Странен външен вид и работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Странен външен вид и работа
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2603 пъти
Здравейте! Имам едно запитване към всички потребители на сайта - какво ви е мнението за наемане на хора на работа, които са с необичаен външен вид. Тази година ми е последната и смятам да започна работа след това, но се притеснявам дали ще ме приемат заради външния ми вид. Определено не мисля да работя нещо сериозно като адвокат и т. н., запътила съм се да стана сервитьорка, да работя в магазин за дрехи от тези в моловете и т. н., пък по-натам може и нещо по-сериозно, но ме е страх дали биха ме наели. Косата ми е ярко синя и се прелива към зелено и жълто, имам пиърсинг на носа и устната, имам и татуси, единият е на врата, другите са ми по целите ръце, стилът ми е доста необичаен - нося много черни дрехи, а грима почти винаги ми е опушен. Знам, че за работодателите е най-важно да си вършиш работата, но едва ли биха взели човек, който да отблъсква клиентите им. Не ме посъветвайте да си променя външния вид, не мога да го направя, това е част от мен. Просто искам съвет къде биха ме приели изобщо заради начина, по който изглеждам или няма такъв вариант?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 45cb75d4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако зависеше от мен - да, бих, но не и за някаква по-сериозна работа. Например за клуб - барманка, сервитьорка или хостеса е идеален външния ти вид. :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e9789d0741
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никое сериозно заведение или магазин няма да вземе човек с такъв вид. Сигурно се шегуваш?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8122840d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   най-вероятно ще те вземат на места, където клиентите са същите като теб - пиърсинг и татуировъчни студия, заведения с такава клиентела, рок бар или нещо подобно. На други ми изглежда трудно.
Зад такъв вид обикновено се крият комплекси и липса на задълбоченост. Но това е твоят избор, щом за теб е по-важно да шокираш с външен вид, давай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3db76d41cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съветвам те да се насочиш към някое място, на което външният ти вид ще привлича клиентите, а няма да ги отблъсква. Например пънк/метъл шоп или бар/заведение с такава музика. Може и в мол в някой по-екстравагантен магазин.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e840a18bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Няма да те вземат според мен. Да беше само две три обици и един татус окей. Ама твоето е прекалено.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 92e24cef1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не би трябвало да имаш проблем, особено за сервитьорка. Дори в някои по-алтернативни барове биха те предпочели. Аз съм с татуировки, пиърсинги и от близо 9 години работя в държавно предприятие, така че... Няма ги вече тия предразсъдъци.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6e6c064bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
За съжаление хората тук са все още много консервативни, включително и работодателите. Няма да те вземат за сервитьорка в скъп ресторант или магазин, просто не е удачно. Моят съвет е да се насочиш към магазини и заведения/клубове, където се продават/слушат по ъндърграунд неща. Например рок/метъл клубове, магазини от рода на На Тъмно и тн.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d1cabd19a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   "Не ме посъветвайте да си променя външния вид, не мога да го направя, това е част от мен."

Това би било вярно само ако си се родила така.
Няма работодател, който да наеме подобен човек в смисъл с чиито особености трябва да се съобразява. Ти имаш нужда от него. Той точно от теб - не.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 14e2be4aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Като още една част от теб добави добро образование. Според мен жената без висше е загубена и обречена да бъде мачкана и в работната и в семейната среда. Иначе на тази възраст и с този външен вид можеш да опиташ работа в нощен клуб, в студио за татуировки и пиарсинг, в магазин от типа на скейтшоповете и изобщо на места, където клиентелата има подобен стил. Честно казано аз съм млад човек имам 2 татуировки, не съм супер консервативна, но скоро попаднах на лаборантка с твоето описание и се притесних леко, че това момиче ще ме боцка и ще ми взима кръв. Оглеждах я дали е чистоплътна, ноктите й и такива неща, има някаква предубеденост, имай го предвид.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9729940539
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В чужбина, душичка, в западна европа. Хората в България все още живеят в средновековието и това няма да се промени скоро.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 49d83de19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Мен като клиент би ме отблъснало, ако сервитьорка та или продавачката е с такъв външен вид. Но аз съм с т. нар. традиционен вкус.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a00c7d2c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, а не е ли по-средновековно да упрекваш хората, е искат да ги обслужва нормален човек? Значи всеки е свободен да се прави на маймуна, обаче не е свободен да избира нормален продавач в магазина и това го прави от средновековието. Това, което казваш за нормалните хора, важи и за теб с пълна сила.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a00c7d2c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Значи имаш нужда от работа, обаче не искаш да се съобразяваш с никого - нито с работодател, нито с клиенти, а според теб те са длъжни да се съобразяват с теб. Ами сори, ама продавачки и магазини колкото искаш - никой няма да прави какъвто и да е компромис точно с теб. Ти може и с верига от носа до ухото да искаш да ходиш, но никой не е длъжен да те търпи в магазина си. Освен да продаваш в метъл магазин. И не, това не е част от теб, а част от глупостта ти. У вас си ходи, ако щеш и пирон забит в гъза, но в обществото трябва малко от малко да се съобразяваш, щом си опряла до него. Аз пък може да искам да си татуирам хуй на челото, ама...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c18c9c0e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   12, няма нищо ненормално в човек с татуировки, пиърсинги и коса с нестандартен цвят. Честно казано, по-ненормално изглеждащи са всички момичета с хиалурон в устните, но тях никой не ги характеризира като ненормални, нали? Да, заставам зад твърдението си - средновековно е да съдиш за човека по външния му вид. Средновековен е и абсолютно дискриминиращият ти начин на мислене - прощавай, но не можеш да ме убедиш, че е редно да квалифицираш за ненормален човек само възоснова на външния му вид. Не те виня, обаче - средата е такава и именно това имах предвид и с предния си коментар.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d1cabd19a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   <13> Така е свикнала момата. То ако родителите и бяха на място дали щеше да се направи на подобие на Никита от последния ББ. ;)

И стига с това средновековие. Снощи по новините даваха двама "родители" от Норвегия - транссексуали били. И дете имаха. Само като гледаш ти настръват косите. Това ли искате? Това ли е съвременния свят? Хора без пол, без морал, без идентичност? Идете в Норвегия и ще го имате ;)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cd2d15ace8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   14, ами защо тези с пиърсинг да са по-нормални от тия с джуките? Значи ти съдиш тези с джуките, обаче тези с пиърсингите са ОК. И кое ти съвременното от мен тогава, след като пак съдиш ан база външен вид? Според мен и двата типажа са ненормални. И външния има значение, защото той до голяма степен е показател за начина ти на мислене.

И защо да не ме "виниш"? Защото си имам мнение? А по-добре ли е да сме преклалено толерантни като в Западна Европа, където всеки ненормалник е добре приет? В Швеция сега избухна скандал, че вече някои си кръщавали децата с полово-неутрални имена, че като пораснело само да си изберяло пола. А в детските градини учителките им казвали, че не са нито момичета, нито момчета, че да си изберяли сами, като пораснели.

После един шведски психолог обясни защо това не е добре за децата.

Но нали трябва да сме като западняци и да ги копираме сляпо, те са определяни като куууул, а ние като средновековни. Защо? И защо мислиш, че толерирането е кууул? И аз съм ЗА всеки да е свободен, но не може щом искаш да работиш в магазин да се изтърсиш пред клиентите с пиърсинг на носа и да твърдиш, че едва ли не те да се съобразяват с теб, а не ти с тях? ОК - у тях да си ходи с пирон в гъза, но поне в обществото и на работа да се съобтазява. ТОлкова ли ви пречи едни 8 часа да изглеждате нормално?

Защо тази свобода и толерантност не се използват за нещо градивно, а само за простотия? Като иска да е толкова свободна и да си ходи с пироните да стане метъл изпълнителка или сервитьорка в подобно заведение, защо е това натрапване на всяка цена под предтекст, че било част от нея?

Свободата не е = натрапване на своята си истина и отричане общоприетите норми. Стига сте тълкували свободата като анархия. Свободата си е свобода, но си има и някакви правила и норми.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 97ac558cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Винаги ще се намери идиот като №10, който ни в клин, ни в ръкав ще намеси държавата и народа. Бих казала, че даже на някои клиенти ще им е интересно да влезат в магазина, само за да пообщуват с теб. Всъщност ако си нацупена, смотана, дъвчеш дъвка или си все с цигарата пред магазина, ще отблъснеш всички, които биха желали да влязат в магазина. Усмихната, ведра, коминикативна, но не натрапчива - като сервитьорка ще взимаш по-големи бакшиши, а като продавачка ще имаш повече продажби и оттам по-висока заплата. Това мога да ти кажа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cd2d15ace8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   18, това го обясни на собствениците на магазини. Сигурен съм, че ще се съгласят с теб и ще се избият да наемат авторката, че да им привлича клиенти от интерес да общуват с нея. А колко ще отблъсне, не споменаваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d1cabd19a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Виж тук:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1092142

Поне няма да се налага да обасняваш на клиентите за външния си вид.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 28cbe31cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Вероятно външният вид отговаря на характера ти. Затова избери работа, в която ТИ ще се чувстваш добре. Не продавай в мола, продавай в метъл шоп или магазин за скейт/сноуборд облекло и аксесоари и т.н. избери си работата спрямо интересите. Иначе, дори да те приемат с външния вид, ще си като бяла врана, колегите ще са ти скучни и ще намразиш работата си. Избери място, което е също толкова интересно, колкото теб самата. И не обръщай внимание на тъпите конформисти по-горе. Не се нагаждай към масовката, а търси своето място.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0cadc47917
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   По-добре си потърси работа където такъв външен вид не само не е проблем, но е дори бонус. В студио за татуировки, в иновативен фризьорски салон и т.н., защото не мисля, че ще те вземат за продавачка в мола или за сервитьорка, освен ако не става дума за някакъв клуб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 63ede02a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Търси работа като палячо в цирк. Друго май-няма да намериш.
Изобщо, на какво се надяваш, след като си се превърнала в някакво човекоподобно? И след като външният ти вид изразява явно неуважение към околните?
Било част от нея - детинщини.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 755311c5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ще пробвам да отгатна - освен всичките разцветки си и дебелана нали? Дебелите обичат да се прикриват така с разни "екстри".

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fa4dd1ee1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Ей, 24, не съм авторката, но ще пробвам да отгатна - ти си млад мъж от малко населено място, който се е пренесъл в голям град. В училище си бил смотаняк, но сега се мислиш за готин, защото имаш кола и си се качвал на ски. Обичаш да гледаш футбол. Обичаш сръбска музика, но не разбираш текстовете на песните, въпреки, че ги слушаш от дете. Краката ти миришат, но няма кой да ти го каже. Жените не те харесват, но ти така или иначе ги изкарваш грозни пред приятелите си, с които си приличате адски много. Направо сте като един човек. Ходиш на фитнес. Тагваш се, когато пиеш и тренираш и си мислиш, че някой се интересува от сивия ти скучен животец. Най-голямото ти притеснение е, че толкова рано си започнал да оплешивяваш, но всъщност единственото, от което трябва да се притесняваш е, че си посредствен. Толкова посредствен, че си скучен дори на самия себе си. Е, познах ли? :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d38d41ef4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До 17 абсолютно сигурен съм, че в Швеция подобни щуротии няма, особено пък масово.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker