Проблеми с колега - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Проблеми с колега
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1709 пъти
Здравейте!
Писал съм и друг път тук, но по съвсем различни теми.
От около година и половина работя на сегашното ми работно място. Колективът е малък - 10 човека сме, но като цяло сме сплотени и се разбираме добре, с едно изключение - въпросния колега. Той е на доста висока позиция в йерархията, бих казал на едно ниво под мениджъра ни, но не съм му пряко подчинен, а пряк ръководител ми е мениджърът на фирмата. В такъв малък колектив обаче работата на всички ни е тясно свързана и всяко решение/грешка/пропуск оказват влияние на работата на някого друг винаги.
На моята позиция работата е доста интензивна, с много голям обем, имам по няколко пъти на седмица крайни срокове, които да спазвам, като почти всеки ден ми се налага да работя по 2-3 часа допълнително, работил съм и през уикенди... Та, поради голямата натовареност се случи да пропусна да придвижа един много важен документ до въпросния колега. Той обаче също беше пропуснал да ми напомни за него, а си позволи много дребнав и заядлив коментар по мой адрес относно този мой пропуск, когато вече беше прекалено късно за този документ и бяхме изпуснали крайните срокове. Разбира се, той не отчете изобщо фактът, че има пропуск и той, предпочете да внесе напрежение в колектива с подмятания от типа: "Да, те тия документи са да се придвижат до съответния отговорен служител, а не да седят на нечие бюро". Както и: "Не съм длъжен да ти го искам изрично". Това е така, разбира се, отчитам моята грешка и пропуск, но мисля, че колегиалните отношения изискват съдействие и от негова страна, след като много добре е знаел, че този документ е при мен и му е необходим. Работим с него в една стая, буквално на 2 метра един от друг и комуникацията за такива неща не би трябвало да е проблем...
И това е само най-пресния слуай, в които има проблем с комуникацията с него. Иначе не оспоравам професионалните му качества - наистина е много компетентен в своята област, направил е много за фирмата най-вече във финансов аспект. Но мисля, че професионализмът изисква и добра комуникация в екипа, а не тровене на атмосферата.
В стаята сме трима човека - аз, той и една колежка. С нея се разбираме много добре. Иначе те двамата са на една и съща позиция, като той е по-старши и работата им е доста зависима един от друг. Та, той си позволяваше такива заядливи и дребнави коментари и към въпросната колежка заради това, че тя излизаше отпуска (при положение, че го беше предупредила поне две седмици предварително) и няма да може да му помага в работата, т. е. ще го остави да се оправя сам...
Та, такъв е начинът му на комуникация с повечето хора в екипа. Позволява си коментари, че съм нямал работа (при положение, че доста често работя овъртайм) и затова ми прехвърля работа, без да има право за това и без да го е съгласувал с прекия ми ръководител, т. е. мениджъра. А тъй като имам пряка видимост към работното място на въпросния колега, доста често го виждам как в работно време си рови по половин час без прекъсване в телефона или разглежда онлайн брошури на магазини на компютъра си. Мениджърът ни обаче не е кон с капаци и имам чувството, че започва вече да забелязва някои неща. Той е много разбран човек, напълно наясно е, че има дефицит на хора в екипа и се опитва да търси решение на този проблем, но за съжаление наемането на допълнителен персонал зависи от централата на компанията, която е в чужбина.
Не искам да се превръщам в клюкар, затова и не съм се обръщал към мениджъра ни все още, а и смятам, че след като сме в една стая би трябвало да можем да си решим проблемите помежду си лесно. Заради подобно (дори по-лошо) отношение към него вече един колега си тръгна от фирмата. Смятате ли, че е време вече да говоря с мениджъра си по тези проблеми?
Работата наистина ме натоварва много напоследък, имам и лични проблеми (здравословни проблеми в семейството), подобни дребнави спорове са ми най-малко необходими в момента. Имам и кредит за изплащане, така че напускането на работа не е вариант към момента. Не знам, наистина съм заклещен в тези корпоративни окови и може да се каже, че съм типичния съвременен зависим корпоративен служител. Иначе заплащането е наистина добро, но това напрежение ми идва в повече от месеци. Да отивам сутрин на работа и мислите да са ми заети с това дали няма да има пореден скандал от нищото...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 3ab9207969
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък имам проблем с всички колеги. Те като видят че чакам асансьора, те се качват по стъпалата, а когато не чакат асансьора си ползват асансьора.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f1e18e4bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Този човек семеен ли е?
Явно е чепат характер, както се казва.
Аз съм най-младата в екипа (28), като работя предимно с по-възрастни мъже.
Бих казала, че съм открита и категорична, не обичам интригите. Не „топя” колеги, дори ги прикривам, но явно няма смисъл, защото те си мият ръцете с мен, когато са сгрешили.
Съзнавам, че имам много да се уча и постигам в работата си, но съм принципна и поемам отговорност за решенията си.
На твое място първо бих анализирала човека и ситуациите, бих предприела някакви промени в комуникацията и след виден или никакъв резултат бих говорила с началството.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: d738e69ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е станало чак толкова много според мен. Някои мъже са такива - доста директно и грубо си пробиват път, мачкайки другите. По-добре от жените клюкарки и завистници.
Ако са единични случай не обръщай внимание и си гледай работата. Може и ти някой път да го закачиш (без грубости), да види че не може да те мачка. Щом е толкова компетентен, гледай да се учиш от него, да му вземеш занаята както се казва. В един момент може да се окаже той зависим от теб, тогава и отношението му ще се промени.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 52f31d39b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти на това проблем с колега ли му казващ? Не се впрягай и не се трови за това, има и много по лошо. Работя в частна болница, като секретар, но се налага да върша и сестринска работа с която се справям доста добре. Това е трън в очите на колежките и стой та гледай какво се случва. Постоянно се натяква на лекарите, че всички допуснати грешки са мои, че не се справям с работата. Игнорират ме както лично, така и в работен аспект, плюят ме постоянно и говорят гадости зад гърба ми. Бих казала, че хич не ми пука, но не е така. Обиждам се и се тревожа, но от инат не напускам, ограничавам максимално допира с тях и си върша работата както моята, така и тяхната по възможно най добрия начин. Важното ти да си доволен от това което вършиш и постигаш и рано или късно ще бъдеш оценен от който трябва. Мърша има във всяко стадо, важното е да се стремиш да стоиш възможно най далече и да не си мърсиш душата с гадости, иначе няма да оцелееш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 52f31d39b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти на това проблем с колега ли му казващ? Не се впрягай и не се трови за това, има и много по лошо. Работя в частна болница, като секретар, но се налага да върша и сестринска работа с която се справям доста добре. Това е трън в очите на колежките и стой та гледай какво се случва. Постоянно се натяква на лекарите, че всички допуснати грешки са мои, че не се справям с работата. Игнорират ме както лично, така и в работен аспект, плюят ме постоянно и говорят гадости зад гърба ми. Бих казала, че хич не ми пука, но не е така. Обиждам се и се тревожа, но от инат не напускам, ограничавам максимално допира с тях и си върша работата както моята, така и тяхната по възможно най добрия начин. Важното ти да си доволен от това което вършиш и постигаш и рано или късно ще бъдеш оценен от който трябва. Мърша има във всяко стадо, важното е да се стремиш да стоиш възможно най далече и да не си мърсиш душата с гадости, иначе няма да оцелееш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker