Мотивационно писмо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107884)
 Любов и изневяра (25917)
 Секс и интимност (12688)
 Тинейджърски (21067)
 Семейство (5514)
 Здраве (8590)
 Спорт и красота (4439)
 На работното място (2553)
 Образование (6688)
 В чужбина (1437)
 Наркотици и алкохол (1006)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1578)
 Други (15495)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Мотивационно писмо
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 14617 пъти
Здравейте! Имам нужда от помоща ви, тъй като ми се налага да пиша такова писмо за длъжност "търговски консултант". Не знам защо но мотивационните писма според мен са твърде излишни и звучат банално в повечето случаи. Ето аз какво успях да сътворя!


Уважаеми дами и господа,

Кандидатствам по обявата за „Търговски консултант”, публикувана в сайта jobs. bg. на... г.

Тази позиция ме заинтригува, тъй като имам големи интереси и доказан опит в сферата на продажбите и маркетинга. Търся предизвикателна и динамична работа. Силно мотивирана съм от условията във Вашата фирма и вярвам, че моят ентусиазъм и умения отговарят на посочените изисквания.

Работила съм, като продавач – консултант в магазин „Даная”, и като рекламен сътрудник в издателска къща към списание „Строителство и обзавеждане в цени”. Натрупала съм опит, умения и усет относно добрия естетически вид на стоката, правилния подход на комуникация с клиентите, доброто представяне на продукта с цел създаване на клиентско портфолио.
Имам добра базисна компютърна грамотност – /Mikrosoft Office/.

Амбициозна и дисциплинирана съм. Вярвам в максимата „Клиентът винаги има право”. Смятам, че тази максима трябва да се следва праволинейно, защото в противен случай, клиентите отиват при конкуренцията.
За мен ще бъде удоволствие да стана част от екипа на Вашата фирма. Надявам се, че моята кандидатура представлява интерес за Вас, и ще се радвам да обсъдим професионалния ми опит и бъдещи планове при първа възможност.

С уважение:Приложения: Автобиография със снимка

Моля ви коментирайте го, не ми спестявайте критиката, защото в противен случай няма да усетя къде са слабите страни. Формулирах го по този начин, защото исках да звучи по-нестандартно, но знам ли-може и глупаво да звучи!

Благодаря, ще очаквам вашите коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: a7cbe56631
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мотивационното писмо трябва да описва каква е мотивацията ти за да кандидатстваш за тази работи. Защо искаш да работиш там?

Това което си написала е разказ на автобиографията (миналото) си, която така или иначе прикачваш отделно.

За съжаление мотивационните писма никак не са излишни, тъй като те показват дали кандидат може да мисли и също така дали не лъже, тъй като ако напише че иска едва ли не да работи за фирмата без пари по 24ч. на ден, значи нещо не е наред.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3d492db9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Благодаря за отговора!
Знаш ли защо смятам, че са излишни тези писма? Защото повечето звучат изтъркано и банално, а и всеки може да намери подходящи материали в нета и да състави перфектното мотивационно писмо, да получи пакана за интервю, а на събеседването работодатела в частност интервюиращият да остане разочарован. Според мен интервюто очи в очи дава много по-реална представа за мотивацията на кандидата, но нали уж сме европейци и трябва да следваме техния модел на подбор на кадри.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c5440843cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Точно това имам предвид, не можеш да напишеш перфектно мотивационно писмо с материали от нет-а. Трябва да го напишеш сама. В нет-а няма да намериш информация за ТВОЯТА мотивацията с която искаш да започнеш работа там.

Писмата звучат банално, защото всеки пише неща взети от нета - общи неща. И в един момент всеки мисли че е нормално да звучат банално. Да но не е така. И когато един работодател прочете нещо смислено не общи клишета, той се заинтересува, а тия дето пишат банални неща продължават към следващата обява за работа.

А и да знаеш се пише Microsoft а не Mikrosoft.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c7966c297e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мотивационното писмо е баналност до безкрайност. В повечето случаи го изискват, защото така е "модерно" и се прави на повечето места. Не знам защо трябва писмено да описваш "мотивацията" си. За всеки човек мотивацията са парите и евентуалното развитие.
Тия писма са толкова изтъркани, че сигурно едно 90% са еднакви, но със сменени имена на кандидатстващ и съответно предишния му опит.
Същата работа е като те питат на интервю "Защо да ви наемем? " - тъп въпрос. Разпитват те поне 30 мин на интервю и накрая ти задават толкова ТЪП въпрос. Нали за това е интервюиращ. ТОЙ трябва да каже защо да бъдете назначен/а. А, с този въпрос само объркват хората, та да се чудят дали да се мазнят на работодателя или да се самоизтъкват.
Като цяло HR отделите на много фирми не са много адекватни. И все пак успех ти желая!

*Syndrome

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3d492db9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Благодаря ти! Знаеш ли на мен преди време са ми задавали въпроса "защо искате да започнете работа", не "защо искате да работите, точно това"... Е какво може да отговори човек освен "защото имам нужда от пари, защото няма кой друг да ме издържа освен мен самата"!!! руг много глупав въпрос е "какво възнаграждение очаквате"! Това все едно те питат "за колко ще се продадеш".

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3e242ab5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

6.   Syndrome, изобщо не съм съгласна, че са "баналност до безкрайност". Напълно подрепям с Номер 3, и да, звучат банални, защото всеки пише нещо, взето я от НЕТ-а, я от други източници. Когато кандидатствах за настоящата ми работа, преди 6 години, нямаше иозискване за мотивационно писмо. Отидох на интервюто, след това се прибрах вкъщи и написах едно такова (без да знам, че е това, тъй като досега не бях писала такова и без да ми е нужно). Определено не се връзва с това, което пишат другите, просто изложих възгледите си, съображенията, които имам за да работя там, насладата, която ще получа от тази работа. И се получи. Избрали са мен от 40 кандидати (казват, че не е заради това, но аз съм уверена, че то е оказало благоприятно влияние. Даже по-скоро бих го нарекла мотивационна изповед, ха-ха-ха!
Птичето

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3a5f00292c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък не бих кандидатствала за някъде, където искат такова писмо. А ако ми зададат въпрос от сорта на "защо да ви наемем?", на часа ще си изляза. Ние не сме стока за пазара, и не само ТЕ избират нас, НИЕ също ги избираме.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b0c2b610bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   А не сте ли се замисляли, че това мотивационно писмо говори за грамотност, интелект, комуникативност и пр.? може би не толкова съдържанието, колкото вида или формата говорят за кандидата. Сгласете се, че един ограничен и полуграмотен човек колкото и да преписва от НЕТ - а ще си личи, че я не разбира някой термин, я нещо друго. Така, че не е кой знае какво да се редактира и да се изпрати писмото. А ако фирмата наистина е читава естествено, че разговорът "очи в очи" би трябвало да оформи становището на работодателя.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3e242ab5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Напълно подкрепям Номер 8

Птичето

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3a5f00292c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Подкрепям 5 и Синдром.
"защо искаш да работиш"... "... точно при нас".... и човека почва да се чуди сега какво, трябва да се мазни ли, да се самоизтъква ли, или и двете? !?
Точно така е.
Или пък въпроса "къде сте работили? " И "защо напуснахте? " Вече не се изтъквам и не се мазня, казвам истината. Смятам, че е признак на генерална простотия да принуждават хората да им се мазнят и изтъкват с подобни въпроси и "мотивационни писма".

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c7966c297e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   За грамотност и интелект би трябвало да говори образованието. За комуникативност би трябвало да се направи извода след интервюто.
Мотивационното писмо е едно ненужно разтягане на локуми в писмен вариант. Защото все пак човек не кандидатства за позиция "писател", за позиция "шофьор на ТИР" (примерно казвам). Е, тоя шофьор от къде на къде трябва да има някакви уникални писателски заложби, при положение, че на него работата му е да шофира професионално и безопасно?
И, никога не се знае дали човека със страхотното писмо, който си наел, ще се окаже по-кадърен от онзи, който просто си е дал CV-то.

*Syndrome

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8a86e79544
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   компютърна грамотност – /Mikrosoft Office/
Личи си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 79abd325db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Мотивационното писмо е важно нещо! Говори много за човека, колко интелигентен е и наистина какво го мотивира. Ако щеш пиши случка от живота си, която разказва за тебе и е свързана по някакъв начин с тази бъдеща работа, но не пиши шаблони. Впрочем, мисля, че авторката е написала доста шаблони.

Ако в този живот човек не е достигнал до съзнанието, че трябва да има умението във всеки един момент да се “продава“, да се хареса, съвсем в добрия смисъл на думата, за къде е тръгнал? Тука изобщо не става въпрос за мазнене. Стока сме и още каква - не напразно има приказка, махни я тая, не е стока. Мотивационното писмо, за мен поне, е една от редките възможностти на човек действително да изпъкне и да покаже уважение към там, за където е тръгнал. Направи усилието. Може след 10 секунди да си в кал до ушите, докато копаеш канавка, но ботушите ти трябва да са светнали от чистота преди това. Нещо такова.

Мотивационното писмо е колкото за работодателя, толкова и за теб, че даже и повече. То ти помага на самия теб да усмислиш, аджеба, какво искам и колко струвам. Не трябва човек да пише без да има това разбиране за себе си, а у един зрял човек би трябвало да го има такова. Колкото за работодателя, мотивационното писмо има за цел единствено и само да поиска да се срещне се тебе, нищо повече. -Оттам насетне сам си си виновен както се казва.

Дейността може да не е свързана с писателски умения, но този, който си е направил труда има предимство и това се усеща в едно писмо. 7-ми номер, (май няма да стигнеш далеч с това си мислене) да, така е, ние също ги избираме, но това не пречи да си сложиш парфюм преди среща с някого/някоя, нали? Е, мотивационното писмо е като парфюма. Ако е бил скъп, язък. А това какво ти е на душата, ума и в битието и колко трябва си дерзал за тази работа не е важно и никой не го е еня, важното е в този момент опаковката, с която се предлагаш да е привлекателна - така и така съдържанието ще стане ясно доста по-късно.

Надявам се, описах какво Е мотивационно писмо.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: df66443774
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   E aко им трябват хора и ти не си напрсал,няма ли да те вземат?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ac11f9abf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   усмислиш? май не си стока. и не, не съм стока, въпреки че се опитват да ти внушават точно това. и, да ние също ги избираме, а не те нас както си мислят..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker