Очаквана подкрепа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Очаквана подкрепа
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1353 пъти
Здравейте
от една година разработвам малък магазин и ми прави впечатление че познатите ми не купуват от мен. Сигурен съм в цената и качеството на стоките, но те просто не идват, а знам че ходят по други магазини и вериги.
Как си обяснявате този феномен при положение че разстоянието е близко.
Аз знам за себе си че ако бях на тяхно място, друг магазин нямаше да посетя, именно с цел подкрепа на близък независимо дори от евентуална разлика в цените на стоките. да ама не!
Броят се на пръсти хората които идват с тази цел, другите незнам...
Явно материала е лош..
Предположения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8b97428a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам, че отговорът ми няма да ти хареса, но не можеш да изискваш това от тях. Причините са без значение. Може да им е по-удобно от големите вериги, понеже там си купуват всичко на куп, а не обикалят 50 магазина, докато си напазаруват. Може да им е по-евтино там, може да нямаш марките, които те харесват, може да им е по-удобно пътьом да минават от там, прибирайки си от работа, може много неща, а може и просто да ти завиждат и умишлено да не купуват от теб, което би било жалко. Но каквато и да е причината, не можеш да изискваш това от тях. А и по-добре е за теб да се научиш да привличаш клиенти, които биха идвали при теб заради обслужване, стоки и т.н., а не защото са ти познати. Защото познатите са си познати, но те са ограничен брой хора и ако разчиташ само на тях, значи нещо не е наред с бизнеса. Трябва да разчиташ на собствените си знания, опит, умения. ако тях ги подобриш, то тогава ще е без значение дали познатите ще пазаруват от теб, защото ще имаш клиенти така или иначе. Дори и още един магазин в друг квартал да отвориш, пак ще имаш клиенти, защото ще знаеш как. Съсредоточи енергията си върху уменията си и бизнеса, остави познатите. Кой от където си иска от там да си пазарува.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c9792068d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте,

Аз имам семейни приятели със собствен бизнес. В началото си купувах доста често от тях, но в един слънчев ден разбрах, че подправят срока на годност. Все пак си казах, че със сигурност не може може на мен да ми дават такива. Но чашата преля когато в друг магазин намерих антибактериалния гел с почти левче по-евтино. А те дори не плащат наем за магазина, защото е на техни роднини. Извинявай, но както сме чували в известни български филм” С деца на море”: Ще ме цака той мене с топла бира.
Имам и други приятели с бизнес. Винаги ми продават да са на печалба, но на същите цени като в другите магазини и даже ми правят отстъпка ако взема повече.
Аз искам да купувам от приятели, но не и ако е за сметка на моя джоб. Ако си купя 5 продукта и всеки е с по левче отгоре това са 5лв? Ами не е малко. Умножи го по 12 месеца са си 60 лева минимум. Хората стотинките си броят, камо ли 5 лева.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ce07de5c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не идват, защото им предлагаш лоша сделка. Искаш да си на печалба по най-елементарния начин - прекупвач на хранителни/битови стоки слагащ надценка. Това може да работи само в място с рядък или липсващ транспорт и липса на други магазини, където хората компенсират твоята надценка със спестеното им време и усилия. Но при положение, че в градовете е пълно с големи вериги, където и изборът е по-голям и цените са по-ниски, защо очакваш някой да дойде да ти пълни гушата? Какво им предлагаш по-добро, че да си струва? Примерно био-продукти без пестициди, домашни яйца и прочие? Хората си броят стотинките и гледат на тях да им е изгодно, а ти очакваш да пренебрегнат интереса си в името на някаква местна солидарност. Отмина времето на кварталните магазинери, трябва да измислиш нещо по-добро.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 21fdb31d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не купувам от кварталните, защото не искам хората да ме заговарят и да трябва да се държа изкуствено.

В големите магазини никой не ми обръща внимание, мога да разглеждам стоките колкото време си поискам, без да се чувствам неудобно и никой не очаква от мен да си говоря с касиерката.

Ако приложа същото поведение в кварталния магазин ще ме обявят за бурсук и ще ме одумват бабичките на 1 км радиус.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a61f66b3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Материалът бил лош.... хахах... че откъде накъде ще купуват от теб? Големите вериги са по-удобни от малките магазинчета с по-дебелите цени.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a1727ea320
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз предпочитам да не пазаря от познати, защото винаги ми гледат какво си взимам и ми става неудобно. Искам да си пазаря каквото ми падне, без някой да ми гледа в кошницата :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker