Много искам да напусна работа, но ме е страх! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Много искам да напусна работа, но ме е страх!
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 3730 пъти
Работя в един и същи офис от 7 години. Работата не ми допада, но ми е добре позната, всичко ми е ясно. Заплатата е повече от отлична, особено като за града, в който живея. Колегите са изключително скучни, но възпитани и що-годе съвестни хора. Шефовете са чудесни, много рядко се виждаме и винаги са доволни. Имам пълни осигуровки, бонуси, извънредният труд се заплаща, спазват се всички почивни дни и празници; когато искам мога да си пусна отпуск от днес за утре или да остана вкъщи да работя. Самата работа е лежерна, доста скучна, еднообразна и досадна. Времето просто не минава. Но и не мога да се занимавам с нещо друго, за да ми е весело. Трябва да се работи.
От доста време обмислям да напусна, но предвид плюсовете, ми е много трудно да взема такова решение. А и заплатите са под всякаква критика. Обаче усещам, че ако остана, ще умра, просто ще спра да дишам от досада. Аз съм активен човек, имам нужда от движение на тялото, на мозъка, от общуване с хора, от разнообразни и интересни проекти, дори от проблеми за решаване.
Вие бихте ли напуснали на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: cdebd398bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно. Никакви пари на света не могат да компенсират изгубените здраве, време и т. .

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8a8f8be9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре де , какво пречи да напуснеш и ако нещо се обърка пак да се върнеш. Все пак си лоялен служител 7 години и ще те вземат пак.
По добре така отколкото да си с гадни прости колеги и лош шеф

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7763605f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, бих, но първо щях да си намеря нова работа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fcaf2d248f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз се двуумя,даже пуснах статия тук,малко преди твоята.Смятам че работя на върха на възможностите си в момента,и няма да напусна за да се прехвърля другаде веднага,няма смисъл от напускане тогава.Ама ей така си минават годините,не те съветвам,но ако не знаеш за какво напускаш,не го прави.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fb12424245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Помисли внимателно по въпроса, защото има голяма вероятност да попаднеш някъде, където ще си много натоварен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 331038cadc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   помисли какви са алтернативите откъм заплащане, работно време, условия и пр. Ако имаш по-добра, действай. Все пак това е работа, а не забавление или хоби и няма нужда да ти е весело, а просто трябва да я вършиш. Ако вече е и интересна, е бонус, но не забравяй, че далеч не всички работи са такива. Не пишеш и на колко си години, имаш ли семейство, деца, зависят ли и други хора от твоя доход.
аз бих потърсила нещо, с което да си разнообразя времето, да чета, да уча език, да пиша, т. е. да се развивам по някакъв начин

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 91a095b76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Приятелче, в човешката същност е заложено да спираме да оценяваме това, което имаме, когато му се наситим. С работата нещата никак не са по-различни. Ти си типичният пример: работиш на спокойна работа, с възпитани и недосадни колеги. Имаш прекрасни шефове, възнаграден си подобаващо, изобщо нямаш база да се оплакваш. Въпреки това, ти си недоволен, скучно ти е. Човешка природа е това. Утре на новата работа пък ще плачеш за нещо друго.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a866dd5283
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не напускай преди да си намериш нова работа, хубаво е да имаш някакви малки спестявания за всеки случай и да предвидиш всичко, което може да се обърка. Обмисли добре нещата и смело напред! Има една много добра книга за разпределението на финансите, казва се "Богат татко, беден татко" - силно я препоръчвам. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9f94d041cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен, при тази информация, която даваш, ще бъде голяма грешка да напуснеш. Хората ходят на работа главно заради парите, не защото им харесва, и да започнеш друга работа (а в момента изглежданямаш идея какво точно те влече и би работил с удоволствие) - след първоначалните вълнения около новата работа, пак ще стигнеш до сегашното си състояние. Можеш да вмесеш приятно разнообрази в живота си с нещо в извънработно време. Така ще имаш стимул да очакваш края на работния ден. Потърси, пробвай, виж какво може да породи траен интерес в теб. За мен това беше дигиталните изкуства. Преди години спрях работа, която беше много по-зле от твоята във всяко отношение, за да се занимавам с това, което ме удовлетворява. Още има много да уча и праите от свободна практика са малко, но и предимствата са много за моя мироглед и начин на живот. Не напускай, поне докато не намериш точната работа за теб, като имаш средства за поне няколко години напред. Най-добре, ако е нужно, започни да се преквалифицираш докато още си на сегашната работа. Това ще ти помогне да видиш дали това, което те влече наистина е твоята страст. Между другото, разнообразявай си извънработното време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6828264b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако имаш компютър пред себе си, какво пречи да се занимаваш с нещо странично (забавно или доходно)?

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: eb59561bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Говори с шефовете ти, кажи им как се чувстваш и поискай повече отговорности и динамика. Хем на теб (вероятно) ще ти стане по-интересно, хем има шанс и доходите ти да се повишат. Ако откажат, едва тогава мисли за напускане. Работата ти е добра, просто си зациклил и нямате развитие. Искай развитие, не смяна на работодателя.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1d3a6774c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен каквото и да работиш след известно време ще ти е скучно и до известна степен еднообразно дори и досадно. Моя съвет е да не напускаш а да обградиш свободното си време с интересни занимания. Спорт, екскурзии и т.н. Ти си знаеш най- добре но от сигурността по- хубаво няма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 06be7a1eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пич и аз съм на същото положение, само дето колегите са забавни, но работата ми е скучна и я работя 4-та година, парите са добри за малкия град в който живея. Много ми писна от нея и отивам с нежелание на работа(то не, че много хора отиват с желание де) но все пак поне малко.
Спестих някой лев, не много и обмислям да отворя някакъв магазин, или и аз не знам точно какво, но да работя за себе си. Ноо не ми се предприема тази стъпка, защото може да не тръгне магазина да остана и без работа и без пари и за това още си седя тук. Но от друга гледна точка, ако не пробваш нещо и ако не рискуваш винаги ще си на тази позиция и няма как да промениш нещо. И аз само го обмислям, ще следя с удоволствие темата и дали някой ще се реши да опитам промяна

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b11ff83344
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Голяма грешка ще направиш, ако напуснеш! Разнообрази си живота по друг начин, пътувай, ходи на екскурзии и се запиши на танци.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ea256f111d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Вземи си по-дълъг отпуск и направи нещо интересно и авантюристично. Вземи 1 раница обиколи 5 европейски столици или мини пътят Камино, казват че той променя живота, особено когато човек се не знае какво да прави с живота си. След като свърши почивката ще видиш дали работата или просто начинът ти на живот ти тежи. Ако е второто, всяка година си избирай интересна дестинация и хващай раницата, вече има евтини самолетни билети и що годе евтини хотели и хостели навсякъде.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 33d7e0312c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе, на твоето място съм ситуацията се припокрива с твоята. Отчаяно мечтая да се махна от работа, но не намирам нова, хората са скучни и клюкари, нямат цели в живота, службата им е като разсейване от житейските отговорности. Техни думи са, че ходят на работа, за да си почиват. Всеки ме съветва като три, но ако нервите са ти опънати, написани преди намиране на друга работа. На подобни места не е трудно да се върнеш - обаче никой не би искал това.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f9509c32d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   и аз преди време бях в подобна ситуация. Имах работа, на която бях горе-долу толкова години, колкото и ти. На моменти ми беше много еднообразна, но имаше и доста натоварени моменти. С колегите бяхме в много добри отношения.
Реших и аз като тебе, че вече немога да работя това и че ми е необходима пълна промяна. Напуснах след месеци ужасно мъчително мислене дали да напусна или не. Бързо си намерих нова работа, която се оказа още по-скучна. Не получих исканото удовлетворение!

Сега съжалявам ужасно, че напуснах старата си работа! Оцених какво съм имал след като взех това решение да се махна. Сега незнам какво да правя, даже и с депресия се боря! Кашата е пълна :(

Така че, ако можеш си вземи някаква дълга отпуска. Огледай се какви възможности имаш за смяна на работата. Представи си, ако те вземат на работа "Х" какви са ти позитивите и какви негативите. Представи си ако си на мястото на продавачката в магазина.. или на мястото на момчето, което прави дюнери.. или на мястото на шофьора на автобуса или в която и да е работа какви са негативите и ги сравни с твоите проблеми. Мисля, че ще оцениш настоящата си работа!
Имай предвид, че нова работа означава всичко отначало. Наново да се учиш и си блъскаш главата с неща, които още не познаваш. Наново трябва да се впишеш в нов колектив, да се доказваш като професионалист, буквално от нулата.

Помисли, за да не допуснеш моята грешка, иначе работа има...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5bd9f49a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От описанието, което даваш имаш, работа мечта. Много хора мечтаят за подобни условия и нямат и половината на тези, които имаш ти. Не напускай, ще съжаляваш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8dc9c87fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От автора: Освен скуката, основен проблем е и липсата на перспективата. С уменията и опита ми за никъде не ставам, затъпявам, запускам се. Това може би е по-важното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker