Какво бихте направили за България ако имахте 1 милиард евро чисто? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (103447)
 Любов и изневяра (24674)
 Секс и интимност (12093)
 Тинейджърски (20745)
 Семейство (5249)
 Здраве (8269)
 Спорт и красота (4299)
 На работното място (2397)
 Образование (6364)
 В чужбина (1378)
 Наркотици и алкохол (980)
 Измислени истории (749)
 Проза, литература (1543)
 Други (14560)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Какво бихте направили за България ако имахте 1 милиард евро чисто?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1619 пъти
здравейте

директно ви питам..

какво бихте направили с 1 милиард евро в България

бизнеси, наука, политика, спорт, инфраструктура.. етс етс

ако може дайте и директни примери :))

М29 София

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: d855b0e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Както виждаш темата ти не е много популярна, защото никой нормален българин не би вложил пари "да оправя България", щото просто ще бъдат усвоени.

Така както си го написал, се предполага, че парите ще са мои. Едно на ръка, че с 1 милиард евро не можеш да направиш, кой знае колко много за България, второ по-добре да ги изхвърля тия пари в кофа за боклук, отколкото да ги вложа в нещо в България. :)

Принципно съм родолюбец и дълги години съм се занимавал с български каузи, но това е реалността.

Все пак ще ти отговоря:

Тъй като дълго време съм си мечтал да даря няколко хиляди лева за строеж или възстановяване на църква, ще даря парите за строежи на църкви и манастири в България (но ще поставя лица, които много внимателно да следят парите да не бъдат усвоени от някой "материален български духовник" и че ще отидат по предназначение).

Също понеже в България има много бедни семейства - ще се опитам да помогна на колкото си може повече, но няма да им дам пари, понеже бързи пари лесно се харчат, а ще ги питам от какво имат нужда (домакински уреди, училищни такси и т.н.) и ще им го купя или платя.

В бизнес, наука, политика, спорт, инфраструктура няма да вложа и стотинка понеже мутрите са навсякъде в тези сфери, и навсякъде в тях се усвояват пари. По-добре да си хвърля парите в кофа за боклук отколкото да ги вложа в тези сфери...

Тъй че за това ще похарча парите - стоеж на църкви и помощ на бедните. :)

Поздрави!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3343bdf7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ами институти по икономика?
с помоща на германско ноу хау това е технически добро попадение!
добре благодаря ти :))

М 29 София

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 728ba08fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Щях да промотирам независимост за Русе от България и при успех да се боря със други русенци за развитие на региона и неговият растеж като

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3949ee8a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сега, като се замисля... Лично аз живея в малък балкански град. Като за начало бих купил фирмата в която работя(тя си се самоиздържа) и се намира в индустриална зона, в която всичко наоколо се руши. След това бих наел хора разбиращи от бизнес, които с моето финансиране да задвижат обновяването всички сгради и да се започнат разни производства на каквото и да е.
Бих заплащал на хората над средното за България и бих направил този малък град с чисти и асфалтирани улици, паркове, болница, и всичко нужно му.
С този 1 милиард бълха ме ухапала за всички тези неща, които бих направил с тях... Но само "БИХ", защото го нямам. :)

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 14abe8bc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 1, прав си, че 1 милиард на макроикономическо ниво не са много пари, но да строиш точно църкви и манастири си е пълна загуба на време и анахронизъм. Тези църкви така и така ще си стоят празни и няма да помагат на много хора. То и самата българска църква отдавна не помага на хората и в повечето случаи не се занимава с общественополезна дейност.

Аз бих вложил тези пари в образование и по-точно в реални програми за квалификация и преквалификация на безработни хора и други български граждани, които искат да имат по-добра кариера. Особено внимание ще обърна на малките населени места и бедните региони като Северозападна България. С тези пари могат да се осигурят различни професионални курсове, езикови курсове, курсове по информатика и др. подобни, които могат да подобрят бъдещето на много хора. Част от парите ще оставя за стипендии за сираци, които не могат да си позволят да завършат висше образование.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8efc2007b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тия дето искат да помагат на бедни семейства да изгледат в тубата предаването на Карбовски, където подари къща на една циганка, която си продаде детето щото нямала къща.
Заглавието беше "Направи добро ...." и после ще видите ;))

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ba4a54138a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще създам най-голямата инвестиционна компания в България, като ще инвестирам само и единствено в обещаващи родни бизнес начинания, естествено съветван от стотици специалисти на световно ниво. Идеята е, да докараме поне няколко компании, до стойност над 1 млрд. Евро, в рамките на 10 години. Така, фонда ще се разраства и ще може да инвестира в повече компании, а икономката ни ще се засилва, което е основният ни проблем - Нямам компании, които да дават работни места и добри заплати, които да са сигурни места за инвестиция, които да създават заможни хора (да на върха са 3-4 милионера, но под тях ще има стотици със 6 цифрени годишни доходи), така че средната класа, да се разраства.
Ако просто дам по 10 000 лева, на 200 000 души, то съм сигурен, че ще ми вдигат много наздравици следващото лято, като са на почивка, но в дългосрочен план, само ще вдигнем инфлацията.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ba23de0bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   С толкова пари лихвите от банка ще са достатъчни да живея повече от добре. Какво ще направя за българия ли? Първото е, че ще си сменя гражданството. А другото е, че няма да се ядосвам и нервирам с помията в страната. Един вид ще намаля жителите в българия с един!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ec5d5b86a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ще инвестирам точно 0,00 лв. от парите си в тази дупка. Сумата е еквивалентна на това, което аз съм получил насреща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 287d6bcee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   В какво точно да инвестирам тук? В Ганьовци ли? В тарикати, които гледат да откраднат 5 лв, но не и да свършат нещо полезно? Или в територия, която след 30 г. 50% ще са цигани?

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 58eef501f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако имах много пари, бих оборудвал всички държавни болници и училища. На всеки 5 години бих обновявал апаратурата с най-модерните неща на пазара. Бих привлякъл учени от цял свят. Бих направил България страната с най-добро здравеопазване в света. Бих направил така, че американци да идват тук да се лекуват. Бих отпуснал специални стипендии за талантливи ученици и студенти, и след това бих им осигурил най-престижните работни места в Европа в нашите болници и училища. Бих дарил купища пари на нуждаещи болни. Бих влязъл в политиката и вдигнал заплатите на учените, лекарите и учителите. Бих изселил ромите от страната. Бих построил 20 атомни централи по Дунав и щях да продавам ток на цяла Европа. Бих засадил милиони дървета. Бих построил силиконова долина в Родопите. Бих платил за убийството на номер 1.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 2f9fc06d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   И аз, като номер 5, бих ги вложил в образование. Образование, но пряко насочено към усвояване на практически професионални умения на бедни деца и младежи. Също и за строеж на затвори. Днес пак четох новина, че рецедивист с десетки присъди, и даже действащи присъди, е на свобода и извършил поредното си престъпление. Това е абсурд! Освен, че съдебната система е пародия, имам чувстовото, че няма места за всички престъпници в затворите, и затова трябват нови. Също ще лобирам за принудителен труд на затворниците. Те не са там на курорт и трябва да си заработват прехраната и другите разходи, както го правим свободните граждани. И никакво намаляне на присъдата за добро поведение или заради работа! Трябва да е обратното - който е с лошо поведение да има допълнителни наказания, иначе се губи смисъла от наказанието и омаловажава престъпното поведение. Също за отделните престъпления да се трупат годините, и при рецидив да се увеличава наказанието - на обществото не му трябват престъпници на свобода. Който затворник не иска да работи, да стои гладен, както е и при свободните и честни граждани. С излишъка от заработеното, да си плащат, ако престъплението им е предизвикало материални щети, или да си подобряват битовите условия Ако остане нещо, да им се спестява в банкова сметка. Може коментарът ми във втората част да изглежда не на място, но това е един от основните проблеми на държавата ни, чието решение е важно за подобряване на условията на живот в страната ни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 55ddb2d708
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Няма да инвестирам тук нищо. Евентуално и аз бих подпомогнала млади и талантливи българи в професионалното им развитие. Но не бих дала стотинка на официална институция и бих го направила от чужбина.

Тук разбере ли се, че имаш 1 млрд за даване, моментално ще ти цъфнат мутрите на вратата. Личен опит с кварталното магазинче, което съседите решиха да отворят - направиха им живота невъзможен, сега и двамата са в Испания.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 287d6bcee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   11, в нашата болница има дарена скъпа техника, но не я ползват, защото поддръжката и обслжването и също са скъпи, а те парите и така не стигат. И в момента тази скъпа техника събира прах. И какво си е казал дарителя? "Сега ще направя едно добро дело, ще дам едни 100 бона да има ползи за обикновените хора" И тези 100 бона събират прах от години.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ba4a54138a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До номер 3

Успех, когато ви наложат мита по 100%, паспорта ви не стига да отидете и в Румъния, а зимата се сетите, че нямате ни газ, ни ток, а за "старото" ви правителство, по ирония на съдбата, ще ви праща консерви с Русенско варено, под формата на хуманитарна помощ.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 287d6bcee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   ДО 16

Не съм 3 и принципно си прав/а специално за митата, но много ви бърка в задника, като някой донор иска да се отцепи. Щото после няма да има от кого да муцате. Но никога не става на въпрос чисто и просто ресурсите да се разпределят справедливо. Винаги провинцията да плаща повече на София, отколкото получава, но обратното не. За една митница, която искаха да преместят в Русе, ревахте цял месец. Защото София е на граница и бъка от пристанища, ГКПП-та и т.н., нали, та точно там трябва да е Митницата. И всички институции, свързани с лов, риболов, водни басейни, всичко да е там, защото и от морета, големи реки бъкате. И магистралите да са там - от София до морето, от София до Гърция, от София до Турция, че шопа да не се озори да пътува половин час повече до морето, пък натоварен международен трафик Свиленград - Русе да тъне в мизерия и ежедневно да загиват хора, щото на шопа не му е удобно да пътува повече време до морето. И шопите са 2 млн и трябва да гласуват. Пък Русе, Плевен, Видин, те само да плащат и да си траят. Ако кажат, че ще се цепят, ще им вменяваме колко са зле и как ще умрат без нас. Няма нужда.

Всичко това дразни. И когато някой с право се почувства несправедливо ощетен, веднага се почва "нямате икономика, нямате производство". И това отношение дразни още повече. За твое сведение си имаме и ТЕЦ-ове, и пристанища, и земеделие. Вярно няма да сме в ЕС, но пък това има и позитивни страни - ще се стимулира местното производство, вместо да се разчита на скъп внос.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 44fd25638e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Щях да раздавам много кибабчета мибабчета, да си направя конна база в двора също така и дюлева градина, да спя с маникенки да им купувам кифтета мифтета, да съм любимеца на народа, жасар жасар жасар :D

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 287d6bcee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19, и щеше да ги жасаш в жакузито. Да ги пориш кат агни, да ги пълниш кат риби и на края да им даваш автограф на челото с 24 сантиметровата кожена писалка с бяло мастило.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: af083d55bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Принципно съм градски тип човек, но ако имам тези пари веднага ги влагам в земеделие и животновъдство, защото колкото и да се развиват технологиите, Homo sapiens няма изглед да намерим начин да живеем без да се храним.

Ще допълня поста си с една статийка нищо, че е от миналата година. Дава повод за размисъл.

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/kitai-kupuva-zemedelski-zemi-po-sveta-s-razmah-256458/

ж31

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 287d6bcee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Най-доброто, което може да се направи за България, е да се изгони 90% от паплачта тук, после да се изрине цялата територия до основи, да се изгради всичко наново и да се привлекат читави хора с някаква ценностна система. Само че няма да стане само 1 млрд.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b95f5a945f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Бих разчистил циганската сган - 7. 62 мм за всеки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 46b9f0ce1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Фондации за запазване и развитие на българската култура, насочени към младежта. Клубове по интереси за развитие на младежта. Абе с други думи - развитие и популяризиране на читалищата. Освен това, литературно-журналистически кръжок да изследва и намери причините (в основата им) за ниската българска раждаемост, както и да намери как да се увеличи раждаемостта.

След това бих инвестирал в някое високо-технологично производство

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1abde92aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Животновъдство, селско стопанство, земеделие и опазване на природата. Всичко по най-природосъобразния и устойчив начин.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 556adae31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Бих направила верига от детски градини за бедни деца в София.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker