Колебанието да напуснеш работа. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колебанието да напуснеш работа.
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1961 пъти
Не ми се работи повече там, но не ми стиска да кажа напускам.
Работата ми е отговорна, и от нея зависи успешния работен ден на други. В началото заради пропуски на фирмата които се забелязват от касаещите и правещите ги, ставаха издънки. По бързичко влязох в час. Но незапознати служители, разбирачи и т. н. сочат мен, и се питат що така е направил. Това продължава и до днес, за неща за които мисля с още една глава. Аман, хем се опитваш да изчистиш грешките, хем гледаш как да обясниш на всичката тая напаст, ама няма смисъл, щото ако имаше нямаше да ми е писнало. Да подчертая, харесвам си работата, но тук има едни неподходящи и погрешни разбирания за тази длъжност, с която не са свикнали, щото развиват дейност за нов град, нов за тях, и аз съм отговорен за това''да има, да се даде, да се занесе това което трябва. Плюс това ''главния там'', не разбира и се меси навсякъде с повърхностни мнения които се разминават яко със нещата отвътре, и които разпространява. Това глупаво напрежение взе да ме застига и в къщи. Има и други неща, но не ми се коментира, доста по прости от теб да се опитват да ти въртят мръсни номера за които ''не се усещаш''. Има страшни измекяри сред хората, които поставят егото си над работа, над хора, абе въобще над всичко. И много заблудени които не проумяват мотивите ти за определени постъпки, просто ако остана имам усещането че продължавам по път който не е мой, и не води към промяна която искам. А съм на 29, и обмислям да изляза извън България, или да се захвана с нещо което ме влече..
Да добавя не си позволявам да коментирам това открито.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 547fbb8d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом толкова ти е писнало, а и си само на 29-напусни! Да имаше шанс за повишение или пък да си пред пенсия и да няма къде да идеш, да търпиш, ама на 29 имаш толкова много години да работиш, че е тъпо от сега да си съсипваш нервите без да има перспектива за подобрение. Просто нищо не те задържа там! А и предполагам, още нямаш и семейство, та съвсем не си длъжен да търпиш. Да зависеше от теб изхранването на жена и 2 деца, да мълчиш, ама иначе, защо? Сега ти е времето да откриеш твоето място и вече на него да останеш дълго. А иначе всеки на 20 и няколко е сменил 5 работи поне. Пробваш, научаваш нещо ново, напускаш, пробваш нещо друго, пак научаваш нещо... и така трупаш опит. Не сме 1980 г., че като те пратят по разпределение в някой завод да си останеш там до пенсия. Напротив, сега колкото повече неща знаеш и повече опит имаш-толкова по-добре.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b8c4fed77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За чужбина ти трябва език плйс диплома за него В1 или В2 зависи от държавата и езика. Дипломката трябва да е от международен тестов формат. Трябва ти професия с диплома също иначе няма да имаш много големи шансове.

Иначе за фирмата ако е така и хората, които ръководят в другия град нямат нужната квалификация е хубаво да говориш с ръководството на фирмата. Също ако става въпрос за по - възрастни работници от теб, те знаят често всичко и е трудно да въведеш или промениш нещо, което им е удобно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 256db540af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си губи нервите и здравето в една работа, млад си можеш да пробваш всичко и на всякъде, току-виж си си намерил мястото, аз лично ми омръзна от "колегиалността" в България за това за момента съм си в чужбина и така да се каже, почивам от всичко това.. разбирасе до следващия път.

M29

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7354a507eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Помисли добре преди да напуснеш. Много е важно какви пари изкарваш. Ако са много добри, ще търпиш, защото, където и да отидеш все ще има нещо, което не ти изнася.... я колеги, я обстановка, я работно време... Но ако парите си заслужават всички търпим едно или друго. Претегли плюсове и минуси и сам прецени.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c2e5f08fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да ти кажа във всяка работа го има това отношение и хора. Това, което мога да те посъветвам на първо място е да си взимаш чести почивки от по няколко дни, за да не ти се събира напрежение. Другия ми съвет е да подобриш квалификацията си, за да имаш по-добри позиции на пазара и да имаш авторитет в сегашната работа и да можеш да поставиш на масата условията, при които ще работиш. В чуждестранните компании е една идея по-добре положението.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5916db5103
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разбирам, кофти е сред простаци, еле пък началника. Ти да не мислиш, че в чужбина е по-различно?
Според мен е грешка, че липсва комуникация между вас, между теб и шефовете, и между колеги и подчинени. Защо не си позволяваш да коментираш? Ако в тая фирма нещата са много изтървани, оглеждай се за друга и се махай като намериш, ще се разболееш, ако караш така, успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4d448cfee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Усеща се напрежението само по начина, по който си написал историята. Важно е да си харесваш работата, по-важно е обаче с какви хора работиш. Моят съвет е да търсиш нова работа. През това време, в настоящата ти работа, се опитвай да вкарваш яснота в бъркотиите, в които те забъркват, в смисъл не позволявай да си мият ръцете с теб и да те топят пред началниците - винаги има начин истината да излезе наяве. Току-виж започнат да оценяват това, което правиш. Мълчиш ли си, винаги ще си прецакан. Също не си мисли, че ще си ценен само заради това, че си вършиш добросъвестно работата. Трябва ти самия да оценяваш труда си и да не позволяваш другите да се подиграват с него. Така те също ще го оценят.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d86676794c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Некадърност има навсякъде брат. И не говоря за работно естество и компетентност, а за хората като хора. Някои управленци из БГ фирмите не могат да се отнасят с хората с елементарно уважение, крещят им и ги унижават... За смешни пари..

Не казвам, че е нормално, това което става при теб, но положението в глобален план е много зле брат.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 996008871f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами аз не виждам никакви плюсове в твоята работа. Моето правило е, че поне две от тези неща трябва да са налице, за да останеш: разбрани колеги, разбран началник, удовлетворение от работата и заплащането.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 84042447c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен физическото оцеляване на теб или на твой близък човек, не е пряко свързано със задържането на точно тази работа (примерно рискуваш, да останеш без жилище, ако не си получиш следващата заплата или плащаш ужасно скъпи лекарства, пази Боже), то си намери друга и напусни. Ако можеш да изкараш няколко месеца без работата, напусни още сега. Психическото ти здраве и социалният ти живо са много по-важно от някаква си "кариерна стъпка", за която няма и да си спомняш след 5 години и която, вероятно можеш да предприемеш другаде. Не карай близките ти хора да страдат, заради проблеми, които можеш да избегнеш. Най-вече, не карай себе си да страдаш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker