Какво мислите за по-"обикновените" професии? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво мислите за по-"обикновените" професии?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2126 пъти
Напоследък всички са се юрнали да търсят работа по офисите, аз съм си помощник-готвач и ми е ок. Нормално ли е да съм ок и да не искам да ходя в офис? Ще мога ли да си намеря сериозна приятелка с такава професия, а не само бързи връзки? Вземам 750лв. а след време ще са 900. Нямам много желание да се качвам нагоре в йерархията както се казва, така си ми харесва. Нормално ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 573ab10771
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сериозната жена ще оцени човека, а не професията му. ;) Срамна работа няма.

Тия дето търсят "перспективни" и "пробивни" мъже просто искат да си продадат пу.... тъй де дупетата за повече пари ;))

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a7e4f13ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, нормално е! Има и по-ниски професии в йерархията!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bc8ceccbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако те кефи, кво ти пука дали е нормално според нечии други представи? А ако пък някоя ти избере само заради професията ти, за какво ти е такава? Предстани да живееш според чуждите представи и бъди себе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: db01c4f4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Основен двигател на човека трябва да бъде неговото щастие. Казано по друг начин - прави това, което ти харесва. Не може всички да са офис работници, не е и необходимо.
Това съревнование на професии и заплати, което напоследък дори тук, е една проява на избиване на камплекси. Многото пари няма да те прават особено щастлив, ако 8 часа вършиш нещо неприятно за теб. А това кой какво работи е проява на либен избор, понякога на така стекли се обстоятелства в живота. Не всеки е имал и има възможност да учи в университет. Така че избирането на партньор трябва да бъде на база личностни качества и търпимост (съвместимост) не доходи и професионални занимания.
Така че дерзай и търси развитие само в желани посоки. :)
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b0f526ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Готвач, това е романтична професия.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3309204baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз много ги уважавам, защото това е много важна работа, която някой трябва да върши и ако я върши с кеф, още по-добре. Някой трябва да пече хляба за офисния планктон, някой трябва да им поддържа тръбите и инсталациите, да им шие дрехите. Нали така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0671dcfbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от автора:

Благодаря за отговорите! Чудех се, защото повечето мои познати искат да работят в офис, дори и да са в кол центрове - нещо, което не мога да си представя да работя, въпреки че се справям сравнително добре с езиците.

Чудя се след време, когато всички хора станат офисни хора, кой ще работи "бачкаторските" неща?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f0d5fbee27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Отблъскващо е.
Но не професията ти, а липсата ти на мотивация за развитие...
Не ти казвам да се целиш в ресторанти със звезда мишлен, но тоталната ти липсва на амбиция отблъсква всяка жена с избор.
Спокойно, накрая ще се задомиш с някоя самотна майка с дете на 42, която ще се хване за теб като удавник за сламка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9711cb01fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ще си намериш сервитьорка, ще теглиш заем и т. н. Ако не друго поне жена ти няма да готви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1f0e65e40e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Супер си е работата.Аз съм високостояща в офисната структора, но с удоволствие бих била с половинка готвач.Стига да готви и в къщи, това ми е мечта.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8af45f35f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Няма лошо да си помощник готвач, дай боже и до главен готвач да стигнеш! Въпроса е да си мотивиран и да се развиваш. Не знам с тази заплата как свързваш двата края? !

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 32949456eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   чакай авторе, но кой казва, че да работиш в офис е нещо толкова желано?! От работа в офис, до работа в офис има огромна разлика, както и във възможностите за растеж там :)
Щом ти харесва работата ти, това е супер! Евала на хора като теб! Няма какво да го мислиш нормално ли е или не. Нормално е, но за жалост малко са хората в днешно време, които могат да кажат, че си харесват работата.
Аз работя в офис и смея да кажа, че никак не харесвам работата си. Чувствам се адски неудовлетворен. Заплащането също е малко, възможността за растеж - 0. Иска ми се и аз да намеря поприще, за което да кажа, че ми харесва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0671dcfbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   от автора до 8: И какво значи? Всички трябва да искаме да сме шефове, да караме най-скъпите коли и да купуваме най-скъпите дрехи, само тогава ли ще ни харесвате за сериозни връзки? Като всички станат шефове по офисите, кой ще ви работи бачкаторската работа?

Отблъскващо ѝ било... Отблъскващо е жените колко материалистични станаха масово. Като не вземам 5000лв. заплата и ми се пускат само за секса, викат ми "много си хубав, но за сериозна връзка не ставаш".

И извинявай ама имам приятели по офисите дето вземат колкото мен, за какви амбиции ми говориш? След няколко месеца ще вземам 900, може би 1000лв. и ще върша нещо, което ми харесва. Защо да се променям и да трябва да върша нещо, което не ми харесва, за да се харесам на разни жени, които ме намират за отблъскващ, защото ми харесва да правя това, което правя?

Може и главен готвач да стана един ден, но не ми е това целта и не се тикам там, не съм някакъв подлизурко. Не смятам, че фактът, че върша нещо, което ми харесва означава, че имам "тотална липса на амбиции". Много жени са супер амбициозни напоследък гледам, пълно е с мъжкарани и е нормално да искат още по-амбициозни от тях мъже (както жените искат по-високи от тях мъже така искат и по-амбициозни от тях самите), обаче всички ли трябва да са супер амбициозни бе дееба?

Само това ли се гледа? Амбициите? Само това ли е личното качество, което се гледа напоследък???

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f0d5fbee27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   От 8 към автора - сбъркал си се сериозно, мъж съм, адвокат.
Обяснявам ти подред, максимално опростено, че да ме разбереш.
1. Не е нужно всички да са шефове, да карат скъпи коли, дрехи и т. н. Бачкаторската работа да си я работят бачкаторите, те това могат. Ние, които можем повече - работим нещо по-привлекателно. Ти ако ме питаш кое бих ти препоръчал - моето. Кое искам за детето си? Не искам да е бачкатор. Питаш ме - отговарям ти.
2. Отблъскващо е - да, обясних ти вече в първия коментар, отблъскващо е и за мъже, и за жени човек, който не се стреми към нищо, който се е кротнал и това, което е днес на 25 това ще е и утре на 35, 45, 55... няма перспектива, просто примирен, сломен човек. Мани парите, скучно е да си с човек, който няма цели, който не се бори за нищо и просто живее ей така, от ден за ден.
3. Никой не ти е казал, че си отблъскващо защото си готвач или защото правиш това, което харесваш - това са позитиви, много добри при това. Ако си наистина добър в това, ама не само сам да си приказваш колко можеш а реално да има кой да те оцени като много добър и да ти плаща за това - тогава е още по-добре. Никоя жена не иска посредствен мъж.
4. Може и главен готвач да станеш, може и космавт, ама като напишеш ''аз съм си помощник-готвач и ми е ок'' и ''Нямам много желание да се качвам нагоре в йерархията както се казва, така си ми харесва. '' шансовете ти да станеш клонят към нула. Тия неща не падат от небето ей така... сега разбираш ли?

И не, не се гледат само амбициите, не се гледат и само парите, една жена знае, че хване ли се с някой на сериозно поставя кариерата си на пауза, разбирай бременност, майчинство, след това тичане покрай хлапето - някой трябва да изкарва достатъчно, за да осигурява добър живот на семейството. Ти с 1000лв не го можеш това. Няма как просто... а като прибавим и че тия 1000лв на месец нямаш желание да стават повече щото си ти е окей и не ти се занимава да растеш в йерархията... е тая жена с тебе защо да се хване, да се обрече на лош, беден и студен през зимата живот? Не е само парите, просто не си перспективен като човек дори и сам за себе си с тези възгледи.
И не рипай, не те обиждам, давам ти акъл, че имаш нужда.
Но си прав, че трябва да има всякакви хора по сввета. Аз съм доволен от живота си, но съм бил много амбициозен и трудолюбив за да стигна до тук. Ако излъжеш някоя по-красива женица то тя ще стане любовница на някой като мен. Грозните не ги търсят за любовници, имай го предвид.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fa7f4a8f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До автора:

Не се хаби! Половината народ се е сбъркал. Пари, секс, наркотици и статус. Само това им е в главата. И на жените, и на мъжете.
Това с амбициите е защото са свикнали, че "амбиции = пари". Извратена работа е, казвам ти. И мъже и жени са станали тотални боклуци, който ще спят с когото и да е, ще понесат какви ли не унижения, ще продадат майки, бащи, братя и сестри, само и само, да се сдобият с лев и позиция.
Радвай се, че си нормален, но помни, че нормалното, вече е ненормално!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d451caea77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Хаха, авторе, ти си пълен комплексар. Никой не му пука какъв ще станеш, ставай пимп ако искаш.
Опитваш сам себе си да убедиш че твоята работа е супер, че заплатата ти е супер, че е по-добра от всяка работа в офис. Както по-горе казаха от работа в офис до работа в офис разликата е огромна. Общото е само мястото на рабтоа. Не ми се прави на големият готвач, както повечето "помощник готвачи" най-вероятно режещ картофи и салати по цял ден и се наричаш готвач хаахах. И да в повечето случаи работа в офис е много по-перспективна от твоята, защото в повечето случаи Най-малкото предполага, че трябва да имаш някакви умения за разлика от теб.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3309204baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Човек, ако ти е добре, ти е добре, нямаш нужда от нашето одобрение. Половината кариеристи са с бърн аут и на антидепресанти. Щото искат да скочат над тоягата, ама си чупят главите. Живей си както ти е добре. Жени бол, не е нужно да се жениш за професорка. Пък и знаеш ли, познавам една професорка, мъжът ѝ е домакиня (не се сещам за мъжки род) и са супер добре, с две деца и никой не страда.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8e8adab8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторе, за всеки влак си има пътници. Просто си търси жена, която е от твоята среда. Може да е друга готвачка, сервитьорка или с друга обикновена, както ти казваш, професия. Ако започваш връзки със студентки или мениджърки много вероятно е да не ти провърви, това имам предвид просто. И е нормално. Аз исках образована жена, която се кефи да учи чужди езици, да пътува, да има близки до моите интереси и познай, намерих една прекрасна полиглотка в езиков курс, в който се оказахме един до друг. Сега сме щастливо женени и с две деца. Ако исках жена, която обожава латино музика и танци, щях да се запиша на салса уроци, а не да я търся в местната чалготека, примерно и после да се оплаквам, че все ми се падат чалгаджийки, които не слушат нито салса, нито джаз. Така че, повярвай ми, има много жени като за теб, просто трябва да ги търсиш на правилното място.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker