Мнения за работа като брокер на имоти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мнения за работа като брокер на имоти?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 24195 пъти
Здравейте. Жена на 27 от София съм и нямам опит в брокерството, но пък имам достатъчно голям интерес в сферата на имотите. Замислям се за работа като брокер на недвижими имоти, тъй като бих се радвала след известно време да се развивам в тази посока. Има ли тук хора, които са работили/работят в този бранш и можете ли да споделите впечатленията си? Предлагат ми около 1700-1800 лв от не много известна фирма, но все пак позната. Не изискват опит, но се провежда едномесечно интензивно обучение преди да започна. Бих се радвала на всякаква информация от вас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 334d399a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Първо трябва да разбереш менталната нагласа на един изпечен лъжец т. е брокер. Аз я знам, защото съм карал обучение в такава компания. 1700лв. са достижими в този бранш, но ако бяха реално 1700 щяха да ти кажат 2500, схващаш ли?

Ето какво научих аз от обучението си и колегите си бивши сервитьори, бармани и зли манипулативни ку*ки:

"Ние не лъжем хората, ние ги манипулираме, ние не ги манипулираме, а им помагаме"

В един разговор, едната страна трябва да доминира
Не се отказваш до 10тия отказ(има си скриптове)
Питаш ги какво търсят и без никаква предварителна проверка им обясняваш колко хубаво местенце имаш за тях, важното е да ги хванеш да си търсят жилище с теб
Абе в основата са лъжи върху лъжи върху изкусни манипулации върху лъжи...

Помисли си ако ти избереш да изразходваш времето и енергията си на планетата Земя в това да лъжеш и мажеш, дали ще имаш благословение?
Отделно помисли си в какъв колектив ще работиш, където всеки се мисли за по висш от другия. Мазало беше там където се пробвах аз, а като добавим цигарения дим, бутилките алкохол по бюрата и чалгата в 10 сутринта, аре бегай.
Да им се строшат зъбите в устата
Неочаквана погибел да ги достигне
Да изчезнат като дим, като пометнато на жена
Устата им по мазни от масло, а в сърцето им интриги

Клетвите са ми от Библията лол

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 627aeecaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Щели да те обучават. Хехе, обучение как да лъжеш хората и да им продаваш на завишени до немай къде цени разни коптори.
Според мен алчните брокери са виновни отчасти за имотния балон, особено в София. До 2 години повечето такива агенции ще са фалирали, а пазарът ще се е сринал брутално. И тези 1800 лева най-вероятно ще ти ги дават само ако изпълниш някои таргети, т. е. в лоши месеци може и да си на нула.
С една дума - хвани се с нещо сериозно и ги остави тези измамници.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 32d05a5fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ти да знаеш с какво начинание се захващаш...
Работата е прилична и се изкарват добри пари, тук спор няма, но е посредническа. На теория това не е чак толкова голям минус, но на практика ти си човекът, който рядко има вина за нещо, но все отнася тежките думи. Защото ти си лицето, с което всички говорят и на което разчитат. Всеки си мисли, че ще намери идеален имот, на идеална цена, а такива няма. Може някои да се пазари с теб, а ти нямаш нищо общо с определянето на цената. Често ще предлагаш компромисни апартаменти, а това не се харесва на никого. Такива имаш, такива предлагаш, това е положението. Ако някога си била наемател или си търсила жилище за закупуване, сигурно си спомняш онова усещане, че говориш на стена, а не на брокер. Е, ти ще си този брокер и някой ще мисли така за теб. Хазяите пък очакват кротки наематели, без животни, без малки деца, със сериозна работа, да са тихи, да не излизат, да пазят чисто винаги, ама да са млади и спретнати. И клиенти не намираш по каталог, каквито дойдат при теб. А забавната част е, когато започваш да водиш едни преговори между двете страни. Влизаш излизаш от стая и се държиш като нервна секретарка, с извинение.
Работното време е гъвкаво, което на теория звучи повече от чудесно, но на практика по цял ден обикаляш от обект до обект. Пътуваш близо час, за да покажеш апартамент за около 15 минути, а е желателно да показваш много апартаменти.

От друга страна за всичко има подходящи хора. Ако тези минуси за теб не са никакви минуси, пожелавам ти успех и приятна работа. Не е и чак толкова лошо, стига да обичаш да пътуваш в градска обстановка, да имаш желанието да намираш компромиси и да си убедителен и чаровен човек, чието призвание е да сключва сделки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: fa19e26f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Преди около 10тина години докато бях студентка също ми хареса идеята и ходих на интервю на известна фирма в София. На интервюто бяхме по едно и също време 5 човека и казаха, че позицията не е за продажби с тях се занимавали шефовете, а само за отдаване под наем, като заплащането беше на подписан договор. Трябваше да имаш компютърна грамотност, а те щяха да те обучат как да правиш атрактивни снимки. Даваха ти и служебен телефон с на който ти звънят хора за огледи, а в агенцията бяха ключовете зарчаст от жилищата за другата част трябваше да се разбираш със собствениците и да ги взимаш и връщаш след огледа. След самото интервю аз бях малко разочарова поредната работа в която ще работиш цял месец, а няма
да ти платят. На интервюто жената порита с какво се занимавам и аз казах че уча и ходя на курс по английски и тя буквално ми се поскара какво правя там, защото нямам необходимото свободно време за такава престижна работа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2e139a66cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Аз съм от другата страна - давам под наем и имам много лош опит с брокерите и ги намирам за разни утайки, които не им се работи и искат да печелят на гърба на другите. Това за мен не е сериозна работа и само разни разпоретини я работят и по цял ден си мажат червилото и слагат вафли в косите. Разни проститутки идват в дома ми без да съм ги канил и искат да ми бутат клиенти и подбиват цени, а на клиента дават по-висока и т. н. Една един път така я нашамаросах и си го заслужи мнгоо добре.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ca2ca6db21
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Знам един случай. Започва начинаеща брокерка, на втората седмица урежда сделка и печели хонорар от 5000 евро. Помисли си, че до няколко години ще има милион. Така работи половин-една година и напусна. 5000 хиляди хонорар така си и останаха на думи за вдъхновяване. Сигурно е разпространена практика.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ed68f8a523
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Благодаря за отговорите! Малко се разочаровах. Може би аз съм прекалено наивна, но си го представях по по-друг начин. Очаквах как по цял ден ще помагам на хората и те ще остават доволни и т. н. и т. н...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 46ae7ce187
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Стажувай при Цветан Цветанов,той е гуруто да имотното дилърство в България.

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 3e73f6e666
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   До 3
Ти си отнасяй по 10к вкъщи, па тежките буми спират да ти влияят ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: 287283b237
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Нали занеш онзи виц - намерен е пребит брокер на имоти, на тихо, но комуникативно място, близо до центъра на града.
Общо взето мнението на повечето хора за тази професия е като за адвокатите - мразят ги, но все пак опират до тях. Вероятно ще се сблъскаш с неприязън и от дрете страни, между които посредничиш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 58c6f4df82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравейте, това е прекрасна професия, но брокерите работят на процент от реализирана сделка. Всичко е от значение за успеха— изискват се много труд, знания, умения Вие самата да поддържате мотивацията си. От изключителна важност е агенцията, в която работите— мениджърът, цялостната концепция за развитие, средствата и способите за реклама, ограниченията/възможностите за изява. Моят съвет е да опитате като се заредите с търпение и проявите постоянство.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6e0f49cfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Не е професия. Сано като ги видях какви хора я работят - прости и необразовани посредствени хора като дилърите на автомобили в СФА.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8669cee4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Мани я боркерската професия. СВЪРШЕНА Е. Поне тази, в този си вариант в България. Вече им остабнаха лобитата и не върви, като едно време. Отделно, на седмица изкачат по 4 нови сайта за имоти и прочие, а някой вече извемват на 90% функциите на боркерите. Ще се хванеш, ще бачкаш 5-6 години, тмаън ще захлебиш и... Ще приключи всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a52299adf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Плюсове на професията: ако обичаш да манипулираш хората, да водиш преговори, да опознаваш различни типове хора и ако обичаш да ти се вдига адреналина от очакването да стане сделка - вероятно ще ти хареса. Жените брокери са някак си по-лесно печелят доверието на клиентите.

Минуси: обикалянето на апартаменти в едни и същи квартали, следенето на цени на имоти в един момент може да стане досадно. 99% от колегите ви брокери ще бъдат ужасно тъпи и безскрупулни парчета (за което можете да добиете представа като погледнете описанията на повечето имотни обяви). Влизането в чужди апартаменти за сама жена може да е риск. Доходът е началото ще е никакъв, а и след като се утвърдите, пак всичко зависи от куп неща, нямате гарантирана заплата. Също, ако решите един ден да си отворите агенция, може да не ви се получи, защото да управляваш бизнес и хора, не баш същото като будалкаш разни неориентирани клиенти.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 605570c5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не се занимавай само ще се разочароваш. Масова практика е клиентите да не искат договор с агенцията, да ти викат по телефона и да ти нареждат като Господ, има вероятност и то голяма клиента да е несериозен и вечно недоволен и да не ти плати 3% възнаграждение от продажната цена или 50% възнаграждение от наемната цена. 95% от брокерите на имоти са бедни и скъсани работата е доста несигурна повечето агенции които напрактика несъществуват в Агенцията по вписвания крадат снимки и пишат невярна информация за имот които вече е отдаден или продаден-това се наричат кукички. Има брокери които с години немогат за скючат една сериозна сделка като хората и само имотите им стоят за продаване или отдаване в интеренет.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 80f7971c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   За съжаление в България и тази професия е сбъркана като всичко друго, понеже няма регулации от държавата и всеки луд може да стане брокер и да отвори агенция. Затова общото мнение на хора за агенциите е негативно, малко са добрите брокери които си рабират от работата. Брокерството не е само да продадеш някакъв боклук на скъпа цена както някои хора си мислят, трябва да имаш много знания, да четеш вещо право и да си наясно с регулации и закони за строителство и тн, зашото в България има много батаци, незаконно строителсно и пр. Особено ако хванеш да продаваш някаква селска къща например. Така че не е толкова просто, колкото другите си мислят седиш мажеш червило и лъжеш. Да има и такива. но то на тези хора им личи че за нищо не стават и се отказват бързо, защото никой няма да им има доверие.

На запад изобщо не се става брокер така лесно, трябва да положиш изпит и да вземеш лиценз и ако сгафиш някъде или излъжеш някой ще ти вземат лиценза. Всичко е рекламентирано и 99% от хората продават с агенции, а не сами. Тук много хора купуват и продават сами и съм чувала и за адски много случаи, в които собствениците яко лъжат, за да се оттърват от имот. Затова ти трябва добър агент, който разбира да ти провери нещата.

Брокерите попринцип работят на процент, зависи от теб колко сделки ще направиш ще вземеш % от сумата на комисионната. Имам познати които се занимават от 20 години с брокерство и имат стари, доверени клиенти някои месеци изкарват по 20, 000лв комисиона.. Така че ако ти се учи и ти се работи първо няколко години почти за без пари докато направиш клиенти и изучиш занаята, един ден ще си заслужава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker