Нова или стара работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Нова или стара работа
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1398 пъти
След като вече от 1 месец имам търкания с 2-3 колеги в работата ми и след случайно питане един приятел за работа, ми се отдаде възможност да започна работа по специалността си.
В момента работя в сферата на транспорта, като работник. Възможност за кариерно развитие няма. Не живея в София, но местоработата е в покрайнините на София и пътят ми до там е 25-30мин(45км), като разходите ми за месец свързани с пътуване и храна са 250-300лв. Взимам и доста над средната заплата на страната, тъй като фирмата има много добра бонусова система.
Новата работа се намира в Студентски град, като там мога да работя по специалността си, която съм завършил в университета. Фирмата е много малка, но много мога да науча и възможността за кариерно развитие след това в друга по-голяма компания е голяма. Пътувал съм всеки ден до студенстки град докато учех и разстоянието е 60км за около 1, 5-2 часа. По предварителни сметки, разходите ми ще скочат двойно.
Възнаграждението в новата ми работа е с точно 1000-1100лв по-малко отколкото сегашната ми заплата. След разговор с настоящият ми началник, той ми каза, че съм един от избраните за увеличение с 10% на заплатата ми от началото на април.
Относно проблемите ми с въпросните колеги, нещата със сигурност няма да се оправят. Предполагам, че няма да се задълбочи конфликта, но за момента съм подложен на доста сериозни провокации.
Всеки, който му кажа в какво положение съм ме съветва да се пробвам на новото място. И все пак искам да чуя и мнения от непознати, че в момента съм много объркан.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 798c5205eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бих напуснала работа заради колеги, но бих напуснала работа, за да натрупам стаж по специалността си.
Как виждам аз нещата... новата работа ти предоставя стаж по специалността, с времето ще имаш възможност за кариерно развитие, защото освен дипломата, ще имаш и опит. Това е голям плюс и не е за подценяване. Минусите са пътните разходи, загубеното време в шофиране и по-ниската заплата. Каквото и да си говорим, всички работим за пари и на никой не му се иска да пътува по средно 3 и половина часа дневно. Но ти и сега пътуваш 45км до местоработата си, така че не виждам голяма разлика. Винаги можеш да наемеш стая в София, дори и стая точно в Студентски град, ако ти омръзне да пътуваш всеки ден. На мен ми се струва добра възможност да използваш дипломата си, на твое място щях да се възползвам. Иначе годините преминали в обучение и платените семестриални такси губят смисъла си.
Пък и щом си говорил с познатите си и дори си пуснал тема тук, очевидно ти се иска да смениш работата.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f7245e5b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако разликата в заплащането е толкова голяма не съм убеден, че си заслужава да рискуваш. Кариера, кариера, ама на новата колко години трябва да чакаш, че да стигнеш пак до същото заплащане, ако въобще стигнеш? И през това време колко месеца по 1000 лв ще пропуснеш? Ако ти отнеме 10 г. да достигнеш същото заплащане, това са 120 бона загуба и то ако предположим, че през това време на старата работа не ти вдигат заплатата. Аз не бих изпуснал 120 бона за някаква измислена кариера, която я се развие, я не и я не ми хареса, я не. Не се знае и там на какви колеги ще попаднеш, така че да не стане на края да попаднеш в по-лоша среда, да се изнервяш повече, а да взимаш едни 1000-1500 лв по-малко. Аз бих се изял от яд, ако се получи така. То нали в крайна сметка идеята на кариерата е да работиш за повече пари и да ти харесва. Първото го губиш автоматично, а развитието я стане, я не. А за харесването само Бог знае дали ще ти хареса. Айде да са 200-300 кинта да рискуваш, то дали с тях или без тях, същия хуй, ама това са 1000 и кусур кинта. Те повечето в България дори не изкарват по толкова, това си е цифра отвсякъде, както и да го гледаш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0ab7903e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Като съдя по себе си, винаги когато съм искала да напусна старата си работа и съм се оглеждала за нова, било е защото по някакъв начин не съм
се чувствала добре там. Имало е някакъв сериозен затормозяващ фактор...
Като гледам по това, което си написал, и при тебе е така.
Погледни си какво би искал? По-скоро да останеш на сегашната си работа или по-скоро да напуснеш? Ако, както пишеш, си объркан и не можеш да прецениш заради парите, имай предвид, че здраве, мир и душевно равновесие не могат да се купят с никакви пари.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker