Мисля да се прибирам в България, но нямам образование. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мисля да се прибирам в България, но нямам образование.
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1868 пъти
Темата попада в 3 раздела от сайта. Образувание, в чужбина и на работното място.

Момче на 20 години съм. Скоро 21. От 6 години съм в Англия. В България бях до 8ми клас и трябваше да се преместя при нашите, понеже баба ме гледаше, а тя почина и така.

Започнах в колеж и бях в колежа до 19 годишна възраст. За тези, които не знаят, тук колежите са като гимназиите в България, но малко по-упростени.
Учих английски, математика и компютри. Взех си GCSE изпитите, които са като като матурите 12 клас. Взех си и компютърния изпит със PASS.

Не ми се стой в Англия повече. Носталгия, скука, сив живот. Мисля да се прибирам към София. Имам доста приятели и познати, доста по-забавен и социален живот ще водя.
Само не знам какво ще работя. Образованието ми няма да се признае най-вероятно. Иначе говоря перфектен английски. Ще мога ли да си намеря работа само заради това, че говоря наистина като англичанин. И разбира се дипломата ми от колежа?

Примерно в call center или нещо такова.

Какво мислите?

Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8c0eafcede
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще намериш работа в кол център, но ще взимаш около 600лв. чисто и то ако си в Сф, в другите градове са по-ниски заплатите.
Според мен няма да ти харесват доста неща.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 73a23eb577
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си млад и авантюристичен със нагласа за приключение. Още ти се живее и искаш да живееш живот на тийнейджър поради това че във Англия начина на живот се различава. Също като теб, учих в България, учих и в Англия.

Според мен запиши да учиш във университет и се развий. Пазара ти предотавя възможности за кариера и развитие.

Ако се върнеш във България, да според мен ще можеш да започнеш работа във call centre. Имам позната която работеше във такъв във София и то само със средно образование от България. Работата е там че call centre са тези 'големи' корпоративни структури за нашият пазар. Съществуват само защото работната ръка е по-евтина. Реалните бизнеси иначе са си на развитите пазари. Ако почнеш във call centre, след това какво? Колко време? Как виждаш бъдещето си и къде? Като какъв и какво? Какво искаш да правиш и колко време би ти трябвало за да достигнеш това което искаш да си? Ако запишеш да учиш сега, до 24-25 годишна възраст ще можеш да си се образовал академично, като същевременно ако си съумял да се възползваш от пазара, включително и с практически опит. След това вече ще можеш да градиш и кариера някаква - някъде и да се ориентираш и към семейство.

Анализирай опциите си и времето си.

Приятели и тем подобни идват и си отиват. Ще дойде време в което всеки ще поеме по пътя си, а това няма да е след дълго време в предвид възрастта ти. Обикновено на 24-25 и прочие хората ако не са се ориентирали, то в даден момент започват да се ориентират към нещо и да приоритет за някъде и нещо, ако ще и за семейство.

Ти си прецени. Ти си в контрол със времето и живота си. Каквото те прави щастлив или би те направило истински щастлив. Помисли добре. Моето си остава мнение. При все, винаги е едното за сметка на другото.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: def84d4bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не виждам причина дипломата ти да не се признае. Можеш да се запишеш да учиш някоя специалност в университет в България и по този начин да си намериш по-добра работа (стига специалността да си струва). Дори ако университетът не ти признае дипломата от Англия, което е малко вероятно, има специалности, в които приемат само с кандидат студентски изпит, без да се гледа диплома, така че няма да имаш проблеми.

Ако смяташ, че ще се чувстваш по-щастлив в България, се върни. На мен лично тук животът ми харесва. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 95c501a4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можеш да се запишеш на някакъв курс, не ти е нужно висше. Програмистите са добре платени. Можеш съвсен спокойно да изкараш курс за програмист или пък графичен дизайнер.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 49a0e6cbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В call center лесно ще си намериш работа

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ab8671ef8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е как ви влязал в колеж с 8-ми клас?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5d5a6468ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Работа лесно се намира. Потърси в Интернет обяви за работа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cd687e687a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За кое образование говориш икакво точно имаш предвид, когато кажеш "няма да се признае"?

Имаш нужда от "призната" (т. е. преведена и легализирана диплома - услуга, кяото се извършва от повечето преводачи в страната, но може да се извъшва само от т. нар "заклет преводач", т. е човек, който е получил правото, да извършва тази дейност по определен от държавата ред) ако смяташ да учиш в държавен университет в България или си търсиш работа в държавния сектор на позиция, която изисква дадена диплома.

Ако "звучиш като англичанин", ще можеш да си намериш работа, като помощник преподавател, определено ще ти е в ползва при търсенето на всякакъв неквалифициран труд, но може да се пробваш и в "кол центръ". Иначе, ако придобиеш някакви умения в дадена сфера и имаш възможност и нужда да ползваш английски, от ще ти е по-лесно да си намериш работа.

Не знам кой си, не знам какво смяташ, да правиш със живота си, затова мога да ти кажа, какво бих направил аз, ако попадна в твоята ситуация (на 20 съм, говоря много добър английски, което малко хора го умеят в България, имам диплома и искам да се прибера в България).
Ще пиша на МОН (Министерство на Образованието и Науките), за да ме посъветват, как мога, да си легализирам дипломата.
Докато чакам за отговор, ще си помисля мнгоо добре, какво искам да правя занапред, като работа. Ще порверя какво образование ми трябва, има ли за това работа в България, плащат ли добре и ще се опитам, да се свържа с хора, които правят това, за да разбера, дали мога и дали е за мен.

След това, ако мога да си легализирам дипломата, ще се подготвя и ще кандидатствам за дадената работа. Ще поработя малко в Англия, за да събера пари и ще си търся работа в кол център в София.
Заплатите са окло 1300 лева, но вероятно ще ми дават по-малко, като за начало, но ако наистина звуча като англичанин, ще ми е лесно, да получа подобно възнаграждение.
Ще се прибера, ще уча и ще работя, като се опитвам, да си създам повече социални контакти и да започна кариерата си рано, ако е възможно, каот през свободното си време, ще се забавлявам с приятелите си.

Това е, което бих направил аз. Реши за себе си и дано всичко се нареди.

И нео важно - Животът, който си имал на 13, няма да има нищо общо с този, котйо ще имаш на 23. Нито приятелите ти ще са същите, нито животът ти ще е същия. Не изгаряй всички мостове, ако се прибереш в България, защото може и да не е това, което си искал.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 049c4f5755
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съветвам те да търсиш работа в Call Center. Имам доста приятели, които започнаха от там докато учеха, понеже някои имат и вечерни смени. И за разлика от Номер 1, които говори наизуст ще ти кажа, че взимаха поне 1000 лева чисто, а това беше преди поне 5-6 години. Имаш ли гражданство? Това би ти било от от помощ при желание за развитие, защото можеш лесно да пътуваш и до САЩ и Австралия.
Можеш да запишеш задочно и да учиш, така няма и да имаш 30-40 000 заем. Вашите не могат ли да ти помагат?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6ec7ea90ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Давам ти съвсем актуален пример: в София, в кол център само с английски, без завършен бакалавър = 1500 бруто (една моя позната работи там). Аз с бакалавър магистър = 1300 бруто.... изводите си прави сама. Можеш да работиш тук и бързо ще намериш работа, не се притеснявай. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker