Смотани работодатели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Смотани работодатели
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2838 пъти
Имам няколко въпроса, защо РОБОтодателите са такива тъпаци
1 Защо, като те наемат на работа те карат да подпишеш договор на МРЗ, с цел да те осигуряват на по - ниска ставка
2 Защо плащат заплата с месец назаде. А, първата заплата често пъти се случва да се получи чак на 50 - тия ден.
3 Защо извънредния труд не се заплаща допълнително
4 Защо условията на работа не са здравословни
5 Защо шибания клиент е по - важен от работника

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6036bdb995
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Какъвто народа, такива и работодателите.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: abafeb76ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото си заменим, ако работиш нещо елементарно като сервитьор, продавач или шофьор има още 1000 човека, които могат да работят на твое място веднага, че и за по-малко пари.
Ако не си разбрал трябва да си квалифициран и толкова ценен, че да си незаменим за шефа си. Аз работя в прословутия ИТ сектор и всички, които познавам също и тук си много често незаменим, а и самите компании ти предлагат работа, повече пари, повече придобивки само и само да те откраднат от някой друг.
99,9% са осигурени на тавана 3000 лв, понеже това си е ниска заплата за сектора за някой с 3 г. стаж, някой с 10г. взима вече и 10 000 , пък бонуси, карти за спорт, ваучери за храна, лизинг на автомобили и т.н. са си нормални неща за големите фирми.
Ето, сега разбра ли, че като си квалифициран те ценят и не се стискат, защото ако взимаш 5000 лв на месец на работодателя му струваш 7000 лв, но от теб той взима на клиентите си по 50 евро на час, т.е. му изкарваш поне двойно, 100% печалба.
Много е просто.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 92a6b20763
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   И медицинската сестра е квалифицирана, учи 4 години за бакалавър, работи напрегната и тежка психически и физически работа, пък взима 600 лв. заплата и не могат да я сменят, щото недостигат 30 000 такива. Така, че изводът е, че ИТ е платено, понеже работиш за чужбина, пък си харчиш заплатата по БГ стандарт. Я питай хамериканците, които са ИТ търсени ли са, платени ли са, май не, щото им аутсорснъха работата. И ние като се налапаме и я аутсорснат на индийците и ние няма да сме платени. Изводът е ако искаш да си добре платен и уважаван работник, квалифицирай се с нещо дет ти е интересно и бежжжжж в чужбина. Например електротехник е много търсено, водопроводчик също, заварчик също. Водопроводчик в Хамериката е една от най-щастливите професии. Няма по-сладко нещо от това да работиш за себе си. Нашия майстор записва с 6 месеца напред. В момента е на морето, работи по хотели, след 2 месеца заминава за Испания, от сега ме е вместил в графика си за септември. Сам си определя часовете, парите, телефонът му не спира да звъни. Просто хвани някой занаят!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 92a6b20763
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 като станеш на 50 ще си толкова заменим, че някой 20 годишен младеж ще те отвее. Така, че от сега мисли с какво ще се занимаваш тогава.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f53df7898b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   2, стига с това ай ти, бе хора. Сега балона се е раздул и всички сте големи пичове и незаминими и единствени на света. Айде след няколко години като се спука балона, пак ми говорете колко сте незаменими. Те и банкерите и инвестиционните посредници преди финансовата криза беряха парите по дърветата, защо каквото и да се купеше, то си поскъпваше стабилно, икономиката вървеше, всичко беше песен. Ама сега по банките масово работят за по 700-800 лв. Пичовете с имотите и те бяха много незаменими и си искаха каквито си цени им дойде на акъла, слагаха си 800-900% надценка, майсторите взимаха по 2-3 бона заплата, когато останалите работеха за 300, ама и те глътнаха вода после.

Смятате ли, че е нормално в цял сектор да се взима 10 пъти над средното за страната и това да продължава вечно? Нали се сещата, че в следващите 10 г. всеки втори ще стане програмист, за да взима големите кинти и после няма да сте чак толкова незаменими. Да не гояворим, че масово и индийците се насочих към този бранш, а те ако решат, могат да наводнят пазара за отрицателно време и целия този аутсорс да се измести в Индия. И повярвайте ми, те ще работят не за 5000 лв, а за 1000 лв, че и по-малко.

Така работи пазарната икономика - стремеж към уравновесяване на търсене и предлагане. Не си мислете, че вечно предлагането ще е в пъти по-голямо търсенето на подобни работни места.

Има и друго - какъв потенциал има сектора. Ако самия сектор е такъв, че не може да ти предложи работа, позволяваща ти да изкарваш повече от 1000 лв за работодателя си, няма как той да ти предложи повече от 1000, пък ако ще и да си единствения на света с такава професия. Горе правилно са дали пример с мед. сестра. Реално погледнато сестрата не носи пари на държавата, дори тя взима, защо да и дават повече пари? Тъжно, но факт. Ако ще и всички сестри да избягат в чужбина, голям праз - просто пенсинерите ще измрат, понеже няма да има кой да ги лекува - още по-добре за работодателя (държавата), че няма да плаща пенсии, а и купените цигански гласове ще имат по-голяма тежест и ще решават по-лесно изборите.

А иначе сестрите са крайно необходими и недостатъчни в момента и просто отделения изнемогват и принуждават сестрите да работят на по 2-3 места, само и само не затворят отделението. И какво от това - пак взимат 600 лв.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7fc535a7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   "Абе стига с това..." Да! Стига с това офтопик, бе хора, а?

До автора!

Защото минава номера. Защото сме ужасно зле от към организации и чувство за принадлежност. Защото работих в ресторант, в който всички бяха третира и ужасно зле. На втория месец съжрй всички работещи, а те до еидн се съгласила, че трябва да направим нещо и да поискаме повече пари. Щяхме колективно, да кажем на шефа, че ще напуснем. И какво стана? На другия ден, от 24 служителя, само аз и още един се решихме на това. Другите нинхвалиха, че сме смели, но казваха, че сме и прости. Е, аз се разказах от тая среда. От останалите един е без домен, друг му взеха къщата, а повечето още бачкат в същата дупка, 10 години по-къс и на същите заплати.

И защото има корупция, всичките им золуми минават. На работодателите не им пука нито за работника, нито за клиента. Ако клиента падне и умре след 1 час е все тая, стига да са му взели паричките. А твоето здраве е последната им грижа.
Лошото е, че дори човелда се откъсне от кпана нисмокоплатеното робство, наложи ли му се да има служители, той или тя ги третира, по същия ужасен начин.

Това с ни проблемите - Страх, корупция и безразличие.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5ef506fe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото българина не е свикнал да се бори за правата си.
Извънредния труд не се заплаща от някои фирми понеже никой не протестира против неизплатения извънреден труд и минава номера. Ако всички колеги кажат искам да ми плащате извънредния труд, то тогава фирмата ще го плаща.
Условията на труд са нездравословни понеже се извършват фиктивни проверки на условията на труд и се пише, че всичко е в нормите.
Клиента е важен за всеки бизнес понеже без клиенти няма как да съществува един бизнес. Просто има клиенти с прекалено голямо самочувствие.
Като се замисля българските поговорки от сорта на - покорената главица, сабя не я сече са вредни и показват мисленето на народа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4813f0ce68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защото го позволяваш. А за да го позволяваш или ти си също смотан и знаеш, че нямаш други възможности, или просто те устройва това положение.
Възможностите пред теб са следните
-работиш здраво (върху себе си), учиш, стараеш се, и ставаш добър в това, което правиш. Като станеш добър, започваш да ставаш търсен и съответно ти поставяш условията, за да работиш за някого.
-сменяш професията с някоя търсена и следваш т.1
-сменяш държавата и там също следваш т.1
-захващаш се с бизнес и самият ти ставаш работодател (не смотан такъв) и правиш нещата както смяташ, че трябва да стават.
Като за начало можеш да спреш да мрънкаш и да се опиташ да видиш къде точно грешиш. Да си отговориш на въпроса защо в условията на тотален недостиг на работници в много сфери ти се оставяш да се държат така с теб. От там нататък следваш каквото съм ти написал по-горе.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 693ddc1d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   1. Защото е по-евтино и смотаните работници се съгласяват.
2. Защото парите стоят в оборот и работят за работодателя и номерът при смотаните работници-кредитори минава.
3. виж 1.
4. виж 1.
5. Защото фирмата представена от работника работят за клиента, не за смотания работник, който не разбира, че клиентът му плаща заплатата. Ако един работник не прима клиентът за най-важен, не трябва да си работи работата. Тук не става въпрос да се изпълняват прищявки на откачени - те не са клиенти.

Ако има нередности по точки 1, 3 и 4 пускай сигнали до съответните комисии, служби за защита и т.н. Когато си мълчиш, много ясно че ще те цедят...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9c9c0e607
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото не са летели каскети и глави когато трябва.Вече е късно.ще става и по-зле.Рдавайте се сега и на това.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7c32b49ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   6. Защо не си потърсил свестен работодател?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7a1ec5ebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За 2, 3 и 4 си има съответните държавни органи, които глобяват изключително солено за такива работи. Ако се наемеш да докажеш, че шефът допуска нарушения, (трябва ти не повече от един видео запис или няколко снимки) можеш да го заринеш. Да, ама после най-вероятно ще се загубиш работата. Затова много българи си търпят тормоза като добри робчета: или защото не им стиска да се изправят срещу големия, лош шеф, или защото им трябват парите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 97e3ad2b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Условията на работа за зле, защото на шефа не му дреме. На доста места нямах къде да си оставя багажа, или се преобличахме в студени помещения. Пък за обедна почивка да не говорим. Уж ти се полага, уж един час,а реално е много по-малко, или хич я няма. Като напусне човек, се натоварва останалия персонал, докато може да се издържи без да се наеме нов човек. Една жена кара почти месец сама камериерка, като почива дали 4-5 дена, защото шефа просто не искаше да наеме човек. Но като заплаши, че и тя ще напусне, бързо нае една. Иначе иска да е чист хотела, хора да има, пък се стиска.
Да не говорим на колко странни интервюта съм била, проведени от хора, които си нямат ни най-малка идея какво търсят. Все претенции, изисквания, а пък като им чуеш условията и парите, ти става лошо. Много мога да напиша по темата за странни интервюта. На едно такова, шефа се обади по телефона на някакъв , за да си говоря с него на английски. Но иначе изискваше от мен идеален английски.
Положението е такова, защото всякакви мутри и прочие хора станаха шефове, без реално да знаят как да въртят бизнес и как да подбират кадри.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f53df7898b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   12, а тези органи мислиш ли, че не им е по-лесно да вземат едни пари под масата и да потулят нещата, отколкото да се занимават с глупости? Аз до сега почти не съм видял глобена фирма в България от Инспекцията по труда - все работника е виновен по дефолт. Дори и да я глобят, тя не си плаща глобите и файда никаква. Казвам го като счетоводител, водил счетоводството на доста фирми. Последната фирма има да дава 15 хил. лв заплати на двама служители, те се оплакаха, глобиха я и до там. Глобата си виси, а служителите чакат първо да се платят глобите на държавата и чак тогава ако остане за работниците. Т.е. реално тя вместо да защити работниците, ги пререди на опашката за пари, но в крайна сметка никой няма да получи нищо, най-малко тези работници. Това не ти е Германия, където държавните институции работят, това е по-зле от Африка. Ако работеха реално, мислиш ли, че хората щяха да си траят. Айде да посмеят в Германия да не ти платят 12 заплати, а? Защо не смеят? Няма да платят, ама после ще им ебат майката, но тук номерата минават и няма кой да те защити. Напротив - ако си потърсиш правата, държавата те прецаква и тя.

Десетки пъти са ми правели проверки от НАП. Без да ме познават, без нищо направо си казват, че просто искат да си свършат работата възможно най-бързо и лесно, защото никой няма да ги потупа по рамото, че са изловили укрити данъци, а и не се знае на кого ще се окаже фирмата и дали няма да им го върнат тъпкано. И аз им давам някакви документи за протокола, те си констатират, че всичко е 6 точки и се приключва и излизаме чисти като бебета.

Ей това е скапаната ни държава в цялото и величие. А и големите фирми обикновено са на някой приближен на властта и там никой не смее да дълбае много много.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 693ddc1d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   до 14
Не си видял защото не си се интересувал. Наизуст да говориш няма смисъл.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f53df7898b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   15, ако и аз, дето съм осчетоводявал толкова фирми не съм се интересувал и говоря "наизуст", то не знам кой въобще се е интересувал. Аз ти казвам от първо лице какво съм видял и имам достатъчно на брой наблюдения. Това, че не ти съответства на тезата, си е твой проблем. Ти ако си наблюдавал повече повече фирми от мен, шапка ти свалям, но едва ли. Освен че съм осчетоводявал половината фирми в града ни, ходя и на семинари всяка година и се виждам с одитори и счетоводители от цялата страна и знам какво е и при тях. Така че не ме кръщавай. Аз на дългогодишния си опит и наблюдения ли да вярвам или на теб?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 693ddc1d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16 ти шапка нямаш в туй топлото време, ама сваляй ;)
Счетоводител какво общо има да гледа работата на Инспекцията по труда.
Аз ти казвам, че почти няма фирмите ги глобяват наред за непроверен пожарогасител или за нередовна книга с инструктажи. Дойде ли Инспекцията винаги има препоръки и след това глоби при правилен основателен сигнал.
Ако проверяващите не си свършат работата, винаги може да се пусне сигнал и срещу тях. Те после спират да са проверяващи.

В поста ти има само оправдания, особено за "скапаната държава"... Държавата е нещо имагинерно, хората са скапани и си сърбат супата. Въобще започне ли човек да обвинява като цяло държавата, със сигурност е на погрешен път. Няма ли конкретни обвинения към определен човек всичко, което дрънка е оправдание за да си стои в топлата кал, в която е свикнал и не му се мърда.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f53df7898b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17, общото между мен и Инспеклцията по труда е, че отговарям и за ТРЗ, и за охрана на труда освен за счетоводството. И да, понякога глобяват, но какво от това, като спокойно можеш и да не платиш? Нищо не могат да ти направят. Дори и държавата да ги съди, голям праз - прехвърлят фирмата на някой циганин и могат да те хванат за онази работа.

Тези служители, които не са взимали заплати от 12 мес., знаеш ли колко ги топли, че са им наложили някакви измислени глоби, които нито някой ще плати, нито ще им помогнат да си вземат заплатите? Щото пък като те глобят за един пожарогасител и държавата ни ще цъфне и върже. Бооооже!

Колкото и да ме плюеш, че го казвам, си е факт, че държавата ни е скапана. Законите и институциите ги има само на хартия и до там.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 693ddc1d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Когато някой работник реши да се оправдава, че не бил той сам виновен за съдбата си и Господ да слезе да прави проверки на фирмите, работникът пак ще го цедят, доят и експлоатират, докато му дойде акъла и започне да се учи да се пази сам. Така е навсякъде в природата и по света ;) Няма изключения.

Вземаш се в ръце и захапваш преди да са те захапали. Комисии, жалби и т.н. А ключът е междувременно да се развиваш. Щото да редиш стока и да товариш кашони не е работа за 50 годишен човек, който би трябвало за това време да е прочел стотици професионални книги и да има поне три професии.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f53df7898b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19, първо казваш, че човек сам трябва да се пази, а после да разчита на комисии. За първото съм съгласен - трябва да подбираш правилно работодателя си, да внимаваш и т.н. Но за второто съм се нагледал достатъчно, че не работи. Иначе да, човек трябва да се развива и тогава вероятността да попадне на свестен работодател е по-висока. Ако си докер, е ясно, че е твърде вероятно да попаднеш на някой, който иска да те цоца. Не съм черноглед, съгласен съм, че човек трябва да си помогне сам, да се развива и т.н., просто не вярвам в българската държава, това е. И има защо. Не го казвам, само за да се намирам на приказка. Преди вярвах, но след като се англедах на толкова неща - вече не. Явно ти все още не си и сърбал попарата, щом вярваш, че някаква измислени инспекция ще ти оправи живота. Дано не ти се налага да разбереш по трудния начин.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7fc535a7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 11

Защото нямаше официален сайт с оплаквания от дадения работодател, а и не носеше тениска "Робовладелец". А когато си на 18, имаш 22 лева, а е едва 9ти от този месец, и ще е трети път, да искаш помощ от баща си, но няйкой ти предлага сламка, ще я хванеш.
И не е много лесно, да прескочиш на нова работа, когато от страта няма да ти платят, а младежката безработица беше чукнала 30%.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5ae807d5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Проблема идва от липсата на образование.

Бизнесите съществуват за да генерират печалба, която пък идва от клиента. За да привличат клиенти, бизнесите предлагат продукти / услуги. От там идва и това че клиента е на първо място, защото клиента купува продуктите / услугите. Бизнеса за да привлича клиенти, предлага това което те търсят или това което биха купили. Ако го няма клиента, няма да има работа, следователно няма да има бизнес, следователно няма да има и нужда от работници. Следователно... няма да имаш работа.

Проблема сред българите обаче е липсата на образование и култура, която важи за навсякъде и всичко. Клиентското обслужване липсва, защото хората които са наети дори не знаят защо клиентите са важни (както във случая ти). Какво остава за работните отношения...

Необразовано население и хора които не четат книги..

Обяснено по прост начин.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 92a6b20763
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   А ако има потенциални клиенти, но те нямат пари, въпреки че продавачите и собствениците са образовани и всичко това в една силно корумпирана страна, тогава?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 693ddc1d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ако има разбойнически набези в тая гадна корупмирана страна (нз коя е) значи образованите собственици ще трябва да се погрижат за охрана. Така е било. Грижата за опазването на личното е лична.
Ако някои права са делегирани, то следва да се контролира на кого са делегирани. Нищо няма даром никога и никъде.
Имаш си държава - грижиш се за нея. Имаш си бизнес - грижиш се за него, включително работници, стока и клиенти. Което се остави на самотек ще падне в ръцете на грабители веднага щом го забележат.
Имаш си живот и ако чакаш някой да ти дава, защото ти се полагало... язък за живота ти. Ще ти го вземат заради бездействие. Вината няма да е на държавата, работодателя или някой друг.

И друг аспект. Сам човек е слаб. Затова сме социални. Като стоим сами се депресираме, дори да сме милионери. Ако не се справяш, учиш се да обединяваш, привличаш съмишленици, да ги мотивираш, че с теб ще им е по-добре. Събирате се, подавате сигнали за нередностите.. или създавате фирма така както смятате че ще е справедливо и си се отнасяте с работниците добре.
Няма никакво противоречие че човек трябва да се пази сам и да използва създадените агенции за защита. Използва инструментите, които обществото е създало. Ако не работят, ще трябва първо с тях да се заеме докато проработят. Иначе му остава само да си мрънка. "Мрън, мрън, зле, аз съм врял и кипял ти нищо не разбираш, няма шанс и надежда, ти си малък. Не си сърбал попарите. държавата ни е скапана" :) Скапани сте вие. Има успешни хора. Ако искате се учете от тях... ако искате се надувайте колко опит имате и си повтаряйте, че нямало какво да се направи...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7fc535a7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   "Клиентското обслужване липсва, защото хората които са наети дори не знаят защо клиентите са важни (както във случая ти)."

Същата песен винаги. Аз ще ти крещя, ще те ритам на моменти, ще те "глобявам", но ти ще бачкаш. защото клиента е най-важен. Да си жив и здрав, ако ти се живее по тоз начин. Но аз нито искам да съм рооовладелец, нито роб, нито да ползвам нещо, създадено от роби.

"Но те не са роби те имат избор" - Да, голям избор! Бачкай или умри от глад на улицата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker