Работа с езици? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа с езици?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1397 пъти
Здравейте читатели.. ще бъда много кратък :)

Питам се.. каква работа мога да си намеря със знания по.. някой език.. (конкретен) .. имам средни тикива по.. Английски..
но ако си заслужава.. бих научил други.. че да работя добре платена професия.. пък и не само.. ами имам и интерес освен това..
Какво бихте ми предложили?
Като възможни длъжности и на какво заплащане са те?

Благодаря Ви предварително за отделеното внимание! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 370e074fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти научи български първо...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 12f4b944db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Владеенето на езици е бонус но трудно се намира работа конкретно само със език. Владеенето на английски език в днешно време се води норма, така че не би те различавал от останалите хора със кой-знае какво (поне не толкова глупавите). Виждам 2 опции за работа със владеене на език. Едната е да си преводач, което трудно става защото пак - езика е говорен от много хора. Хора например практикували езика от малки и/или адаптирали се към даден език могат и да нямат акцент. Начина на мислене и функциониране на мозъка им би се различавал. Обикновено можем да видим добри преводачи по телевизията. Има други такива които имат пък свои така наречени 'преводачески фирми' или услуги в допълнение като опция на нещо което предлагат на пазара.

Другият вариант е да станеш преподавател по английски език. Можеш да учиш и във България, можеш да учиш и във чужбина. Пак въпроса е какво разбираме под владеене на английски. Обикновено богатите западни държави предлагат доста пари привличайки англоговорящи от Великобритания, Ирландия, САЩ и т. н. ; по-заможни семейства които искат децата им да владеят добре език плащат и за частни уроци. Много хора изпращат децанта си и на лятни кампове във чужбина докато са по-малки, за да практикуват даден език (Това не е много популярно сред хората в България и тези които го правят се броят на пръсти, защото дори самата идея идва от стратегически замисъл на развити личности).

Това е за което се сещам което можеш да правиш със Английски. Ако искаш някой друг език, това би било плюс пак но все пак ще трябва ако започваш от началото да вложиш много усилие което така или иначе ще можеш да видиш в резултати след години практика.

Обикновено езици се учат във по-бедните страни въз основа на гео-политическо влияние. Английският както казах е норма, макар и вече и френски и немски да са доста разпространени. Руският вече не се учи толкова уж заради отслабнало влияние. Испански съще се учи иди-дойди. Работата е че в много от случаите езиците са фокус и заради туризма, особено по черноморието ни.

Би могъл и обаче да се замислиш дали искаш да учиш нещо конкретно а езиците да са ти и бонус от страни. Нарича се мулти-активност. Би ти било от полза.

Успех!!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 906b7c0657
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Кол център? Обаче твърде много хора владеят английски, за това по-добре научи още един език и то на прилично ниво. Другото е да си преводач или учител, но има твърде много хора с перфектен английски така, че ще ти е трудно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker