Как да науча език? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да науча език?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1242 пъти
Здравейте,
Искам да науча език - английски, немски или руски и да го владея перфектно. Как е най-добре да се получи - курсове, филология, на място в страната, самообучение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 24b54980b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ученето на друг език става *подобно* на метода по който си научил/а български език. Когато сме малки, тялото все още се развива. Интересен феномен е че във ранна възраст човек е изключително адаптивен към всякаква обстановка. Израза 'децата попиват като гъби' е използван на място. Всичко е въз основа на биологични процеси които приключват в дадена възраст когато тялото вече е развито. Това включва и растежа на височината. Начина на научаване на думи и предназначенията им става визуално, теоретично и чрез метода 'учене в процес на действие'. Слушайки например двама души да говорят, наблюдавайки езика на тялото им или действията които извършват, това води до визуално обучение. Правейки нещо като малки, било то дете да стъпва нарочно във локва, възрастният тогава казва 'не, недей да скачаш във локвата' (пример). Това води до учене и адаптация към говорен и поведенчески аспект изграждащ корекция която в бъдеще ще да е асимилирана като 'нередна дейност'. Детето тогава включително ще научи думи и значението им.

Най-лесният вариант е на място да се учи език, ако си заобиколен/а от среда където нямаш друг метод на комуникация. Длуги методи, особено за развит организъм, независимо дали е във България, това е научяване на думи чрез речник. Няма как да знаеш наименования и значения, без да мозъка да е наситен със думи. Какъвто й език искаш да научиш, замисли се:

В момента си във стая, помещение или на вън на публично място. Знаеш ли това около теб какво е и какво е наименованието му? Стена, под, врата, прозорец, шкаф, лампа, огледало, легло, чаши, вилици, лъжици, пералня и прочие. Ако научиш тези думи от речник и тяхното наименование - ето, вече знаеш много. Следващата стъпка ще да е да научиш всички всевъзможнш думи и значенията им. По такъв начин след това когато слушаш реч ще можеш да правиш връзка за това за какво се говори. Граматика, времена се оставят за накрая. Филми, музика на даден език също оказват влияние. Пеене и опити за говорене водят до упражнение на произношението. За развит организъм акцент винаги ще има, поради причината че тялото вече е развито. Дадени процеси които се случват във мозъка при израстване ще са приключили и ще са изградили даден ред. Ушите също оказват влияние защото когато са малки децата, те също се развиват. Това води до увелено подсъзнателно приемане на информация (конкретно звукова). За това, развит организъм сляд време, за разлика от млад организъм, трябва съзнателно да фокусира слуха си относно произношението на думи на друг език, включително и съзнателно да опитва да произнася дадени думи за да може приемника да направи връзка или подобие на това за какво става на въпрос.

Ако има хора с кошто да упражняваш разговори, това ще е добре. Аз като малък си говорех на френски със приятелите. Тогава бяхме на по 13-14 години. Това също оказа голямо влияние.

Курса би бил също от полза. Все пак, грешката която правят болшинството българи - оставят развитието и отговорността за развитието си на институциите. Това е голяма грешка. Те са бонус но самото учене се осъщиствява от самите хора във тяхното свободно време. Четене на книги, практическа подготовка и прочие. Тези неща са избор на човека и учебните заведения нямат отговорност за това че някои не се адаптират или не работят по проекти. Резултата се вижда след време и не става от днес за утре. При постоянна подготовка ще може да се види и анализира резултат поне през година.

Учи много думи сам/а. Това е метода.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1445e31948
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре е с курсове. Там ти дават специализирани упражнения по граматика и лексика, обясняват ти материала и знаеш, че не би пропуснал нищо. А сам/а спокойно може да си учиш думите - ето ти този сайт: https://www. vokabel. org/ на немски е менюто, но можеш да си правиш списъци с думи на всеки език, като в онлайн-речник :). Аз уча думи от книги и списания допълнително, освен тези в училище и на курса.
Имам още една година и половина и смятам да уча немска филология. За там със сигурност човек трябва да е учил доста от самия език преди да влезе, филология е, все пак.
Друг вариант (без език, изучаван в училище и в университет) е да се запишеш на курс, на който предлагат сертификат за най-високото ниво. По немски е TestDaF - доживотен сертификат за владеене на езика.
Момиче на 17

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 64f62df1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човек никога не може да научи език перфектно! Учи се цял живот. Курсовете са добъррварянт, не трябва да са интензивни, защото така взимаш много неща и непможепда ги научиш. 3-4 метеца на ниво е ОК. Започни с един език примерно английски. А относно филология, ами това са 4-5 години университет, ама запда влезеш да учиш в университета английски трябва вече да си на едно много високо ниво.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0db86080dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Английският език е най-сигурният ти избор, освен ако не плануваш, да живееш в Германия или Русия или не става въпрос за някакъв частен случай.

Филологията е начинание, което предприемаш, само ако искаш да научиш много за езика, за литературата, за историята и за културата, на хората, ползващи дадения език. Това не е курс по език, това е цяла наука само и единствено за дадения език.
Ако просто искаш да научиш езика, дори и на ниво "майчин", то посвети времето си на курсове, литература и комуникация.

Самообучението е за хора, които знаят, как да се самообучават, имат много време, нерви и воля. Не го препоръчвам на никого. Ако знаеш малко от езика, ако имаш с кого да го практикуваш, то може и да пробваш, но не се надявай на чудеса.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 33229566aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо запиши курс, а после иди да живееш в съответната страна, обаче никога няма как да научиш език перфектно! Та ние дори български не знаем перфектно и често правим и правописни и правоговорни грешки, та какво остава за чужд език.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker