Как да им тегля една майна, без да се обидят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да им тегля една майна, без да се обидят?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 3077 пъти
Имам един проблем и това е, че съм прекалено учтив и то конкретно към колегите. Просто първия ми шеф преди доста вече години беше прекалено конфликтен и се репчеше за всяка дреболия и от тогава ми стана нещо като фикс-идея, че трябва на всяка цена да не предизвикваш конфликти на работа. Това много ми помогна впоследствие, но и понякога пречи.

От няколко седмици си имам нова кола и от тогава две колежки направо ме изкарват от релси с тяхната наглост. Още първия ден дойдоха двете и се самопоканиха да ги метна след работа, понеже живеем в същата посока. Стана ми доста неприятно, но айде викам си "днес е първи ден с кола, може да искат просто да я видят и т.н." Не че ми е проблем, но ме дразни тяхната наглост, а и предпочитам да си пътувам сам, защото така разпускам и обичам да шофирма сам след работния ден. Все пак колата си е моя, сам си плащам горивото и не съм длъжен всеки ден да возя колежките. А и честно казано до преди това не се ползвах чак с такова внимание и изведнъж видите ли станахме големите приятели.

Както и да е, закарах ги. На втория ден се повтори, но си казвам "айде първата седмица ще ги изтърпя, пък белким втората вземе, че им стане неудобно да се самопоканват постоянно". Както се досещате това продължи и втората седмица и едната започна да ми виси в кабинета постоянно и да ми говори нейните си глупости точно в моментите, в които ми е най-натоварено. Аз най-демонстративно се коря в монитора и не отговарям, че да се усети, че съм зает, но тя продължава да си плямпа.

Може ли пак да я закарам. Помислих си "е, като си толкова нетактична, какво да ти кажа? Че не ми е проблем да те метна, обаче не искам ли" Казах, че съм днес съм в друга посока. Отговора и беше "е, добре, тогава утре ще ме метнеш и започна пак някакви глупости да дрънка". Аз вече не издържах и и казах "не сега, много съм зает" и тя излезе.

Утре пак трябва да мисля някаква деликатна лъжа с надеждата, че след 28-мия път, в който ги излъжа, ще вземат и да се усетят, но съм сигурен, че това няма да стане. Проблема е, че се гледаме всеки ден и работим заедно и ако им кажа директно, после ще ми е някак гузно. Макар че вместо да се чувстват неудобно, че постоянно се натрапват, не знам защо на мен да ми е гузно. И да, знам, че съм прекалено учтив и това в момента ми пречи, но имате ли някакви съвети как да ги разкарам по-деликатно, след като нямат елементарен такт.

Аз никога не бих се самопоканил някой да ме кара, освен ако той сам не предложи пръв. Трудно ми е да повярвам, че има толкова нахални и нетактични хора. Айде 1-2 пъти щях да ги изтърпя, ама не съм длъжен да ги карам всеки ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4628a07dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи им следващият път докато пътувате , че щом толкова ти се бутат напоследък , смяташ , че няма да имат нищо против една тройка следващият път. Ще се сдухат яко и едва ли повече ще се самопоканят . Или пък туку виж ти излезнал късмета. ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0b8dd7fbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си пълен егоист. Още от 12ти клас имах кола и както се сещаш непрекъснато някой се възползваше, но аз не въждам какъв е проблема да метнеш някой, който е в същата посока. Според мен просто не ги харесваш външно и за това не искаш да им обръщаш внимание..

М23

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0b8dd7fbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   При положение че една кола има 5 места какъв ти е проблема? Даже трябва да намериш още 2 колежки да ги извозваш и тях. Не виждам решение на проблема може да си купиш мотор и тогава вече няма да ти досаждат

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d234a4ba6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работил съм в чужбина и там манталитета е доста друг хората са ми влизали в положение, колата си я оставих в бългаия тоест там бях без кола, бил съм на мястото на твойте колежки бил съм и на твое целта е да намериш баланс. А и както разбирам ти си мъж а две колежки те карат да ги караш можеш да постъпш като такъв а не да хленчиш. Варянтите да постъпиш като такъв са две-първата казваш им директно какво мислиш вместо лъжите другата е да ги минеш и двете ясно е че или те се бутат или те използват

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ad74802f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ходи една седмица без кола, да видиш как ще реагират. Тук и на мен ми е интересно дали ще се запази новото им отношение спрямо теб. Ако питат, кажи, че е на ремонт. Може да усилиш ефекта, като кажеш, че си я блъснал и е имало разправии с другия шофьор и полиция. Това може da им намали желанието да ги возиш. А след това може тактично да им обясниш, че те е страх да возиш други хора, защото може да ги изложиш на опасност. Ако са ербап и не се страхуват за живота си, може да им казваш че си в друга посока, ако маршрута ти позволява друго направеление. А и дори да не позволява, тръгваш в обратната посока, да видят, че не лъжеш, и на първата отбивка обръщаш. :) Смешно е, но щом не искаш да разстройваш, трябва да направиш някакви компромиси със себе си. Няма друг начин за тактично справяне с навлеци, освен да ги баламосваш докато не се усетят и се откажат, но има вероятност пак да те гледат накриво. Накрав ми хрумна и друг вариант. Казваш, че имаш ревнива приятелка и ще имаш проблеми, ако разбере, че возиш други жени. Извиняваш им се (:D), но им казваш, че не можеш да рискуваш връзката си.
А дали нямат някакви по-големи мераци към теб? Вече като си с кола, може да се вписваш в критериите им за подходящ партньор? :D Пиши след месец какво е станало, дано се сетя за темата и да видя какво се е получило.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: addea5caaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Автора, моля ти се запази си самоуважението и се цени повече.
Ти НЕ си длъжен да возиш никой в колата си, не и тези, които не искаш. На колко такива съм се нагледал. То нахални, то нагли, нямат капка мозък. Като видят кола и айде първи приятели. Виждат я като като нещо общо. Искаш ли да ти кажа, че преди години едни пикли ми се пишеха приятели, защото имам кола и айде на моремце, айде да дискотекичка, айде на магазинче и така го играят, че не се усещаш. Слава Богу, животът ме остави без кола и какво ли не и тогава видях кой ми е приятел - офейкаха и повече не ги видях.
Разбирам те, защото сега е същото. Искаш след работа спокойно да си седнеш на тихо, да си слушаш музика, да си минеш по твоя си маршрут, НЕ да возиш целия офис, бе! Не си длъжен и моля ти се, не го прави повече. Нека не угаждаме на нахалните. Нека!
Няколко пъти кажи, че си в друга посока и ще се усетят и ама грам да не ти пука. Стига с тия лични услуги като не искаш. Казвайте по-често НЕ!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b0c8d4acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1, а тя едната е на годините на майка ми и от години си търси някой да я опраши, ама никой не се прежалва. Постоянно обарва всички мъже и ги прегръща и цунка, колкото и да се дърпат. Басси лепката честно. Но и 1 млн да ми дадат, пак няма да мина никоя от двете.

3, колата има не 5, а даже 7 места и мога да взема още 4 освен тях. Но просто нямам желание, а и не съм длъжен.

4, винаги влизам в положението на хората. Нямам нищо против да закарам колежка, ако има основателна причина. Даже миналата седмица метнах една, на която и беше лошо. Тя поне ме помоли някак учтиво, а не с идеята, че съм и длъжен. Ама да ми се натрапват и самопоканват всеки ден, моите уважения, но всеки да си знае мястото. Мен дори тяхната наглост ме дразни повече, а не че съм ги возил.

5, без кола няма как, защото няма кой да прибира щерката от даскало. Моето слънце (не е сарказъм) работи на смени.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b7e9b6006c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто всеки ден си в друга посока и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b7e9b6006c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дай им визитката от салона, където си я купил ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a275160c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Тегли им една майна, ако щат да се обиждат, да не си длъжен да ги караш тея? Сигурно те карат да ги возиш да се снимат с колата и да се правят на богати, типични лигли.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 546b7b8bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Неприятно и ангажиращо е да се занимаваш с някого. И при мен са се пробвали да се уреждат като редовно пътници, но им минава желанието като кажа няколко пъти, че не се знае кога ще тръгвам или имам ходене в друга посока. След 2-3 пъти разбират, че не може да разчитат, което е и целта на занятието. Имаше един, който се отказа по друг повод - веднъж бързах и не го взех. Той взе да недоволства как съм му усложнявал живота и с какво щял да пътува. Малко преля чашата както и бързах - развиках му се доста груби и после никога не е искал да идва. Дали се сърди от случката - сигурно се сърди, но не съм се и опитвал да замазвам положението. Прекалих малко, но и той се беше разлигавил прекалено. От време на време инцидентно няма проблем да карам някого, но да разчита на ежедневен превоз въобще не го понасям.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c2a39f69ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Поискай им пари за превоза - за бензин, амортизация на колата. Смятам, че това доста ще поохади ентусиазма им.
Аз съм жена, но също имам кола и съм шофьор. Ако искам да закарам някой някъде, никой и нищо не може да ме спре, а ако не искам - никой и нищо не може да ме накара да го направя. Няма какво, авторе, да се чудиш как тактично да отсвириш двете лепки - такива от деликатност и тактичност не разбират, казвам ти го от опит. И няма какво да се преструваш, че тръгваш в друга посока, да обръщаш и да се криеш - колата си е твоя, на никой с нищо не си длъжен. В прав текст им заявяваш, че предпочиташ да пътуваш сам. И толкова. Пък ако се цупят, много им здраве.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 40c35e5e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не си ли чувал за споделено пътуване, за опазване на околната среда, за да се намалят колите в градовете, за да ни е по-чист въздухът?
Конкретно, когато не искате нещо - не го правете, когато не искате някого - кажете му.

Мрън-мрън.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 261ea156c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторе, голям проблем имаш - няма що!
Аз душа бих дал някой да иска да се качи в колата ми, тъй като ми е много самотно :(
Мен даже ме отбягват. Направо благородно ти завиждам!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b7e9b6006c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да, номер 12 е напълно прав. Наистина какво ти пука дали ще се засегнат. Те да не би да милсят за твоя комфорт.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0ff363357e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Режа без да ми пука вече и нямам проблеми! То беше "аман" от досадници! Нагли и нахални! И мен си ме кефи да съм си сама в МОЯТА си кола, да си пусна AC/DC примерно до дупка и да не ми дишат въздуха и притесняват. Книжката е моя, колата е моя, бензинът, времето и личното ми пространство също!
Бях като теб, авторе! Сакън да не се обидят бла бла, качиха ми се на главата! И като "превъртях" накрая, сега съм гаднярката, куката и ми е супер. Искали са включително да ги карам след работа да пазаруват, че щяло да им тежи. Смятай докъде стига нахалството им ако не клъцнеш на време.
Да си купуват коли щом са толкова нуждаещи се от превоз!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6e7006c16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Те знаят ли в коя градина е дъщеря ти и че я взимаш ти? Защото ако не знаят това автоматично може да ти стане оправдание (което няма да е и далеч от истината, де). Просто казваш, че имаш ангажимент да я прибираш и не е удобно. Ако трябва излъжи, че сте я записали на ежедневни занимания извън детската градина и мястото е в съвсем друга посока, та да не смеят повече да те питат. Не си казвай и майчиното мляко пък ти, поукрасявай нещата - жената ще взимаш, по магазини ще ходите, с приятел ще се виждащ, ако работата позволява тръгвай няколко минутки по-рано, за да не те засекат. Явно с тактичност не става, та ще се наложи да послъгваш щом не искаш да си директен.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4ebd881e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Като я отрязах колежката с "не сега, много съм зает", не me е притеснявала вече 3 дни. Дано да се е усетила.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8a1b53edb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   На колко години сте бе хора. Големи сте предполагам, оправете се кто зрели хора. Тук коментара номер 1 е доста добър, ако искаш обаче да излезеш ти тъпият, можеш да им предложиш да ти свършат на тебе някаква работа след като ги откараш у вас обаче. На бас, че какаите ще се изтеглят от тебе на секундата. Всеки е готов да му правят услуги, но ако трябва да се ползвте взаимно, ще избягат веднага. Освен това какво толкова има да им кажеш, че си обвързан например и не желаеш друго женско внимание край себе си. Или бъди директен и им кажи, че не си такси.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7978f2690b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Просто с много учтив и спокоен тон им казваш: "Без да се обиждате, но майната ви!" :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 39b2fa5a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ами имаш пълно право да им откажеш. Ако бях на твое място щях да им взимам по 1 лв за превоза. Все пак си е превоз и ти плащаш бензина. Даже и да съм на тяхно място бих реагирала по същия начин, това free си е ненормално. Направо ти се чудя? !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9e3edfaeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Влизаш, усмихваш се по американски и казваш - скъпи колежки, вече няма да мога да ви карам. Няма да имам тази възможност. Приятна вечер ви желая, красавици /дори да са по-грозни от Кинг Конг/ - и затваряш вратата. И точка, без обяснения. Това е напълно достатъчно. Не си длъжен да казваш нищо повече, да лъжеш и да мажеш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2b66017218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Смисълът, да направиш това е именно да ги нараниш, за да се отдръпнат от теб. Когато имам някоя писклива истеричка насреща, просто и казвам, че като се ядосва става по грозна, почва да се тресе, а това допълнително подчертава, колко са и увиснали гърдите и добре, да слага повече грим. Когато каже "АЗ НОСЯ ГРИМ", аз отговарям с "О, моите съболезнования към партньорката ви", при което онази често си тръгва и повече не говори с мен :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c02e75511a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 22 уцели десятката! Точно така се прави. Една съседка се беше лепнала за мъжа ми - да я кара и прибира от работа всеки ден. Да, в една посока са, той така или иначе пътува, но когато веднъж бях болна от грип, усещах, че горя от температура и му се обадих да мине през работата да ме вземе, той каза: "Ами не мога, защото трябва да закарам Мария". И аз си взех такси. Приех го като предателство и му го казах. Отговорът му беше като този на автора: "Ама тя иначе ще се обиди". Добре де, аз няма ли да се обидя, ако не мога да разчитам на мъжа си, когато съм болна, да ме закара до дома с колата, която сме купили с общи пари?! Той се усети за какво иде реч, когато правихме някакъв ремонт, но на мен ми се наложи спешно да замина в командировка. Мъжът ми казва: нищо, аз ще извикам Мария да ми подава инструментите. Дойде ли Мимето? Не, естествено! Оттогава таксиметровите услуги се ограничиха до спешни случаи: ако си счупи ръката, ще я закараме до болницата. Но возенето от и до работата приключи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 411df77dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   В момента возя колеги, не ми е проблем, защото и локацията ни е малко шибана и им влизам в положението. Ама и тез колеги в момента са други. На предходната работа все едни натокани колежки се слагаха да ги возя до някъде, обаче жена ми разбра, знаеше, че е само возене, но ми заяви, че хич не ѝ е приятно други жени да седят в колата, а и на предната седалка. Първо защото това е нашата кола и второ ще ме види някой и веднага ще започнат приказките. И без да ми мигне окото, просто им казах /уж така на бъзик, ама да се усетят, че е истина/, че жени повече не мога да возя, защото си имам проблеми. Те започнаха, ама как така, ама какво толкова-отговорих, че това е волята на жена ми и нямам намерение да се карам с жена си заради колежки, които не са ми и близки.
Но 22 е най-прав.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 3445b1c057
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Имам същия проблем, с тази разлика че колата ми е служебна и шефът ми я е дал да си я ползвам като лична за заслуги към фирмата. Аз обичам да карам и се радвам на шофирането, но кагато се возят други хора, те ме разсейват като ми говорят и ме лишават от това удоволствие. Така че, предпочитам да се возя сам. Обаче една колежка живее в радиус от 500 м от къщи и реши, че всеки ден преди да тръгна на работа ще ми звъни дали ще я взема ако ходя в офиса. Също и вечер не пропуска да пита ще я возя ли. От 3 седмици имаме и нов колега, който за лош късмет се оказа че също живее в радиус от 500 м. от къщи и тая нахалната колежка му издейства и той да се вози при мен защото съм бил от квартала и съм карал служебна кола. Обаче на мен това хич не ми харесва, какво като колата е служебна? Освен, че ме лишават от удоволствието да си шофирам с кеф, ме ангажират и допълнително да мисля за тяхното взимане и оставяне в определен час и минута, и също така малко ми променят маршрута за да ги оставя или взема от определено място. Чудя се как да се отърва от тези навлеци?

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 84a1c4afe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   При мен да ти кажа като търся конфликти не намирам такива, а по принцип съм като теб - пацифист, но когато съм така пък ги привличам. Затова освен може би да се опиташ да търсиш конфликти и те ще спрат да се случват, не знам, може и при теб като мен да привличаш обратното на това, което търсиш.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 2e5aba60ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Хубаво е да помагаш на другите, но никой не е длъжен на никой. Човекът е преценил, че не иска, колата си е негова и той си избира какво ще прави. Просто им кажи това, което каза на нас тук, кажи им истината любезно и вече ако пак не спрат можеш да направиш скандал. И аз на работата ми си имам приятели и си общувам с тях, а останалите са темерутки и надути и дори и да ги заговарям пак няма да можем да проведем разговор, защото проблемът е в тях. И една от супервайзърите ми губеше времето след работа с нейните глупости как съм била аутсайдер и съм стояла сама и не съм говорила с тези момичета. И мен ми стана много смешно, аз в обедната почивка винаги съм навън с гаджето ми, а останалото време работя. И тя ще ми говори като на малко дете и ще ме унижава, че съм била уж аутсайдер според нея пхахахаха. Ние сами си избираме с кой ще сме приятели и с кой не и кой ще караш с колата, която е твоя. Изобщо не им обръщай внимание на такива идиоти, като дойдат следващият път пълен игнор, самоучвствието и изобщо не си губи времето с тях. Не си длъжен да ги караш, аз и много други хора винаги си ходим до работа с автобус или собствен транспорт, това са някакви кифли-използвачки, които си мислят, че могат да те използват и ти се подиграват зад гърба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker