"Парче месо" :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

"Парче месо" :(
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4175 пъти
Здравейте, въпросът ми е към всички жени и мъже в сайта :) Може би малко глупав и наивен, но на мен сега, на 19 години, ми се отдаде неприятната възможност да си го задам и да отделя солидно време за премислянето му, но не и решаването, защото не мисля, че то е в рамките на моите възможности :) :(

Започвам все по-често да се замислям, че за всички мъже жените, когато отиват да си търсят работа или по принцип, когато се оценяват способностите им са на първо място "парче месо", което притежава само визуални характеристики и нищо друго. Скромният ми опит, и в образованието и в другите житейски области, го показва безспорно, но не ми се иска да е така. Затова ви моля и вие да си дадете мненията. Момиче съм :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 35abdd3988
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много съжалявам, ако някой те е накарал да се почувстваш по този начин. Лично аз нямам подобни наблюдения. Не изключвам възможността, обаче, да има мъже работодатели, които да преценяват служителките си именно по такъв критерий или дори да се възползват от тях/ дискриминират сексуално. От друга страна, има работни позиции, където външността е едно от основните изисквания (имам предвид - отлична и поддържана външност). На местата, където се търсят (високо) квалифицирани специалисти, външността би могла да изиграе роля на последни грамчета, които да наклонят везните в полза на определен кандидат.
Не се отчайвай, инвестирай в образованието си, събирай опит - и едва ли някой ще гледа на теб като на "парче месо".

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c2e8fdd928
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм мъж на 27 години. В една жена оценям лицето, очите, усмивката, косата, тялото, културата, образованието (и др., но това е най-важното). Има красиви момичета, които ме отвращават като започнат да говорят. Не бих казал, че оценявам жените като парче месо, макар да се обръщам след красиво момиче.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 43bb9fc39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Само елементарните и първосигналните хора гледат на другия пол като на "парче месо". Ако се движиш или постоянно попадаш в такива среди - съжалявам. Просто знай, че има и друг тип хора, и друг тип мислене, и тези хора и общности съвсем не са малобройни, но в тях се влиза на принципа на подобието... Просто не знаеш къде и как да търсиш, но с годините ще придобиеш опит.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 54053bc687
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче съм. Преди няколко дена отиваме на интервю на една и съща работа с приятелката ми. Шефът беше на около 55 може би, аз съм на 22, приятелката ми на 24. Приятелката ми не е хубава. Завършила е висше, знае 3 езика и има опит 1 год. в областта. Аз изглеждам много добре. Не си правя реклама. Ще разберете защо го казвам. Първо влезе тя. След като излезе, влязох аз. Този въобще не ме погледна в очите гледа ме в циците и още по надолу, направо ме съблече с поглед. Стана ми супер гадно. Бях се облякла съвсем прилично, не беше от облеклото ми.
Той ме пита какво умея и му казах, че не съм работила досега.
Пита ме език владея ли-казах му, че не.
Пита ме имам ли висше-казах му не...

И познайте какво стана- ами мен ме взе на работа, а нея не.

Изводите си правете сами.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b56e7ff968
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мисля че и обратното е също. Мъж съм, търсех работа в една фирма. Секретарката каза че ще се обади. След една седмица чакане, ходих пак и настоявах да говоря с директорката. След дълго чакане, тя ме прие, извика и шефката, значи бяха 2 жени. Пихме тримата по едно уиски, говорихме, учудващо за мен повече от 2 часа. Така ме разпитваха, ама за всичко, просто стигнахме до това какви жени харесвам :-). Два дни след моето интервю, почнах работа и до ден днешен съм в същата фирма, 5 год. Много съм доволен. Не съм имал нито един проблем досега, за нищо. Не че е имало нещо между нас, явно им харесах. Щото други колеги, ние сме повече от 100 човека, имат си доста проблеми.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fa2c8f66b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз наемам сужители, такава ми е работата, парче месо е тъпа констатация, освен ако не кандидатстваш за сервитьорка. Но да, на интервюто кандидатите сте просто тълпа, от която чакам някой да изпъкне! Просто е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bd8e3400f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, то добре да изпъкне, но е важно и с какво изпъква... с хубава визия и без познанищя или с добри квалификации... иначе всичко е маркетинг и способност да продаваш себе си... Но всичко си има граници, съмнявам се, че барбито ще ти свърши работа, ако на втория етаж му липсва нещо, не мислиш ли? (обратното също е валидно)

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0bec898d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много се спекулира и злоупотребява тук в бг с тази визия. Още малко и за чистач ще искат визия, диплома и пр. + личните пристрастия. В Испания съм чувала /не съм била/, че няма такава полова и друга дискриминация, за сервитьорки е абсолютно без разлика дали е млада, стара, и пр. Наистина и аз съм с усещането, че те оглеждат не като парче месо, а като... предмет, стока на витрина.
Неприятно е, трябва да има човек подходяща нагласа, да не държи на всяка цена да им се хареса, да не драпа със зъби и нокти за тяхното одобрение и работа, да отива с нагласата, че и той също ги избира, че не са само те, има и други възможности /дори и да няма/. Усетят ли, че си се вкопчил и си зависим, край.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a30d4c50f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8, a какво ще кажеш за над 45% безработица в Испания на младите хора там - това не е ли дискреминация? Аз съм чувала пък, не знам, че там е най-голямата безработица в ЕС - над 20%. Младите не ги назначават, защото стари са се бетонирали и такива са законите, че не може да те изхвърлят, дори да не си много-много работлив, докато другите нямат шанс за каквато и да е работа....това не е ли дискреминация, питам се аз?

И да, в определени професии си трябва визия или поне поддържан външен вид, а сервитьорките в Испания са стари, защото са почнали на 20 и го работят от 20 години, не могат да ги изгонят и с топ, веднъж назначени...
Няма Испания, няма Северна Каледония - когато кандидатстваш за работа действително си „парче месо“, защото предлагаш работната си сила и умения на пазара на труда. Особено, когато предлагането е по-голямо от търсенето се получават такива изкривявания, но спокойно - скоро пак нашите ще зареват, че нямали квалифицирани работници, да се оправят, когато не умеят да задържат персонала си, когато не плащат и 10% от печалбата си за раб. заплати (нормално е поне 80%)...да се оправят и когато сега се подиграват с хората, вместо да си натрупат контакти и, когато им трябват хора бързо да имат някого предвид!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0bec898d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, не искам да споря, но малко крайно разсъждаваш. Не става въпрос за ЕС, това е световна икономическа криза, която не е от вчера, тя започна преди повече от 30 години, самите американци казаха, че техния модел е изчерпан... но това са други теми, нека да оставим настрана политиката. Макар че няма как съвсем да я оставим, нещата са свързани...
Там старите са се бетонирали и не могат да ги изхвърлят, такъв е закона... и за младите няма място. Ами какво, дай старите да умират, та да живеят младите? Нали и така не става? Или пък като тук - човека не е човек, той е "тълпата", "стока на витрина", но не е ЧОВЕК. Ами как няма да има криза - ще има, при това мислене и тези отношения.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 54053bc687
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Знам, че темата не е за политика, но ще си позволя за пръв и последен път да попитам нещо. Въпрос към 9, или други компетентни.
Доколкото знам в момента така най-добрите държави за живеене и работене са Германия, Швейцария, Англия, Австралия, Канада и САЩ да кажем. Поправете ме. След 10-20 години как мислите ще стоят нещата. Кои ще са най-най? Моля ако имате предположения, то е ясно че ясновидци не сте, но доста от вас съм ви признала по разсъждения и знания. Момиче съм, на 20 и си правя планове за бъдещето, затова питам.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2e3051fd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не си прави такива дългосрочни планове за след 10-20 години. Гледай за близкото бъдеще... техните модели /западни/ са античовешки и антихуманни и са в противоречие с космическата справедливост, ред и закон. Ще се съборят рано или късно, въпрос на време е.
А за въпроса ти за твоето бъдеще - който не може тук да се оправи, няма да може и там. Лично моето мнение е, че и тук има почва за развитие.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: afb490e52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   на времето като завърших се обадих на обява за продавачка на банички. е поканиха ме на интервю в апартамента на собственика. много хора наемат заради визия и това не се е променило особено в годините. затова много кадърни жени са без работа. преди всичко трябва да имаш умения за дадената работа. мила трябва да не ти пука

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4ffa545044
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Значи всеки мъж вижда секса в една жена, това е неизбежно. Въпросът е дали по някакъв начин потиска това желание за сметка на друго желание - да наеме качествен кадър.

Простите мъже естествено, мислят само и единствено да наемат някоя хубава и "податлива" и да се въползват при първа възможност. Интелигентните мъже, изчакват кръвта им да отиде на едно място и после да се върне в мозъка им и правят преценка, тази жена кандидат дали ще бъде полезна в работата си. Дори биха се отказали от нея, ако преценят, че ще създава прекалено високо сексуално напрежение сред колегите си мъже и спрямо самия си шеф.

Това е личното ми мнение, аз съм мъж.

Иначе, нещата не са по-различни и при жените. Поне мен, много ме дразни това, че жените постоянно пренасят комуникацията на флирта в комуникацията на работното място. Искаш от нея ясен резултат с еди какви си параметри, еди кой си ден. Тя първо се прави на ударена, тества те да види как ще реагираш при различно нейно поведение, понякога и сексуално те тества - абе, тези игри важат при флирта, не на работа... Ама на и жените трудно си сдържат инстинктите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker