Емиграция в Канада? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Емиграция в Канада?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 6123 пъти
Здравейте, администратори и собственици на "Сподели"! Искам да Ви благодаря за това, че поддържате този сайт, единствения по рода си в България, а може би и в света. Обичам го, следя всяка една история с огромен интерес, понякога коментирам.

Здравейте, мили читатели, вие направихте толкова много за мен с различни коментари и истории, че дори не предполагате...

Аз си падам малко луда, на 25 години, безработна, студентка, караща "второ висше", след година ще се сдобия и с него... И колкото повече уча, толкова повече ми се подиграват в родната страна. Оказва се, че за някои работи (нископлатените) съм прекалено квалифицирана, а за други ("хубавите") съм "в неподходящи роднински връзки с шефа, тоест не съм позната. " Да, аз работих преди, преди кризата, не, аз не съм мързелива, и да, аз живея във втория по големина град в България. Не е причината в това, че нямам стаж, през цялото си първо студентство не спрях да работя и един ден, не е причината, че съм в малко градче, не, не е - в голям град съм със стаж. Причината е, че живея в една прекалено мизерна и наредена страна, в която никой не те оценява като личност.

Завършила съм езикова гимназия с английски език, а след това специалности, свързани с компютри, имам ли шанс да замина за Канада, да ме одобрят по точковата система? Дали си е чист късмет одобряването? Направих теста даден в сайта и имам необходимия брой точки, като се има предвид, че нямам осигурен работодател там. Моля някой да ме "светне", някой, минал по този път. Дали са ми нужни сертификати за езика, или езиковата гимназия е достатъчна? Благодаря! Жалко, че нямам търпение да завърша, та да се махна оттук завинаги... Това е най-тъжното и най-жалкото... Прекалено мъчно ми е, наистина, мъчно ми е, че мисля така, така, както мисля днес. Да си чужденец в собствената си страна, толкова чужд и не приет, че ти се иска да... чак се задушаваш, това нормално ли е, а съм само на 25.. почти 25.

Някой, ако се сеща за работа по интернет, нека пише. Работа ми трябва, само не искам такава да е по 10-12 часа на ден. Довиждане от мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: d941008ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Имаш напълно реални шансове да дойдеш тук. Разучи добре сайтовете на привителството относно емиграцията и действай смело. В България доколкото знам има разни фирми който съдействат... забрави за тях, работи само и единствено с правителството за да няма неприятни изненади! Друго като съвет, чети форума към сайта bgcanada. com има доста полезна информация, също така имай напредвид че едно такова начинание коства доста финанси! Изхождайки от личните ми наблюдения спрямо големият процент на идващи и след това заминаващи си разочаровани "Българи"... най-важното нещо е да не идваш тук с големи очаквания, и тук живота не е розов и никой те не бръсне заради хубавите ти очи, ще мине доста време докато се докажеш и намериш добра работа и на никой няма да му пука че видиш ли си в БГ си с еди какви си китапи или имаш еди какви си претенции за еди какво си! Тук започваш от нулата и само от теб зависи дали ще приемеш Канада и дали тя ще приеме теб! Нека не забравя и още един весел момент, живот и здраве ако стигнеш до тук препоръчвам ти да не обкръжаваш много много с нашенци! ;)
Еми това е от мен засега, успех... :)
М. 26 някаде там из Канадата!

П. С. Наблягай още от сега много здраво на английския и френския независимо за коя част на страната кандидатсваш. Като за Кебек става по-бързо и по-лесно, като това не те ограничава след това да идеш и в друга провинция.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 12dd33710d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, и аз съм го мислил това, точно за Канада. Но някак си, опцията да съм на съвсем друг континент не ми е особено приятна. Носталгията по родината си дърпа, поне при мен, а Канада е доста далечко. Премисли хубаво нещата преди да се захванеш с нещо такова, което би променило живота ти изцяло. Успех.

Ale

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3e9e60326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   напълно съм съгласна с номер 2. Преди няколко месеца и аз си доидох от Канада, наистина е прекалено далеч, да не говорим за коренно различната и отвратително скуна среда там, да не изпадаме толкова в подробности, но ако толкова много искаш да отидеш там по добре учи само англииски, защото в монтреал говорят и учат на диалектен френски и няма да ти баде в полза ако се захванеш с френския ;) Един савет от мен, ако си решила да емигрираш-избери си някоя др даржава, по вазможност да епо близка до Бг ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d941008ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   хахаха номер 3 на теб май не ти понесе канадския въздух а? Какво и е отвратителното и скучното на тази страна особeнно ако наистина си живяла в Монтреал! Именно в Монтреал ако ти е було "скучно", където непрекъснато се случва нещо и има мероприятия за всички вкусове и джобове, явно и на луната да идеш пък няма да ти се угоди! Ооо и да не се заяждам ама просто няма как да не засегна прословутия диалектен френски! Моето момиче кой говори на свейзвестното "Лю" в Монтреал, ти успя ли от "скука" да се опиташ поне да опознаеш местните и да разбереш кой от тях го говорят. Хаиде от мен да мине ще ти разясня, това са все едно нашите цигани и гамени дето се чудят как да бъдат интересни, останалият народ си говори на нормален френски, а ако излезеше също така от "скука" от града щеше да разбереш че наоколо езика което се говори е повече от добър френски, но съм сигорен че и в Париж да идеш пък ще му има нещо на френския... май беше че трябва някой да седне и да го научи, а не да мрънка че Канадата му далече и виновна! ;)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3e9e60326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   до номер 4-ри :) няма смисъл да споря с теб защото балгарите сме станали страшно злобни и враждебно настроени един срещу друг :) само ще те помоля да не си толкова дързък в изказванията си и заключенията си към мен, а доколкото колко даржави съм посетила достатано са(напълно съм сигурна че са повече от твоята мила родина''Канада"";) Била съм в Германия, Франция, Турция, Румъния и нааааааааааааай накрая Канада :Д ахахахаахха айде приятно пребиваване там и по полека с нервите явно, че –30-40 градусовите температури и близо 6-месечната зима не ти се отразяват мн добре

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d941008ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   ех номер 5 ;) айде да не ти натривам носа и с прословутата канадска зима де и на -45 и 2 метра сняг се живурка най-спокойно, е вярно трябва да си отриеш колата, но основно до там ти стигат проблемите със студа и снега ;) за сметка на това пък съм убеден че добре ти се отразяват на нервата -5 и 5 санта сняг като паднат в София или пък във вечно изненаданата провинция в "родната" България ;) пък после върви ми се обяснявай къде зимата е по-страшна ;) И като за финал, приемам критиката ти, не ти знам случая и дали това са основните причини накаралите да напуснеш Канада, но нека не превращаме темата в бойно поле, а да помогнем с добри съвети на момичето да осъществи мечтите си ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0885536887
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също прекарах 2 години в Канада. Зимата не е страшна ако от това ще се плашите. Климата е коренно различен, стига да не сте някъде по крайбрежията. Иначе и на мен не ми хареса. Пътувал съм в известна степен и аз по света, но не бих живял в Канада. Хората, манталитетът, начина на мислене и живот... Е, има хора разбира се на които им харесва. Знаеш ли, Гугъл мапс би ти дал не чак толкова лоша представа за истинската Канада. Поразгледай. Иначе само Английски ще ти свърши работа. Френски е нужен за Квебек и Онтарио. В източната част са французите. Там между другото поне според мен е и по-добрата част за живеене. Аз бих ти препоръчал Монтреал и Торонто. Като цяло избягвай по-малките градове. Това е моят съвет. :)
Успех!
Ралф

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker