Нова работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Нова работа
преди: 5 години, 16 дни, прочетена 1239 пъти
Здравейте! Бих искала да споделя за трудния избор, който ми престои. Жена съм на 56г., с висше икономическо образование. Работила съм в различни сфери- нои, нап, като трз и малко счетоводство. Остават ми 7 години, за да се пенсионирам, затова ми е нужно да имам осигурителен доход и стаж. Останах без работа. Записах се да уча педагогика- учител по икономически дисциплини. Не е широкоспектърна и няма голямо предлагане на работни места. Считате ли, че на 56г е прекалено късно да се заема с учителска работа? Сега в образованието има реформа 8 и 9 клас са по нов учебен план, а от следващата учебна година и 10 клас- има нови специалности, нови предмети, нови планове. Това, което ми предлагат като работа е за 11 и 12 клас по стария учебен план и ще ми служи от 09. 2019 до към 04-05. 2020г/ 12 клас завършва/. Отпада тази специалност на която ще предавам, нов уч. план за 11 клас за уч. 2020/2021г, след което няма да се предава. После най-вероятно ще ми се връчат 3 нови учебника по новите дисциплини. Т. е. ще трябва да работя към 8 месеца по стария план и да подготвя огромен материал, нивото е високо като за бакалавър. Заслужава ли си усилията за толкова кратко време, а после друго? Тъй като съм нова в тази сфера, поисках предмети от новия учебен план, но отговора беше, , че не може. Продължавам да си търся и друга работа, ходих на 2 интервюта, следя обяви. Въпросът ми е дали да приема приема предложението, за което трябва да положа много труд - актуално 8 месеца, а след това? А също така съм и на 56г - после нови учебници? Или да си търся друга работа, свързана с предишния ми опит? Не съм работила никога като учител. Трябва ми ясна и трезва оценка на реалността и риска. Благодаря предварително за мненията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 14 дни
hash: 0b2ca52524
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твое място бих си потърсила работа близка до това, което си работила до сега. Не си струва да положиш толкова много усилия само за една учебна година. А и като се прибави и към това стресът от напълно новата работа, нещата стават много сложни. Самата ти си била ученичка доста отдавна, нямаш представа каква е реалността в училище днес, дори и да си ходила на някаква практика, тя едва ли те е подготвила напълно за това, което те очаква. Така, че за мен просто не си струва на 56 години да си причиняваш това! Потърси работа като ТРЗ, счетоводител... нещо, в което имаш опит. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 13 дни
hash: 01bae75844
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко зависи от финансовото ти положение според мен. Имаш си работа на 56 с 3 месеца платен отпуск, която стои чудесно във всяко портфолио. Знам ли? В 12 клас дори не се преподава много. Повечето зрелостници са фокусирани върху кандидатстване и балове, а учителите им правят компромиси...

 
  ...
преди: 5 години, 13 дни
hash: 069e059a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Уважаема госпожо,
като преподавател на средношколци, ще Ви отговоря така- откажете учителското място. Учител се става по собствено желание и призвание, не по принуда или по необходимост. По-точната дума е привилегия, защото най-голямата привилегия и най-голямата отговорност е да работиш с млади хора.
Прекалено късно е за Вас, макар и с документ за педагогическа правоспособност. Вие не желаете да се потрудите, докажете и развивате, а правите тънки бакалски сметчици за трудов стаж и пенсия!
Търсете работа на друго място, късмет желая!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 дни
hash: cb4b31bbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте. Аз съм с педагогическо образование. Започнах работа в училище веднага след завръщането. Имам 15г. стаж по специалността. По време на работата си карах всевъзможни курсове за повишаване на квалификацията. Бях доста навътре в професията. В един момент нещата се промениха и обстоятелства наложиха смяна на работата ми. От няколко години се занимавам с други неща и вече нямам нито смелостта, нито желанието да се върна в училище. Въпреки доста по доброто заплащане днес, отколкото по мое време. И още нещо. По времето когато бях учител, бях свидетел на подобни късно ориентирали се към професията хора. Повярвайте ми, не беше най-удачният избор. На ваше място бих си спести а усилията. С вашето образование и да опит, стига да имате желание, бихте си намерили подходяща работа, която да ви носи доходи и необходимия ви трудов стаж.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 300ce810d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички за коментарите, за отзивчивостта и обективните мнения. Полезно е понякога човек да чете и други, безпристрастни мнения, които да му дадат и друга гледна точка. Още веднъж на отзовалите се благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker