че в моя случай е безсмислено и е загуба на време. Нито пък съм човек, който се оплаква и си намира оправдания. Винаги съм мразела да бъда жертва, както и хората, които чакат да им помогне неволята. Не ме причислявай към тези хора, защото в никакъв случай не съм такава. Не знам как говорите каква съм, след като не ме познавате и не знаете нищо за характера ми. Казваш, че в училище се учели много неща за живота. Ами аз не знам на какви уроци ме е научило. Всичко, което знам го знам от мой опит и ментори. О да, чакай, училището те учи как да мислиш по определен шаблон, да нямаш собствено мнение, да си смирен, да се страхуваш от рисковете и винаги да играеш на сигурно, да си наемен работник с една дума, благодаря ти училище! Като цяло грешите за много неща, но няма да си губя ценното време, за да се обяснявам във форум на хора, които и без това няма да разберат какво искам да кажа. По мисленето ви се разбира, че не сте успешни, в такъв случай няма смисъл да се занимавам. Приятен ден!

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 4a921a80a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Как те преценяваме? Ами много просто - по резултатите и по действията. Ако ставаше за предприемач, до сега да си продала това-онова и да си изкарала някой лев. Това, че си не си пълнолетна и не можеш да регистрираш фирма, не е причина да не правиш някаква дори и дребна търговия. Най-малкото можеш дистрибутор на Ейвън да станеш или да изработваш или препродаваш дребни неща.

Продай нещо и тогава разправяй колко велик предприемач си. Това е критеря, а не какво си чела и какво мнение имаш за себе си. То ако ставаше само със самочувствие и четене, до сега половината да бяхме станали милиардери.

Имай някаква реална преценка за нещата на базата на нещо реално, а не субективни теории, четене и други субективни неща.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 1fb4b2b8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   От авторката (отново)

Явно не сте прочели до край първият ми коментар, имам опит. Имала съм мърч, занимавала съм се също и с дропшипинг, в момента помагам на мой приятел в бизнеса с маркетинговата част. И имам опит, колкото опит може да има един тийнейджър, изкарвам свои собствени пари. Няма да е зле поне да прочетете какво съм написала, а не само да казвате как не ставам, без дори да ме познавате. Защото аз имам опит. И не забравяйте, че всеки победител някога е бил начинаещ. Никой не е започнал от върха. Всеки ден се развивам малко по малко и един ден ще успея. На мен не ми пука за чуждото мнение и не съм се засегнала, но това същото нещо ще го кажете на някой друг човек и той ще се откаже от целите си още от самото начало, защото всичко това действа демотивиращо.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: a170490ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Човек все едно чета моята история! След 2 месеца правя 16 и супер много искам да се занимавам с бизнес и ивенстиции. Никога до сега не съм срещала някой да мисли като мен ти си първият човек. По това което говориш за стедната и бедната класа и поради факта, че в училището не се учи нищо за финансовато свобода, съм на 100% сигурна, че си прочела книгите на Робърт Кийосаки напромер “Богат татко, беден татко” или подобни книги и автори. Напълно те разбирам и съм съгласна с мнението ти на 1000%. Само че нека ти дам един съвет знам точно как се чувстваш и трябва да ме послушаш не напускай училище завърши 12 клас все едно с каква диплома а за висше ти сама преценяваш. Аз например бих искала да имам висше, но ти ако нямаш желание няма лошо. Виждам, че си много амбицирана и се радвам приеми училището като едно предизвикателство, след което ще ти бъде лесно в живота. Пожелавам ти късмет

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: d890bf33b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   До авторката.

Здравей,

Училището е важно. Знам че не виждаш конкретна полза, но тя се вижда във последствие.

Искаш да станеш предприемаш и да имаш свой бизнес?

Сама си си отговорила - работиш много всеки ден по целите. Имам няколко стъпки, а ти сама помисли дали виждаш логика.

1. За да си разшириш мирогледа повече, то е хубаво да учиш и четеш книги. Книгите ще ти дадат много теоретични знания. Бизнес книгите са добър метод.
2. За да си разшириш повече мирогледа и да се учиш практически, където теорията би ти оказала повече влияние, хубаво е да имаш практически опит. Това става като започваш работа във различни организации или голяма организация и видиш как функционира и асимилираш бизнес модела.
3. За да ти се дава възможност да стъпиш на определени позиции ти се изисква вид квалификация. За някои изискват средно, за други висше. Това е защото тази хартийка служи като удостоверение за положен труд върху личностното развитие. При всички положения е престижно да си и със квалификации. Щом искаш да си предприемач, можеш да учиш и Бизнес Управление във Университет. За да влезеш обаче ти трябва Средно Образование. Учейки и практикувайки би могла да се фокусираш после върху предприемачеството или каквото си избрала.

Уважавай и родителите си. Те са ти дали каквото могат. Не знаеш техният живот какъв е бил. Имай в предвид че всеки гледа да даде на децата си това от което е бил лишаван. Това във много от случаите не се оценява.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 58504b6eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   От номер 31 - ходил съм достатъчно на училище и имам представа колко време се губи в буквалния смисъл. Имаш предостатъчно свободно време да се пробваш да си играеш на бизнес дама. Дори да си в "елитно" училище, пак можеш да караш през просото и ще те изтикат да не изтърват една бройка ученик. Голямото губене на времето е висшето, ако е редовно и го учиш само за да имаш някаква диплома. Кажи хубава ли си или си грозна и точно затова те влече "бизнеса" т. е. мъчиш се да бягаш от реалността и да се доказваш?

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 09cfa729c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   До 37

Робърт Киосали е клоун, който продава книги и курсове, дето за два дена ти взимат по 5000 лева, като те съветват, да си вземеш Стара къща, да я Ремо тираш и да я продадеш 5.пъти по-скъпо, или некво такива.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: b5dcfac1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Мили деца. На 16 сте. Вече не вярвате в приказки за спящи красавици и пепеляшки, но за сметка на това вярвате на приказки за шеметни кариери на предприемачи напуснали училище, започнали бизнес и станали милионери ;)

Ако бяхте мааалко по-вряли и кипяли щяхте да знаете, че приказката за Пепеляшка и за онова момче дето намерило една ябълка, измило я, продало я, купила две и т. н. и така станало милионер са "един дол дренки" ;)

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: e1df3cbdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   За да правиш какъвто и да е бизнес трябва капитал / пари /, пазарна ниша / нещо което го няма на пазара/ и ноу хау /да знаеш как да развиеш бизнеса/.

Всичко останало -да четеш книги на успели да забогатеят по друго време и на друго място, да се събираш с "успешни хора" са празни приказки.
Най-много да станеш любовница на някой успешен и до там ;)

Мечтите са хубаво нещо иначе - признавам!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 03f0201064
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Авторке, ти че ще успееш, ще успееш, аз в това нямам никакво съмнение! Но можеш да го направиш по трудния или по лесния начин. Ако си умна, ще гледаш да е лесния. Именно затова трябва да опознаеш системата, в която ще работиш. Не само "успешните хора", зарежи ги тях, ти по-добре гледай "неуспешните", защото те са ти клиентите. Изучавай отвътре таргета, изучавай психологията му, навиците му, потребностите му. Нали, ако инвестираш в строителство на нови сгради, трябва да знаеш кой ще ги купува? Нали ако лансираш нов банков продукт, той трябва да е нацелен към определена група, която ще го ползва? Затова на този етап от живота ти на теб ти трябва натрупване на максимум информация от абсолютно всякакъв характер. Не разбирам защо страниш от биологията, литературата, математиката и т. н. - ами това са ти идеи за болници, издателства, изчислителни центрове, но за да ти дойдат тези идеи, трябва да имаш представа от материята. Иначе няма идеи и съответно - няма бизнес. Образованието - за което ти не си даваш сметка - е всъщност първата ти голяма инвестиция! Как ще я развъртиш оттам нататък, вече ще покажат уменията ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker