Аз ли съм глупав или всички останали са по-умни ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Аз ли съм глупав или всички останали са по-умни ?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2381 пъти
Здравейте всички. От крайно време съм в недоумение по прилежащият случай, и след като ви запозная с него бих искал да ви помоля за мнение.
Многократно съм се убеждавам, че заради своят страх от последствия и желание да спазвам всички правила и норми, се налага да минавам по най-дългата и тежък път за каквото и да е било. В момента се случва точно това и на работното ми място. Самата работа в сферата в, която се развивам, е много тясно свързана с практиката и много далеч от теорията в университета и фирмите изискват, поне една година стаж преди наемане. След като завърших, постъпих в една такава фирма за да усвоя нещата от първо лице и след това да бъда нает. Не знам как е в другите фирми, но тук стажантът в човекът за всичко. Получавам минималната заплата, за половин работен ден, пък работя цял. Естествено фирмите злоупотребяват с това и използват стажантите за безплатна работна ръка и работя рамо до рамо до неквалифицираните кадри, които получават понякога и 10 пъти повече от мен. Все пак аз искам и да науча нещо, така че оставям след работно време за да мога да се завъртя и покрай евентуалните ми бъдещи колеги, тъй като през работно върша само мръсна работа. След този стаж нито ще изкарам нещо, нито ще усвоя нещата, които съм отишъл да науча.
Какво направиха моите колеги от университета?
Те също постъпила в тази и други фирми от бранша, но постъпиха като неквалифицирани работници с идеята, да се видят по документи на стаж, пък в същото време да изкарват много добри пари, без въобще да акцентират върху това да научат нещо.
За жалост нещата не спират до тук. Работя рамо до рамо до тези, които взимат 10 пъти повече от мен, но и правя повече часове на седмица. Аз съм този, който остава да чисти и този, който да изпълнява прищявки на шефовете, дори посред нощите! Освен това, аз давам всичко от себе си. Уважавам разписанието на почивките, сред кода, работното време и НИКОГА не си позволявам да извадя телефон докато съм на работа. Просто давам всичко от себе си за да направя добро впечатление и след това да бъда нает като квалифициран кадър.
Моите колеги са на другият полюс. По цял ден телефони, кафета, претенции и скатавки. Не искам да казвам голяма дума, но аз върша 10 пъти повече работа от тях, за 10 пъти по малко пари. Може да ви звучи невероятно, но онези не оставят телефоните по цял ден.
И за капак на всичко като направим минималният стаж, ще кандидатстваме за наемане и ще имаме еднакви шансове. Аз, който се скъсва от работа и, който не иска да мами системата, и лентяите, които хем мамят, хем се скатавки и нищо не правят. От началото бях доста уравновесен и приемах тази несправедливост, но напоследък започна да ми избива на агресия заради това. Станах нервен и избухлив заради този парадокс и заради наличието тази вратичка в системата. Защо по дяволите може да се случи това? На бизнеса все ли му е тая, кой кой от кадрите какви амбиции и кой какво качество има? Не мога да се примера с този факт.
За да е пълна картинката ще ви опиша и какво се случи, докато учихме.
През изминалите 5 години в университета, аз бях най-стрикният. Никога не се е случвало да пропусна лекция или упражнение! Никога не съм преписвал на изпит и дори успях да завърша с отличен успех. Положението при моите колеги е следното - Никакво присъствие на каквито и да е занятия със седмици, а на изпит отиваха без да знаят по какво е, и всичко преминаваше с преписване. Накрая нямаха цветущ успех, но както се убедих, това няма значение.
След всичко това наистина не мога да си направя направя равносметката дали аз съм глупавия, бъдейки коректен и не лавирайки, в същото време давайки всичко от себе си или другите просто са със свръх рационално мислене и безумни мързели, лентяй и непукисти?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0c2dc3eccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И двете. По начина ти на мислене и изразяване съдя, че ти страдаш от някаква форма на интелектуален дефицит и емоционален дисбаланс, така че - лекувай се.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d1cc11eff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, ти си най глупавият, продължавай в същия дух за да бъдеш мачкан до безумие....

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: aa9ce9fa2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Aбсолютно същото е навсякъде. Предполагам, че колегите ти са селяндури. Те са така. Не им пука от нищо просто, защото са толкова ниско интелигентни, че не могат да мислят и са по блиски с животните отколкото с хората по същност и затова нямат морала да вършат работата си съвестно и да не пречат на останалите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b1a0ef0cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разговаряхме веднъж с мои колеги по този въпрос. Несправедливост колкото искаш в това общество… Чувствам се както теб и мнението ми е напълно същото, защото аз също се старая да давам най-доброто от себе си. Искам да съм можещ човек! Да се развивам, да имам умения и знания…
Но обществото явно ни е устроено така - помисли си само за несправедливостта в училище или университета, освен на работа, както си споменал в историята си. Везните изобщо не са уравновесени и често си мисля, че нещата не са се разпаднали където и да е, просто защото има будали като нас, които се трудят и другите изкарват на техен гръб… Грозно положение!
Калпави хора успяват, защото системата ни го позволява и това е!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d2dbaac7cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Там е работата, че всеки преговаря за себе си.
Ти може да си най-гениалният и най-работливият, но ако не можеш да си продадеш способностите за правилната цена, какво притежаваш?
По време на великите географски открития мореплавателите са разменяли с туземците стъклени мъниста и огледала, срещу скъпоценни камъни. Скъпоценни са за този, който знае какво струват и как и къде да ги изтъргува.

Ако не си на правилното работно място - търси друго, за което искаш да се квалифицираш. Търсенето е част от работата и трябва да се научи. Също е част от работата да можеш да говориш правилно и ефективно с началници за по-високо заплащане. От ученето на умения никой не се е прецакал.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a1072d1088
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Много просто. И двете. Ти си просто глупав, а те са по-умни.
Бизнеса не го интересува за тебе, колегите не им пука за тебе. Всеки си гледа своето. Така и трябва да бъде. Нарича се конкуренция. Като не ти изнася в дадената фирма, щом си убеден че можеш и заслужаваш повече, се махаш и отиваш на място където ще оценят труда ти. Всичко друго, мрънкане, надежди, гледане в чуждата паница няма да ти свърши работа. Твоето бъдеще е в твои ръце. В живота няма правилно и грешно. Ако техният начин на работа ги кара да се чувстват по-добре и им помага повече да си постигнат целите, то извода е че те са по-умни от теб, а ти си едно мрънкало с грешни представи за нещата и за себе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0421aca13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Това е тема на разговор от години. За своя скромен живот съм научила едно единствено нещо, то ми е като мантра, почти всеки ден се опитвам да си го напомням. Откакто го мисля и спазвам, оттогава съм в пъти по-уравновесена и нещата започнаха да вървят нагоре. Спри да гледаш другите, спри да се мериш с тях и да сравняваш своите действия с техните. Такива неща ще те натоварват, ти не можеш да се касаеш за чуждите постъпки, защото имаш свой постъпки, за които да мислиш. Има хора късметлии, има работяги, има гении, всеки е различен. Води се, че хората имаме равен старт, но това не е точно така, всеки е индивидуална личност и има различен живот от останалите. Ти имаш качества и дисциплина, никой не може да ти ги отнеме. Винаги ще има хора, които с минимални усилия са постигнали завиден резултат, но те са единици. Гледай в твоята паница.
Само ще вметна, че на много интервюта кандидатите трябва да минат тест и събеседване. Работодателят може да реши да наеме познат или пък някой, който не се е представил добре на теста, но общува добре, но винаги си проличават добрите кадри. Ако смяташ, че си отговорен, върви с това самочувствие напред и ще намериш прилична работа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2d36ca8085
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При мен е обратното - около мен има хора, които не четат, не се интересуват от нищо и знаят само това, което им покажат медиите. Живеят в битовизми, нямат развитие като личности.
Ако са добряци, това компенсира, все пак - добрият и сърдечен човек е за предпочитане от злобният интелектуалец. Всъщност, не желая интелектуалци около себе си, а осъзнати хора. Искам същото и от себе си...
Пожелавай на другите, това, което желаееш за себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker