Как си търсите работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как си търсите работа?
преди: 13 години, 14 дни, прочетена 3945 пъти
Здравейте всички, които четете и пишете тук. Искам да попитам безработните, в частност наскоро завършилите, които имат малък опит и стаж или почти никакъв или пък той не е по специалността им, а е от рода на продавач/ ка, сервитъор/ ка, как си търсят работа и колко време им отнема. Дали се обръщат към агенция за подбор на персонал, регистрират ли се в бюрото по труда, сайтовете ли използват или може би изтъркано вече от повтаряне- прибягват до помощ от близък роднина/ приятел/ познат? Как се случват нещата при вас, колко време ви отне да си намерите първата работа? Говоря за провинцията, но ще се радвам и на наблюдения от София, ако има такива? И понеже ми се струва, че проблемът в провинцията е доста по-силно изразен бихте ли оставли всичко и да се преместите в София, смятате ли, че ще се оправите сами с живота там без приятели или познати поне в един начален период, заслужава ли си? Много ще се радвам, ако някои се включи в темата ми. Виждам, че тук се пише по широк кръг въпроси и се намират хора да споделят опит или да дадат съвет. А имам и още един въпрос- как оползотворявате многото свободно време, което имате, като почти не разполагате със средства. При мен се получава това неприятно положение- бих искала да се занимавам с много неща, но в моемнта нямам нужните средства, а имам много време, което вече не знам как да използвам. Седенето в къщи пред компютъра или с книга ми се отразява зле и да искам да уча нещо вече не ми се получава, просто съм спряла да възприемам информацията, въртя се в някакъв омагъосан кръг. Как е при вас, случвало ли ви се е подобно нещо и как го преодолявате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 13 дни
hash: 80cb0bdd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи от зора, можеш да търсиш и така, че да не я намериш, търсейки кусури, а работа без кусури няма. Ако си на зор пускаш сивита и мотивационни писма по всички подходящи обяви в нета, звъниш по обяви от вестници, досаждаш на познати и приятели, както и обикаляш от врата на врата. Целта е да се закачиш някъде за старт и след това започваш да се оглеждаш за нещо по-добро, но вече без тази припряност. Иначе изучавайки средно общо, без занаят или други умения освен сервитьорка, шивачка или магазинерка за друго не се сещам. И тъй като предлагането на работна ръка е голямо, работодателите измислят екзотични изисквания, само и само да стане ситото с по-дребни дупки. Това не е повод за отчаяние - лепваш се някъде и бачкаш, събираш стаж, житейски опит и връзки и се ослушваш. София май отдавна не е същата и ако ще отидеш там, за да плащаш разходи с приходите, по-добре си стой в провинцията - в София предлагането е по-голямо, но доколкото знам и там е трудно с работата. Многото свободно време ми омръзва в края на първия ден, а при липса на средства няма и ден да чакам - предполагам, че разчиташ на джобните от родителите, но май е срамота млад и здрав човек да протяга ръка - възможностите на родителите не са безкрайни, а и си е друго самочувствието с пари, изкарани със собствен труд. Та пак да кажа - зависи от зора.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: de67dd6010
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 20 години, от както съм завършила още юни месец се записах в бюрото по труда, търсих из магазините в моя и съседния град. Никъде не ме искат няма съм опит, на всякъде този опит. Чудно ми е как другите хора ги взимат, така ли всички са родени с опит? Има хора вишисти и си стоят по домовете и не ме убеждавайте, че с висше е по-лесно и че без висше не става, каквото ти е писан това ще стане.
Всеки ден гледам jobs. bg и където видя нещо подходящо кандидатствам. Не може цял живот да си сервитьорка и чичовците да те опипват и оглеждат с поглед, а младите момчета/мъже да те плюят, обиждат и подиграват, аз никога не съм харесвала работата, като сервитьорка но като няма пари се принуждаваш да почнеш каквото ти предложат. Изкарах 2 седмици и напуснах. Сега карам един курс от бюрото по труда, който трябваше да почне февруари, а почна чак май месец.
Така че не знам ние младите какво да почнем да работим, ако почнем да учим ще станем на по 30 години и пак няма да ни искат заради годинките, кой не иска млади 20-25 годишни фръцли да вижда, но стане ли дума за работа фръцлата да е с опит най-малко 2-5 години и да е куха като лейка в някй отношения, да не задава много въпроси, да не бърза а прави деца с една дума да си остане стара мома до 40 години и след това а мисли за дом, семейство и продължаване на човешкият род. А през това време докато навърши тези години да я изсмучат хубаво и да е изтощена от работа, 12 часа на ден за има няма 300 лв, а да се води на 4 часов работен ден.
Просто думи нямам, аз която съм на такава възраст и понятие си нямам от политика, виждам че всичко се прави за пари с връзки, и никой не го *** за тебе че си млад човек и искаш да работиш да си пълноценен, но никой не ти дава право дори да опиташ, малко са работодателите които рискуват да наемат на работа някой неопитен,

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 927f39d1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами ако ти се работи толкова много, по черноморието има много работа като например строителен общ рабоник. надницата е от 20 до 30 лв., зависи на кой обект ще отидеш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 дни
hash: f7caddb7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз навремето не отидох направо в магазин. почнах с лавка за цигари после ако си умна ставаш дружка с всички клиенти или поне с повечето. аз знаех кои за какво идва знаех полвинта център какво пуши и яде. когато си на зор се някои ще помогне ако може. зора е в началото докато набереш запознанства и връзки. а и ако избираш работа трудно ще намериш. ако имаш зор за пари хващаш първата и после търсиш друго. софия ама имаш пътни квартира храна се тая. ако има къде да живееш става ако не няма смисъл. за свободното време и липсата на пари ми наистина в интернет има хиляди неща които можеш да учиш и да ги възприемеш ако искаш. млада си да спираш да се развиваш и учиш

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e37e84fcea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   по повод исказването но номер 3. Ако вземаха жени щяхме да отидем

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0dc77cff78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е що пък да не взимат стига да ти държи задника на работа, то не се иска да проектираш сгради.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3bc3c31481
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ха, че защо пак да не мога да проектирам сгради
абе то маже не взимат вече на строежите, че жени

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e6dea8c4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Найстина действителността е такава , до скоро бях в вашето положение - Дипломирах се и не можех да си намеря работа, ужасно!
Намерих започнах - но се зблъсквам с др и но коварни проблеми ЗАВИСТА на мои колеги които поради образованието и това че съм кадърен. Постоянно гледат да те Злепоставят и натискат и какво ли не.
ПОЗДРАВИ дано нещата се променят

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c1263cfe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не си искала, не си намерила - със скапани работи за малко пари е пълно, ама не е готино да ги вършим нали? Тук няма как само със средно да взимаш 1000лв.
Аз си намерих неквалифицирана работа много лесно на 16г. Вече съм на 18, завърших, имам 2 год и няколко месеца стаж. Трудно се издържа да ходиш на училище и да работиш, за някакви си 250-300лв., които да не стигат за нищо, не на всеки мама и тате имат парички. Сега взимам около 400 пак смешна история. Сега мисля да уча, за да де избавя от мизерята. Който не учи-смучи! Или почваш да работиш гадна, ниско платена работа или си преодоляваш мързела и даваш вс от себе си да учиш нещо. В тази държава и с добро образование има голям вероятност да нямаш работа, а без него ти е сигурно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: eff8686cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, първо едно БРАВО от мен, до много вярни изводи си стигнал. Да допълня - не само в България е така, но и навсякъде.

И аз още от 16-годишна исках да работя, но не ми дадоха нашите. Мизерията беше голяма, но ми трябваше и добър успех, учих и сама език.
Сега работя за чужда фирма със седалище в България - пътувам и живея в две страни практически.
Не образованието е обаче това, което ти гарантира работа и добър доход, то е само една крачка към това. По-скоро желязният характер, нерви, трудолюбието ще те изстрелят напред. Образованието е само инструмент, целта са парите, добрият стандарт на живот, общественото положение, а това без образование 100% не можеш да постигнеш. Не само в България...

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0704c052d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В малките градове всичко е с връзки. Има хора със средно обрзазование, които са упрвители и комндват вишисти.
Важно е да знае кого да познаваш, с кого да любезничиш и да имаш мъничко късмет и разбира се след като започнеш много амбиция, много труд за да може да се издигаш, защото много хора получават възможност, но от мързел я губят...
Аз работя в хотел и моята управителка е била камериерка в началото...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker