Да запиша ли висше за програмист? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да запиша ли висше за програмист?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2829 пъти
Здравейте,
Аз съм мъж, малко над 30-годишен. Досега съм работил на няколко места, в различна сфера от ИТ. Но пък ме влече да се занимавам със софтуер. Всичките ми идеи са свързани с нови програми, но нямам умения, за да ги направя. Мислех за курсове по програминане, но ми се струва несериозно за няколко месеца да науча материята в дълбочина. Затова обвислям варианта да уча висше образование с ИТ специалност. Чудя се дали след 5 години, когато завърша няма да е странно да наемат човек на моята възраст за стажант или младши програмист. И дали този сектор няма да започне да замира след някоя-друга година? Как мислите? Отворен към за всякакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6f79203739
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен можеш да започнеш с курсове, има и онлайн, да започнеш работа по проект - твой или да се включиш онлайн, има такива. След това да си търсиш работа по обяви и ако ти потръгне, тогава ако виждаш, че има смисъл да запишеш да учиш в университет. Аз познавам добри програмисти без висше образование. Всичко е самообучение, така или иначе. А може и да запишеш да учиш и успоредно с това да си търсиш работа.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3b93473106
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако ще се записваш в университет е препоръчително да е в Софтюни.
В държавните университети се набляга на математиката. Упражненията и лекциите по дадени програмни езици са малко и често преподават остарели и неизползваеми езици като Пролог.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a09460c5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пич! Шест месеца, след като се захванах да уча, записах "висшето". След още година, вече си намерих работа, а след още шест месеца, прекъснах. Нямам никаква идея, какво ли учат другите хора, как го учат, но за тая професия, висше не ти трябва, па камо ли ЦЕЛИ ПЕТ години.

Ученето е следното - Ти, туториала, stackoverflow, и това е в началото. После е само проектите ти. И учене яко. Не по час-два на ден. Час-два, трбява да е времето от деня, което отделяш за храна, пране и почивки. Останалото трябва, да се рекара в учене и разработка. До 5 години, вече трябва да си с 3 години стаж.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3e335fec97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запиши софтуни или телерик. Ако си наистина сериозен не за 5, а за 1-2 години може да си много напред с нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7ff378b953
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, щом имаш конкретни идеи, не се колебай, а почвай курса. Вероятно си наясно, че той няма да е единствената ти опора, ще има самостоятелна работа. Тъкмо ще разбереш дали е за теб. Но според мен, щом имаш идеи, значи това би могло да бъде "призванието" ти поне за следващите няколко години.
Ето затова не съм станала програмистка, защото нямам никакви идеи за програми, а и да работя по такива, не ми е страст.
При теб е обратното. Дерзай!

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f4e87670b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Трябва ли да ти обясняват от тия 5 години учене колко време реално ще учиш програмиране? Директно ще изгубиш 3 години, а може и повече. Така че не разчитай на "сериозното" образование.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 24 дни
hash: 4554fe289c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Всичките ми идеи са свързани с нови програми"

Е, тогава защо просто не платиш на някоя IT фирма да ти реализира идеите. А ако са успешни, парите ще дойдат и без технически умения :)

Много от големите нямат и понятие от програмиране. От тях идеите, пък вече има кой да ги осъществи.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd8fc6dd67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Завършил съм Информатика в ЮЗУ Благоевград.
Много помогна, но са си 4 години. Започни с курсове В Телерик или Softuni. Аз съм минал цялата 14 месечна програма на Телерик преди години, 2013-2014. Там интензивно програмираш. Там получаваш екстракта!!!
НО, неща като математика, там няма да те учат, вероятно.
Аз изучих 13-14-15 висши математики само през бакалавъра. Не всички са ми нужни днес, но е различно ако ги знаеш. Недей да си мислиш че не ставаш ако не знаеш математика, можеш да започнеш с програмирането и ако някога ти трябва математика да си я научаваш в момента, в който разбираш че ти трябва.

Аз програмирах игри няколко години, в голяма фирма. Последните месеци преди да напусна се държаха зле с мен, имаше disrespect.
Споделям, да знаеш.

Важното за програмирането и за плуването, както и за тичането, пеенето, е да го искаш, иначе няма да стане, а искаш ли го, не може да не стане. Тва е.

Просто не записвай висше, моля те, да не е първо, може да си го изкараш понякое време но първо се набии в сферата с програмирането чрез курсовете както ти казах. После в университет, може, не знам колко е разумно след това университет, но може и да си има плюса.
В университетите дават стара информация както и важни неща, но ако първо запишеш в университет може да те откажат щото някои учители преподаватели са безсърдечни, виждам че те е страх малко и не бих те пратил в университет първо, ходи на курсовете, зариби се, виж че можеш, и после ако ти се ходи и ако мислиш че има смисъл от университет ходи и не им се давай на гадните по душа преподаватели. Изяж ги.
Как да знаеш дали после ще има смисъл от университет? Като стане момента "после" вярвай ми ще знаеш, ще си се срещнал с хора и ще си поумнял със знания от сферата.
Абе заеби университета, има кво да научиш ама не влизай в сферата на 30 от университет, изкарай курсовете, които да знаеш не са шега работа, ще те опънат, ще те разпънат, ще ти тежи, но после ще ти е леко.

Успех, искаш ли действай повече от да мислиш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2c9859e3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Да запишеш за програмист? Вярно, че е доходоносно, ама няма как всички да станем програмисти. Нямате ли си мечти, хора? Комерсиалщината е това, което разваля цялото ни общество.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker